"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.000.069
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
dudekzg kaže...
hAZE2005 kaže...
Ivan(4) kaže...
Ako koristiš samo jedan SIM, možeš da ubaciš micro SD karticu u Redmi 3. :)

A možda može i ako koristi obje SIM... Ovdje je prikazano za Meizu. Malo odljepljivanja, rašpanja i lijepljenja...

http://reameizu.com/dual-sim-and-tf-card/

Stari moj ovo još nisam vidio. Jel to stvarno radi tak?

Predobra ideja

Navodno radi, samo treba dobro stanjiti SD karticu da sve fizički stane unutar slota. Ne koristim dvije SIM kartice pa nisam niti pokušavao...

live long and prosper
18 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Totalno je u "There, I fixed it" fazonu, ali ako radi, a spolja se ne vidi...

Nego, ja bih rekao da je i SIm kartica modifikovana, tj da je s nje oljuštena ona zaštitna plastika:

Zar nije neko kačio i englesku verziju tutorijala?! Možda se ne sećam dobro.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Mali info što se tiče giztopa i redmi3. Trenutačno šalju samo zlatni model, a poslije 15. veljače kreće shipining drugih modela. Tako su bar javili mailom.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

http://merimobiles.com/ ima mogučnost da se odabere europsko skladište, dali je tko imao problema sa dodatnim plačanjem pdv-a i ostalih nameta kod njih ??? 

14 godina
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa i nije neka. Šteta što nemaju eu skladište

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan

Kineski uređaji su sve bolji i bolji, a i interes za njihove uređaje raste.

Ako je netko zainteresiran, u 3. mjesecu izlazi Elephone P9000 Lite. Cijena je nekakvih 220-270$ sad u pretprodaji.

Na GeekBuyngu je cijena 219.99$ i imam kupon "50ELEPHONE" za još dodatnih 45$ za taj uređaj.

Zanimljive su teh. karakteristike uređaja, zvuči obećavajuće. Kada dobijem uređaj, napisat ću recenziju za ovaj uređaj.

• 5.5inch IPS OGS capacitive screen, 1920x1080 pixels
  • CPU:MTK6755 Octa Core 2.0GHz  GPU: ARM Mali-T860 MP2 700MHz
  • Android 6.0 OS, 4GB RAM + 32GB ROM
  • Dual SIM card dual standby
  • Dual Cameras, 5.0MP front camera, 13.0MP back camera with flashlight and auto focus
  • Support  FDD LTE/4G/3G/GPS/Wifi/Bluetooth
  • Networking:2G:  GSM 850/900/1800/1900MHz, 3GWCDMA 850/900/1900/2100MHz, 4G:  FDD LTE: 800/1800/2100/2600MHz

Iskreno, Elephone mi je jedan od favorita među kineskim telefonima. Ljubitelj sam Sony uređaja, ali sam Elephone P5000 koristio otprilike godinu dana :)

I imam još jedan kupon "NEWYEAR5" za 5% popust do $300. U svakom slučaju ću stavljati ovdje, pa ako netko zatreba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 21:10 (tomi9186).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zato im je podrska ocajna. Dobar je to mobite na papiru, sve to stoji, i radi on super ali updatei su im ocaj. Pogledaj samo Xiaomi, oni za uredaje stare par godina i dalje izdaju update redovito. Dobra kupnja ali na neko dulje vrijeme i ne bas....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Može preporuka/pomoć kod izbora? Lenovo vibe p1 vs Ulefone power vs neki drugi? Hvala.

0 0 hvala 0
18 godina

do koje cijene?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan
Oko 2500... ali nije fiksno.
15 godina
neaktivan

za te se novce moze naci i Meizu MX5 vec. S njim nemozes fulati

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Taman su ga snizili na Top One-u

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Evo ljudi očito malo peha za mene možda mi kako možete pomoći.

Uzeo sam letv 1s sa giztopa.

Svaka čast giztopu, 11 dana on plačanja do isporuke, nema carine.... cijena koja je na stranici jest zadnja cijena...

But...

Kad upalim mob pocne dizanje sistema i stane na EUI logu i stoji.... sad sam ga  ostavio 20min... probao sam ga ugasiti ali ocito nejde jer kad drzim power button cini se ko da se resetira....

Iko ima ikakvu ideju šta da se napravi....

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

evo i ja gledam novi elephone m3, čini se savršen... razmišljam o kupovini, jedino mi nije baš jasno koji OS ima. navodi se u specifikacijama android 5.1 koji će uskoro bit nadograđen na 6.0. znači li to da ima 'čisti' android OS ili ima neki OS based on android, ako me kužite...? jer na nekim slikama mobitela, na homescreenu mu vidim appdrawer, a na nekim ne. nisam baš stručan u području, ali pomoć bi mi dobrodošla. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 13:24 (neonatus).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nije los vizualno,al taj novi mediatek-ov p10 je slabiji od x10,jaci je u igrama samo,neka me ispravi netko ako grijesim,a vidim da je netko napisao da je kamera 13 mp a ne 21 kako se javodi,a update Elephonovih mobitela je tesko docekat,,,u svakom slucaju mx5 20$ skuplji a daje puno vise...

2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

13mp ima elephone m3, a 21 mp ima elephone m3 pro. i nije baš 20$, već 100$. znaš li što o OS-u u elephoneu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 14:24 (neonatus).
11 godina
neaktivan
Nigdje se ne spominje pro,vec jedan jedini m3 sa 3g rama kvadratnom kamerom na poleđini,a verzija sa 2 g rama i ovalnom kamerom tek treba izaci...227$ je mx5 u top one trgovini na alliexpressu...a Rom je bug-ovit.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Lijep pozdrav ekipa. Moze li mi netko objasniti što na web shopu Antelife znaci korak: Order status "Complete". Prvi korak mi je bio proccesing, s obzirom da nisam dobio ono što sam naručio očekivao sam da pise shipping/shipped. Jeli ovo znaci da je posiljka obrađena i da uskoro slijedi slanje, ili je doslo do greske kod njih.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sestra mi uzima novi mob pa ako moze preporuka mobitela do 700kn (ili vise ako nema nista pametno za te novce - do 1000), nije zahtjevna korisnica (internet, whatsup) ali puno prica pa ako ima koji sa malo jacom baterijom

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne znam je li se sto mijenjalo, Elephone je obecavao svasta, cak navodno otvaraju ducane/ovlastene servise po nekim zemljama.

Evo mog iskustva s dva Elephona (p3000, p6000), iz prosle godihe.

Dosli su jedan s Androidom 5.0, drugi s 5.1. Kupio sam ih nakon sto su vec mjesec-dva bili na trzistu i preboljeli djecje bolesti.

Tako da nikad nisu dobili nikakav upgrade (za p6000 postoje nesluzbeni custom ROMovi), niti ih, nakon svega, vise ocekujem.

Moram naglasiti da su oba dosla s plain Androidima, BEZ IKAKVIH bloatware alikacija (kupio sam ih preko Pandawilla). Tako da nije bilo potrebe za bilo kakvim prckanjem i lakiranjem. Nisam ih ni kupio za sebe, poigrao sam se par dana s njima (p6000 bio je rootan, p3000 sam za probu rootao, probao Xposed i sl. i potom poskidao, mozda sam cak bio instalirao i TWRP Recovery) i isporucio ih u familiju.

Takvi kakvi su dosli, i danas bez problema rade - nemam pristupa do njih, znam da se koriste za Internet, drustvene mreze i sl. Nisam primio nikakvu prituzbu kakvo sam im to smece dao i sl. Naravno, nisu to zvijeri od mobitela, pogotovo se ne mogu usporediti s ajfonom (IMO, ne moze se nijedan Android), ali sluze svrsi.

Nekakva podrska prakticno ne postoji. Kao sto sam rekao, nikakav upgrade nikad poslije za njih nije izasao. Elephone forum je katastrofa, admini ne odgovaraju, engleski im je ocajan, ne znaju, nemaju vremena ni resurse, a vjerojatno su i potplaceni/odn. ima ih premalo. Jedino ako korisnici odgovore, pomognu.. Elephone telefoni nisu bas popularni pa nema bas ni hakerske podrske na XDA forumu. Nije dakle, za ovisnike koji kane preinstaliravati ROMove, bootloadere i sl. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 20:10 (zgf).
18 godina

Slično iskustvo sam i ja imao sa jednim starijim modelom. Elephone nije baš najreprezentativniji brend

15 godina
majdo kaže...

Što dobiješ?

Pa dobijes cistu instalaciju, cisca ne moze biti, kao da je mobitel te sekunde izasao iz tvornice, i na njemu je sve orginal tvornicki..

Ne mora znaciti da je ista on instalirao i stavio na mob, sto bi tebi moglo naškoditi, vec je stvar u tome, da oni zbog zahtjeva trzista flashaju sve i svasta, svakakve sklepane multilanguage romove, itd.. Zbog toga svega ja ipak volim uzeti stvar u svoje ruke, i odraditi to kako Bog zapovjeda, i onda sam u konačnici siguran da sve sto sam napravio, napravio sam sam..

Inace, sve u svemu za nekog potpuno neiskusnog to je procedura od pola sata, za sve druge koji znaju sto rade je to procedura od 5 minuta max.. I treba naravno provjeriti koji mob je u pitanju, jer za neke procedura fastboota mozda nije ista.. Za vecinu je, ali bolje se prvo raspitati sto i kako, da kasnije ne bi bilo e majdo rekao ovo, majdo rekao ono, jer kad nesto predlazem predlazem iskljucivo za model za koji pojedini korisnik pita..

Sto se tice moje metode koju sam bio zaljepio forumasu jobube-u, razlika je u tome sto ovo moje je cista instalacija od pocetka do kraja, obrise sve one zastarjele datoteke i sve sto je bilo na mobitelu, dok ovo sto si ti pitao iz tog posta je iskljucivo flash preko starog roma bez brisanja cachea, dalvink cachea i user data koje inace napravis u recoveryu..

Eto nadam se da sam ti uspio malo pribliziti sad sve to :)

Evo ovako, išao sam napraviti ovo šta si objasnio. Imam Xiaomi Mi4c. ODAVDJE sam skinuo Xiaomi Mi 4c Latest China Stable Version Fastboot File, napravio sve kako si objasnio i sve je prošlo ok,na kraju je pisao Operation completed successfully.

Ali mob kad se upalio, na njemu je odjednom bilo dosta kineskih aplikacija, a kad su mi ga dostavili, nije bilo skoro niti jedne. I sad, nije mi jasno kako je ovo čista instalacija, ako mi se čini da imam više sranja na mobu nego prije. Mislim, ja sam vjerojatno u krivu, još se učim u svemu ovome, ali volio bi da objasnis.

Druga stvar, koja je točno procedura nakon ovoga, ako želim staviti gore eu developer ROM? Da li opet moram prvo skidati dev ROM s xiaomi.com (koji ima root pristup), pa zatim preko twrp staviti staviti zadnji libra ROM? Jer onda mi se čin da opet radim ono šta si rekao (dok ovo sto si ti pitao iz tog posta je iskljucivo flash preko starog roma bez brisanja cachea, dalvink cachea i user data koje inace napravis u recoveryu..), s obzirom na to da je na mobu trenutno dosta kineskih aplikacija..

Dosta stvari sam polovio zadnjih par mjeseci ovdje, ali još mi se nekoliko kockica treba posloiti da bi ovo bilo jasno :)

BTW, da li je ok da sam oovaj fastboot napravio s MiTools iz 2013. godine (taj je na ovom tvom Dropbox linku)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 0:08 (marijanooo).
14 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

Evo ovako, išao sam napraviti ovo šta si objasnio. Imam Xiaomi Mi4c. ODAVDJE sam skinuo Xiaomi Mi 4c Latest China Stable Version Fastboot File, napravio sve kako si objasnio i sve je prošlo ok,na kraju je pisao Operation completed successfully.

Ali mob kad se upalio, na njemu je odjednom bilo dosta kineskih aplikacija, a kad su mi ga dostavili, nije bilo skoro niti jedne. I sad, nije mi jasno kako je ovo čista instalacija, ako mi se čini da imam više sranja na mobu nego prije. Mislim, ja sam vjerojatno u krivu, još se učim u svemu ovome, ali volio bi da objasnis.

Druga stvar, koja je točno procedura nakon ovoga, ako želim staviti gore eu developer ROM? Da li opet moram prvo skidati dev ROM s xiaomi.com (koji ima root pristup), pa zatim preko twrp staviti staviti zadnji libra ROM? Jer onda mi se čin da opet radim ono šta si rekao (dok ovo sto si ti pitao iz tog posta je iskljucivo flash preko starog roma bez brisanja cachea, dalvink cachea i user data koje inace napravis u recoveryu..), s obzirom na to da je na mobu trenutno dosta kineskih aplikacija..

Dosta stvari sam polovio zadnjih par mjeseci ovdje, ali još mi se nekoliko kockica treba posloiti da bi ovo bilo jasno :)

BTW, da li je ok da sam oovaj fastboot napravio s MiTools iz 2013. godine (taj je na ovom tvom Dropbox linku)?

Cista je instalacija samo nisi nastavio s procedurom kako je sve tamo objasnjeno.. Stao si nakon flashanja ROM-a preko fastboot-a.. Sada si dobio uređaj kao da je izasao iz tvornice, nista na njemu nema..

I sad da bi nastavio i maknuo sve kineske apk, dobio multilanguage rom, tamo fino stoji sljedeci tekst:

FLASHANJE MULTILANGUAGE VERZIJE ROM-a:

Nakon sto ste nabacili gore zadnji fastboot DEV rom, ako zelite multilanguage ROM, odete na OVU stranicu, skinete zadnji aktualni rom za MI3W, stavite ga na internu memoriju mobitela, preimenujete u update.zip, obavezno pazite da ne se ne dogodi dupla ekstenzija, update.zip.zip, zatim udjete u recovery drzeci tipke power+volume up, odaberete engleski jezik, pa nakon toga kartica Wipe & Reset, pa Wipe Cache, iza toga opet Wipe & Reset, pa Wipe User Data, nakon sto je i to gotovo, idete Install update.zip to System one, kad i on zavrsi samo Reboot i Reboot to System One, i dobit ce te multilanguage DEV verziju ROM-a s predinstaliranim google playom, itd..

Tako da da bi priveo sve kraju trebao si jos skinuti rom s xiaomi.eu stranice i flashat ga preko recoverya uz obavezno clear data i clear cache kako je i objasnjeno u "uputama".. Naravno ako zelis root, skidas developer rom, gdje ces imati tjedni update, i root ovlasti.. Zato i je objasnjeno sve od-do uz napomenu da se ide redom i cita s razumjevanjem.. :)
Sto se tice MiTools-a, totalno nebitno koja verzija se koristi..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 1:24 (majdo).
15 godina

thx :) Ma očito ja ne znam šta znači čista instalacija u ovom kontekstu :) Meni je u glavi bilo da neće biti skoro ničega na mobu nakon tog fastboot flasha, a kad ono sve neke kineske aplikacije :)

Inače, postupak stvarno nije kompliciran ako se prati sve iz tvog posta.

Zanima me samo još zašto u postupku rootanja iz mog posta morali prvo staviti kinesku dev verziju ROM-a koja ima ROOT i tek onda multi ROM koji takodjer ima ROOT, a sad kazes da mozemo direktno staviti multi ROM?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 1:43 (marijanooo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

thx :) Ma očito ja ne znam šta znači čista instalacija u ovom kontekstu :) Meni je u glavi bilo da neće biti skoro ničega na mobu nakon tog fastboot flasha, a kad ono sve neke kineske aplikacije :)

Inače, postupak stvarno nije kompliciran ako se prati sve iz tvog posta.

Zanima me samo još zašto u postupku rootanja iz mog posta morali prvo staviti kinesku dev verziju ROM-a koja ima ROOT i tek onda multi ROM koji takodjer ima ROOT, a sad kazes da mozemo direktno staviti multi ROM?

Nisam siguran da li sam te dobro razumio što si me pitao u zadnjoj rečenici, pa cu onda odgovoriti kako mislim da je pitanje trebalo biti..

U mome postu je rijec o flashanju stable ROM-a, jer tada nije bilo drugacije mogucnosti kada je napisano da MI3 ima root, osim da se flasha stable pa onda dobiju root ovlasti kojekakvim cakama.. A i da ne zaboravim bilo je more bugova na developer romovima, pa je bilo jednostavnije uzeti i root-at stable, nego se zezati s developer ROM-om.. Zato i je postupak objasnjen na nacin na koji je..

Mozes ti staviti na mob i stable rom pa ga root-ati preko WinDroid Universal Android Toolkit-a.. Ili ako mozda ima neki drugi postupak, a mozes i staviti developer ROM koji u sebi vec sadrzi root.. Opcija je mnogo, treba samo potraziti adekvatnu za mob koji se flasha, u ovome slucaju Mi4C..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
15 godina

U čemu je razlika ako stavim Xiaomi Mi 4c Latest China Developer Version ili Xiaomi Mi 4c Latest China Stable Version Fastboot File? Šta mi nisu to jedine dvije opcije kad radim Fastboot flash? (http://en.miui.com/a-234.html)

Nakon toga bi stavio najnovviji developer multilanguage s xiaomi eu. Želim da mi bude rootan mob.

A ono što sam te pitao u zadnjoj rečenici - kad sam prvi put rootao mob, morao sam prvo staviti neki kineski ROM koji ima root, da bi tek onda stavio Flashify, twrp i multilanguage ROM. A prema ovo što ti pišeš, nakon šta odradim fastboot flash, mogu direktno preko twrp staviti multilanguage ROM?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ja sam uzimao sa Everbuyinga i sve ok  i cijena im je jeftinija nego drugdje

14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, molim preporuku mobitela do 1.500 kn, dosad imao Xiaomi 1s, sad sam zainteresiran za promjenu. 

Bitno da je dual sim, 5 incha i više, solidna kamera i dobra baterija.

Čitao sam da je dobar Meizu M2 note i Jiayu S3 advanced, ako u tom cjenovnom rangu ima što bolje - slušam :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

molim savijet,,uzimao bih lettv 1 s ali 16 gb,nasao po povoljnoj cijeni 128 eura ,zanima me dali postoji ikakva mogucnost prosirenja memorije posto nema utor za sd karticu,a ovo mi se cini malo, a za model od 32 gb nemam lovei dali mi neko moze reci kakav je kao uredaj  kvalitetom i ostalim jer cini mi se ok

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice