"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.759.450
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ajax kaže...

Poštovani članovi foruma pošto mi je mobitel stariji,prošlo mu je vrijeme .Trebao bih vaš cijenjeni savjet,za neki solidan kinez best bay imam par modela koji su mi zanimljivi,Umi Rome,Okitel 4000 4g.Nemam novaca za g4,s6,z,5 novi sam član foruma.Koliko sam skužio dali se ti aparati mogu naručiti u EU i kako izbjeći pdv,carinu isl.Molim vas pomozite savjetima i prijedlozima.Napišite ime neke provjerene stranice u EU jer Kina mi se čini prekomplicirano.I dali ima ikakve garancije..

Osobno bi ti preporučio ako već kupuješ "kineza" da suziš izbor na Xiaomi i Meizu.

Koliko kn misliš potrošiti na novi mobitel ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
12 godina
neaktivan

arucio sam mobitel 27.11 s Merimobilesa te platio euroline slanje 23$ (10-15 dana traje shipping) tako da ne moram placati carinu i porez.

3.12 je mobitel poslan Chronopostom. 2 puta do sada na tracking logu mi se pojavilo da je pakiranje bilo neadekvatno. 2 puta do sada mi je paket dosao na istu postu ("HUB CHILLY MAZARIN").

Otkad je zadnji put paket stigao na navedeno mjesto (15.12) nista se ne mijenja s trackingom.

Kontaktirao sam sellera. Prvi put mi je samo rekao da budem strpljiv iako sam ga pitao zasto mi je paket neadekvatno zapakiran te kada mogu ocekivati da ce mi paket doci (trebao mi je paket doci prije Bozica)...

Drugi put mi je rekao da ce doc unutar par dana.

Nakon tjedan dana kontaktiram ga treci put. Rekao mi je da je paket kao stigao i da se jos ceka isporuka, s tim da nije naveo kako je opce doznao da je paket stigao (na tracking logu nista se nije promijenilo), iako sam ga pitao kako zna da je stigao...

Chronopost mi je odgovorio da je on odgovoran jedino za slanje i osiguravanje za neplacanja carine i poreza.

Sto bi po vama trebao napraviti? Refunding ili pricekati jos par dana? U slucaju da odlucim napraviti refunding, koliko dana moram cekati da mi se vrati novac?

Track log:

Quote:
Tuesday 12/15/2015
03:43 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit
Tuesday 12/15/2015
02:12 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Bagging scan Comment : Consignment ready for processing: departure by next air or road routing
Monday 12/14/2015
06:30 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit
Monday 12/14/2015
12:03 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Bagging scan Comment : Consignment ready for processing: departure by next air or road routing
Sunday 12/13/2015
05:19 PM ROISSY INTER CHRONOPOST
Packaging unsuitable
Tuesday 12/08/2015
08:51 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transit
Tuesday 12/08/2015
05:38 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Tuesday 12/08/2015
05:37 PM HUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Packaging unsuitable
Monday 12/07/2015
01:39 PM Chronopost France
Inbound linehaul scan
Saturday 12/05/2015
08:00 PM
Sorting done at departure depot Comment : Sending supported by Chronopost, delivery in progress
Thursday 12/03/2015
12:36 PM Web Services
Shipment ready to be shipped
11 godina
protjeran
Ajax kaže...

Poštovani članovi foruma pošto mi je mobitel stariji,prošlo mu je vrijeme .Trebao bih vaš cijenjeni savjet,za neki solidan kinez best bay imam par modela koji su mi zanimljivi,Umi Rome,Okitel 4000 4g.Nemam novaca za g4,s6,z,5 novi sam član foruma.Koliko sam skužio dali se ti aparati mogu naručiti u EU i kako izbjeći pdv,carinu isl.Molim vas pomozite savjetima i prijedlozima.Napišite ime neke provjerene stranice u EU jer Kina mi se čini prekomplicirano.I dali ima ikakve garancije..

Pogledaj Meizu, Xiaomi koje su kvalitetnije marke nego te.. Imas na Giztop ti dode mob bez cijene postarine i bez dodatnih davanja(iz Kine preko Francuske u HR). Isto ti je ak kupujes sa EU skladist ili iz Kine jer kolko znam mob ide na servis u Kinu.

Najjeftiniji su piratski programi
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Da li se za cirka za 1000 kuna može naći dobar fon budget mi je ograničen,a ostao bih u svijetu Androida ne zanimaju me Windowsi,Aplle.Ima puno stranica i neke rade ,i dosta je konfuzno ima li neka super ponuda do 31.12 tj Nove Godine.Vidio sam pohvale za  Umi Rome,Oukitel k4000,Ulefon Paris:Kakva su vaša mišljenja.Moj s3 rikava,ne želim se vezati za ugovore ovih naših operatera i plćati marže i rabate i na rate kupovate precjenjene marke.Nisam više ovisnik o brandovima.

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na sugestijama dali je Giztop sigurna kupovina i da li su cijene u dolarima ili eurima.Ove brendove koje si naveo su vodeče kineske kompanije iMeizu, Xiaomi odlične po karakteristikama da li si ih imao prilike testirati i kakvo je tvoje mišljenje.Da i aparat bi kupio da mi traje barem par godina na duže staze.

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Od Meizua u jeftinijoj klasi bi bili m2 Mini (5') ili m2 Note (5.5').
Imas cijelu temu, 23 stranice svih mogucih iskustava, problema, rjesenja:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/meizu-m2-note/228135.aspx

Obrati paznju na price o kineskim i internacionalnim ROMovima, o problemima s notifikacijama (ako si pasionirani potrosac Vibera, WhatsAppa) i sl.
Iz vlastitog iskustva govorim, to jest dobar mob ali nije mob koji ces koristiti out-of-the-box, nego mob kojeg ces morati nekoliko dana prestelavati ovako i onako (traziti upute po forumima) dok ga he natjeras da ti bude stvarno dobar i upotrebjiv.

Vecina forumasa i Meizu fanova ne kupuju mob samo da bi ga koristii nego i da bi se prvo igrali s njime (modali ga na ovaj i onaj nacin), to se 'podrazumijeva' i na neki nacin mobiteli koje ne trebas ili ne daj Boze ne mozes pre-flashati na drugi ROM nisu ni 'zanimljivi' ni preporucljivi :}

Molim, bez uvrede, nek se netko ne uvrijedi.

Btw, spominjao si UMI Rome, trenutno imas akciju:
http://www.umidigi.com/page-rome.html

Ali ne bih ga preporucio, npr ima samo 2-point touch screen.

Medjutim, preporucio bih jedan drugi UMI, eMax Mini, par stranica unatrag bio je link na jednu jako dobru recenziju.
I osobno ga mogu preporuciti, par mjesici imam ga u upotrebi, ni jednog jedinog problema nije bilo - osim sto sve do pred neki dan nije bilo nacina da se (uspjesno ) pre-flasha na neki custom ROM pa nije bio interesantan za neko hakiranje.

Po karakteristikama je u klasi Meizu m2 Mini modela (oba su 5' ali UMI ima FHD, Meizu samo HD), takodjer UMI ima Qualcomm Snapdragona 610 1.5GHz a ne kineski MTK 6735 na 1.3 GHz, no manje je popularan, manje se prodaje pa bi trebalo vidjeti gdje i po kojoj cijeni se trenutacno moze kupiti (vjerojatno ce ispasti nesto skuplji od Meizu m2 Mini).

Kamera mu je vrlo dobra (meni osobno fotke s nijednog Androida nisu usporedive s iPhonom), dobar zvucnik, pravi dual SIM + dodatni utor za SD karticu (Meizu ima jedan SIM, drugi slot je ili za SIM ili za SD karticu), 3G/4G itd.
S druge strane, Meizu m2 je na Androidu 5.1, UMI Mini zaostao je na 5.0 i vjerojatno nikad nece dobiti upgrade na 5.1 te pogotovo ne na 6.0.

PS: UMI nema niti bloatwarea, sto mu je jos jedan 'minus' - ne moras ga hakirati da bi se rijesio kineskih bloatware aplikacija:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 22:46 (zgf).
15 godina
neaktivan

Pozdrav, Dali mozete preporuciti nekog kineza ili vise njih da su bas dobri do 900kn (100kn + -) sa svim troskovima. Hvala

PSN: Chov1ch
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zbog trenutacne guzve na postama mozda je stvarno zapelo, mozda ce se 'odstopati' i doci ti negdje nakon NG.
No deklariranih 15 dana shippinga dobrano je isteklo, plus status ti danima stoji na mjestu.

Mozes odmah pokrenuti Dispute, ionako ce potrajati dok se dogovorite, ako ti u medjuvremeu ipak dodje, lako ces stornirati Dispute.
Ako pokreces Dispute, inzistiraj na punoj refundaciji (ako si placao PayPalom, zali se njima, puno brze i lakse ces istjerati svoju pravdu), ali to ti onda znaci da ces morati ponovno kupovati mob i ponovno ga cekati.
13 godina

Encyanix , pogledaj s Giztop-a Meizu M2,130Eu ili RM2 note 140 Eu.

12 godina
neaktivan
domac5 kaže...
11glava11 kaže...
Ag008 kaže...

Eventualno ćeš morati mijenjati rom na njemu, što moe biti problem ako nisi baš na "ti" sa svime ovim.

Nisam bas ..u pm pa jel mogu nekak drugacije to rijesit npr da skinem apk s googla ako ce mi koja trebat?

ne panicari, to ako uopce i budes morao raditi nije tesko, imas brdo tutorijala, imas cak i na youtubu, samo pratis upute i rijeseno u 2 minute

A sto da radim? Btw moze link tutoriala za meizu mx5?

10 godina
neaktivan

Detaljne upute, nije atomska fizika:

U gornjem desnom kutu ove stranice imas "pretraga", to sluzi za pretrazivanje (engl Search) ovog Foruma Kliknes, upises mx5, odaberes pretrage po imenima tema, te pretragu po podforumu. Pa kliknes Pronadji

Pronaci ce ti temu na ovom forumu posvecenu Meizu X5, s isustvima, problemima, pitanjima, odgovorima

Otvoris Google (trazilica ja Internetu). Upises "Meizu mx5 forum' (samo mx5 ce ti vjerojatno preferirati Mazde), pa ce ti izmedju ostalog pokazati link na Meizufans.eu forum, Q&A stranicu, gdje pak u gorjem lijevom uglu imas link na FAQ (u prijevodu: Cesto postavljana pitanja)

Klikes na FAQ link i pocnes citati

13 godina
neaktivan
zgf kaže...

Detaljne upute, nije atomska fizika:

U gornjem desnom kutu ove stranice imas "pretraga", to sluzi za pretrazivanje (engl Search) ovog Foruma Kliknes, upises mx5, odaberes pretrage po imenima tema, te pretragu po podforumu. Pa kliknes Pronadji

Pronaci ce ti temu na ovom forumu posvecenu Meizu X5, s isustvima, problemima, pitanjima, odgovorima

Otvoris Google (trazilica ja Internetu). Upises "Meizu mx5 forum' (samo mx5 ce ti vjerojatno preferirati Mazde), pa ce ti izmedju ostalog pokazati link na Meizufans.eu forum, Q&A stranicu, gdje pak u gorjem lijevom uglu imas link na FAQ (u prijevodu: Cesto postavljana pitanja)

Klikes na FAQ link i pocnes citati

Uzalud ti trud. Pa ponavlja se po stranici jedno 3 puta pitanje koji mobitel do 1000kn, a ne da će netko još ići tražit odgovarajući thread za mobitel koji ga zanima.

12 godina
neaktivan
Sto se tice ovoga na bug fotumu sa mx5 to sam nasao i ima svega 4 stranice,ali je netko postavio link meizufans pa sam tamo citao..ugl napravio sam factory reset i opet nije htjelo pa sam preko google installera instalio store pa opet nesto nije htjelo pa sam promijenio racun pa evo trenutno radi...da napomenem da sam i digao software na 5.5.12.22 betu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molim vas preporuku za kineski mobitel do max 150$ i da velicina ekrana nije preko 5'', naravno EU wearhouse

Nisam nekakav zahtijevan korisnik, igrice me ne zanimaju, cisto za nazvati poslati poruku, viber, skype i da mogu normalno surfati bez stekanja mobitela. Takodjer ne bi bilo lose da kamera bude donekle solidna.

Zapeli su mi za oko Cubot x16, Ulefone Paris, Doogee DG750.

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Barracuda26 kaže...

Molim vas preporuku za kineski mobitel do max 150$ i da velicina ekrana nije preko 5'', naravno EU wearhouse

Nisam nekakav zahtijevan korisnik, igrice me ne zanimaju, cisto za nazvati poslati poruku, viber, skype i da mogu normalno surfati bez stekanja mobitela. Takodjer ne bi bilo lose da kamera bude donekle solidna.

Hvala!

Meizu m2 sa giztopa, ove navedene zaboravi, pogledaj si i par stranica unatrag

13 godina
neaktivan
Koliko giztopu treba da dostavi uređaj, da bude kod mene doma, a koliko honorbuy-u.

Jer vidim po vasim komentaruma da su pouzdani i jedni i drugi.

Pare danas prikupio do kraja za mi4c, sad jos sami da sto orije dode treba odabrat di kupit.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
18 godina
Barracuda26 kaže...

Hvala!

Ja imam Cubota X16. Odlična kvaliteta izrade, stvarno bolji od svih svojih prethodnih modela. Zadovoljan, fotke super.

Za razliku od nekih drugih (meizu itd)ne treba mu mijenjati rom, podržava ota.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Koliko giztopu treba da dostavi uređaj, da bude kod mene doma, a koliko honorbuy-u.

Jer vidim po vasim komentaruma da su pouzdani i jedni i drugi.

Pare danas prikupio do kraja za mi4c, sad jos sami da sto orije dode treba odabrat di kupit.

meni je za 16 dana stiglo za giz topa, letv le1s u vrijeme kad se tek poceo prodavat, sad ako narucis neki koji se malo duze prodaje dobit ces ga i prije, neki su dobili i za desetak dana 

12 godina
neaktivan
dudekzg kaže...
Barracuda26 kaže...

Hvala!

Meizu m2 sa giztopa, ove navedene zaboravi, pogledaj si i par stranica unatrag

iako nije to tražio, evo recenzija za Meizu M2  sa računalo.com inače nisu ni loši i ostali kinezi ali Meizu je ipak klasu bolji. Poznatija marka od cubota i drugih.

10 godina
neaktivan

Poštovani članovi foruma dali ste kupovali preko Gearbest shopa i dali ta firma ima eu. skladišta,koja su u pitanju.Molim vas napišite iskustva s njima.Naime imam kupon ili waucher od 50 $ da li se on može iskoristiti za kupovinu moba imam li popusta i da li je to provjereno radi imam i šifru.Naviše me zanima da li imaju aparate u EU da izbjegnem pdv,carinu...U Eu ja poštarina besplatna ili ima i tu nekih detalja za koje ne znam.Imam par interesantnih aparata do 100 injak $:Važno mi je da je fon otporan na padove,da baterija drži dugo, solidna kamera ,Androd 5.1.Može savjet ili mišljenje cjenjenih Bugovaca.

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ajax kaže...

Poštovani članovi foruma dali ste kupovali preko Gearbest shopa i dali ta firma ima eu. skladišta,koja su u pitanju.Molim vas napišite iskustva s njima.Naime imam kupon ili waucher od 50 $ da li se on može iskoristiti za kupovinu moba imam li popusta i da li je to provjereno radi imam i šifru.Naviše me zanima da li imaju aparate u EU da izbjegnem pdv,carinu...U Eu ja poštarina besplatna ili ima i tu nekih detalja za koje ne znam.Imam par interesantnih aparata do 100 injak $:Važno mi je da je fon otporan na padove,da baterija drži dugo, solidna kamera ,Androd 5.1.Može savjet ili mišljenje cjenjenih Bugovaca.

Ovo je moje iskustvo s njima http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gearbestcom/220639.aspx?page=4&jumpto=4849740&sort=asc&view=flat

Vjerojatno ima i ljudi koji su ok prošli, ali znam da si ja više ne bih dopustio da se dovedem ni blizu ovakve situacije... definitivno više nikad ništa od njih...

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
11 godina
neaktivan
Ajax kaže...

Imaju EU ali ne salju za RH . Sto se tice kupovine kod njih kupio sam par sitnica ali su spori uzasno

jos cekam MI4 sad od njih narucen trenutno mi je na carini posto su bili blagdani pa se nije radilo pa kad stigne javim dojmove :)

16 godina
neaktivan

giztop mi još procesira kupnju nakon 5 dana, jel vam to malo čudno???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo da se pohvalim ja sam narucio na kraju s honorbuy-a mi4c, uzevsi sve u obzir, vamo na forumu i okolo sto sam pronaso, trebao bi najbrze stic od njih i da su u sluvaju problema susretljivi.

Tako da se nadam da mi nece bit zao sto sam 70 kn dao vise.

Sad jos samo docekat da dode na kucnu adresu
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
protjeran
1.Lovac kaže...

Koji mob si narucil?

Ja sam RN3 22.12 i poslan je..

EDIT: 22.12.2015

Najjeftiniji su piratski programi
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 20:56 (matija410).
18 godina

Iz kojeg god shopa naručiš, moguće da treba neko vrijeme da dobiju mobitel, nemaju ga doista na svom skladištu a puno toga ovisi i o sreći

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Čekaj naručio si 23. 12. zar ne? Pa što se čudiš? Naručio si dva dana prije Božića. Tvoju narudžbu su možda tek primili 24.12. Možda su radili kraće ili su bili zatrpani na Badnjak, Božić nisu radili, koliko sam čitao tamo je i Štefanje neradni dan, nedjelju nisu radili sigurno. Znači sasvim je moguće da je danas tek prvi dan kada je netko pogledao tvoju narudžbu. Ne pada mi napamet branit neku online trgovinu, ali naručio si stvar dva dana prije Božića i sad se čudiš što ide sporo. Po meni nije tu problem u njima

10 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:33 (edhem33).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
1.Lovac kaže...

Čekaj naručio si 23. 12. zar ne? Pa što se čudiš? Naručio si dva dana prije Božića. Tvoju narudžbu su možda tek primili 24.12. Možda su radili kraće ili su bili zatrpani na Badnjak, Božić nisu radili, koliko sam čitao tamo je i Štefanje neradni dan, nedjelju nisu radili sigurno. Znači sasvim je moguće da je danas tek prvi dan kada je netko pogledao tvoju narudžbu. Ne pada mi napamet branit neku online trgovinu, ali naručio si stvar dva dana prije Božića i sad se čudiš što ide sporo. Po meni nije tu problem u njima

Procesiraju je i 5 dana kad nisu blagdani a ne sad kad gori u svim shopovima lol

12 godina

Ima  li neko iskustva sa Leago mobitelima ? U bih se mogu kupiti po finim cijenama, a po specifikacijama nisu losi.

http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice