Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.599.453
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
aaaaaaaa docx-ov odgovor za busybox mi je pomogao, system mi je bio r/o, sada sam ga preko SGS toolboxa prebacio r/w, nije mi ni dao presnimiti a nisam skužio odmah jer sam u androzipu radio. Evo radi, super izgleda! Hvala!
15 godina
neaktivan

Znači ovako, isprobo sam UGJL2, BUJP5, JPP i JPY

Ralike su bile jako minimalne, tako da koji got modem imate netrebate se zamarat s tim, bilo bi dobro naravno kad bi još neko testiro pa vidio kako stvari stoje da dobimo malo objektivniji pogled.Uglavnom UGJL2 mi je bio najlošiji gps tak da sam njega odmah izbacio iz konkurencije.

BUJP5

-najbolja baterija, malo lošiji GPS, nalazio mi je oko 6 satelita/4,5 in use  (sa gps testom), znao je ponkead odlutat

-sat vremena sa 3g upaljenim i wifi upaljenim (wifi off when screen off) izgubio je 1%

-pola sata na youtube (HQ, wifi on, 3g on) 5% izgubio

-5min sa 3g na youtube (ne HQ) 2%    NIsam htio promet trošit pa sam samo 5 min

-signal mi je bio malo slabiji, znalo se događat ono kad nazovem nekog da mi je prvi par sekundi isprekidano dok razgovaramo

JPP

-najbolji gps, našo 8 satelita/6,7 in use

-baterija nije puno lošija, sve vrijednosti iz BUJP5 podignite za 1-2%

-signal mi je bio uvijek pun i jak

JPY

-7satelita/6,7 in use

-baterija ko JPP

-signal uvijek 3/4 crtice

uglavnom sve su to male razlike koje bi vjerojatno opet bile drugačije da opet idem isprobavat

0 0 hvala 0
15 godina

Napravio sam upute na hrvatskom za uključivanje 3buttonmod, za CF-root (znači rootanje), za CWM Recovery i za instalaciju Darky's roma.

Rar arhiva je cca 250MB jer sadrži sve potrebno za flashanje svega ovoga pa i Darky's rom 9.2. Upute su za Froyo verziju firmwarea (2.2 i 2.2.1).

Pass:sammyupute

LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 9:34 (Chome).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Blade3 kaže...

Znači ovako, isprobo sam UGJL2, BUJP5, JPP i JPY

Ralike su bile jako minimalne, tako da koji got modem imate netrebate se zamarat s tim, bilo bi dobro naravno kad bi još neko testiro pa vidio kako stvari stoje da dobimo malo objektivniji pogled.Uglavnom UGJL2 mi je bio najlošiji gps tak da sam njega odmah izbacio iz konkurencije.

BUJP5

-najbolja baterija, malo lošiji GPS, nalazio mi je oko 6 satelita/4,5 in use  (sa gps testom), znao je ponkead odlutat

-sat vremena sa 3g upaljenim i wifi upaljenim (wifi off when screen off) izgubio je 1%

-pola sata na youtube (HQ, wifi on, 3g on) 5% izgubio

-5min sa 3g na youtube (ne HQ) 2%    NIsam htio promet trošit pa sam samo 5 min

-signal mi je bio malo slabiji, znalo se događat ono kad nazovem nekog da mi je prvi par sekundi isprekidano dok razgovaramo

JPP

-najbolji gps, našo 8 satelita/6,7 in use

-baterija nije puno lošija, sve vrijednosti iz BUJP5 podignite za 1-2%

-signal mi je bio uvijek pun i jak

JPY

-7satelita/6,7 in use

-baterija ko JPP

-signal uvijek 3/4 crtice

uglavnom sve su to male razlike koje bi vjerojatno opet bile drugačije da opet idem isprobavat

ja sam koristio BUJP5 nekih 4-5 dana. nije los, ali kroz noc (znaci nekih 7-8 sati) otide baterija 6-7%, dosta jer mi JPY svega 1-2% potrosio kolko se sjecam. ostalo bez zamjerke, gps uredu, wifi potrosnja vrlo dobra. trenutno isprobavam ZSJPE, pa Blade probaj i ti  ako imas vremena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 11:09 (marko12).
15 godina
neaktivan
marko12 kaže...

ja sam koristio BUJP5 nekih 4-5 dana. nije los, ali kroz noc (znaci nekih 7-8 sati) otide baterija 6-7%, dosta jer mi JPY svega 1-2% potrosio kolko se sjecam. ostalo bez zamjerke, gps uredu, wifi potrosnja vrlo dobra. trenutno isprobavam ZSJPE, pa Blade probaj i ti  ako imas vremena.

Ha, meni je upravo obrnuto....

15 godina
neaktivan

Trebalo bi nas se više malo igrat sa različitm modemima pa da vidimo dal ima razlike, nije ih teško promijenit, samo instal iz cwma

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam i dalje na BUJP5 i zadovoljan sam sa svime....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vau, upravo sam na speedmodu po prvi put convertirao LOOP to ext2 i osječaj brzine je otišo preko krova, stvarno se osijeti. Uvijek sam imo uključen samo lagfix ext4 al sad ovo je druga igra, čak sam probo i quadrant kojeg inače ne koristim i pokazo je preko 2100

0 0 hvala 0
15 godina

Super je to ali pitanje je kak će se osjetit ako se dogodi gubitak podataka pa se počnu rušit aplikacije?

15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Super je to ali pitanje je kak će se osjetit ako se dogodi gubitak podataka pa se počnu rušit aplikacije?

Upravo sad to tražim po netu negdje, koji su nedostaci ext2 al nemrem nać niš konretno, jedni što sam skužio je da može doći do gubtka podataka ako se mobitel zgaci neprimjereno tipa izvadit bateriju il tak neš. Ima neko niki info o svemu tome?

15 godina

A ima vjerojatno ali nisam se previše oko toga interesirao. Jedino sam isto čuo za opasnost od gubitka podataka i nigdje se ne preporuča jer je mob kao dovoljno brz i sa ext4. E sad očito nije baš dobro kad ga nigdje ne preporučaju ali opet ako ti nije bed da ti se smrda nešto pa da moraš nanovo flashat sve onda nije na odmet da probaš.

15 godina
neaktivan
Chome kaže...

A ima vjerojatno ali nisam se previše oko toga interesirao. Jedino sam isto čuo za opasnost od gubitka podataka i nigdje se ne preporuča jer je mob kao dovoljno brz i sa ext4. E sad očito nije baš dobro kad ga nigdje ne preporučaju ali opet ako ti nije bed da ti se smrda nešto pa da moraš nanovo flashat sve onda nije na odmet da probaš.

Pa i nije problem, ionak se svaki tjedan flasha novi Darky no želim znat više o tome jer ovo je stvarno velika razlika, svaki link je dobro došo, samo nemojte na wiki il tak neš{#}

15 godina
neaktivan

Evo sinoc sam odvojio 6-7 sati :) da odradim backup, stavim darkyja 9.2 da vidim zasto ga toliko dizu u nebesa, te eventualno se vratim na stock 2.2.1 rom.

Zanima me jedino koliko cu dobiti na korisnosti/produktivnosti i brzini pa tako je i sa Darkyjem.

Deinstalirao lagfix, posto nisam imao recovery i download mod, prvo enableao 3e, pa onda 2e da mogu koristiti clockworkmod.

Instalacija Darkyja prosla glatko i iz prve, napravio wipe instalaciju, znaci cist ko suza. :)

Darky

Igrao se s Darkyjem sat i pol, nisam stavljao lagfix.

Zakljucak je bio -> vracanje na 2.2.1. Zasto?

Prvo, subjektivni dojam je da brzinom ne šiša nimalo stock 2.2.1. Iako je mob bio neopterecen instalacijama, podacima, vecinu vremena je letio, ali tu i tamo zapinjao.

Druga i vrlo bitna stvar je podrska. Ne pada mi napamet flešat i upgrejdat mob svakih tjedan - dva. Trebam stabilnu platformu na kojoj sve radi i koju mogu koristiti.

Pratio sam Darkyja duze, i ne tako davno (mjesec dva ) su bile verzije 7.x, 8x, a sada je vec verzija 9.2 - 9.3 u alpha izvedbi.

Nemogu si priustiti da svako malo flesam nove verzije roma, jer se na mob jako oslanjam u poslu, i imam dosta podataka koje trebam u svakom trenutku.

Sve u svemu, Darky je ok, ali cu ga instalirati i mjenjati custom romove tek kada Galaxy postane drugi mob, i dobije nasljednika. :)

Povratak na stock 2.2.1 je bila prava avantura. :D

Skinuo JPY 2.2.1 sa http://www.samfirmware.com/ i krenuo u flash preko Odina.

Inicijalni install prodje ok, ali nakon reboota ode u 3e recovery, javi gresku

E:Can`t mount /dev/block/stl10...

Onda ga rebootam, krene dizat OS, pojavi se Onaj Galaxy S logo, i krene vibracija u kombinaciji 1-2 u nedogled...

Format svega zivog nije pomogao, stalno ista greska.

Imao cijelo vrijeme recovery i download mod.

Dosta searchao po webu, dosta ekipe to proglasava brickanim telefonom?!?

Napokon nasao neki 2.2 I9000XXJP1 sa pripadajucim pit fileom i uspio ga flesat preko Odina sa re-partition opcijom.

Telefon ponovno cist sa stock 2.2 ( 2.2 u ranoj fazi ).Ponovno gubim download i recovery mod.

Vracam recovery i download mod, te preko Kiesa 1.5 zelim update na 2.2.1 ( znam da to 100% radi )

Update na 2.2.1 prodje bez greske, instalacija na telefonu uredna, AALLIII...

Prvi boot, prodje Samsung Galaxy S logo, krene vibrirat u serijama prvo jednom onda dvaput, ekran se zacrni i to je to.

Najgore od svega je da sam upgrejdom ponovno izgubio i download i recovery mod.

Telefon se ne boota, nemam ni recovery ni download mod, to je taman bilo oko 3 ujutro i bio sam koma.

Vadim bateriju par puta, stiscem neke svoje izmisljene kombinacije tipki, ali nista XD

Krenuo vec gledat filmice, kako slozit jig za vracanje download moda, u medjuvremenu dok sam to gledao izvadio bateriju jos jednom i nakon 10 min vratio.

Telefon se ipak odlucio bootat. :)

Eto htjedoh samo malo udulje podjelit svoju sinocno/jutrosnju avanturu s vama. :)

Uglavnom darky ok, ali drzim se stock 2.2.1 i dalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 11:30 (civicar).
15 godina
neaktivan

Hej Civicar jesi, kad si pokušao povrak na 2.2.1 prvi put s ODINOM (samfirmware) upotrijebio i PIT file i repartition ili nisi?

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Hej Civicar jesi, kad si pokušao povrak na 2.2.1 prvi put s ODINOM (samfirmware) upotrijebio i PIT file i repartition ili nisi?

Jesam, i pit i re-partition, ali ćorak. :)

Nije mi jasno zasto to nije proslo i gdje je greska? Nisam bas uspio po webu naci detaljno objasnjenje.

U biti mi je najnejasnije zasto nakon updejta preko Kiesa na 2.2.1, nakon sto je install cisto prosao, bez greske,  nije htio bootat?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:40 (civicar).
15 godina
neaktivan
civicar kaže...
docx kaže...

Jesam, i pit i re-partition, ali ćorak. :)

Nije mi jasno zasto to nije proslo i gdje je greska? Nisam bas uspio po webu naci detaljno objasnjenje.

U biti mi je najnejasnije zasto nakon updejta preko Kiesa na 2.2.1, nakon sto je install cisto prosao, bez greske,  nije htio bootat?!

Pa na kraju je i bootao. kao da je trebalo vremena da "se sredi". No to sam već čuo... Neće, neće... I onda nakon što izvadiš bateriju nakon nekog vremena se iz nepoznatih razloga ipak boota... Čudno. Možda bi nakon svakog flashanja trebalo napraviti factory reset po defaultu.

15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Bacite pogled na ovaj emulator za psx.

http://www.fpsece.net/

Koristio sam ga na Windows mobile telefonima i emulator je vrhunac.

Pozdrav!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Pratim ovu temu vec dugo I nesto mi nije jasno. Koliko ja znam to bi trebao biti najaci mob na androidu. Kakvo vi poboljsanje u brzini ocekujete? Brzini cega?
:)
15 godina
neaktivan

civicar

Pa mislim niko ne tjera da staviš svako novo izdanje koje izađe, stavi jedno i miran si ko i sa 2.2.1, nemoraš mijenjat stalno

Uglavnom, da bi se vratio na 2.2 samo si flasho JP1 sa pit file i repartition i to je na kraju prošlo, makar sa mukom?? zanima kad se jednog dana odlučim vratit na stock zbog prodaje mob.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...
Pratim ovu temu vec dugo I nesto mi nije jasno. Koliko ja znam to bi trebao biti najaci mob na androidu. Kakvo vi poboljsanje u brzini ocekujete? Brzini cega?

Posto dugo pratis temu, onda si mogao vec shvatiti da na telefonu postoji lag prilikom koristenja. Zapinje svugdje, sve, i svasta unutar OSa.

Zapinje prilikom skrolanja, otvaranja aplikacija, postavki, unosa teksta...

LAG je rezultat RFS filesystema koji je los, spor, ima ocajan I/O.

Isto tako ROMovi 2.1 i 2.2 nisu bas bogzna sta, te telefon u kombinaciji sa vec spomenutim LAGom radi dosta lose. Takodjer pojedine Samsungove aplikacije su takodjer prilicno lose, a dolaze uz telefon.

Hardver odlican, OS i filesystem - moze i bolje.

Zasad najbolja kombinacija koji tjera telefon da radi onako kako bi trebao raditi kad ga dobijes "iz ducana" je stock 2.2.1 + lagfix ili neki custom ROM - tu je Darky daleko najpopularniji i navodno najbolji ( druge nisam probao pa neznam )

Jel jasnije?

@docx - da, skroz cudno, nisam jos tako nesto dozivio,  al eto sad sve stima.

Nakon sto sam stavio stock 2.2.1 ponovno sam enableao 3e recovery mod ( za svaki slucaj), i nakon par rebootova ( za test ) pocnu pucat aplikacije.

Prvenstveno LauncherPro, Titanium Backup i AppBrain. Ima ko takva iskustva?

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

civicar

Pa mislim niko ne tjera da staviš svako novo izdanje koje izađe, stavi jedno i miran si ko i sa 2.2.1, nemoraš mijenjat stalno

Uglavnom, da bi se vratio na 2.2 samo si flasho JP1 sa pit file i repartition i to je na kraju prošlo, makar sa mukom?? zanima kad se jednog dana odlučim vratit na stock zbog prodaje mob.

Ma tako sam i kalkulirao. Ali sam sa stock 2.2.1 nekako najsigurniji.

Znam da sa stock romom u globalu sve stima, i nema nekih nedostataka i bugova koji su prisutni kod custom romova ( neznam kako je za Darkyja, cini se dosta ispoliran, govorim iz prijasnjeg iskustva ).

Da, kod povratka na stock mi je radio 2.2 JP1 sa pit fileom + repartition kroz Odin, nakon toga Kiesom 1.5 + Reg hack na 2.2.1.

Mozda tebi prodje i 2.2.1 odmah kroz Odin, treba probat, cini mi se da se ovaj Galaxy svaki drukcije ponasa. :D

15 godina
neaktivan

Jel vama ljudi radi ona navigacija koja dolazi sa svakim romom, meni vječitostoji na početnom ekranu i piše Provjera dostupnosti navigacije i tak je bilo od kad sam kupio mob.??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@civicar 

Da i ja sam stekao dojam da se Galaxy ponaša dugačije od moba do moba.

@blade3

Navigacija je dosupna koliko ja znam samo za US. Zato ti to stoji tak..

15 godina
neaktivan

I da Launcher pro mi zna puknut. Doduše Titanium backup i AppBrain ne.

15 godina
neaktivan
docx kaže...

@civicar 

Da i ja sam stekao dojam da se Galaxy ponaša dugačije od moba do moba.

@blade3

Navigacija je dosupna koliko ja znam samo za US. Zato ti to stoji tak..

A dobro onda, valjda neće bit problema ak ju izbrišem, kaj mislite, ipak je stock aplikacija??

inače evo malo ušminkane swype tipkovnice u više boja, JPA ima Hrv. jezik, sad isprobo, radi super, samo instal iz CWMa.

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/app-new-themed-swype-keyboard.960/

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 15:09 (Blade3).
15 godina
neaktivan

E da, još sam tu našo fontova ko u priči, svako će nać neki za sebe

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894397

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
A dobro onda, valjda neće bit problema ak ju izbrišem, kaj mislite, ipak je stock aplikacija??

inače evo malo ušminkane swype tipkovnice u više boja, JPA ima Hrv. jezik, sad isprobo, radi super, samo instal iz CWMa.

http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/app-new-themed-swype-keyboard.960/

Ne bi trebalo bit problema. Ak imaš Titanium backup pro on ima opciju freeze. Smrzneš aplikaciju koju želiš, tak da je sistem ne vidi. Probaš malo pa ako nema problema onda je slobodno možeš zbrisati.

14 godina
neaktivan
evo pošto sam novi ovdje pa da postavim par pitanja. uzeo sam galaxy u vipu android 2.1 update 1 eclair je gore.

sa kojim god kies-om probao mob se nikako nije mogao poveza sve dok nije instaliran kies 2.0(probani svi načini koji na netu postoje), s obzirom da vidim da nije niko zadovoljan sa 2.2 išao bi na 2.2.1, ali kad idem tamo na update meni ponudi sljedeće i piše nadogradnja moguća na pd:JP9 / PHONE:JPP / CSC:JP8 (VIP), kako isčitati jel to froyo 2.2 ili jer iz ovoga ne kužim jel ništa ne piše.

drugo s obzirom da je način za doći na 2.2.1 samo preko patcha, a tamo se svagdje spominje da bude instaliran kies verzija 1.53, meni je problem kad ga instaliram nema šanse da se mob pojavi u kies programu, jel to znači da ne mogu onda na 2.2.1 ili dok imam kies 2.0 ili?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
@civicar
znaci mob i nije nesto. Evo ja vec nekoliko dana imam dell streak i radi savrseno. Nikakvih zapinjanja bilo koje vrste nema.
:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...
@civicar
znaci mob i nije nesto. Evo ja vec nekoliko dana imam dell streak i radi savrseno. Nikakvih zapinjanja bilo koje vrste nema.

Dell Streak je odlican komad hardvera. :)

Mob je ok, ali tek nakon dosta tweakanja i promjena koje je potrebno napraviti a koje sam vec nabrojao.

Radit ce on i na 2.1, 2.2 al tko je imalo "geekast" u dusi nece s tim bit ni najmanje sretan. :D

Nejasno mi je kako su toliko uspjeli zeznuti s tim softom tako odlican hardver.

Ali radi na razini kad ga jednom poslozis. :)

@docx - probao sam ADW launcher - sretniji sam s njim trenutno nego sa LauncherPro, ima jos par opcija koje mi pasu vise nego na LauncherPro. :)

Inace, prije sat vremena sam se vratio na Darkyjev rom :D Dat cu mu sansu ovaj tjedan. :)

Ako bude ok, ostaje na 9.2 i ne micem nikud. Bar ne do 2.3 superstabilne verzije. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice