"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.024.578
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
izzy705 kaže...

Pozdrav ljudi, da li može neki prijedlog za telefon od 100-120 $. Prioritet mi je da radi bez nekih sjeckanja.

Evo lista jeftinijih kineskih mobitela, vjerovatno su sad jos jeftiniji.  Sa Doogee DG580 i Ulefone Paris 4G neces sigurno pogrijesiti.

http://www.itrevolucija.org/
14 godina
neaktivan
anelko kaže...
izzy705 kaže...

Pozdrav ljudi, da li može neki prijedlog za telefon od 100-120 $. Prioritet mi je da radi bez nekih sjeckanja.

Evo lista jeftinijih kineskih mobitela, vjerovatno su sad jos jeftiniji.  Sa Doogee DG580 i Ulefone Paris 4G neces sigurno pogrijesiti.

1 na 1 kopija Landva L200, odnosno kupili tko za koliko komada od Landva i samo naljepili svoje ime gore.. 

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
neaktivan
anelko kaže...
izzy705 kaže...

Nisam imao u rukama niti jedan od spomenutih mobitela, ali čitajuči iskustva po forumima, ne ulijevaju mi povjerenje.

Ja bi se radije odlučio za Oukitel K4000 za 81 $ 

dak
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne znam od koga su kupili, ali evo kod djevojke radi dosta dugo. Ispadao + one noktima lupaju po ekranu i nikad nista. Mana mu je wi fi koji zna nekad zezati i slabo kuciste, ali za te pare ne mozes ocekivati vrhunski mobitel.

0 0 hvala 0
18 godina

Linkani Oukitel 4000 ima baš veliku bateriju, doduše malo je i teži. No odluči što ti je bitno...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
18 godina
It revolucija a preporucuju odrone, jos i napisu da je lenovo americka kompanija, nije mi se dalo dalje citat. Domena napravljena 2016 i to jako lose i vjerojatno s ciljem da neupucenima preporuci odrone i na njima skuplja bodove za kupnju
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Patrick_cro kaže...
It revolucija a preporucuju odrone, jos i napisu da je lenovo americka kompanija, nije mi se dalo dalje citat. Domena napravljena 2016 i to jako lose i vjerojatno s ciljem da neupucenima preporuci odrone i na njima skuplja bodove za kupnju

1. Kako 2016, a ovaj post iz 2015 ? 

2. Eto kad si tako pametan ti mu preporuci vrhunski mobitel za 120$, a ne ove odrone

3. Sve tekstove prevodim sa autoritativnih sajtova, mozda je moj prevodioc pogrijesio nije on bezgresan kao ti.

4. Opet ti kazem preporuci mu ti vrhunski mobitel za 120$ i ja bih volio da vidim koji je to pa da ne kupujem vise odrone. Djevojka i dalje koristi DG 580 nikad mu nista niej bilo niti je kada usporio, znaci da takav mob ne moze biti odron.

5. Nigdje na sajtu nema link koji vodi ka nekoj prodaji, tako da ti ta prica o skupljanju bodova i pokusaju da prevarim nekog pada u vodu.  ;)

Sad se vidi da ovaj tvoj potpis ima smisla. 

18 godina
Znaci tvoj sajt i preporucujes odrone, ajde barem si prepravio da lenovo nije americka kompanija. Za 120$ lijepo kupis zenfone max, meizu mini,redmi 3, redmi 3 pro. Preporucis lenovo k3 note koji ima problema od starta, lenovo je dobra firma ali za laptope a sta se tice mobitela tu se nisu bas dobro pokazali. Ulefone, dodge, cubot su sve odreda odroni i ne vrijedi sigurno tih 100$ i vise sta si napisao. Pretpostavio sam da je 2016 jer ti tako pise na sajtu u opisu. Eto moja greska.
13 godina
Patrick_cro kaže...
Znaci tvoj sajt i preporucujes odrone, ajde barem si prepravio da lenovo nije americka kompanija. Za 120$ lijepo kupis zenfone max, meizu mini,redmi 3, redmi 3 pro. Preporucis lenovo k3 note koji ima problema od starta, lenovo je dobra firma ali za laptope a sta se tice mobitela tu se nisu bas dobro pokazali. Ulefone, dodge, cubot su sve odreda odroni i ne vrijedi sigurno tih 100$ i vise sta si napisao. Pretpostavio sam da je 2016 jer ti tako pise na sajtu u opisu. Eto moja greska.

Svi ovi su 140-150$, znam da nije 20-tak $ nista, ali kad ti je max budzet 120 i ne mozes preko njega onda ipak znaci.  Ovo 2016 sam vjerovatno stavio kad sam prevodio temu pa sam i to prepravio.

10 godina
neaktivan

Ovi svi navedeni telefoni premašuju moj budžet. A i baš nisam siguran da su svi odroni, jer moj drug je uzeo Oukitel U7 Pro i prezadovoljan je radom telefona, ako u obzir uzmemo potrošeni novac. Trenutno se dvoumim između Ulefone Paris i Vernee Thor, jer Vernee ima bolje spec ali ne znam baš da li je kvalitetan. 

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
izzy705 kaže...

Ovi svi navedeni telefoni premašuju moj budžet. A i baš nisam siguran da su svi odroni, jer moj drug je uzeo Oukitel U7 Pro i prezadovoljan je radom telefona, ako u obzir uzmemo potrošeni novac. Trenutno se dvoumim između Ulefone Paris i Vernee Thor, jer Vernee ima bolje spec ali ne znam baš da li je kvalitetan. 

Kolega Patrick_cro ti dobro preporuča, probaj rastegnuti malo budget za tih 10,20 dolara.

Inače ako uračunaš da plaćaš pdv 25% za sve iz kine teško ćeš naći nešto unutar budgeta a da je kvalitetno.

Vernee Thor je jako mlada firma, to im je prvi mobitel. Jest da lijepo izgleda i sve ali neznam kako će se pokazati te kakva će biti podrška.

Xiaomi redmi 1, redmi 1s, redmi 2 ako možeš naći bi ti bilo najbolje i unutar budgeta, a od ostalih ja bi na tvom mjestu probao Oukitel k4000 pro čisto zbog ogromne baterije te jer nisam našao mnogo negativnosti o mobu na netu.

Inače da ti objasnim, ako mobiltel koji si naručio dolazi iz kineskog skladišta ili van EU onda plaćaš pdv 25%, bez obzira tko ti dostavlja. Ako dolazi iz EU skladišta onda je već to netko platio pa ti ne plačaš dodatne troškove. Neke stranice ti nude tu opciju uz nadoplatu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 12:43 (dudekzg).
18 godina

I obvezno provjeri prije naručivanja odakle šalju i računaj +25% ako je iz Kine. Neki dodatno još naplaćuju slanje a neki poput Gearbeasta ne šalju iz EU skladišta. Banggood ima i posebnu eu. domenu gdje je sve iz eu skladišta npr

18 godina
20$ nije nikakva razlika, a dobis posteni mob za koji si siguran da ce raditi kako spada, a ne kasnije razbijati glavu sta nisi dao tih 20$ vise, jedan izlazak manje i eto tih 20$ nije to sad neki novi koji se neda zaraditi. Eto na njusci imas za ravnih 1000kn redmi note 2 znaci to je nekih 60kn iznad tog budgeta, a po meni se svakako isplati uzeti rn2 za te novce. Makar bih se ja radije malo strpio i skupio jos malo i uzeo redmi 3 zbog ogromne baterije.
16 godina
neaktivan
izzy705 kaže...

I Oukitel je do prije godinu dana bila nepoznata "odron" firma, pa vidi ih sad.

Zgodan je taj Thor .... probij led, ako ti se baš toliko zavukao pod kožu.

dak
18 godina
A gdje je to oukitel? Toliko se prodaje da ga nema ni na jednoj listi, daj neke podatke kad vec pricas gdje je sad. Da bi rekao da neki brand valja treba proci malo vise vremena, pa ni lenovo nije sta se tice proizvodnje moba nije bas najbolji a pogledaj na kojem su mjestu po prodaji. A daleko je kvalitetniji proizvodac od oukitela, dizat neki brand u nebesa nema nikakvog smisla.
16 godina
izzy705 kaže...

Vernee je nov, bez podrške, zajednice, i vjerovatno custom romova. Ja ne bih riskirao, ali obavezno pogledaj bar koju recenziju. Ulefone Paris ima na papiru slabu bateriju, možda da pročitaš komentare drugih korisnika jel imaju problema sa autonomijom. Osobno bih razmatrao uzeti mobitel sa oko 3000mAh ili više.

Oukitel modeli sa dobrom baterijom su nažalost preteški. Ali sigurno bi se našao koji komplet OK telefon do iznosa koji si amenovao, treba pretražiti, ali nemoguće da su svi mobiteli sa odron cijenom obavezno loši. Uvijek postoje najbolji među slabijima. Pregledao bih svakako ponude svih marki koje nude te jeftine mobitele, preko kimovila i sl., zatim izdvojio do desetak onih koji mi odgovaraju izgledom i specifikacijama, te na kraju čitao reviewe pa time eliminirao dok ne dođeš do par najisplativijih.

16 godina
neaktivan

Hehe, jeste smiješni s tim custom romovima. Kakva je to prednost??

99% ljudi vas bude pitalo kaj je to, se to maže na kruh i jede?

Ako mobitel radi kak treba, ne treba mu nikakva nadogradnja,

a ak slučajno i krepne, nikakav custom rom ga ne bu oživio.

Osim toga, što više tih romova, veća je i šansa da ga shebeš.

I svaki drugi, treći dan po raznim forumima čitam slične priče

Eto ti na forumu hr opet čovjek kuka da je shebo xiaomija flashanjem.

Moj se K6000 već dvaput ažurirao, ja uopće ne osjetim da se kaj promijenilo ili ubrzalo.

A što se baterija i težine tiče, koliko je meni poznato,

još nisu zmislili perolaku bateriju velikog kapaciteta,

pa kak bi onda mob sa velikom baterijom bio lagan??

dak
17 godina
neaktivan

Nakon malo prtljanja oko nabavke i odluke koji mobitel uzeti, pala je odluka da se uzme Doogee Valencia 2 Y100 Pro. Nakon manje od 24 sata uporabe moram reći da neću zažaliti što sam izabrao taj mobitel umjesto nekog drugog. Za pare koje sam dao za njega (1100kn), za psimenu garanciju u Hrvatskoj (preko Chipoteke) i za kvalitetu izrade nemam primjedbi. Istinabog, bilo je sigurno 4-5 OTA updateova za redom (svaki instalira posebno) te je pao i root (kad se može) te TWRP 3.0.2 (aja zadovoljan jer sam prije imao CWM većinom).

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Redmi 3 ima 144g a odličnu autonomiju. 4000mAh i više se mogu smatrati odličnim baterijama. Note 3 također, zatim novi Meizu m3 note.

Ti teški oukiteli su dobri za umjesto tableta ili kao rezervni mobitel, ali da ga svakodnevno nosim u đžepu-ne, previše bih osjetio tu težinu, smeta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 14:13 (ALVIN).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Definiraj odličnu autonomiju. Piše red_bul kako neki njegov xiaomi postiže 5-6 sati SOT-a.

Ja ga pitam u koliko dana - nema odgovora.

Pa i moj je Ampe A605 postigao 4 sata SOT-a, ali u 10 sati rada ili 2,5 sati u 3 dana.

Najbolji rezultat do sad mi je ovaj sadašnji K6000. Baš gledam screenshotove.

SOT 5 sati 55 minuta, Baterija je bila na 1% ili još 1 sat i 37 minuta,

glasovni pozivi 2 sata i 8 minuta, i to sve u 6 dana, 10 sati i 11 minuta.

Bilo je tu još i GPS-a, što nije zabilježeno.

Inače, zadnijh 15 % mi izdrži cijeli dan bez ikakvih režima štednje. E to je prava autonomija.

dak
18 godina

Na starom inew-u v3 iz 2013 je inače bio bug da je baterija trajala na 14% skoro cijeli dan, odnosno postotak nije najboljolje bio izračunat.

16 godina

Ne treba ustvari ni zaplitati riječ ''autonomija''. Dakle ključno je ono što sam komentirao u tvom postu, znači, postoje i baterije sa 4000+mAh a pritom mobiteli nisu teški

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iskreno ne znam šta vi radite s redmijem 3 da imate samo 6 sati SOT. Možda u 3 dana na bateriji, ili igrate igre više od 3 sata dnevno, onda je ok takav SOT.
Ako si većinom na wlanu i ne igraš igre, očekuj oko i preko 10 sati SOT u nekih dan i pol-dva.
Ja sam najviše dobio 12h56m u 36 sati na bateriji, većina korištenja na wlanu, petnaestak minuta poziva, bez igranja igrica, bez airplane moda ili ušteda baterije, svjetlina auto, onaj slider na 50%.
Nisam još do sada imao manje od 7 sati SOT i to uz 2 sata igranja. Možda netko može igrati više od 2 sata dnevno, pa dobije manje SOT-a, ali ja ne mogu. Komotno mogu bez ikakve frke otići iz kuće na više sati, a ako malo pripazim i na posao, bez punjača ako je baterija na 30%.

1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Je li ko imao kakva iskustva s UMI Rome X ? Želim kupiti Gold pa me zanima kakvav je po kvaliteti.

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se isto čini premalo 6 h za Redmi 3- pa ja toliko dobijem na svom mobu koji definitivno više troši s jačim procom, samo 3000 baterijom, FHD 5.5", NFC-om stalno uključenim te 2 SIMa (4G/2G)... 

No, što se tiče jačine baterije, danas nije nikome problem napraviti mob i sa 15.000 mAh baterijom (koji bi valjda imao 0.5 kg), umijeće je naći savršen balans između trajanja i težine uređaja - osobno mi se ne nosi mob od 220 g uokolo pa nek ima kakvu god bateriju... 

17 godina
dak0001 kaže...

Definiraj odličnu autonomiju. Piše red_bul kako neki njegov xiaomi postiže 5-6 sati SOT-a.

Ja ga pitam u koliko dana - nema odgovora.

Pa i moj je Ampe A605 postigao 4 sata SOT-a, ali u 10 sati rada ili 2,5 sati u 3 dana.

Najbolji rezultat do sad mi je ovaj sadašnji K6000. Baš gledam screenshotove.

SOT 5 sati 55 minuta, Baterija je bila na 1% ili još 1 sat i 37 minuta,

glasovni pozivi 2 sata i 8 minuta, i to sve u 6 dana, 10 sati i 11 minuta.

Bilo je tu još i GPS-a, što nije zabilježeno.

Inače, zadnijh 15 % mi izdrži cijeli dan bez ikakvih režima štednje. E to je prava autonomija.

Koga ti gdje i šta pitaš?

Ako si vidio post onda ne trkeljaj " neki njegov xiaomi" jer znas o kojem telefonu se radi.

Eto vidiš da imas posla sa smećem. Telefon sa 6000 mah baterijom ti ima 6 sati SOT-a. NIje ti to malo cudno? Trebao bi imati 8 sati pa da pises hvalospjeve o "pravoj autonomiji".

Sto se tice mojeg, baterija navecer napunjena, te drugi dan iscrpljena do 7 navecer. 5.5 sati screen on time. Slucajno sam imao toliko vremena visjeti na mobu. to se dogodi 2 put na godinu.

Evo link od prijatelja na identicnom telefonu

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 16:05 (red_bull).
16 godina
neaktivan

Hehe, uvijek se slatko nasmijem kad čitam tvoje komentare.

Smiri te ženske hormone u sebi počni konačno čitati sa razumijevanjem.

Duboko udahni i ponovno pročitaj što sam napisao gore.

6 sati SOT-a u 6 dana i 10 sati neprekidnog rada. Ejjjj, ako ne znaš računati

to ti je više od 154 sati neprekidnog rada.

Ti 5,5 sati sprašiš u 24 ili nešto više sati,

ili tvoj kolega u 3 dana.

Pametnom i previše

dak
11 godina
protjeran
dak0001 kaže...
6 sati SOT-a u 6 dana i 10 sati neprekidnog rada. Ejjjj, ako ne znaš računati

to ti je više od 154 sati neprekidnog rada.

Meni se čini da ti ne znaš šta znači SOT.

154 sata rada? Tko još na taj način piše o trajanju baterije?? :facepalm:

Dečko, nikoga ne zanima koliko ti baterija drži sa ugašenim ekranom i koliko tebi dana traje baterija.

Jedino je bitno koliko ti traje sa upaljenim ekranom.

Ako je to 6 sati onda je to srednja žalost pošto se radi o 6000 mah bateriji.

Samo još jedan dokaz da ti kineski drlozi krivo označavaju vrijednost baterija i lažu, mogli su komotno napisati i 16000 mah.

17 godina

Zenske hormone? Haha jbt s kim ja raspravljam...

Evo ti si u pravu i imas jebeni mobitel. Ne ko mi balavci jer smo se mi igrali u pijesku dok si ti telefonirao... Ugodan ti dan i cim vise sota ti zelim

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drugim riječima, ja bi trebao visiti 24 sata na mobitelu sa upaljenim ekranom, da bi imao 24 sata SOT-a?

Jbt, tolki idiot i manijak nisam. Ni približno.Hehe, da bi nekome nešta dokazao, haha.

Kolega mi je prije neki dan na LY L7 47% baterije ispraznio sa nekih 2 sata i 10-tak minuta.

Da se je igrao puna 4 sata, što je realno moguće, da li to znači bolji rezultat SOT-a?

To bi po tvome značilo da je ta baterija (i mobitel) vrhunska, a deklarirana je na samo 1800 mAh.

A to je po vama odron vrhunski.

Vaš je problem što pojedine rezultate tumačite samo kako kome paše,

no ja se time ne zamaram. Uopće

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice