"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.510
|
čitano: 6.916.404
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
lena_p kaže...

Hvala svima na odgovrima na moje poitanje, naručila sam Lenovo K3 note na minideals-u :) I čisto da znate ako će ga trebati flashati ili bilo što drugo da ču vas opet gnjaviti s pitanjima ;)

evo ima tema o Lenovo K3 Note, i ima većinu stvari pa pogledaj

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina
neaktivan
flonkica kaže...

Cancro MI4 ja sam svoj  odavde skinuo 

Solidno trajanje baterije od 4 i vise sati ovisno da li sam igrao igrice ili ne :D

@Majdo cisto informativno sad posto sam vidio kako si ti predlozio instaliranje da li je ovo moje dobro odradjeno. Ja sam skinuo rom i prebcio ga na mob i iso update preko njegove apk i onda kad je zavrsilo instaliranje kliknuo na tvornicke postavke i to je to . nisam nista dodatno radio prije a ni poslije pa me sad zanima jeli to ispravno :)

Hvala :)

Ispravno, je zasto ne bi bilo ispravno.. Narocito ako ti ne pravi nikakve probleme sada soft.. Cesto ljudima zna se pojaviti nakon takog flasha neki problem, da neku apk nece pokrenuti ili tako nesto.. Ali to nije uvijek slucaj..

I uz sve to, samo je pitanje u kojoj mjeri si s tim formatiranjem obrisao sve zaostale mape i datoteke s mobitela koje maknes s fastboot flashom kada se odabere flash all.. :)

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 10:40 (majdo).
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li koga da je naručivao nedavno s Vickmall-a, ali baš iz Kine. Uzeo sam mob. u utorak uz dostavu s DHL-om ( svjestan sam PDV-a). Idući dan dobio sam broj za praćenje no i dalje stoji samo ovo : Shipment information received HONG KONG - HONG KONG 16:01. S Vickmall uvjeravaju da je poslano, no prema iskustvu, taj status ne znači jako puno....imate li sličnih iskustava?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
mikes kaže...
frulex kaže...
mikes kaže...

Namjeravam si ovih dana naručiti mobitel Asus s minideal.net pa me zanima dali je netko naručivao s te stranice nedavno i kakva su iskustva ili ako netko zna da ga mogu dobiti s europskog skladista neki drugi web bio bih jako zahvalan

Ako uzimaš iz njihovog EU skladišta, dolaze za 4-5 radnih dana paketi...

Dopisivao sam se s njima danas i kazu da asusa uopće nece imati na EU skladistu i da ga salju samo iz Kine i da sve sto mogu napraviti je da ga pošalju kao poklon a cisto sumnjam da ce to proci bez carinjenja .Zato me zanima dali netko zna koji web shop koji ima asus zenphone 2 na EU lageru da izbjegnem plaćanje carine

Evo, pravi informatički dućani. Dok se netko ne javi za kineske:

https://www.computeruniverse.net/en/family/60008964/asus-zenfone-2.asp

https://www.alzashop.com/search.htm?exps=asus+zenfone+2

Znam za te web shopove ali su oni dosta skuplji pa bih molio ako ima netko da zna neki kineski s eu warehouse . Ipak kolega hvala

10 godina
neaktivan

imas ih na stranici www.everbuying.com,,ok su  ali pogledaj si doogee f5ili cubot s 600  ili x 17   osobno sam ih imao i imam ih jos i vrh su ,vidim ljudi tu kritikuju ali cini mi se da nemaju pojma o cemu pricaju ili prepricavaju price a nisu nikad ni jedan od tih modela imali pozzzz

14 godina
Mtk Mt6732 dosta često se ugrađuje na modele sa HD ekranom a ovaj drugi u modele sa full HD tako da je AnTuTu sličan.Mali 760 je u tim varijantama obično sa dvije jezgre na oko 600 Mhz a Mali 720 iako slabiji dolazi u verziji sa tri jezgre na 450 Mhz.Prvi gpu može imati do 16 a drugi do 8 jezgri ali takvi se ugrađuju samo u skupe uređaje.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
10 godina
neaktivan

hAZE2005 kaže...

Curi je ispao mob (Blackview Ultra) i razbio se ekran.

Touchscreen na nekim dijelovima ekrana ne radi, na pojedinim dijelovima ima svako malo kontakt, uglavnom ne radi kako bi trebao. Prikopčao sam miša i telefon radi relativno ok ako zanemarim povremene touch-eve od polomljenog ekrana.

Može li netko preporučiti servis u zapadnom dijelu Zagreba koji bi mogao imati na lageru touchscreen za navedeni mob (budući da nije baš čest model kod nas)? Našao sam na netu za 15-50$ pa me isto tako zanima, ako netko ima iskustva, jel postoji značajna razlika u kvaliteti obzirom na razliku u cijeni?

Za taj mob teško da će servisi imati odmah dijelove, imaš par str prije napisao kolega fora2:

Vidmar servis, ako si u Zagrebu

+385 95 5333 178 

e sad, nisam bio kod njih nikad ali možeš probati nazvati pa češ vidjet. Ako budeš javi dojmove

Javljam dojmove...

Za mob nitko od nekoliko servisera koje sam kontaktirao nema na lageru touch (što je i za očekivati jer je relativno rijedak kod nas, a nema niti uvoznika, na aliexpressu cca 15$), ali ne bi ga niti htjeli ugrađivati jer je komplicirano odlijepiti ga te nakon toga nalijepiti novi na display. Naručio sam sklop touch+display za 40$, svi serviseri imaju istu tarifu od 150kn za zamjenu tog sklopa.

Eto, my 2¢

live long and prosper
18 godina
ZdravkoZ kaže...
Mtk Mt6732 dosta često se ugrađuje na modele sa HD ekranom a ovaj drugi u modele sa full HD tako da je AnTuTu sličan.Mali 760 je u tim varijantama obično sa dvije jezgre na oko 600 Mhz a Mali 720 iako slabiji dolazi u verziji sa tri jezgre na 450 Mhz.Prvi gpu može imati do 16 a drugi do 8 jezgri ali takvi se ugrađuju samo u skupe uređaje.

Zar ne bi trebalo da bude naglašeno ako GPU ima više od jednog jezgra dodavanjem sufiksa MPx (x - broj jezgara) na oznaku GPU-a? Ja sam shvatio da npr MT6753 ima samo jedno jezgro T720 i da je suštinski taj SoC inferioran u odnosu na MT6752 (obično viši clock i jači GPU, dok je jedina prednost 6753 to što podržava neke dodatne, ali uglavnom severnoameričke frekvencije).

15 godina
Sto vise citam i pratim sve se vise gubim u silnim trgovinama...
Dakle, pala je odluka na RN2 a da je sto brza dostava iz EU..
Ako je netko nedavno uzimao, pls linkovi!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
ZdravkoZ kaže...

Zar ne bi trebalo da bude naglašeno ako GPU ima više od jednog jezgra dodavanjem sufiksa MPx (x - broj jezgara) na oznaku GPU-a? Ja sam shvatio da npr MT6753 ima samo jedno jezgro T720 i da je suštinski taj SoC inferioran u odnosu na MT6752 (obično viši clock i jači GPU, dok je jedina prednost 6753 to što podržava neke dodatne, ali uglavnom severnoameričke frekvencije).

6753 je slabija ali i novija verzija 6572 SoC-a. Noviji je i stedljiviji i podrzava neke novije funkcije ali preformanse 6572 su i dalje dosta bolje, pogotovo u igrama i tezim aplikacijama. 

18 godina

Stigao Ulefone Paris s Banggoda iz ˝EU skladista˝, poslali iz Kine morao sam naravno platiti PDV-e. Zatraži sam povrat, obećali su vratiti. Prvi dojam, mobitel stvarno odličan za te novce.

These Days
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Negdje je naglašeno a negdje ne.Npr.u recenzijama na racunalo.com uvijek piše koliko koji gpu ima jezgri i na kojoj frekvenciji radi.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
15 godina
neaktivan

pa zar je tako tesko guglati? To su ti ionako 2 klika samo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meizu mx4 pro na popustu 2000 kn, dok je isti takav na giztopu 2700 kn

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

da se nisu zeznuli možda haha

fakat, dobro oko, 2 godine garancije još, super će nekome doći 

12 godina
neaktivan
mkovnet kaže...

Ima li koga da je naručivao nedavno s Vickmall-a, ali baš iz Kine. Uzeo sam mob. u utorak uz dostavu s DHL-om ( svjestan sam PDV-a). Idući dan dobio sam broj za praćenje no i dalje stoji samo ovo : Shipment information received HONG KONG - HONG KONG 16:01. S Vickmall uvjeravaju da je poslano, no prema iskustvu, taj status ne znači jako puno....imate li sličnih iskustava?

Hvala

Ja sam uzeo s Vickmalla. Ne znam ti odgovoriti na pitanje, ali znam da je mob došao za cca 30 dana i da sam morao platiti carinu i PDV iako su ga oni pokušali progurati kao poklon.

EDIT: Uzeo sam free shipping SG post ili tako nešto. Dakle najobičnije slanje. Također, znam da nisam mogao koristiti tracking number nekoliko dana od kupnje, iako mi je bio dodijeljen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 19:24 (ashala2202).
14 godina
neaktivan
ashala2202 kaže...
mkovnet kaže...

Hvala

Ja sam uzeo s Vickmalla. Ne znam ti odgovoriti na pitanje, ali znam da je mob došao za cca 30 dana i da sam morao platiti carinu i PDV iako su ga oni pokušali progurati kao poklon.

EDIT: Uzeo sam free shipping SG post ili tako nešto. Dakle najobičnije slanje. Također, znam da nisam mogao koristiti tracking number nekoliko dana od kupnje, iako mi je bio dodijeljen.

Hvala na odgovoru. Krenuo paket danas, kako je u pitanje DHL, brzo će stići.

11 godina
neaktivan

Ne znam zašto ni kako, al' odjednom mi se Wi-Fi recepcija prepolovila, doslovno moram bit u sobi da bih imao stabilan Wi-fi.
Mobitel u pitanju je LeTV X600/Le1, probao sam sa starim mobitelom i sve je ok, hvata i susjede, dok X600 ne.
Na 2 metra od routera, bez ikakvih opstrukcija, nema full signal.Pomišljam da je neki HW problem jer nije bilo promjene ni
kad sam ga upgrejdao na 09s BB72 ROM, ima tko još slične probleme? 

Same riječi hvale za ovaj mobitel, al' mi je trenutno beskoristan jer ne mogu ga normalno koristiti, moram sjedit uz router da imam stabilnu vezu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VedranMik kaže...

Ne znam zašto ni kako, al' odjednom mi se Wi-Fi recepcija prepolovila, doslovno moram bit u sobi da bih imao stabilan Wi-fi.
Mobitel u pitanju je LeTV X600/Le1, probao sam sa starim mobitelom i sve je ok, hvata i susjede, dok X600 ne.
Na 2 metra od routera, bez ikakvih opstrukcija, nema full signal.Pomišljam da je neki HW problem jer nije bilo promjene ni

Same riječi hvale za ovaj mobitel, al' mi je trenutno beskoristan jer ne mogu ga normalno koristiti, moram sjedit uz router da imam stabilnu vezu.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en

skini si ovo. ima dva widgeta, jedan za gsm, jedan za wifi. popali ih i prati. 50db uz ruter je ok, soba dalje 64db, dve sobe dalje i 75 db... tako nešto otprilike. sve preko toga mislim da puca ili spaja na jako slabe brzine.

ja sam imao problema kad je brat sjeo na mob i iščupao wifi kabel za antene. i dok je nisam zamijenio problem sa signalom uvijek. nakon zamjene pada i na 45dbm kod rutera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 20:02 (ranko091).
11 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
VedranMik kaže...

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en

skini si ovo. ima dva widgeta, jedan za gsm, jedan za wifi. popali ih i prati. 50db uz ruter je ok, soba dalje 64db, dve sobe dalje i 75 db... tako nešto otprilike. sve preko toga mislim da puca ili spaja na jako slabe brzine.

ja sam imao problema kad je brat sjeo na mob i iščupao wifi kabel za antene. i dok je nisam zamijenio problem sa signalom uvijek. nakon zamjene pada i na 45dbm kod rutera.

2 i pol metra od routera, -80dBm, soba iznad -95-100dBm, na starom LG F6 je otprilike kao što si ti naveo, radi odlično, hvata masu susjeda, mjerio sam prije kojih sat vremena čisto da vidim usporedbu.
Vidio sam prije moguće rješenje na letv forumima, rješavali su problem otvarajući mobitel i stavljajući papir ili komadic gumice ispod wifi kontakata koji dodiruju backplate na kojem je antena, kontaktirao sam prvo honorbuy da vidim šta će oni reć.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 21:09 (VedranMik).
11 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje ak netko ima konkretno iskustvo zadnjih par tjedana.

Narucio sam Letv 1s sa giztop.com.

Zanima me dal je itko zavrsio na carini narucujuci sa giztop-a(da pripremim jos malo para), jer koliko vidim dosta "EU skladišta" se ocarini u zadnje vrijeme.

Dobio sam tracking number za Chronopost i sfb2c, pise da je paket trenutno u Hong-kongu.

Hvala na odgovoru ak neko nekaj zna.

P.S. znam da mogu traziti refund od njih ak me ocarine pitam sam zato da se spremim s lovom. 

0 0 hvala 0
17 godina
Nesseh kaže...

Zanima me dal je itko zavrsio na carini narucujuci sa giztop-a(da pripremim jos malo para), jer koliko vidim dosta "EU skladišta" se ocarini u zadnje vrijeme.

Dobio sam tracking number za Chronopost i sfb2c, pise da je paket trenutno u Hong-kongu.

P.S. znam da mogu traziti refund od njih ak me ocarine pitam sam zato da se spremim s lovom. 

Oni carine u francuskoj koliko ja znam tako da nebi trebao ti nista vise platit, a druge stranice su imali drugacije metode di su samo zaobilazili carinu i prepakirali paket sto vise ne ide ..

11 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Nesseh kaže...

Oni carine u francuskoj koliko ja znam tako da nebi trebao ti nista vise platit, a druge stranice su imali drugacije metode di su samo zaobilazili carinu i prepakirali paket sto vise ne ide ..

Hvala na odgovoru. Nekako su se i cinili sigurniji nego ostali in my eyes.

Btw. hvala i na preporuci za mob. 

14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Nije loše, ali gledam na Minidealu iz Grčke, dakle bez ikakvih drugih troškova ima za 1600 kn isti Mob.

10 godina
neaktivan

Ekipa, šta kažete na ovu ponudu i shop?

http://www.oppomart.com/xiaomi/redmi3.html

1 0 hvala 0
11 godina
mkovnet kaže...
domac5 kaže...

Nije loše, ali gledam na Minidealu iz Grčke, dakle bez ikakvih drugih troškova ima za 1600 kn isti Mob.

ja sam uzeo putem mobiexpresa, za 2000kn,,,

15 godina

Da li se zna kad će izaći ZTE Blade A1? Najavljen je pred mjesec i pol i od tada mu se gubi svaki trag..

0 0 hvala 0
18 godina
tome17777 kaže...

Ekipa, šta kažete na ovu ponudu i shop?

http://www.oppomart.com/xiaomi/redmi3.html

Opa! Fina cena. Malo guglanja i našao sam mnogo nezadovoljnih kupaca, ali 90% žalbi je na bloat i malware u ROM-ovima, što se lako rešava, bitno je da ljudi dobijaju ono što su naručili. Doduše, video sam i par pritužbi na to, ali malobrojnih i u najgorem slučaju su rešeni preko PayPala.

18 godina

Sačekajte malo prvo komentare za Redmi 3. Neki ga još ni ne prodaju već je u presellu

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Nesseh kaže...

Ja sam napravio potpuno istu narudžbu kao tvoju na Giztop-u i danas sam dobio SMS da mi mobitel stiže 25 ( ponedjeljak ) i da je otkupnina 0 kuna , tako da ne brini . Još su mi ponudili i druge rokove dostave ako na taj dan nisam kući ,dosta profesionalno od njih , a sve skupa čekat ću 13 dana od dana naruđbe tako da je i to super ok. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice