Molim vas iskusne u području kineskih mobitela za savjet. Nedavno je izišao Xiaomi Redmi 3 (http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-3.html ) i htio sam ga kupiti, no jučer su iz Lenova najavili da oni uzvraćaju udarac i sljedeći tjedan u prodaju izlazi Lenovo Lemon 3 ( http://www.giztop.com/lenovo-lemon-3.html ). Kao što vidite Giztop ga je već stavio na stranicu, cijena je formirana, samo se čeka kad će u prodaju. Razlika između ova dva mobitela je to što Lenovo ima FHD ekran za razliku od Redmija koji ima HD, dok Redmi ima 4100mAh bateriju, a Lenovo 2750mAh, ali u specifikacijama piše da oba mogu jednako biti na čekanju, 72h.
Pa eto ako netko ima neki savjet, preporuku, iskustvo.. Čitao sam da su inače baterije u Lenova poprilično izdržljive, a ako netko ima neki njihov mobitel da napiše kako ga služi, ima li problema, ima li kineski sustav i tako neke stvari. Hvala :D
To se zove marketing ;)
Ti razliku između FHD i HD ekrana neces golim okom primjetiti doslovno nikada.. S tim da jedno ti garantiram, HD ekran ce trositi daleko daleko manje baterije nego FHD ekran.. i to je ujedno odgovor na to sto pise da ce oba podjednako trajati iako je kod Lenova baterija manja za punih 1350 mAh.. Da ne budem prost, to je jednostavno nemoguce.. Isto kao da kazes da benzinac 1.6 i turbobenzinac 2.2 imaju identicnu potrosnju i jednak broj km mogu preci s istim spremnikom goriva.. Prvo ovisi sve naravno o tome kakav si vozac, koliko tesku nogu na gasu imas, itd.. Jednako je i s mobitelima, ovisi koliko cesto koristis, i za sto sve, i nikad isti SOT necemo imati ja i ti da koristimo identican mobitel.. Dovoljno je da jedan od nas smanji svjetlinu ekrana za 10% dobit ce sigurno malo veci SOT..
Sto se Lenova tice, imao sam Lenovo Vibe X2, kinesku verziju, ocaj zivi.. Ekran nije radio kako spada nikako, ghost touch je nesto na sto se jednostavno moras naviknuti kad si vec ado tolike pare za mob.. Vec sam o tome pisao u temi, jer ono sto se prodaje za kinesko trziste i ono sto se prodaje u HGspotu u HR kao EU model su dva svijeta razlicita.. Prvenstveno recimo kod ovog modela, sto model za EU trziste je imao single sim, dok je za kinesko bio dual sim.. Za kinesko je dolazio nakrcan bloatom, ovaj za EU nije, itd, itd..
Rezime: mislim ipak da se RN3 isplati daleko vise nego Lenovo, a sve ostalo je stvar osobnog izbora, koji ti se vise na izgled svidja :)
Kad sam stavio vr naočale,tek sam tad vidio kolika je razlja između 1080p i 720p. Za obično korištenje mobitela,razlika je mala.

)
. Na kraju je kupila nekog najjeftinijeg LG-a s 1GB RAM-a za veću cijenu jer je to "brend"