Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.796
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Prestigio 4500
Himera149 kaže...

Pitanja za

MARKOZD15 i DragoNin

koju verziju tačno imate?

Mislim da je problem u 4500Tduo1.0.24 firmware (poznatija kao 1.2Gh ali mislim da ima dve varijante 1.0.18 i 1.0.24 - ovo nije provereno)

konkretno mislim na 1.0.24

danima čitajući čini mi se (nisam siguran) da je problem samo u verziju  1.0.24, i ja dobijam istu grešku kao sa slike, i probao sam da obrišem i skinem novu ali mislim da to nema veze, mislim da ste Vi još nešto usput uradili sem brisanja prethodne vezije jer svuda se pojavljuje isti link,u ničemu se ne razlikuje. Jedino je čudno da svi pišu "with password : TECKO" doduše na raznim jezicma (ima na jednom mestu i Teck) ali ni u jednom trenutku ne traži da se upiše taj password, ostalo su svuda isti linkovi i prevodi sa češkog sajta.

Sumnjam da je problem samo u verziji 1.0.24 koju ja imam pa me zanima koju tačno verziju imate?

Hvala

pozz 

Verzija je 1.0.24, možda je u tome problem?

EDIT: čitao sam po češkim i ruskim forumima, izgleda da root za verziju 1.0.24 ne postoji, nego bi trebalo flashati verziju 1.0.18 pa tek onda rootati!

E sad, kako flashati stariju verziju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 20:00 (DragoNin).
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

I moje mišljenje je da je u tome problem. Da bi se nešto flešovalo mora da bude root-ano a root-anje ne može na 1.0.24 ... i tako smo u "začaranom krugu" :) (valjada to tako funkcioniše ili nešto nisam najbolje razumeo)
Ostaje nam da čekamo još neko vreme. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Jel uzimao tko ovo? http://www.ebay.co.uk/itm/6-x-Ultra-Clear-LCD-Screen-Guard-for-Prestigio-MultiPhone-4500-DUO-PAP4500DUO-/310693220364?pt=UK_Computing_LaptopAccessories_RL&hash=item4856c2500c

Znam da su bile priče kako ne valja ništa, no opet. Just in case. Od onolikog izvlađenja strah me da će ipak ostati kakva ogrebotina, a to ne želim. No nema nigdje univerzalnih folija toliko velikih. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

nabavio sam mob i sve je super, osim jedne stvari... da li vi imate riječi u rječniku? naime kad pišem poruke i sl. nemam nikad nikakvih riječi pretpostavljenih... već sam par puta instalirao hrvatski rječnik i svaki put kad ponovo dođem u izbornik piše mi da je hrvatski dostupan i da ga mogu instalirati... ima li ko još ovakav problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Nije to problem, riječnik si sam moraš napuniti. 

Dok pišeš poruku imati ćeš opciju stisnti na riječ pa ju možeš spremiti. Onda će ti se takvi prijedlozi pojavljivati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Jel uzimao tko ovo? http://www.ebay.co.uk/itm/6-x-Ultra-Clear-LCD-Screen-Guard-for-Prestigio-MultiPhone-4500-DUO-PAP4500DUO-/310693220364?pt=UK_Computing_LaptopAccessories_RL&hash=item4856c2500c

Znam da su bile priče kako ne valja ništa, no opet. Just in case. Od onolikog izvlađenja strah me da će ipak ostati kakva ogrebotina, a to ne želim. No nema nigdje univerzalnih folija toliko velikih. 

A što će ti zaštitna folija na Corning Gorilla Glass ekranu? Nema šanse da ga ogrebeš, pa ni da ga nosiš bez ikakave zaštite u džepu sa ključevima (isprobano!).

ddannijel kaže...

nabavio sam mob i sve je super, osim jedne stvari... da li vi imate riječi u rječniku? naime kad pišem poruke i sl. nemam nikad nikakvih riječi pretpostavljenih... već sam par puta instalirao hrvatski rječnik i svaki put kad ponovo dođem u izbornik piše mi da je hrvatski dostupan i da ga mogu instalirati... ima li ko još ovakav problem?

Pogledaj pod App Info što kaže aplikacija "Dictionary Provider". Pod "data" bi morao imati 2-3MB podataka za riječnik.

U svakom slučaju, očisti mu podatke (odaberi "Clear data").

Zatim u settingsima pod "Language & Input" pogledaj da li ti je uključen "Spell checker", pa u njegovim postavkama pogledaj da li je u "Andorid spell checkeru (AOSP) kao jezik stavljen hrvatski. 

Ako ništa  ne pomogne, probaj ovo:

System settings -> Apps -> Tipka "izbornik", pa odaberi "Reset app preferences" 

Inače, na PAP4500T koristim odličan "Smart Keyboard Pro" koji ima bolji hr. riječnik i predikciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:34 (Luciano).
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

A rekao bih da na nekom dijelu kao da imam ogrebotine, jako male koje se vide samo pod posebnim kutom. :P 
Pickajzla sam, šta da kažem. ;D

Ništa, uzet ću si samo masku onda.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

A rekao bih da na nekom dijelu kao da imam ogrebotine, jako male koje se vide samo pod posebnim kutom. :P 
Pickajzla sam, šta da kažem. ;D

Ništa, uzet ću si samo masku onda.  

Nisu to ogrebotine, vjeruj mi:-) To što vidiš po cijeloj površini ekrana pod određenim kutem ti je tzv. mreža digitajzera.

Vidi se samo ako je ekran skroz čist, pod dobrim svjetlom i pod određenim kutem... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:39 (Luciano).
16 godina
Luciano kaže...
turbojc kaže...

A što će ti zaštitna folija na Corning Gorilla Glass ekranu? Nema šanse da ga ogrebeš, pa ni da ga nosiš bez ikakave zaštite u džepu sa ključevima (isprobano!).

Ja sam ga nekako uspio ogrebati, iako ga pazi i mazim. Od veljače niti jednog jedinog znaka korištenja osim te ogrebotime na ekranu.

Što se onih jeftinijih ebay folija tiče, koma su... bačen novac.

17 godina
DragoNin kaže...
anarchyST kaže...

Evo ugrubo sam preveo na hrv onaj česki tutorijal za root JB-a...

Cijeli proces traje nekoliko minuta, i trebao bi biti bezbolan, ali naravno, sve radite na vlastitu odgovornost.

Najprije skinite potrebne alate i drivere:

http://uloz.to/x8MnaGh/pap4500t-recovery-flash-zip

pass: TECKO

Otpakirajte zip i kopirajte SuperSU-v1.04.zip, koji se nalazi u ROOT folderu, na SD karticu.

E sad:

1. Izvadite bateriju iz mob-a i otvorite Device Manager (biti će potrebno za instalaciju driver-a za MT65XX, driveri su u otpakiranom zipu)

2. Spojite mob sa računalom, pričekajte da ga Windows prepozna (MT65xx preloader)

3. Ručno instalirajte "MediaTek PreLoader USB VCOM Port" driver (...\PAP4500T-recovery-flash\PAP4500T recovery flash\Drivers)

4. Odspojite mob i  pokrenite Flash_tool.exe

5. Kad se program pokrene klik na „scatter-loading“ i izaberite ...PAP4500T Recovery CWM/MT6577_Android_scatter_emmc.txt

6. Gore u izborniku kliknite na „Download“, a kad se pojavi pop-up kliknite „Yes“

7. Stavite bateriju natrag i spojite mob sa računalom, Flash_Tool će počet automatski instalirati CWM recovery na mob

Ako je sve prošlo u redu pojavit će se mali prozor sa zelenim krugom

Ako javi grešku jednostavno izvadite bateriju i ponovite korake 6 i 7.

Kad uspješno instalirate CWM recovery, uđite u isti (Vol+ + power button) i instalirajte  onaj SuperSU-v1.04.zip kojeg ste na početku kopirali na SD karticu.

Kad budete resetirati uređaj, CWM recovery će vas pitati da li želite vratiti orginalni recovery, izbor je vaš.

I to bi bilo to, rootani ste...

Pozdrav, Pratio sam tutorial korak po korak, driveri su instalirani, sve je kako treba biti, ali nakon 100 pokušaja, opet mi izbaciva ovaj prozorčić.

Molim vas, ako itko zna, u čemu je stvar?

Jako puno ljudi ima isti problem, ja sam bio među njima i riješio sam problem tako što sam kreirao vlastiti MT6577_Android_scatter_emmc.txt i zamijenio ga postojećim... Slijedio sam upute našeg tipa sa xda

Like many of other users, I had problem with Smart Phone Flash Tool and error message in attachment:

BROM ERROR : S_FT_NEED_DOWNLOAD_ALL_FAIL (4050)

The problem was in file MT6577_Android_scatter_emmc.txt which is different for JB and version for ICS doesn't work. Here is the solution:

1. download, extract and run MTK Droid Root & Tools > http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2160490
2. enable USB debugging on the phone
3. connect phone to the PC
4. after few seconds, left side of the window should populate with phone details
5. press button BLOCKS MAP
6. press button CREATE SCATTER FILE
7. this will create your own scatter file
8. finally, replace old scatter file with new one

Now you can install CWM recovery and root the phone, the procedure is explained on following links:

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=261

or

http://forum.xda-developers.com/show...0&postcount=34

Best regards from Zagreb, Croatia

Domagoj

back 2 black
16 godina
Cele303 kaže...

Jako puno ljudi ima isti problem, ja sam bio među njima i riješio sam problem tako što sam kreirao vlastiti MT6577_Android_scatter_emmc.txt i zamijenio ga postojećim... Slijedio sam upute našeg tipa sa xda

Like many of other users, I had problem with Smart Phone Flash Tool and error message in attachment:

BROM ERROR : S_FT_NEED_DOWNLOAD_ALL_FAIL (4050)

The problem was in file MT6577_Android_scatter_emmc.txt which is different for JB and version for ICS doesn't work. Here is the solution:

1. download, extract and run MTK Droid Root & Tools > http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2160490
2. enable USB debugging on the phone
3. connect phone to the PC
4. after few seconds, left side of the window should populate with phone details
5. press button BLOCKS MAP
6. press button CREATE SCATTER FILE
7. this will create your own scatter file
8. finally, replace old scatter file with new one

Now you can install CWM recovery and root the phone, the procedure is explained on following links:

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=261

or

http://forum.xda-developers.com/show...0&postcount=34

Best regards from Zagreb, Croatia

Domagoj

Linkovi ti ne rade, tj. imaš ove tri točke u njima. Molim te popravi to, ako nije problem. Hvala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 10:09 (mind_challenge).
17 godina
Prestigio 4500

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41542032&postcount=347

evo ga originalni post, nešto se zeznulo kod citiranja :)

back 2 black
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

ja sam imao te probleme pa da javim - ovo radi

Hvala Cele303

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

radi, hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tnx, radi... upravo rootao dva crna PAP4500T (firmware 1.0.24)
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Je li ima tko da je isprobao sve verzije firmwera? Imao sam .12, pa sam prešao na .14 a ujedino i sa 4.0 na 4.1 Android, preporod, s konja na magarca, od baterije, od brzine, pa do kamere i malo manjih stvarčica. Ima li tko da je bio dosta dugo na .14 pa otišao na nešto više? .18 ako ima? Pa onda na .24? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Je li ima tko da je isprobao sve verzije firmwera? Imao sam .12, pa sam prešao na .14 a ujedino i sa 4.0 na 4.1 Android, preporod, s konja na magarca, od baterije, od brzine, pa do kamere i malo manjih stvarčica. Ima li tko da je bio dosta dugo na .14 pa otišao na nešto više? .18 ako ima? Pa onda na .24? 

Uglavnom se radilo o ispravku manjih bugova i dodavanju stvari za koje su korisnici grintali.

Recimo, na 0.18. su dodali u opcijama da se može isključiti vibracija kod uspostave poziva.

Uglavnom, sitne kozmetičke stvari.

Nakon roota i prebacivanja svih apdateanih .apk nazad u ROM, telefon je opet prodisao...

još kad sam mu prebrisao Dalvik, i počistio ROM, na uređaju je ostalo preko 250Mb slobodne memorije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 18:23 (Luciano).
17 godina
turbojc kaže...

Ja sam kupio mob i dobio verziju .8 koja se odmah upgradeala na .12 pa nisam baš išao za tim kako radi, nakon toga sam ručno stavio .14 i telefon je postao bomba, odličan, ovo što kažeš da ne idemo u detalje, zatim mi je bilo dosadno i ručno sam stavio .18 i pretvorio mob u 4500T (nadao sam se da će mi proc dignut na 1.2 ali ništa od toga) i mob mi je odmah našao update .24 koji koristim najduže od svih i nema više nikakve razlike osim što Luciano kaže sitni popravci... .14 je odličan, nemaš potrebe za dalje osim iz zabave

back 2 black
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

mob sam vratila na tvornicke postavke i vise mi ne nudi aplikacije koje je prvi put nudio,na netu pola toga ne pokrece...aplikacije trecih strana i koja je verzija najnovija i jel ima koji prog scren capture da vam posaljem foto ako mi mozete pomoci

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kataelez kaže...

mob sam vratila na tvornicke postavke i vise mi ne nudi aplikacije koje je prvi put nudio,na netu pola toga ne pokrece...aplikacije trecih strana i koja je verzija najnovija i jel ima koji prog scren capture da vam posaljem foto ako mi mozete pomoci

Screenshot (capture) kao na svakom Andoridu 4.++ radiš tako da istovremeno pritisneš tipke Volume - i Power (tipka za smanjivanje tona + tipka za paljenje) te ih držiš dok ti na ekranu ne izleti poruka o uspješnom captureu. BTW, uhvaćeni ekrani se snimaju na SD karticu, folder Pictures -> Screenshots

Za inicijalnu instalaciju programa se brine aplikacija zvana "Installer Prestigio" i možeš je uvijek pokrenuti ručno kao i svaki drugi program. Jesi li možda rootala telefon i obrisala tu aplikaciju iz ROM-a?

Zadnja verzija ROM-a zavisi o modelu telefona:

- PAP4500@1,0GHz = 1.0.18

- PAP4500T@1,2GHz = 1.0.24

12 godina
neaktivan
hvala puno na odgovoru,uspjela sam screenshot napraviti sad ne znam kako s mob staviti privitak u ovu poruku ...moj model je 1.0GHz...ne znam sta znaci rootala...jel mozes mail poslat pa da ti preko g maila posaljem sliku,hvala
14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

jel se mogu kako dobiti izvješća na 4500t? naime, kad uključim izvješća o poruci, dobijem samo pop-up kad je poruka primljena i to sadržaja "poruka se prima po postocima". kad odem na poruku -> vidi izvješće uvijek piše na čekanju, mada je poruka odavno primljena i to se nikad ne promijeni... ima li kakvo rješenje za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
U poruci koju si poslala ispod nje ima mala zelena kvacica ,ako je nema poruka nije isporucena
13 godina
neaktivan
Prestigio 4500 4.2.2 ROM

Pozdrav svima,

Mobitel imam nekih mjesec dana. Ne da sam zadovoljan nego sam super zadovoljan s uređajem. Za ovih mjesec dana sam probao sve dostupne ROM-ove, stock i custom i budući da sam naišao na nešto zanimljivo, odlučio sam ovdje da podijelim sa vama (ipak sam ovu temu prije kupovine prešao uzduž i poprijeko više puta)

Elem, u pitanju je portani custom 4.2.2 ROM kojeg je portao serg00700 sa 4pda foruma. Upravo je izbacio beta v2 verziju i baš je skidam (logujte se u ovaj Yandex disk, prije ćete skinuti).
Više informacija, kao i download linkove možete pronaći na 4pda forumu ovdje (ako baš ne znate ruski kao ja :) tu je google translate)

Instalacija je klasična; zip na karticu, instalirati iz recovery-a uz wipe cache i wipe dalvik cahe, naravno full wipe je preporučljiv.

Screenshote možete pogledati ovdje

Ako imate pitanja u vezi rootanja i instalacije custom recovery-a, više informacija imate ovdje.

Lijep pozdrav za sve Prestigio-vce, sadašnje i buduće :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 21:25 (zimmba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Bolje da si instalirao, i sam napisao komentar o tom romu, nego da se patimo na prevoditelju. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pročitaj malo bolje, stavio sam i screenshote.

Inače sve radi. Baterija kao na stocku manje više + 4.2.2. 

15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Onda se ispričavam, vidio sam samo jednu sliku. 

Jel ima uopće smisla prelaziti na taj rom? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Onda se ispričavam, vidio sam samo jednu sliku. 

Jel ima uopće smisla prelaziti na taj rom? 

Pa po meni ima. Naravno, ima ljudi koji uopće ne žele da probaju išta osim stock-a.

Dobijaš noviji OS, lockscreen widgete (koji mogu da budu fora), quick settings tiles, koji po meni puno bolje izgledaju od standardnih widgeta

Pritom ne gubiš ni funkcije ni performanse, možeš se uvijek vratiti na stock ako zatreba radi garancije ili nečeg drugog. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 22:03 (zimmba).
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Aham, uglavnom samo make up, i to je to? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Aham, uglavnom samo make up, i to je to? 

Pa 4.2 je ipak malo napredniji "brat" od 4.1

Zanimljiva usporedba ima ovdje

I da, čini mi se da su fotke i videi bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 22:54 (zimmba).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice