"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.272.980
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Wh1T3L10n kaže...
zgf kaže...

Redmi 4X Prime, multilanguage ROM, 166 USD, EU Direct

http://www.honorbuy.com/1106-xiaomi-redmi-4x-prime-international-version-32gb-black.html

- Je li to stvarno iz EU, 2_3 dana dostava, bez PDVa?

- Multilanguage ROM,  ukljucuje li Google Apps (Play store), je li to Xiaomi.eu ROM ili kineski, bloatware ukljucen ili izbrisan, je li to dobra opcija za ROM?

Ima li neka bolja varijanta, shop, model, ROM, shipping:

- 5 incha, po mogucnosti SD

- podrska za SD karticu

- 3 GB RAM

- takav rang cijene

Da, to ti je iz EU skladišta... Ja sam naručio u prošli pon popodne, u utorak poslan, u srijedu bio kod mene oko 15h.

DHL dostava. Nema PDV. 
Multilanguage ukljucuje google play, dosta ociscen od bloatware-a ali bi ja ipak stavio xiaomi.eu dev rom.

Bolje od ovoga ne ide, po meni. 

Hvala na brzom odgovoru.

Za prijeci na Xiaomi.eu ROM, treba li otkljucavati bootloader?

Ovaj multilanguage ROM dobiva OTA update ili ne?

15 godina
zgf kaže...
Wh1T3L10n kaže...
zgf kaže...

http://www.honorbuy.com/1106-xiaomi-redmi-4x-prime-international-version-32gb-black.html

- Multilanguage ROM,  ukljucuje li Google Apps (Play store), je li to Xiaomi.eu ROM ili kineski, bloatware ukljucen ili izbrisan, je li to dobra opcija za ROM?

- podrska za SD karticu

- 3 GB RAM

- takav rang cijene

Da, to ti je iz EU skladišta... Ja sam naručio u prošli pon popodne, u utorak poslan, u srijedu bio kod mene oko 15h.

DHL dostava. Nema PDV. 
Multilanguage ukljucuje google play, dosta ociscen od bloatware-a ali bi ja ipak stavio xiaomi.eu dev rom.

Hvala na brzom odgovoru.

Za prijeci na Xiaomi.eu ROM, treba li otkljucavati bootloader?

Ovaj multilanguage ROM dobiva OTA update ili ne?

Treba otkljucavat da, ovaj rom je global beta znaci imat ces ota update svakog petka, bilo bi dobro prijeci na eu rom ali i ovaj je odlican pa ako se bojis ili ne znas i nemas volje slobodno si ostavis ovog, neces bit za nista zakinut.. vidio sam da gledas redmi 4x, bolji ti je redmi 4 prime a minimalno skuplji

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 8:01 (domac5).
15 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...
zgf kaže...
Wh1T3L10n kaže...

Honorbuy, Note4X 1560kn... 

Dosao za 2 dana... 

Nezz cemu potreba za isprobavanje nekakvih trecih shopova... 

SD umjesto X20... 

- podrska za SD karticu

- 3 GB RAM

- takav rang cijene

DHL dostava. Nema PDV. 

Ja sam upravo narucio s HonorBuy-a Redmi note 4 (mislio sam cekat Redmi Pro 2, ali to ce biti jos barem 2 mjeseca dok ne izade i stigne na EU skladiste). Uzeo sam silicon case i screen protector. Cijela prica s dostavom nesto manje od 1600 kn. Vidjet cemo kad ce doci, nadam se da ce biti u petak vec.

Inace, prethodna prica je ta da sam imamo Redmi note 3 Pro, koji mi je pao u WC. Narucio sam novu bateriju, ali no-go. Mrtav je...

Tako da... ako netko treba glanc novu bateriju za Redmi Note 3 / Redmi Note 3 Pro, neka se javi na PM.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 9:31 (Blashyrkh).
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Treba otkljucavat da, ovaj rom je global beta znaci imat ces ota update svakog petka, bilo bi dobro prijeci na eu rom ali i ovaj je odlican pa ako se bojis ili ne znas i nemas volje slobodno si ostavis ovog, neces bit za nista zakinut.. vidio sam da gledas redmi 4x, bolji ti je redmi 4 prime a minimalno skuplji

Thx, Redmi 4 (bez x) je stvarno mrvicu skuplji.

Ima li neki vaucher za Honor?

15 godina
zgf kaže...
domac5 kaže...

Thx, Redmi 4 (bez x) je stvarno mrvicu skuplji.

Ima li neki vaucher za Honor?

Ima, upisi mobhr popust je 5$

11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ima, upisi mobhr popust je 5$

Super, upaliilo, Redmi 4 Prime sivi (Global ROM), 1525 Kn s EU Warehouse postarinom

15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Jesam li jedini kojeg zivciraju nazivi modela Xiaomijevih telefona? Imena su previše slična - tipa Redmi != Redmi Note != Redmi Pro != Redmi 4x, ali Redmi 4x = Redmi Note 4 International version ali opet ne baš 100% isti... Trebali bi malo poraditi na brandingu

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo mi stiglo od giztopa danas:

hello,
ok,since the customs taxes issue, we will process the phone to Croatia by DHL registered air mail, which is a kind of normal shipping and takes 8-12 days to arrive without any customs taxes, please don;t worry.
Please don't hesitate to contact us if you have any question.

Thank you and regards.

Jessica
Customer Service Team
Giztop.com - Top Quality, Best Service

Makar mi se baš i ne čini da im je za vjerovat. 

@Blashyrkh Je i mene isto, da ih ne proučavam aktivno zadnja 2 tjedna totalno bi se pogubio. Najgore je što uz to kaj ima milijun verzija određe verzije mogu doći sa različitim procesorima...

lol [eu]east: z0mbie

0 0 hvala 0
14 godina
Blashyrkh kaže...

Jesam li jedini kojeg zivciraju nazivi modela Xiaomijevih telefona? Imena su previše slična - tipa Redmi != Redmi Note != Redmi Pro != Redmi 4x, ali Redmi 4x = Redmi Note 4 International version ali opet ne baš 100% isti... Trebali bi malo poraditi na brandingu

Kategorije su i više nego jednostavne...

Mi series - premium i flagship uređaji

Redmi series - mali i budget uređaji 4,7''-5,5''

Redmi Note Series - 5,5'', 5,5''+

Mi Pad series - tableti

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
18 godina
moderator
death_zombi kaže...

hello,
ok,since the customs taxes issue, we will process the phone to Croatia by DHL registered air mail, which is a kind of normal shipping and takes 8-12 days to arrive without any customs taxes, please don;t worry.

Thank you and regards.

Jessica
Customer Service Team

Đesika i Giztop su veliki lažovi. A sad hoćeš li te zajebati ili ne, nećeš znati sve do trenutka ili kad primiš mobitel ili kad ti stigne poziv za dostavu računa od carine.

Ne kužim odakle će to oni slati DHL registered mailom, a da te carina ne bi tražila račun. Meni je MassDrop iz SAD-a slao DHL global mailom pa me carina uredno tražila račun.

11 godina
neaktivan
Blashyrkh kaže...

Imas jos npr. i Redmi 4A

No, "Redmi 4x = Redmi Note 4" ne stoji, lijevo je 5 a desno 5,5 incha (SD 625 je isti)

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
death_zombi kaže...

hello,

Thank you and regards.

Jessica
Customer Service Team

Đesika i Giztop su veliki lažovi. A sad hoćeš li te zajebati ili ne, nećeš znati sve do trenutka ili kad primiš mobitel ili kad ti stigne poziv za dostavu računa od carine.

Ne kužim odakle će to oni slati DHL registered mailom, a da te carina ne bi tražila račun. Meni je MassDrop iz SAD-a slao DHL global mailom pa me carina uredno tražila račun.

DHL pošiljka će ti definitivno završiti na carini in onda će DHL naplatiti 125 kn svojih troškova uz troškove carine i PDVa. Nemoj ni dirnuti DHL ukoliko ne postoji druga opcija.

16 godina

Baš se i ja mislim između Redmi Note 4x i Redmi 4 Prime. I to najviše razbijem glavu bi li išao na 5" ili 5.5". Dosad sam imao 5", pa me malo vuče isprobati nešto drugo, ali opet ne znam kakav je 5.5" za nositi u hlačama i općenito u ruci.

Na što bi vi išli? I gdje je uopće najjeftiniji Note 4x? Gledam na Honorbuyu je 230$ sa dostavom, ima li gdje jeftinije?

9 Note 4x
1 Redmi 4 Prime
Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 21:23 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
blakadder kaže...
mbaksa kaže...

DHL pošiljka će ti definitivno završiti na carini in onda će DHL naplatiti 125 kn svojih troškova uz troškove carine i PDVa. Nemoj ni dirnuti DHL ukoliko ne postoji druga opcija.

Pretpostavio sam da je "DHL registered mail" isto što i DHL global mail. DHL global mail ide normalnim poštanskim tokom, znači tu nije riječ o dostavnoj (kurirskoj) službi, nego ti paket doma dođe istom procedurom kao da se radi o običnoj pošti - znači, naša pošta ga da na carinu ako treba i naša pošta ti ga doma dostavi. Pritom ti za carinjenje ne treba EORI broj niti ti DHL naplaćuje 125 kn ili koliko već troškova.

14 godina
dv14 kaže...

Baš se i ja mislim između Redmi Note 4x i Redmi 4 Prime. I to najviše razbijem glavu bi li išao na 5" ili 5.5". Dosad sam imao 5", pa me malo vuče isprobati nešto drugo, ali opet ne znam kakav je 5.5" za nositi u hlačama i općenito u ruci.

Na što bi vi išli? I gdje je uopće najjeftiniji Note 4x? Gledam na Honorbuyu je 230$ sa dostavom, ima li gdje jeftinije?

Vjeruj mi lagano se priviknuti na 5,5'' to je razlika cca 1cm ako ne i manje i stvarno je ugodno za koristiti.

Ja sam se preporodio kada sam prešao sa Redmi 3S na Redmi Note 4,jednostavno mi je sve lakše raditi, a pogotovo pisati poruke.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
15 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
Blashyrkh kaže...

Kategorije su i više nego jednostavne...

Mi series - premium i flagship uređaji

Redmi series - mali i budget uređaji 4,7''-5,5''

Redmi Note Series - 5,5'', 5,5''+

Mi Pad series - tableti

Kategorije jesu jednostavne, ali modeli unutar kategorija su zakomplicirani.

Gdje primjerice smjestiti "Redmi Pro"? Nije Redmi serija, a nije ni Redmi Note, a ima slične karakteristike kao Redmi Note... 

13 godina
odjavljen
Blashyrkh kaže...

Gdje primjerice smjestiti "Redmi Pro"? Nije Redmi serija, a nije ni Redmi Note, a ima slične karakteristike kao Redmi Note... 

Redmi Pro? Pa jednostavno, smjestiti među Flagship seriju :)

SkorvY
15 godina
neaktivan
skorvy kaže...
Blashyrkh kaže...

Redmi Pro? Pa jednostavno, smjestiti među Flagship seriju :)

na koju foru to ide u flagship seriju?

14 godina
Blashyrkh kaže...

Kategorije jesu jednostavne, ali modeli unutar kategorija su zakomplicirani.

Redmi Pro je samo jači model u Redmi seriji, to je bio prvi uređaj sa dual kamerom kod Xiaomia.

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Odlucio sam se na kupovinu nekog od kineskih uredaja. Trenutno koristim LG G4 s kojim sam imao brdo problema o kojima ne vrijedi pricati uopce.

Trenutno mi u izbor upadaju Xiaomi redmi 4 prime, redmi pro i note 4x. 

Bratic mi je narucio s giztop-a redmi 4 prime i dosao je s global rom-om, nadam se da i ostala 2 dolaze?

Molim vas vase preporuke koji od ova 3 uredaja odabrati? 

Mobitel koristim uglavnom za surfanje, fejs, mail, dopisivanje, vijesti, youtube i tako neke ne prezahtjevne aplikacije. S obzirom da trenutno koristim uredaj s neupotrebljivom baterijom ta mi je stavka jako bitna kod kupovine uredaja. Zelim da mi izdrzi cijeli dan bez problema. 

Navikao sam na jako dobru kameru G4 pa bih volio kad bi mogla biti dobra kamera i na iducem uredaju. Cuo sam da je redmi pro super zahvaljujuci dual kameri, ali nisam siguran kakva su druga dva. 

Kvaliteta ekrana, vidljivost na danjem svjetlu i kvaliteta izrade samog uredaja kao i dizajn su mi nesto sto je takoder bitno. 

Po meni je redmi pro mozda za nijansu bolji, ali ne razumijem se bas pa bih volio nekog tko ima vise iskustva da mi rijesi ovu dilemu. 

To su uredaji koje sam do sada vidio, u obzir naravno dolaze i drugi do cca. 200 dolara, ovi su na giztopu svi 160-200

Hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Uzmi ti radije Redmi 3s pro, sa 3gb RAMa i 32 GB ROM.

Baterija 4100 mAh, čitač otiska, IR blaster, lampica obavijesti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...
Uzmi ti radije Redmi 3s pro, sa 3gb RAMa i 32 GB ROM.

Baterija 4100 mAh, čitač otiska, IR blaster, lampica obavijesti.

Uspijevam pronaci samo 3s ili 3 pro. A po cemu mislis da mi je bolji od ovih koje sam ja naveo?

17 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Pozdrav,

Odlucio sam se na kupovinu nekog od kineskih uredaja. Trenutno koristim LG G4 s kojim sam imao brdo problema o kojima ne vrijedi pricati uopce.

Trenutno mi u izbor upadaju Xiaomi redmi 4 prime, redmi pro i note 4x. 

Bratic mi je narucio s giztop-a redmi 4 prime i dosao je s global rom-om, nadam se da i ostala 2 dolaze?

Molim vas vase preporuke koji od ova 3 uredaja odabrati? 

Mobitel koristim uglavnom za surfanje, fejs, mail, dopisivanje, vijesti, youtube i tako neke ne prezahtjevne aplikacije. S obzirom da trenutno koristim uredaj s neupotrebljivom baterijom ta mi je stavka jako bitna kod kupovine uredaja. Zelim da mi izdrzi cijeli dan bez problema. 

Navikao sam na jako dobru kameru G4 pa bih volio kad bi mogla biti dobra kamera i na iducem uredaju. Cuo sam da je redmi pro super zahvaljujuci dual kameri, ali nisam siguran kakva su druga dva. 

Kvaliteta ekrana, vidljivost na danjem svjetlu i kvaliteta izrade samog uredaja kao i dizajn su mi nesto sto je takoder bitno. 

Po meni je redmi pro mozda za nijansu bolji, ali ne razumijem se bas pa bih volio nekog tko ima vise iskustva da mi rijesi ovu dilemu. 

To su uredaji koje sam do sada vidio, u obzir naravno dolaze i drugi do cca. 200 dolara, ovi su na giztopu svi 160-200

Hvala!

Pročitaj si malo na zadnjih 2 stranice mišljena i iskustva sa giztopu, a i na netu bas nisu bajni reviewovi tak da kupnja tamo se čini ko veliki rizik makar su cijene dosta niske. Najsigurnije je kupovat sa Honorbuya makar je skup (i cijene za dosta mobitela su samo malo niže od recimo neutrinomobile-a). 

Što se tiće baterije sve mislim da sve verzije redmi 4 (note , X, pro, prime) imaju dosta dobru bateriju tak da za to nema straha. Što se tiće kamere, kamera nije nešt special na redmi 4 verzijama al je čist ok(nezz za 3 al vjerojatno isto), pogledaj si na netu kaj su ljudi slikali sa tim mobitelima. Što se tiće tvojeg budžeta sve zavisi di ćeš kupovat, al računaj si da ti je poštarina 34$ na Honorbuyu kaj dosta nabije cijenu, pogotovo na ovim jeftinijim mobitelima. Za tvoj budžet i ak hoćeš da sve proše bez problema preporuka Neutrino (imaju i dost akcija sad), a ak ideš na jeftinije onda možeš probat giztop i sl. al po iskustvima i pisanjima drugih velika šansa da će ti paket zapest na carini.

lol [eu]east: z0mbie
13 godina
Zašto se svi toliko plaše kupovine mobitela ravno iz Kine...
Često su neki zanimljivi mobiteli na akciji u poznatim dućanima (Geekbuying, To2c i slični) i sada kad ne funkcionira ilegalna dostava bez plaćanja PDV-a.
Kod kalkulacije se na njihovu cijenu doda 25% za PDV, te cca 60 Kn za troškove kod nas. Isporuka do naših vratiju ukupno najčešće oko 3 do 4 tjedna.
Pa ako izračun pokazuje da je isplativa kupnja, ne vidim zašto ne kupiti.
10 godina
neaktivan
157 i nesto sitno usd, Redmi Note 4 globalna verzija(4g 800) na geekbuying.com s kuponom KIMOVIL...evo ga baš kupio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koja je razlika izmedu redmi note 4 i note 4x?

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
strbi kaže...

note 4- mediatek , 4x snapdragon

http://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=8531&idPhone2=8580

zapravo vidim da sam ja pobrkao, izgled je kako je ovaj forumas dolje naveo, no mozda si mislio na ovo

http://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=8531&idPhone2=8291

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 20:47 (Deutsch).
13 godina
odjavljen
strbi kaže...

Izgled. Note 4 možeš birati 2/3gb RAM i MTK verziju.

SkorvY
15 godina
neaktivan

hvala na brzim odgovorima :) još gledam, nisam od nigdje naručio ali čini mi se da će biti redmi 4 prime :) gledam sad je na banggood neka akcija, jel netko od tamo naručivao? ima carine i pdva? 

ili da ne škrtarim i uzmem kod nas u neutrio mobile za 1650kn sa 24mj jamstvom

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
redmi note 4 global version koji sam uzeo je Snapdragon 625 s 4g frekvencijom 800mhz, dakle, radi na sve mreže u EU, jel...valjda, valjda

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice