Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.807
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Prestigio 4500

Nekoliko pitanja, ako iskusni korisnici 4500 mobitela jos prate temu :)

Ima li kakav softver za odabir melodija, pogotovo ako je sposoban svakoj kartici dati drugu melodiju?

Da li se pojavila na e-bayu kakva TPU maskica za njega?

Koju ste tipkovnicu stavili gore? Meni je ova jako losa, pogotovo jer sam naviknut na odlicnu tipkovnicu od HTC-a.

Po noci je ekran puno presvijetli pa sam gore stavio program Screen Adjuster koji ima zatamnjenje "below minimum system brightness".

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Prestigio 4500
CyberDemonVZ kaže...

Nekoliko pitanja, ako iskusni korisnici 4500 mobitela jos prate temu :)

Ima li kakav softver za odabir melodija, pogotovo ako je sposoban svakoj kartici dati drugu melodiju?

Da li se pojavila na e-bayu kakva TPU maskica za njega?

Koju ste tipkovnicu stavili gore? Meni je ova jako losa, pogotovo jer sam naviknut na odlicnu tipkovnicu od HTC-a.

Po noci je ekran puno presvijetli pa sam gore stavio program Screen Adjuster koji ima zatamnjenje "below minimum system brightness".

Nažalost, software ne može dodjeliti svakom SIM-u drugačiju melodiju:-(

Ne znam što će ti software za melodije, to i tako podešavaš/biraš u postavkama telefona. Ako želiš nove melodije, možeš bilo koju ogg, midi, mp3, wav... prebaciti na mob da ti bude ringtone. Ako si u potrazi za melodijama, onda instaliraj Zedge.

Od tipkovnica meni je uvijek bila i ostala najbolja SmartKeyboardPro. Oteliš se dok skužiš sve opcije i podesiš sve po svom guštu, ali joj IMHO nema ravne. Uz nju obavezno i hrvatski riječnik.

Maski još nema tj. bar ih ja nisam našao. Navodno sam Prestigio planira pustiti u skoroj budućnosti dosta dodatne opreme za svoje uređaje. Živi bili pa vidjeli... 

Za ekran se slažem da je noću malo iritantan... na BSPlayeru sam ga stavio na 1% i opet je tukao u oči kao reflektor;-)

UPDATE: našao sam na eBayu kožne futrole baš za PAP4500: link 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 12:04 (Luciano).
14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

ima li igdje za skinut custom kernel za overclock?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

zanima me dali se isplati dat tih 400-500 kn vise za prestigia 4500 u odnosu na gs202..napomena imaju isti proc na linku krivo pise

http://www.gsmchoice.com/en/compare/6838/6949/0/0/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Pa moš dat i manje,recimo neki polovni,od 1700-1800 koji je kao novi,i nećeš primjetiti razliku. :P 

A ono,nije neka ogromna razlika! 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

ima li igdje za skinut custom kernel za overclock?

Koliko sam vidio po XDA, baš i ne. Ali ne trebat ti čak ni custom kernel, dovoljno je u originalnome "otključati" limit za CPU tj. dodati nove frekvencije, pa sa CFUFrill i sl. aplikacijama podići CPU koliko hoćeš.

E sad, PAP4500 se kod zahtjevnih poslova (čitaj: igranja) i tako JAKO zagrije (gore, kod kamere), tako da me strah i promisliti što bi se dogodilo da još klokneš procesor. 

U zadnjem firmwareu je čak i sam Prestigio stavio uključenu opciju "CPU power saving mode" , a za koji navodi "Limit the maximum CPU perfomance to conserve battery and lower device temperature";-)

Dino.Randic kaže...

zanima me dali se isplati dat tih 400-500 kn vise za prestigia 4500 u odnosu na gs202..napomena imaju isti proc na linku krivo pise

IMHO, isplati se. Pandan PAP4500 je Gigabyte Maya M1, dok je GS202 ipak za klasu lošiji aparat:

manji ekran, manja rezolucija, lošija baterija, lošija kamera, nema GorillaGlass na ekranu, niži takt procesora, duplo manje RAM-a...

Evo i rezultata nekih benchmark testova:

Antutu:

PAP4500 = 6984 

GS202  =   4067

Quadrant:

PAP4500 = 3252 

GS202  =   2262

BTW, GS202 često završava u servis jer mu zna ući prašina pod staklo ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 2:43 (Luciano).
14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

gdje uzet punjač za 4500.... ovaj stari ode u vječna lovišta  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

Pošalji im mail ili poruku na fb stranici,jer sumnjam da ćeš naći punjač u maloprodaji...

15 godina
protjeran
ATI HD3870 kaže...

Nalijepiš jednu nalijepnicu sa serijskim brojevima na njega,

jednu u ispunjeni jamstveni list - nazoveš Moj Servis, dođe ti dostava

po punjač i dobiješ novi.

Ako ti se to neda, onda si možeš kupiti drugi.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13064

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
Dino.Randic kaže...

Da,jer prestigio ima 1gb rama,bolju kameru,veću rezoluciju,gorilla glass....

14 godina
neaktivan

kakvi su ovi univerzalni punjači...kakvi su kad su u pitanju prestigio uređaji....sam naziv univerzalni stoji ali kako se ponaša :) snaga punjenja i ostalo...... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 11:36 (ATI HD3870).
12 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

kakvi su ovi univerzalni punjači...kakvi su kad su u pitanju prestigio uređaji....sam naziv univerzalni stoji ali kako se ponaša :) snaga punjenja i ostalo...... 

Ovisi o specifikacijama punjača...može bit da je 2A a može bit i da je 0.5A,za voltažu mislim da je 5v jer se ipak radi o usb-u

14 godina
neaktivan

uzeo bi ovaj...sad postoji li mogućnost da shebem bateriju ako nije orginalni..... 

15 godina
protjeran
ATI HD3870 kaže...

uzeo bi ovaj...sad postoji li mogućnost da shebem bateriju ako nije orginalni..... 

Ne može - može ti samo sporije puniti uređaj, ništa više.

A sporije punjenje znači duži vijek baterije.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
neaktivan

zahvaljujem  {#}

14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

recite mi, kakva vam je baterija? meni se desava kad ga napunim na 100% .. cim ga iskljucim s punjaca, vec je 99% .wtf? ..

nego,, sad sam skuzio, kad je mob na punjacu (usb spojen ma pc) . kad se javim na poziv,, struja mi uho drma..wtf? jel se vama to desava? hehehe

0 0 hvala 0
14 godina
exer1234 kaže...

recite mi, kakva vam je baterija? meni se desava kad ga napunim na 100% .. cim ga iskljucim s punjaca, vec je 99% .wtf? ..

nego,, sad sam skuzio, kad je mob na punjacu (usb spojen ma pc) . kad se javim na poziv,, struja mi uho drma..wtf? jel se vama to desava? hehehe

Ista stvar i kod mene, kad ga skinem sa punjača odmah ide na 99%. Ali baterija uredno drži dan-dan ipo uz malo jače korištenje.

A za ovo što te struja drma... Kakvo/koje napajanje imaš u kompu? Ako je neki šrot, ništa čudno...

Tolstoy is My Homeboy
14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

na stranici prestigio predložen je ovaj program https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ijinshan.kbatterydoctor_en&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5pamluc2hhbi5rYmF0dGVyeWRvY3Rvcl9lbiJd

nakon što sam instalira ovu aplikaciju baterija na 4500 pri normalnom korištenju traje 3 dana.... odlična stvar... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 18:10 (ATI HD3870).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
anarchyST kaže...
exer1234 kaže...

Ista stvar i kod mene, kad ga skinem sa punjača odmah ide na 99%. Ali baterija uredno drži dan-dan ipo uz malo jače korištenje.

A za ovo što te struja drma... Kakvo/koje napajanje imaš u kompu? Ako je neki šrot, ništa čudno...

nije srot ofc..xfx 550

15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Probaj kod nekog prijatelja isto napraviti,u tom slučaju,garancija! Ako ti smeta. Iako vjerujem da ti nema što puno smetati,no oke.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
pozdrav ekipa!

samo da pomognem nekome ako mogu... ako vam smeta nedostatak tipke za kameru, sa google play-a skinete "Camera ICS" te ju instalirate.. i u opcijama namjestite da vam volume tipke sluze za okidanje.. meni radi odlicno i eto sredio sam i taj nedostatak :)

Inace imam mob mjesec dana i radi perfektno, preporucam svima :)
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
pozdrav ekipa!

samo da pomognem nekome ako mogu... ako vam smeta nedostatak tipke za kameru, sa google play-a skinete "Camera ICS" te ju instalirate.. i u opcijama namjestite da vam volume tipke sluze za okidanje.. meni radi odlicno i eto sredio sam i taj nedostatak :)

Inace imam mob mjesec dana i radi perfektno, preporucam svima :)

Samo vodi računa da aplikacijama tipa Camera ICS, Camera ICS+ te Camera JB+ nedostaje puno opcija poput HDR-a, biranja rezolucije videa itd...

BTW, također sam kupio PAP4500T i ipak bi ljudima savjetovao Alcatel Idol 6030D za 1,799kn... bolja izrada, tanji uređaj, veći ekran, manje plastike oko ekrana, bolja kamera. Ipak je Alcatel bolji za nijansu/dvije. 

14 godina
odjavljen
da nadodam nesto, slikanje sa hdr-om mi nije nista posebno... a i ne slikam puno zna se nekad desit da mi treba slika na brzinu i okidac mi je odlicna stvar!
jos da nadodam par stvari, frend mi neki dan kupio ZTE Grand X Pro, odlican ekran, ali jako lose sucelje... skroz usporen, steka.. probao sam par launchera al ne pomaze.. ne preporucam nikako! sto se tice best buy-a je definitivno Maya M1 u Linksa, oko 1600kn kosta, a mobitel je odlican, frend ga je kupio na moju preporuku... brzina, fotografije, izrada i izgled, sve na nivou, odlican mobitel, definitivno best buy za te novce.
16 godina
Prestigio 4500

Može li se negdje kupiti baterija? Tati je danas ispao u more, ali bio je pod vodom manje od sekundu tako da je ostao suh unutra, jedino se baterija čini mrtva(nisam ga još probao paliti, u riži je, samo sam ga otvorio i vidio da nije mokar)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
da nadodam nesto, slikanje sa hdr-om mi nije nista posebno... a i ne slikam puno zna se nekad desit da mi treba slika na brzinu i okidac mi je odlicna stvar!
jos da nadodam par stvari, frend mi neki dan kupio ZTE Grand X Pro, odlican ekran, ali jako lose sucelje... skroz usporen, steka.. probao sam par launchera al ne pomaze.. ne preporucam nikako! sto se tice best buy-a je definitivno Maya M1 u Linksa, oko 1600kn kosta, a mobitel je odlican, frend ga je kupio na moju preporuku... brzina, fotografije, izrada i izgled, sve na nivou, odlican mobitel, definitivno best buy za te novce.

HDR mi ponekad stvarno popravi fotografiju do jaja, ali ne smije biti brzopokretnih objekata jer se onda 2 fotografije ne mogu stopiti u jednu tj. mogu, ali se javi duh:-) Ali zato je kod PAP4500 brzo okidanje zakon! Neki dan sam fotkao galeba koji se spremao poletjeti... slikao sam niz od 40 fotografija i ni jedna nije imala motion blur?!

Ovo za ZTE me čudi, jer ga ljudi na jednom blogu nemilice hvale od kada se pojavio u Tele2. Jesi probao Apex ili Nova launcher? Nova i na singlecore XperiaNeo radi kao lud.

Meni je Maya bila u najužem izboru, a koštala je u lipu kao PAP4500. Na kraju je GorillaGlass kod PAP4500 presudio u koristi Prestigia... sve u svemu, zadovoljan sam, a pošto Prestigio već za lipanj najavljuje quadcore mobitele, mislim da ću ostati vjeran Prestigiu;-) 

power_user kaže...

Može li se negdje kupiti baterija? Tati je danas ispao u more, ali bio je pod vodom manje od sekundu tako da je ostao suh unutra, jedino se baterija čini mrtva(nisam ga još probao paliti, u riži je, samo sam ga otvorio i vidio da nije mokar)

Isprobaj bateriju sa voltmetrom/unimerom... ako je mobitel ipak preživio (morska sol je vražja stvar), bateriju možeš naći u Moj servis d.o.o. Oni su AFAIK jedini službeni servis za Prestigia u RH i imaju baterije na lageru. 

Isto tako, možeš pitati za bateriju direktno ekipu iz Prestigia na njihovoj FB stranici... ljudi su poprilično susretljivi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 1:47 (Luciano).
16 godina
Prestigio 4500
Isprobao sam već, zato i mislim da je mrtva.
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
probao sam mu sve zive launchere, ali niti jedan ne pomaze, mobitel mu i dalje steka na sve strane, kretanje kroz izbornike je nemoguce, doslovno.

Ja sam sa svojim prestigiom prezadovoljan, sto se tice HDR fotografija, skinuo sam "Snap HDR Camera", placa se na google play-u ali sa 4shareda sam skinuo, ima HDR i okidanje na volume tipkama i jos miljun opcija koje ona "stock" camera nema.
14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

Evo ako nekog zanima koliko baterija traje uz neprekidno koristenje. Uglavnom kod mene, cijelo vrijeme na njemu, wifi stalno ukljucen, igranje igara, youtube, videa, 10ak fotografija, uglavnom zaslon skoro pa i nisam iskljucivao... Mobitel je maksimalno koristen... baterija je izdrzala oko 5h.

Sto se tice normalnog koristenja (ovo je bilo za test), napunim ga  preko noci do 100%. Koristim ga u skoli za surfanje i slikanje dokumenata, poslije podne malo igara, youtube.. te navecer iza 8h wifi i surfanje, muzika u backgroundu, izdrzi dan/dan ipo. 

Zadovoljan sam sto se baterije tice, najbitnije mi je da moze od jutra do navecer (spavanja) izdrzat.

Nadam se da sam bio od pomoci.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
probao sam mu sve zive launchere, ali niti jedan ne pomaze, mobitel mu i dalje steka na sve strane, kretanje kroz izbornike je nemoguce, doslovno.

Ja sam sa svojim prestigiom prezadovoljan, sto se tice HDR fotografija, skinuo sam "Snap HDR Camera", placa se na google play-u ali sa 4shareda sam skinuo, ima HDR i okidanje na volume tipkama i jos miljun opcija koje ona "stock" camera nema.

Neka proba factory reset, pa sam uređaj bez SD kartice... ali ako ni to ne pomogne neka ga nosi na servis. Nema šanse da je uređaj tako spor?!

BTW, ova Snap Camera je PRAVI DRAGULJ! Za fotografije je odlična, a za video još bolja! Može se mijenjati bitrata videa/audia, framerata, codeci, containeri... dosad (bar meni) neviđeno na Androidu!

Puno stabilnija i bolja aplikacija od npr.lgCameraPro koju sam do sada koristio. Hvala još jednom!

14 godina
odjavljen
Luciano kaže...

Neka proba factory reset, pa sam uređaj bez SD kartice... ali ako ni to ne pomogne neka ga nosi na servis. Nema šanse da je uređaj tako spor?!

BTW, ova Snap Camera je PRAVI DRAGULJ! Za fotografije je odlična, a za video još bolja! Može se mijenjati bitrata videa/audia, framerata, codeci, containeri... dosad (bar meni) neviđeno na Androidu!

Puno stabilnija i bolja aplikacija od npr.lgCameraPro koju sam do sada koristio. Hvala još jednom!

A čini mi se da je mob ipak takav,sta da ti kazem, jednostavno mu fli dobar i stabilan ROM, nadam se da ce ZTE to popraviti update-om, jer je mobitel hardverski odlično potkovan!

Nemas beda frende, ja sam prezadovoljan kamerom, danas sam ju skinuo i cijeli dan fotkice okidam :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice