"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.003.618
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Mobitel je stvarno izvrstan.
Od kvalitete, izgleda,fluidnosti, finger scana, zvucnika ,kamera je dobra nista posebno.
Baterija SOT 3-4h. Napuni se od 0-100% za manje od jednog sata.
Ne mozes prosiriti nikako sa SD karticom.
Nadam se da sam pomogao.
:)
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

1s je vrhunski uređaj, a Letv se provjereno pokazao kao firma koja želi ostati na tržištu telefona i razvijati se u tom smjeru. Updateovi izlaze redovito, stabilne verzije svakih mjesec dana, a beta svaki tjedan. Ovo što Dario kaže da kamera nije ništa posebno je točno, ali treba naglasiti da većina Xiaomijevih modela ima istu kameru, a slike su im puno bolje. To je do drivera i software koji se redovito updatea. Na primjer, kad je izašao update sa verzije 8 na 9, kamera se drastično poboljšala. Mislim da se sa Letv 1s ne može pogriješiti, poprati moje postove o njemu na ovoj temi, dosta sam pisao, ne da mi se sad sve ispočetka.

2 0 hvala 0
15 godina
marin_bar kaže...

Pozdrav ljudi, molim preporuku mobitela do 1.500 kn, dosad imao Xiaomi 1s, sad sam zainteresiran za promjenu. 

Bitno da je dual sim, 5 incha i više, solidna kamera i dobra baterija.

Čitao sam da je dobar Meizu M2 note i Jiayu S3 advanced, ako u tom cjenovnom rangu ima što bolje - slušam :)

Pa uz Xiaomi RN2 ili RN3 te neki od Letv modela, to ti je otprilike tih 5-6 modela 5.5" koji su u tom cjen. rangu - naravno, po vlastitim afinitetima procijeniš kombinaciju RAM/ROM i 2-SIM/mSD...

17 godina

Uzeo bi ocu Lenovo K3 note i speckama je odlican,1000 kn izade preko EU skladista,ima li sta bolje za te novce ili da uzmem K3 note ?

Koristilo bi se za sve,od surfanja,youtubea,poziva,messaging,fotkanje tu i tam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uzmi, nemozes fulati s njim! Mob je odlican i sluzit ce te neko vrijeme :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gam3r kaže...

Zakunio bi se da sam jucer nasao ga po toj cijeni,sad ga nema ispod 140 $ :(

Ima li sta slicno u tom cjenovnom rangu +-1000 kn sa EU skladista ?

17 godina
doky01akablava kaže...
Gam3r kaže...

Pa 140$ je 1000kn o.O

17 godina
MarioVk kaže...
doky01akablava kaže...
Gam3r kaže...

Pa 140$ je 1000kn o.O

Da,vidi stvarno lol,govorim o dolarima,a preracunavam u eure.

Onda je to to,pada izbor na K3 Note 

18 godina
doky01akablava kaže...

Uzeo bi ocu Lenovo K3 note i speckama je odlican,1000 kn izade preko EU skladista,ima li sta bolje za te novce ili da uzmem K3 note ?

Nije evropsko skladište, ali Xiaomi Redmi Note 2 je ovde 900-925kn, ako sam dobro preračunao, a meni se dopada više nego Lenovo K3 Note. U cenu je uračunato slanje sa trackingom.

17 godina
Ivan(4) kaže...
doky01akablava kaže...

Nije evropsko skladište, ali Xiaomi Redmi Note 2 je ovde 900-925kn, ako sam dobro preračunao, a meni se dopada više nego Lenovo K3 Note. U cenu je uračunato slanje sa trackingom.

Da a na tu cijenu dodas troskove carine/pdv-a i onda je to 1200-1300kn..

17 godina
Ivan(4) kaže...
doky01akablava kaže...

Evo nasao sam ga :

http://www.honorbuy.com/86-xiaomi-redmi-note2-2gb-ram-16gb-rom-smartphone.html

Jel bolja kamera na njemu,MIUI 7 koristim na Coolpadu i odusevljen sam tako da bi rekao cak da je softver bolji jedino 5.0 ( K3 Note vs ) Redmi Note 2 koji je 4.4.4.

Cini mi se dobar i Meizu M2 Note ?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_211997.html?wid=3

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 16:57 (doky01akablava).
16 godina

dodaj 39 dolara poštarine (iz EU skladišta)

18 godina

Lollipop (MIUI 7) update je uveliko dostupan za Redmi Note 2. Rekao bih da je kamera dosta dobra, a procesor i grafička su znatno jači nego u K3 Note i M2 Note. M2 važi za vrlo kvalitetan uređaj i nećeš pogrešiti s njim, ali sam se ja odlučio za Xiaomi (čekam da stigne). Ovde imaš solidan review: 

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 17:06 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Ivan(4) kaže...
doky01akablava kaže...

Evo nasao sam ga :

http://www.honorbuy.com/86-xiaomi-redmi-note2-2gb-ram-16gb-rom-smartphone.html

Jel bolja kamera na njemu,MIUI 7 koristim na Coolpadu i odusevljen sam tako da bi rekao cak da je softver bolji jedino 5.0 ( K3 Note vs ) Redmi Note 2 koji je 4.4.4.

Cini mi se dobar i Meizu M2 Note ?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_211997.html?wid=3

onda rade uzmi odavdje, besplatna postarina i dode ti za cca 2 tjedna bez ikakvih dodatnih davanja 

http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note2.html

Samo obrati paznju, posto je kineska nova godina od 1-15.2 ne salju pakete pa ono...

13 godina
neaktivan

Kupio bih Redmi 3: https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/306-xiaomi-redmi-3.html#/memorysize-16gb/networktype-lte/color-diamond_grey

Ali ne razumijem oznake za mreže jer nije u Mhz. Kaže ovako za Redmi 3:

Network
GSM,CDMA,TD-SCDMA,TD-LTE,LTE FDD,WCDMA/CDMA 2000
FDD-LTE: B1/B3/B7
TDD-LTE: B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz
WCDMA:  B1/B2/B5/B8
GSM: B2/B3/B8
Kako se to tumači?
Zanima me za 3G, H, H+. 4G mi i nije toliko važan.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 18:06 (silos65).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
silos65 kaže...

Kupio bih Redmi 3: https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/306-xiaomi-redmi-3.html#/memorysize-16gb/networktype-lte/color-diamond_grey

Network
Kako se to tumači?

koliko sam ja gledao samo je problematičan lte na 800 mhz. a s obzirom da je h+ trenutno jedino što možeš koristit u večini hrv ne zamaraj se. 800 mhz će se moć koristit tek kad cijela regija isključi analognu tv. ali da je bolje lte na 800 mhz, je. trenutni lte ne može probit nikakve zgrade. di god sam probavao mi se lte gasio po zgradama sa debljim zidovima.

18 godina

Bez brige, trebao bi raditi.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
ashala2202 kaže...

1s je vrhunski uređaj, a Letv se provjereno pokazao kao firma koja želi ostati na tržištu telefona i razvijati se u tom smjeru. Updateovi izlaze redovito, stabilne verzije svakih mjesec dana, a beta svaki tjedan. Ovo što Dario kaže da kamera nije ništa posebno je točno, ali treba naglasiti da većina Xiaomijevih modela ima istu kameru, a slike su im puno bolje. To je do drivera i software koji se redovito updatea. Na primjer, kad je izašao update sa verzije 8 na 9, kamera se drastično poboljšala. Mislim da se sa Letv 1s ne može pogriješiti, poprati moje postove o njemu na ovoj temi, dosta sam pisao, ne da mi se sad sve ispočetka.

Pošto vidim da se super razumiješ u LeTv 1s molio bi te za malu pomoć ( ako netko drugi isto može pomoći super ). Neki dan mi je stigao novi LeTv 1s sa Giztop-a telefon na sebi nije imao niti jednu kinesku apk imao je komplet google apk. Telefon je zaista super ali ima jedan dosta veliki problem, SMS , Viber, Whatsapp, poruke  nekad prima a nekad ne isto tako i sa notifikacijom nekada očitava i javi a nekada ne . Sistemska apk za sms se stalno mrzla pa sam je deinstalirao ( Rootovo sam telefon preko iRoota ) i instalirao Textr-u koja na mom mob ( Lenovo A806 radi bez greške , LeTv je od kčerke ) , a na 1s neke poruke primi a neke ne . Rootovo sam telefon  preko iRota ( king root )  , sada ne znam šta da radim da riješim taj dosta veliki problem , ne znam da li mu treba staviti neki drugi rom ( koji )  ili drugi luncher zaista nemam pojm sto napraviti inaće telefon je strava .Napomenio bi da je mob od čerke i da su joj opcije poruka primanja i slanja super bitne a one ne rade nikako .

13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
silos65 kaže...

Network
Kako se to tumači?

koliko sam ja gledao samo je problematičan lte na 800 mhz. a s obzirom da je h+ trenutno jedino što možeš koristit u večini hrv ne zamaraj se. 800 mhz će se moć koristit tek kad cijela regija isključi analognu tv. ali da je bolje lte na 800 mhz, je. trenutni lte ne može probit nikakve zgrade. di god sam probavao mi se lte gasio po zgradama sa debljim zidovima.

Hvala!

Zaključujem da želiš reći da bih i u ruralnim područjima (što me kači) trebao uvijek imati H ili H+. Ako je tako, mislim da nema dvojbe uzimam li ili ne Redmi 3.

12 godina
neaktivan
press kaže...
ashala2202 kaže...

Pošto vidim da se super razumiješ u LeTv 1s molio bi te za malu pomoć ( ako netko drugi isto može pomoći super ). Neki dan mi je stigao novi LeTv 1s sa Giztop-a telefon na sebi nije imao niti jednu kinesku apk imao je komplet google apk. Telefon je zaista super ali ima jedan dosta veliki problem, SMS , Viber, Whatsapp, poruke  nekad prima a nekad ne isto tako i sa notifikacijom nekada očitava i javi a nekada ne . Sistemska apk za sms se stalno mrzla pa sam je deinstalirao ( Rootovo sam telefon preko iRoota ) i instalirao Textr-u koja na mom mob ( Lenovo A806 radi bez greške , LeTv je od kčerke ) , a na 1s neke poruke primi a neke ne . Rootovo sam telefon  preko iRota ( king root )  , sada ne znam šta da radim da riješim taj dosta veliki problem , ne znam da li mu treba staviti neki drugi rom ( koji )  ili drugi luncher zaista nemam pojm sto napraviti inaće telefon je strava .Napomenio bi da je mob od čerke i da su joj opcije poruka primanja i slanja super bitne a one ne rade nikako .

Mislim da su problemi sa slanjem i primanjem vezane isključivo uz postojeći ROM. Budući da si rekao da je telefon došao bez kineskih aplikacija i gapps, to znači da je prodavač (giztop) na njega stavio modificirani multilanguage ROM. To je uobičajena praksa kineskih storeova kada prodaju u Europu, a time se nadaju pomoći ljudima koji se boje ili ne znaju sami čačkati po telefonu. On je za prosječnog korisnika nezgodan iz jednog vrlo važnog razloga, najčešće se ne može apdejtati automatski, već se mora ručno mijenjati kako budu izlazile novije verzije. Budući da je Letv-ov EUI još uvijek mlad ROM, apdejti će biti ključni i vrlo "opipljivi". Pod "slanje i primanje" možda misliš na to da notifikacije možda ne dolaze, to može biti do launchera ali i do činjenice da neće dolaziti ako te aplikacije nisi "zaključao" u RAM. Kada tapneš onu lijevu tipku na dnu, prikazat će ti se trenutno aktivne aplikacije u RAMu i način na koji da ih zaključaš (povućeš prema dolje, a ne prema gore - što je izlaženje), ali ju prethodno moraš pokrenuti, naravno - svakako prvo probajte na taj način.

Ja inače uvijek radim full wipe svega što Kinezi natrče gore na telefon i stavim službeni ROM, još pogotovo ako je redovno apdejtan kao što je Letv-ov. Tada će se vratiti brdo kineskih apk-ova, ali se oni daju zamrznuti i maknuti s vidika vrlo jednostavno. Ako imaš nekoga tko je to već radio, on će znati u 10 minuta napraviti cijelu stvar, a možeš i sam to naučiti. Linkove, kratak tutorial i ljude sa sličnim problemima na 1s možeš naći ovdje:

http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=17&t=786

ja sam tu naučio sve osnovne i napredne funkcije baš za ovaj uređaj.

Osim toga,http://www.xda-developers.com/http://www.needrom.com/ su sve što ti treba.

11 godina
neaktivan
ashala2202 kaže...

Mozes fulati ako nadrapas ko ja sa uredajem koji se bootloopa out of box.

Kupljeno na giztop.com

eto tolko od mene, nije sve savrseno kao ni sa bilo kojim drugim uredajem.

12 godina
neaktivan

čudno, nisam još čuo za takav slučaj. Kako god, to ionako nema veze sa samim modelom telefona.

11 godina
neaktivan

Da, 

nema bas slucajeva, nitko ni na xda, chinadevices etc forumima nemoze pomoci, tak da me izgleda ceka dispute + pusenje love za shiping u kinu i nada da giztop nece zajebavati za refund....

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi proba ući u recovery?

11 godina
neaktivan

naravno, to je prva stvar bila ali nejde, kazem ti probao na xda i slicnim forumima nema vajde zasad.

18 godina

Približava nam se kineska nova godina ali ja još uvijek nisam vidio neke bolje akcije. Sada su moguća i kašnjenja u dostavi jer su i na godišnjem.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan

molim savijet kupio bih lettv 1s ali nakon citanja svih ovih problema zaboli me zeludac,treba mi savijet dali je bolje naruciti mob sa original tvornickim driverima pa imati sve one kineske aplikacije na njemu sto meni nebi smetalo ukoliko mob tako dobro radi i da je sve u funkciji,,,,ili zamoliti da se pošalje sa skinutim aplikacijama,,,,nov sam u ovome a volio bih ovaj mob a da nemam problema

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

zanima me dali ako narucim preko gearbest stranice  placam pdv kod nas ili je sve uracunato u cijenu kao kupovinom preko giztopa

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

eto sam da se javim nakon kaj sam vec poslao mail giztopu da cu radit dispute uspio sam rijesiti stvar.

Mob je bio softbrickan i dosta sam se nazajebavo cisto kad nema info jos na netu za letv.

eto ak se kome zablokira mob nek se javi:)

4 0 hvala 0
18 godina

redmi 3 review - http://www.gsmarena.com/reviewcomm-1368.php

odlican battery life, da nema komplikacija sa romovima ozbiljno bi ga razmislio uzeti

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice