Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.838
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Prestigio 4500

ako se zaželila velikog ovo je pravi izbor za ove novce {#}

14 godina
Prestigio 4500

Ako nekoga zanima, izasli su prije nekog vremena i LeWa i Miui custom rom-ovi za PAP4500.

Isprobao sam ovaj LeWa, jako dobro izgleda ali je bug-ovit i nije 100% preveden na eng. pa sam se na kraju vratio na orginalni JB, ali nadam se da ce ekipa nastaviti na razvoju... 

Evo par SS-ova:

Tolstoy is My Homeboy
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Upravo sam zeni narucio 4500, jos nisam platio. Bijeli, 1.2GHz.

Zazeljela si je nesto s velikim ekranom s Andoridom.

A ja ne zelim potrositi vise od 1800 kn :)

Da li sam napravio dobar potez?

Naravno. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
turbojc kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Naravno. 

Upravo sam potvrdio narudzbu :)

Sutra ili prekosutra se javljam s dojmovima!

Custom ROM?

Pa ima stock JB, mislim da nekakvo kemijanje s custom ROM-voima nije bas previse potrebno...

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Nisam koristio ROMove,ali ne vjerujem da ima ogromne razlike koje će neki laik primjetiti odmah. Drugo,daj bateriji neko vrijeme,da dođe k sebi,na početku će se puno brže trošiti nego za 2+ tjedna. 

I to je to. :) 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Trebao si je onda nagovoriti na PAP5000... em je pola inča veći, a 300kn jeftiniji, pa čak po benchmarkovima i par postotaka brži;-)

Mislim da je trenutno PAP4500 uz Gigabyte Maya M1 bestbuy u toj kategoriji.

14 godina
Luciano kaže...

Trebao si je onda nagovoriti na PAP5000... em je pola inča veći, a 300kn jeftiniji, pa čak po benchmarkovima i par postotaka brži;-)

Mislim da je trenutno PAP4500 uz Gigabyte Maya M1 bestbuy u toj kategoriji.

Vidjela je negdje 5" i kaze da je njoj to preveliko!

Ajd, da sam i to u zivotu jednom cuo... {#}{#}

14 godina
odjavljen
cemu vrijedi 5 incha ekran na pap5000 kad je tft i ima ispod 190ppi-a... pap4500 je bolji i brzi mobitel
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Vidjela je negdje 5" i kaze da je njoj to preveliko!

Ajd, da sam i to u zivotu jednom cuo... {#}{#}

:-) LOL

Istina, kad sam vidio PAP5000 i GoCLever500, zbilja su kao tablet.

MARKOZD15 kaže...
cemu vrijedi 5 incha ekran na pap5000 kad je tft i ima ispod 190ppi-a... pap4500 je bolji i brzi mobitel

Nažalost, ni IPS na PAP4500 baš ne ostavlja bez daha:-( Na suncu se ne vidi qu..., a u usporedbi sa npr.XperaNEO (TFT) ekran djeluje znatno lošiji?!

I da, PAP5000 jest brži (drugačiji SOC, manja rezolucija...)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 3:26 (Luciano).
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

ma 4500 je zakon...

neznam dal za prosječnog korisnika ima boljeg u tom platežnom razredu...

a oni kaj žele neznamkakve performanse...jbg. plati više pa buš dobil bolje...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

neznam za vas, al meni se na suncu perfektno vidi sve..povecam svjetlinu do kraja i mogu sasvim normalno raditi

uglavnom, gledao sam galaxy s2, htc sensation, xperiu s na njusci...na kraju sam se odlucio za ovog prestigia, zato jer je dual SIM(imam t mobile i eronet), radi ekrana i jos par sitnica

moji dojmovi u ovih par dana koristenja... uglavnom, dizajn mi je upao u oko, mobitel stvarno lijepo izgleda, nekako elegantno, logo od prestigia mu jako lijepa izgleda iza... sto se tice kucista jako je kvalitetno, nema skripanja nikakvog, no magnet je za otiske...nekima to mozda smeta ali meni ne. malo majicom pobrisem i to je to. Ekran mi se jako svidja, 4,5inch-a je taman za moje ruke jer su ogromne, a dlan mi je jako sirok, pa taman lijepo sjeda. Rezolucija je 960x540 i ima 245ppi-a, nije nesto sto ce vas bez daha ostaviti 
.ali nemam primjedbi, odaziv ekrana je odlican.
Moja verzija je dosla sa instaliranim Jelly Bean-om, koji radi PERFEKTNO!! nikakvog freezanja, stekanja ni slicnih stvari nisam zamjetio, Dual Core CPU i 1GB ram-a stvarno dolaze do izrazaja! kada ne koristim task killer najcesce imam oko 400MB slobodno, a kada koristim oko 600MB, sto je super.. Za primjer cu dati Xperiu S koju moj frend ima.. sa Task killerom nemoze osloboditi preko 350MB... Toliko o Sony-u. Sucelje je znatno bolje napravljeno nego na nekim "brand" mobitelima. Prezadovoljan sam u tom segmentu
Kamera je solidna, ne zelim preuvelicavati jer nije nesto sto ce vas bez daha ostaviti, ali daje lijepe slike po dobrom osvjetljenju, malo losije po mraku.. ne slikam puno pa vam nemogu reci nista posebno oko toga..
Probao sam igrati Temple Run 1,2... NFS MW.. sve ide perfektno bez ikakvog lagga.
  Dual SIM managment je jako dobro napravljen, ima dosta postavki oko toga, ja sam stavio "always ask" za sve, jer ne radim uvijek sve na jednoj kartici ..Inace lijepo napravljen posao oko toga, to mi je i najbitnija stvar kod mobitela, jer puno putujem. 
  Baterija nije losa, ali mogla bi biti i bolja.. kad sam ga kupio odmah sam ga punio preko noci..ujutro u 7h sam ga izvadio sa punjaca. Igrao sam igre, par razgovora, surfanje na netu (skoro cijeli dan), par fotografija, jedan video.. na wifi-u je malo bio, ali ostatak vecinom na 3g (gasio sam podatke kad nisam na netu), slusanje muzike, uglavnom cijeli dan sam ga koristio... navecer oko 22h mi je javljao upozorenje da je na 1%, dakle nije lose :) 

Toliko od mene, ako treba nekom nesto neka slobodno pita, po meni je ovaj mobitel best buy i one gluposti koje se pricaju o prestigiu 
......istina, ali danas je vecina firmi 'kineska'
.. koristio sam puno stvari od prestigia, nemam nikakvih primjedbi.. ovo je sve ali sigurno nije neki srot

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 13:23 (MARKOZD15).
15 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Neće ti biti takva baterija uvijek,meni je isto na početku curio sok iz nje nenormalno,ali kasnije mi se malo smanjilo i sredilo,uvijek sam ga punio od 1 do 100,i mogu primjetiti razliku između toga kad ga punim od 20 do 100,i od 1 do 100 posto baterije,ogromna razlika,barem kod mene. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

neznam za vas, al meni se na suncu perfektno vidi sve..povecam svjetlinu do kraja i mogu sasvim normalno raditi

uglavnom, gledao sam galaxy s2, htc sensation, xperiu s na njusci...na kraju sam se odlucio za ovog prestigia, zato jer je dual SIM(imam t mobile i eronet), radi ekrana i jos par sitnica

moji dojmovi u ovih par dana koristenja... uglavnom, dizajn mi je upao u oko, mobitel stvarno lijepo izgleda, nekako elegantno, logo od prestigia mu jako lijepa izgleda iza... sto se tice kucista jako je kvalitetno, nema skripanja nikakvog, no magnet je za otiske...nekima to mozda smeta ali meni ne. malo majicom pobrisem i to je to. Ekran mi se jako svidja, 4,5inch-a je taman za moje ruke jer su ogromne, a dlan mi je jako sirok, pa taman lijepo sjeda. Rezolucija je 960x540 i ima 245ppi-a, nije nesto sto ce vas bez daha ostaviti 
.ali nemam primjedbi, odaziv ekrana je odlican.
Moja verzija je dosla sa instaliranim Jelly Bean-om, koji radi PERFEKTNO!! nikakvog freezanja, stekanja ni slicnih stvari nisam zamjetio, Dual Core CPU i 1GB ram-a stvarno dolaze do izrazaja! kada ne koristim task killer najcesce imam oko 400MB slobodno, a kada koristim oko 600MB, sto je super.. Za primjer cu dati Xperiu S koju moj frend ima.. sa Task killerom nemoze osloboditi preko 350MB... Toliko o Sony-u. Sucelje je znatno bolje napravljeno nego na nekim "brand" mobitelima. Prezadovoljan sam u tom segmentu
Kamera je solidna, ne zelim preuvelicavati jer nije nesto sto ce vas bez daha ostaviti, ali daje lijepe slike po dobrom osvjetljenju, malo losije po mraku.. ne slikam puno pa vam nemogu reci nista posebno oko toga..
Probao sam igrati Temple Run 1,2... NFS MW.. sve ide perfektno bez ikakvog lagga.
  Dual SIM managment je jako dobro napravljen, ima dosta postavki oko toga, ja sam stavio "always ask" za sve, jer ne radim uvijek sve na jednoj kartici ..Inace lijepo napravljen posao oko toga, to mi je i najbitnija stvar kod mobitela, jer puno putujem. 
  Baterija nije losa, ali mogla bi biti i bolja.. kad sam ga kupio odmah sam ga punio preko noci..ujutro u 7h sam ga izvadio sa punjaca. Igrao sam igre, par razgovora, surfanje na netu (skoro cijeli dan), par fotografija, jedan video.. na wifi-u je malo bio, ali ostatak vecinom na 3g (gasio sam podatke kad nisam na netu), slusanje muzike, uglavnom cijeli dan sam ga koristio... navecer oko 22h mi je javljao upozorenje da je na 1%, dakle nije lose :) 

Toliko od mene, ako treba nekom nesto neka slobodno pita, po meni je ovaj mobitel best buy i one gluposti koje se pricaju o prestigiu 
......istina, ali danas je vecina firmi 'kineska'
.. koristio sam puno stvari od prestigia, nemam nikakvih primjedbi.. ovo je sve ali sigurno nije neki srot

Nakon 10 dana korištenja, evo mojih utisaka:

- Kučište je iznenađujuće dobro napravljeno i tu nemam zamjerki. Čak mi i plastični poklopac baterije ulijeva povjerenje (pričam o crnom PAP4500T). U  ruci mi djeluje puno uvjerljivije od npr. Galaxy SII.

- Sučelje je vanilla Android, ali pošto i tako na svaki telefon/tablet stavim NovaLauncher, potpuno mi je nebitno što je proizvođač stavio na telefon. Istina, svakog Sonya sam morao rootati i pobrisati bloatware iz ROM-a da bi bio upotrebljiv. Kod Prestigia to nije slučaj jer je čist k'o suza (osim PrestigioReadera).

- Brzina mu je odlična. Po Antutu i Quadrant benchmarku šiša neke puno skuplje modele poznatih brendova. Sve igre koje sam probao naprosto lete...

- Baterija mu je za tu klasu OK. Naučio sam puniti svaki smartphone svaku noć, pa tako ni Prestigio nije iznimka.

- Na žalost, ekran mu na dalmatinskom suncu baš i nije najvidljiviji:-( Očekivao sam od IPS-a ipak malo bolju vidljivost. Za kuteve vidljivosti nemam zamjerke.

- Fotografijama i videu nedostaju detalji... ili je u pitanju velika softverska kompresija, ili 8Mp/720 dobiva interpolacijom?! XperiaNeoV sa 5Mp daje neuporedivo bolje fotografije i video...

Suma Summarum 

Solidno sastavljen, poprilično brz, elegantan smartphone natprosječnog ekrana.

Ako uzmemo u obzir da brži i bolji Samsung Galaxy SII u EU košta oko 240€, onda PAP4500 baš i nije cjenovno prihvatljiv kako to na prvi moment izgleda. Realno, ne bi smio koštati više od 1,500kn. 

17 godina
Prestigio 4500

Da li se netko igrao sa upgradeom starog 4500 u novi 4500T?

Napravio sam upgrade iz .14 u .18 ručno i zatim automatski mi je skinulo update .24 međutim i dalje mi proc radi na 1GHz :(

Može mi netko stavit screenshot da vidim da li imam sve isto kao i original 4500T sa procom na 1.2GHz?

back 2 black
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zna li netko kako da vratim svoj prestigio na ics? nikako da ga rootam na jelly beanu :(
14 godina
Cele303 kaže...

Napravio sam upgrade iz .14 u .18 ručno i zatim automatski mi je skinulo update .24 međutim i dalje mi proc radi na 1GHz :(

Može mi netko stavit screenshot da vidim da li imam sve isto kao i original 4500T sa procom na 1.2GHz?

Koliko znam to nije moguce. Mislim da su pod haubom razlicite revizije procesora.

MARKOZD15 kaže...
zna li netko kako da vratim svoj prestigio na ics? nikako da ga rootam na jelly beanu :(

Zasto natrag na ICS? Ovdje imas detaljne upute za root JB-a (na ceskom, ali google translate radi :D).

Tolstoy is My Homeboy
14 godina
Prestigio 4500

Jucer prvo punjenje, zena ga izmaltretirala surfanjem, igranjem i razgovorima.

Nije izdrzao ni 18 sati.

Nadam se poboljsanju preformansi s vremenom.

Ekran odlican. Po noci puno presvijetli, trebao sam joj snimiti dodatni softver za zatamnjenje "ispod sistemskog" ili tako nesto pise :)

Brzina i fluidnost odlicni!

Kameru nismo isprobali.

Svi isprobani programi rade savrseno, bez ijedne greske ili zastajkivanja.

Imali smo problem kod punjenja baterije. Kod prvog koristenja se ugasio, stavili smo ga na punjac, i kad je bilo zeleno nije se mogao upaliti!

Ponovo smo ga stavili na punjac, upalilo se crveno, nakon minutu zeleno i onda se htio upaliti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

Zasto natrag na ICS? Ovdje imas detaljne upute za root JB-a (na ceskom, ali google translate radi :D).

Ja ništa ne kužim ovo ni da prevedem, tako da ništa od toga, ali tnx anyway :) 

14 godina
Prestigio 4500

Evo ugrubo sam preveo na hrv onaj česki tutorijal za root JB-a...

Cijeli proces traje nekoliko minuta, i trebao bi biti bezbolan, ali naravno, sve radite na vlastitu odgovornost.

Najprije skinite potrebne alate i drivere:

http://uloz.to/x8MnaGh/pap4500t-recovery-flash-zip

pass: TECKO

Otpakirajte zip i kopirajte SuperSU-v1.04.zip, koji se nalazi u ROOT folderu, na SD karticu.

E sad:

1. Izvadite bateriju iz mob-a i otvorite Device Manager (biti će potrebno za instalaciju driver-a za MT65XX, driveri su u otpakiranom zipu)

2. Spojite mob sa računalom, pričekajte da ga Windows prepozna (MT65xx preloader)

3. Ručno instalirajte "MediaTek PreLoader USB VCOM Port" driver (...\PAP4500T-recovery-flash\PAP4500T recovery flash\Drivers)

4. Odspojite mob i  pokrenite Flash_tool.exe

5. Kad se program pokrene klik na „scatter-loading“ i izaberite ...PAP4500T Recovery CWM/MT6577_Android_scatter_emmc.txt

6. Gore u izborniku kliknite na „Download“, a kad se pojavi pop-up kliknite „Yes“

7. Stavite bateriju natrag i spojite mob sa računalom, Flash_Tool će počet automatski instalirati CWM recovery na mob

Ako je sve prošlo u redu pojavit će se mali prozor sa zelenim krugom

Ako javi grešku jednostavno izvadite bateriju i ponovite korake 6 i 7.

Kad uspješno instalirate CWM recovery, uđite u isti (Vol+ + power button) i instalirajte  onaj SuperSU-v1.04.zip kojeg ste na početku kopirali na SD karticu.

Kad budete resetirati uređaj, CWM recovery će vas pitati da li želite vratiti orginalni recovery, izbor je vaš.

I to bi bilo to, rootani ste...

Tolstoy is My Homeboy
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

Evo ugrubo sam preveo na hrv onaj česki tutorijal za root JB-a...

Cijeli proces traje nekoliko minuta, i trebao bi biti bezbolan, ali naravno, sve radite na vlastitu odgovornost.

Najprije skinite potrebne alate i drivere:

http://uloz.to/x8MnaGh/pap4500t-recovery-flash-zip

pass: TECKO

Otpakirajte zip i kopirajte SuperSU-v1.04.zip, koji se nalazi u ROOT folderu, na SD karticu.

E sad:

1. Izvadite bateriju iz mob-a i otvorite Device Manager (biti će potrebno za instalaciju driver-a za MT65XX, driveri su u otpakiranom zipu)

2. Spojite mob sa računalom, pričekajte da ga Windows prepozna (MT65xx preloader)

3. Ručno instalirajte "MediaTek PreLoader USB VCOM Port" driver (...\PAP4500T-recovery-flash\PAP4500T recovery flash\Drivers)

4. Odspojite mob i  pokrenite Flash_tool.exe

5. Kad se program pokrene klik na „scatter-loading“ i izaberite ...PAP4500T Recovery CWM/MT6577_Android_scatter_emmc.txt

6. Gore u izborniku kliknite na „Download“, a kad se pojavi pop-up kliknite „Yes“

7. Stavite bateriju natrag i spojite mob sa računalom, Flash_Tool će počet automatski instalirati CWM recovery na mob

Ako je sve prošlo u redu pojavit će se mali prozor sa zelenim krugom

Ako javi grešku jednostavno izvadite bateriju i ponovite korake 6 i 7.

Kad uspješno instalirate CWM recovery, uđite u isti (Vol+ + power button) i instalirajte  onaj SuperSU-v1.04.zip kojeg ste na početku kopirali na SD karticu.

Kad budete resetirati uređaj, CWM recovery će vas pitati da li želite vratiti orginalni recovery, izbor je vaš.

I to bi bilo to, rootani ste...

Napravio sam sve kako je napisano, nije mi izbacilo taj prozorcic sa zelenim krugom nego mi je izbacilo da nije uspjelo... Probao sam i ponoviti al nece

Mobitel se normalno boota, ali nece da udje u recovery, dakle s*ebao sam recovery

14 godina
Prestigio 4500

Mislim da ti driveri rade problem, jer i meni se par puta dogodilo da izbaci gresku prilikom instalacije recovery-a, ali nakon sto bi reinstalira drivere sve bi proslo u redu.

Jesi pokusao instalirati orginalni recovery, isto se nalazi u onom zipu?

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:16 (anarchyST).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

pokušavam sa orginalnim recovery-em, ali također baca taj problem... probat cu sad sa driverima pa ti javim

HVALA :)

0 0 hvala 0
14 godina
Prestigio 4500

Samo da napomenem, ako ti izbaci gresku, resetiraj komp i pokusaj ponovo... jer, cini mi se, da u pozadini ostane upaljen neki process pa konstantno izbaciva tu gresku.

Driveri ocito nisu najstabilniji, pa je potrebno naci nekakav workaround...

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:24 (anarchyST).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

Pokušavao sam svašta, al i dalje ne mičem sa mjesta, nece da uđe u recovery, ali boota se mob normalno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Evo screenshot sa PAP4500T.

Iako su mnogi nagađali da se kod T verzije radi o običnom overclockingu, ipak je u pitanju drugi SOC. Potvrđeno u servisu.

14 godina
odjavljen
Prestigio 4500

Uspjesno sam rootao mobitel!

Koristio sam upute iznad od kolege, ali nije mi uspjelo nikako, onda sam izbrisao taj download (u kojem se nalazi flash tool), restartao komp, ponovno skinuo flash tool i sve sto treba za root, ponovio proces... i mob je rootan bez problema!

Drivere nisam trebao ponovo instalirati nije bilo potrebe, samo zadnja dva koraka!

Hvala svima na pomoći :) 

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Prestigio 4500

Pozdrav, frend ima Prestigio multiphone(ne zna koji model {#}, jel 4500 ili 5000), a sad je postavio lock pattern tj. 'uzorak za otključavanje'.

Zaboravio koji mu je pattern i pokusavao dok nije dosao do login screena za google account, sad bi se on trebao ulogirati na google acc., ali je on isključio internet  pa je sad mobitel u banani. jel mi može netko reći kako da se mobitel hard reseta tj. factory reset. jel ima mobitel stock recovery u kojem se moze napraviti full wipe, ili sto?

p.s. i meni se to dogodilo na svojoj Xperia-i X8, ali sam ja usao u recovery i tamo napravio full wipe {#}

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 14:39 (CXZpro4all).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
CXZpro4all kaže...

Pozdrav, frend ima Prestigio multiphone(ne zna koji model {#}, jel 4500 ili 5000), a sad je postavio lock pattern tj. 'uzorak za otključavanje'.

Zaboravio koji mu je pattern i pokusavao dok nije dosao do login screena za google account, sad bi se on trebao ulogirati na google acc., ali je on isključio internet  pa je sad mobitel u banani. jel mi može netko reći kako da se mobitel hard reseta tj. factory reset. jel ima mobitel stock recovery u kojem se moze napraviti full wipe, ili sto?

p.s. i meni se to dogodilo na svojoj Xperia-i X8, ali sam ja usao u recovery i tamo napravio full wipe {#}

Izgasi mobitel, drži Volume+ tipku i i Power tipku, kad se upali nastavi držat Volume+ Tipku, doći će do recovery-a, napraviš full wipe i eto ga.

15 godina
neaktivan

nova launcher i landscape = orgazam :)

14 godina
neaktivan
Prestigio 4500

ogreban metalni obrub oko kamere ni sam neznam kako.... ima tko preporuku torbe za njega ili ako ima silikon a da nije preko ebaya...da ima za kod nas uzet...ova torba što je sa njim došla je najveće izvedena glopost....

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice