"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.509
|
čitano: 6.913.212
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
majdo kaže...
slaven96 kaže...

Molim vas iskusne u području kineskih mobitela za savjet. Nedavno je izišao Xiaomi Redmi 3 (http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-3.html ) i htio sam ga kupiti, no jučer su iz Lenova najavili da oni uzvraćaju udarac i sljedeći tjedan u prodaju izlazi Lenovo Lemon 3 ( http://www.giztop.com/lenovo-lemon-3.html ). Kao što vidite Giztop ga je već stavio na stranicu, cijena je formirana, samo se čeka kad će u prodaju. Razlika između ova dva mobitela je to što Lenovo ima FHD ekran za razliku od Redmija koji ima HD, dok Redmi ima 4100mAh bateriju, a Lenovo 2750mAh, ali u specifikacijama piše da oba mogu jednako biti na čekanju, 72h.

Pa eto ako netko ima neki savjet, preporuku, iskustvo.. Čitao sam da su inače baterije u Lenova poprilično izdržljive, a ako netko ima neki njihov mobitel da napiše kako ga služi, ima li problema, ima li kineski sustav i tako neke stvari. Hvala :D

To se zove marketing ;)

Ti razliku između FHD i HD ekrana neces golim okom primjetiti doslovno nikada.. S tim da jedno ti garantiram, HD ekran ce trositi daleko daleko manje baterije nego FHD ekran.. i to je ujedno odgovor na to sto pise da ce oba podjednako trajati iako je kod Lenova baterija manja za punih 1350 mAh.. Da ne budem prost, to je jednostavno nemoguce.. Isto kao da kazes da benzinac 1.6 i turbobenzinac 2.2 imaju identicnu potrosnju i jednak broj km mogu preci s istim spremnikom goriva.. Prvo ovisi sve naravno o tome kakav si vozac, koliko tesku nogu na gasu imas, itd.. Jednako je i s mobitelima, ovisi koliko cesto koristis, i za sto sve, i nikad isti SOT necemo imati ja i ti da koristimo identican mobitel.. Dovoljno je da jedan od nas smanji svjetlinu ekrana za 10% dobit ce sigurno malo veci SOT..

Sto se Lenova tice, imao sam Lenovo Vibe X2, kinesku verziju, ocaj zivi.. Ekran nije radio kako spada nikako, ghost touch je nesto na sto se jednostavno moras naviknuti kad si vec ado tolike pare za mob.. Vec sam o tome pisao u temi, jer ono sto se prodaje za kinesko trziste i ono sto se prodaje u HGspotu u HR kao EU model su dva svijeta razlicita.. Prvenstveno recimo kod ovog modela, sto model za EU trziste je imao single sim, dok je za kinesko bio dual sim.. Za kinesko je dolazio nakrcan bloatom, ovaj za EU nije, itd, itd..

Rezime: mislim ipak da se RN3 isplati daleko vise nego Lenovo, a sve ostalo je stvar osobnog izbora, koji ti se vise na izgled svidja :)

Kad sam stavio vr naočale,tek sam tad vidio kolika je razlja između 1080p i 720p. Za obično korištenje mobitela,razlika je mala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 11:09 (zzz).
17 godina
Imao sam priliku koristiti mob s fhd ekranom (5") par tjedana, nakon kojeg sam se vratio na hd(5") U pocetku je razlika jako mala a kasnije je nema.
Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
domac5 kaže...

a promijenit rom na mobitelu je kao neka naucna fantastika? to je tako lagano ali problem je u mentalitetu ljudi, oni bi ga izvadili iz kutije i takvog ga koristili 2 godine dok ne pocne stekat, nebi ni softwer azurirali kad mob sam ponudi nadogradnju nema boga da bi oni azurirali jer to je "komplicirano", neda im se...vecina ljudi je takva

sto se aplikacija tice treba napravit 2 poteza prstom i zakljucat viber, whats app ili sto vec u ram memoriji, vrlo komplicirano izgubi se punih 5 sekundi vremena na to, lakse je kupit samsung jel, na kojem to ne treba radit jer lakse je trpit da te mob jebe u mozak godinu dana dok ga se ne rijesis napokon nego da odma na pocetku sjednes u pol sata sredis sve i miran si barem godinu dana i uzivas...

Svaki cigo svoga konja hvali. Vi manjinci ste ili mazohisti, pa volite stalno nešto čačkati, ili imate viška slobodnog vremena

ili jednostavno ne želite priznati da ste se zahebali. Da u pravu si, u pol sata riješiš problem, ali si zaboravio napisati da prije toga

trebaš najmanje dva dana proučavati razno razne forume, da bi našao riješenje za svoj problem.

Pa pogledaj si samo ovdje temu Xiaomi Redmi note 2. Na svakom listu neko sa nekakvim problemom.

Čitam da i neki sa LeTv mobitelima imaju takvih problema. 

To sam prošao sa dva mobitela; Mlais MX28 i TCL S720. Jesam ih ja na kraju složio da rade kak se spada, ali je trajalooooo.

S druge strane, ni sa jednim odronom, sa cijenom ispod 80$ nisam imao apsolutno nikakvih problema.

Eventualno root i čišćenje kineskog smeća, ali to je bilo samo na 3 neka za koja nikad niste čuli.

A jesi se našao Xiaomi sa Mlais i TCL uspoređivati, stvarno... 

+90% problema je jer ljudi ne čitaju i ne promjene rom koji dobe od prodavača koji je pun bloata i svakakvih sranja

doslovno treba pratiti upute i najveći idiot je gotov za 15 minuta

jura kaže...

istina neki su naručili mob i nemaju pojma kaj je root,flash,twrp itd...ako nisu malo čitali o mobitelu naravno da im je kriv sad xiaomi i svi ostali jer ne znaju flashati drugi rom, a i kad se napokon odluče flashati onda pol njih ne napravi full wipe,dalvik/cache,itd... i onda opet kad imaju problem su krivi xiaomi,kinezi,viber,whatsapp i svi ostali.

Da ne pišem, upravo to što kolega kaže

Ako se nećeš malo potruditi da naučiš, rootaš, flashas nemoj kupovati kineze. Ako uštediš na kinezu tipa par soma kn ili kolko već, pa daj onda npr 300 kn nekom da ti ga složi ak neznaš već sam, mislim da ćeš nać nekog. Nije takav problem se snać samo ljudi bi mobitel tipa SG6 za 400kn i da radi sve out of the box... e pa nejde tako

matija410 kaže...
Odi kupi iPhone 😅☺

hahaha točno tako, radi out of the box i peri (sad kako radi i kolko ćeš platiti je druga priča)

14 godina
protjeran
kexzoR kaže...
Poz,mozete li mi preporuciti mobitel za brata,cijena max. je 1500kn,mora imati micro sd,i mora vrtiti novije igre bez problema.

molim vas,pomozite mi,hvala.

15 godina
Wolf79 kaže...

Uzdizati jedan Umi tako sto ces uniziti Meizu mob je prilicno rizicna ideja...prvo Meizu je clan top 7 kineskih proizvodjaca telefona, za Umi je brendcina na kvadrat, ima toliko modela iza sebe bez fleka, a to se za Umi ne bi moglo reci bas...evo pogledaj kako su se mnogi usrecili sa Umi Zero, prodavan skupo a ispalo cupanje za kosu, pa ovaj novi Umi Rome koji recimo ima 2-touch display, a standard je 10 ili bar 5 dodirnih tacaka na ekranu. Mozda jeovaj Emax mini dobar i volio bih da jest, ali preporuciti Umi preko MeiZu-a ne podrzavam! A narocito imajuci u vidu cijenu M2 mini!

A gle sad, imao je Umi nekih flopova u vrijeme kad su se pridružili trendu izbacivanja "svaki mjesec model jedan", ali generalno su OK marka, po vlastitom iskustvu - starom sam prije 2.5 godine kupio Umi X1 kojeg i sad koristi, mob radi bez greške i to još uvijek s prvotnim ROM-om. Po meni je to dovoljno vremena da se procijeni kvaliteta nekog proizvoda. Imamo i dva Meizua (M2 i M2 Note), ali za nekoga kome treba 2 SIM+mSD, UMI eMax Mini je dobra alternativa M2-u, ne vidim razloga zašto ne jer mi je rasprave o "brendovima" već navrh glave (npr. kolegici sam neki dan preporučio da uzme Meizu M2 umjesto starog iPhonea pa joj je sin to zabranio jer što se ima sramotiti okolo s nekim kinezom . Na kraju je kupila nekog najjeftinijeg LG-a s 1GB RAM-a za veću cijenu jer je to "brend"  

17 godina
kexzoR kaže...
kexzoR kaže...
Poz,mozete li mi preporuciti mobitel za brata,cijena max. je 1500kn,mora imati micro sd,i mora vrtiti novije igre bez problema.

molim vas,pomozite mi,hvala.

dodaj 100kn i uzmi letv 1s

sori fulo sam skroz sam zanemario cinjenicu da treba imat micro sd 

Meizu metal onda..

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 16:16 (MarioVk).
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

pozdrav. Naime naisao sam na jedan malo cudni problemcic. instalirao sam Eduroam da bih se mogao preko wifi-a spojit u studentski dom preko moba, radi se o letv x600 uredaju. Kada sam instalirao i krenuo se prikljuciti trazio me da aktiviram pattern za unlockat mobitel. Ja napravio pattern iako nemam pojma zasto me to trazio uopce. I sve dobro proslo, ja se spojio i sve radi, ali sada ocu ici iskljuciti pattern, jer iskreno neda mi se svaki put kucati taj vrag, i nemogu ga iskljuciti. Ima li netko ideju sto bi mogao napraviti? 
Slika je u prilogu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mislim da se tu radi o nekoj vrsti VPN-a. Ako je u pitanju studentski dom, onda je sasvim sigurno posrijedi CarNetov VPN. Mislim da nećeš moći izbjeći taj pattern, ja sam ga isto morao imati na svim uređajima kada sam kod kuće imao uslugu interneta preko CarNetovog VPN-a. K tome, moj nije ni radio kako spada. Zbog te VPN konekcije nije bilo moguće podesiti uređaj da se internet ne gasi ako je u sleepu (radio je WIFI ali VPN podaci bi se isključivali pa time nije bilo ni neta). Uglavnom, imao sam dosta zafrkancije oko toga, ne znam je li novim androidom ili nekim appsima moguće to zaobići.

0 0 hvala 1
14 godina
Gam3r kaže...

pozdrav. Naime naisao sam na jedan malo cudni problemcic. instalirao sam Eduroam da bih se mogao preko wifi-a spojit u studentski dom preko moba, radi se o letv x600 uredaju. Kada sam instalirao i krenuo se prikljuciti trazio me da aktiviram pattern za unlockat mobitel. Ja napravio pattern iako nemam pojma zasto me to trazio uopce. I sve dobro proslo, ja se spojio i sve radi, ali sada ocu ici iskljuciti pattern, jer iskreno neda mi se svaki put kucati taj vrag, i nemogu ga iskljuciti. Ima li netko ideju sto bi mogao napraviti? 
Slika je u prilogu..

Koliko sam vidio, instalacijom takvih certifikata MORAŠ uključiti neki način zaštite prilikom otključavanja  :(

P.S. I ja sam imao Eduroam, i isto me mučilo, i prelaskom na drugi mob ga više nisam instalirao i sad trošim megabajte od operatera :/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 21:31 (CyberDemonVZ).
17 godina
Koliko ja znam za eduroam ti ne treba ta njihova aplikacija, ja sve eduroam wifiove koristim bez tih aplikacija jer su u potpunosti nepotrebne.
15 godina
neaktivan

pokusavao sam bez ali nisam uspio, probao sam sve one metode TTL, PEAP i kaj got sve ne i nije htjelo :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Makni što god si postavio.

Kod nas u Rijeci ti ne treba nikakva komplicirana podešavanja. Otvori wifi, klikni Eduroam. Samo neka bude EAP metoda TTLS, drugo sve ostavi.

Ispuni identitet i lozinku sa svojim podacima i to je to. Svugdje u Rijeci radi.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Hvala dečki! Onda ću i ja probati.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Kod nas u Rijeci ti ne treba nikakva komplicirana podešavanja. Otvori wifi, klikni Eduroam. Samo neka bude EAP metoda TTLS, drugo sve ostavi.

Ispuni identitet i lozinku sa svojim podacima i to je to. Svugdje u Rijeci radi.

upravo maknuo i aplikaciju i certifikat. I dalje stoji onako, tj nemogu maknuti pattern... Ima li jos nesto sto bih trebao maknuti?

10 godina
neaktivan
U najboljem slucaju, posti/carini trebat ce 3-4 dana nakon sto si im poslao racun i dokumentaciju da ti dostave obavijest da odes u podrucni postanski ured, platis (pisat ce na obavijesti koliko su izracunali) i podignes.
Ako imaju guzvu, moze se otegnuti do deset dana.
15 godina
neaktivan
Gam3r kaže...
Ag008 kaže...

upravo maknuo i aplikaciju i certifikat. I dalje stoji onako, tj nemogu maknuti pattern... Ima li jos nesto sto bih trebao maknuti?

evo rjesio sam problem. Znaci izbrisao sam aplikaciju, certifikat rucno i onda jos izbrisao data od certifikata (Settings -> Security -> Clear credentials). Nadam se da ce nekome pomoci :)

16 godina

Pozdrav i isprike na offtopicu.

Ima tko kakav link/uputu s čime rootati H18 Noa H4 (rebrandirana verzija iNew V7 mobitela?)

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Framaroot ne radi?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Jel se isplati čekati Redmi Note 3 Pro verziju? Tj kada bi trebao izaći na tržišta? :)

Još nisam nikada pre-orderao, a glupo mi kad neznam kada bi trebao doći, pa jel se netko ispitivao?

0 0 hvala 0
16 godina
Ag008 kaže...

Framaroot ne radi?

Nisam ni znao za to, ali izgleda da ne radi, daje mi poruku da moj device nije kompatibilan sa exploitom koji framaroot koristi.

Swedish latin super funk.
18 godina

Probaj onda iRoot, na xda su rekli da to radi na inew v7

13 godina
neaktivan
Molim mišljenja, da li je ok kupnja Lenova A806 za 100€, koji ima KK. Kolika je i kolika će još bit podrška za aplikacije?
Treba za osnovnu upotrebu, video, fb, fotic. A da izdrzi baterija cijeli dan sa malo javim korištenjem (za sto sam citao da izdrzi).
- HTC 8S -

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
NeoOS kaže...
Molim mišljenja, da li je ok kupnja Lenova A806 za 100€, koji ima KK. Kolika je i kolika će još bit podrška za aplikacije?
Treba za osnovnu upotrebu, video, fb, fotic. A da izdrzi baterija cijeli dan sa malo javim korištenjem (za sto sam citao da izdrzi).

Ma biti će, samo pogledaj koliki je postotak KK na tržištu smartphona, a octacore sa 2gb memorije pružiti će ti ugodan multitasking. Po meni za te novce je OK.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
12 godina
neaktivan

znaci imam jedan problem ne znam do cega je..mx5 bi se trebao napuniti kao 60% za 40 min,a meni se puni 2-2,5h 100%...dobio sam engleski punjac pa sam kupio univerzalni nastavak,moze li do toga biti?

0 0 hvala 0
17 godina
Pa jel ti se napuni 60% za 40min? Normalno da se puni preko 2h, jer kasnije puni bateriju manjim naponom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Ovako, nedavno sam počeo razmišljati o uzimanju kineskog telefona konkretno Xiaomijevog. E sad kao prvo zanima me jeli za 150$ bolje uzeti http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note2.html ili http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-redmi-3.html . I tu u zadnjih par postova sam vidio da mi telefon neće biti koristljiv odmah iz kutije, pa me zanima jeli mi neko može objasniti to rootanje, flshanje itd. odnosno uputiti me gdje to mogu pročitati :D

Hvala unaprijed :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 4:29 (mortunic).

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,

Xiaomo redmi 3 mi je ušao u uži izbor za kupovinu novog mobitela, pa sad imam par pitanja:

1. Mob bi naručio preko Giztop-a, a vidio sam na prijašnjim postovima da oni stavljaju svoj rom - pa me zanima da li taj rom iam instaliran playstore i da li se kineske aplikacije mogu maknuti bez rootanja mobitela?

2. Da li se na mob može staviti rom sa stranice en.miui.com i da li je taj rom dovoljno kopirati na mob pa da se pokrene instalacija?

3. Ako stavim prije navedni rom na mobitel da li ću dobijati službene nadogradnje automatski?

4. Da li instalacijom gubim garanciju ili je to službeni rom od strane xiaomi-ja?

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gore u desnom kutu je Pretraga. Upises Xiaomi, odaberes Naslove tema, Unutar podforuma. I otvore ti se teme za pojedine Xiaomi mobitele gdje se dopisuju bas njihovi korisnici.

Tamo vrlo vjerojatno vec mozes naci odgovore i materijale za prouciti po specificnim tehnickim pitanjima koja te interesiraju. I tamo ces vjerojatno brze dobiti odgovore nego na ovoj generickoj temi. I neces silovati svekoliko citateljstvo sa specificnim tehnickim pitanjima koja se iskljucivo ticu korisnika doticnog modela - plus, pitanjima ali i odgovorima koja se uglavnom ponavljaju...

Btw, vidim na Giztopu da ce Xiaomi na buducim modelima zakljucavati bootloader, tj korisnici ce morati proci kroz papirologiju da bi dobili kodove za otkljucati bootloader na svom mobu, da bi mogli instaliravati custom ROMove?!
18 godina

Za prvo pitanje obrati se trgovini koja ih prodaje, većina romova ima playstore, valdja 90%.

Četvrto, stavljaj što god hoćeš, ne gubiš jamstvo.

Samo eto, nažalost na tom mobitelu se mora komplicirati i stavljati romove. Tako se npr na nešto jeftinijem Ulefone Paris 5 ne mora stavljati ništa i odmah sve radi. 

17 godina
Ag008 kaže...

Za prvo pitanje obrati se trgovini koja ih prodaje, većina romova ima playstore, valdja 90%.

Četvrto, stavljaj što god hoćeš, ne gubiš jamstvo.

Samo eto, nažalost na tom mobitelu se mora komplicirati i stavljati romove. Tako se npr na nešto jeftinijem Ulefone Paris 5 ne mora stavljati ništa i odmah sve radi. 

Pa ne moras ti stavljat ovdje nikakav rom ono sto dobijes je dovoljno dobro samo eto novi rom kad sam stavis ima jos svojih prednosti..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice