"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.738.445
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

sad sam posla mail giztopu, narudžba još stoji processing, a bratu sam naručia mob taj isti dan

kasnije i njemu je već poslano, čekam odgovor sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Makić kaže...
domac5 kaže...
mrndjo100 kaže...

Definitivno kupujem LETV Le 1s. Mobitel brutalno izgleda, još ovaj otisak prsta, stvarno extra. Koliko vidim jedino je na giztop-u stock. Samo šteta nema nigdje neki dobar review kamere za ovaj mob :(

ma kamera je solidna, phase detection autofocus ;) 

jedina mana mi je sto nema amoled ekran i sto bi htio srebrni al je 20$ skuplji i nema ga bas svako... giz top ce dobit srebrne za 2 tjedna

s koje stranice si tempered glass naručia, da i ja napravim isto

EDIT: e jbga nisam vidia kad sam naručiva na giztopu da ima i dodatak za tempered glass

jos uvijek mozes napravit reorder i dodat si to ako ti ga vec nisu poslali

15 godina
majdo kaže...
quasymodo kaže...
majdo kaže...
Ja sam uvjeren da je upravo suprotno u tvom slucaju, cim spominjes da ti paypal izbacuje protuvrijednost u kunama.. Paypal ti radi konverziju, i to je onda u tvom slucaju višestruka konverzija tamo-vamo..

Jer da ti banka sama određuje tecaj, ne bi ti nikad pisala protuvrijednost u kunama, markama nebitno odakle je korisnik koji kupuje nesto preko paypala..

Da li si ikad mjenjao to u postavkama? 
To se naređuje na sljeeci nacin: 

* Svakako promjenite da vam konverziju valuta vrši banka a ne PayPal jer vam PayPal tako masno naplaćuje. To radite ovako: Profile ->My money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice) -> Conversion Options -> i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice".

Makić kaže...

s obzirom da je u ondosu s tečajne list hnb bar 0.3 dodano u paypalu

znači 7.0 je kod nas na paypalu 7.3, al tako vridi i za ostale devize

To je tako kad paypal radi konverziju..

sad sam gledao, meni je namjesteno vec bill me in currency bla bla i svejedno kad sam narucivao sa giz topa tamo na njihovoj stranici namjestim da mi cijenu prikazu u eurima i kad to konvertiram ispadne 1460 kn a onda kliknem na pay now i otvori se paypal stranica i ta cijena je u dolarima i onda ispadne 1550 kn i to ne mozes promjenit nikako drugacije nego da se dogovoris sa ovima iz giz topa kao kolega gore

Makić kaže...

znači nakon ove promjene koje si navea tada je stvar u rukama naše banke i ondaje manja provizija ili je nema paypal?!

ako da onda je ovo jedan od najkorisnijih postova koje sam pročita tu!

to vrijedi na stranicama kao e bay al kod giz topa ocito ne

mightyboss kaže...
Pozz...frend ima Meizu m2 note...moze li mi netko reci ima li kaka caka da dobije notifikacije bez da ulazi u sam viber? Stavljen je novi rom pa opet corak :-( Hvala unaprijed

ima neka nova verzija roma gdje je taj bug ispravljen samo potrazi malo, neko je vec gore zaljepio sliku na kojoj pise da je ispravljen bug sa wifijem kad je ekran ugasen pa zbog toga ne dobiva notifikacije, samo potrazi bolje u verziju

11 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru,malo si mi pomogao ;-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odluka je pala. Upravo je naručen još jedan Letv 1S....  

2 0 hvala 0
15 godina
quasymodo kaže...

Odluka je pala. Upravo je naručen još jedan Letv 1S....  

a bokte ima nas, u ovih par dana nas je puno narucilo taj letv, samo neka ljudi kupuju nek bude popularan, bit ce bolja podrska na xda

10 godina
neaktivan
majdo kaže...

Upravo tako, provizija je doslovno mizerna, zanemariva.. Banka ti obracunava po srednjem tecaju na dan, +/- 1kn gore dolje okvirno gledano..

A evo kako i izgleda u tom slucaju ispis s paypala koji se dobije na mail. Znaci vidite i sami da nema duple konverzije, iskljucivo se placa onoliko koliko je iznos, bio on u dolarima, eurima, jenima, forintama..

Kad se plaća u $, a devizni je u € onda banka sama radi konverziju u € (da li direkt iz $ u € ili preko kn, ne znam) i tu dođe do razlike od 100tinjak kn kod ovih iznosa oko 1500kn, bar je tako preko deviznog od zabe. Da se ide preko paypalove konverzije iznos bi bio i veći.

10 godina
neaktivan

Ljudi, ne mogu da se odlucim izmedju LG g2 i Xiaomi mi4c. Sta vi mislite?

strunf

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Odale tocno salje Giztop? I vi koji ste narucili od njih a mobitel vam je stigao, koliko dugo ste ga cekali? Prosao je bez carine kako su i obecali?

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
majdo kaže...

Odale tocno salje Giztop? I vi koji ste narucili od njih a mobitel vam je stigao, koliko dugo ste ga cekali? Prosao je bez carine kako su i obecali?

cca 10 dana se ceka po ovome sto citam od svih i sa drugih foruma, od 7 do max 14 dana, neznam odakle tocno salju ali bitno je da se ne placa carina i pdv znaci mora bit negdje iz eu skladista

17 godina
strunf1986 kaže...

tu se nebi mislia xiaomi sigurno

10 godina
neaktivan

Nije stvar WiFiija niti ROMa nego Security Center aplikacije.

Ili trajno smrzni SC app, ili:

- rucno pokreni Viber

- otvori traku s Background aplikacijama

- u toj traci pritisni na Viber ikonu i drzi dok ti ne pokaze da je Viber locked

To ce sprijeciti SC da hibernira Viber svaki put kad telefon zaspi.

10 godina
neaktivan
Makić kaže...
strunf1986 kaže...

Ja sam se odlucio za Xiaomi, ali sto vise citam recenzije sve sam neodlucniji. Xiaomi ima bolje performanse na papiru, ali kako ja vidim na testovima bolje prolazi LG g2...

strunf
12 godina
strunf1986 kaže...
Makić kaže...
strunf1986 kaže...

Ja sam se odlucio za Xiaomi, ali sto vise citam recenzije sve sam neodlucniji. Xiaomi ima bolje performanse na papiru, ali kako ja vidim na testovima bolje prolazi LG g2...

G2 je vec stariji, sad je i G4 izasao, a ovo je bar novije. Tako da ce duze drzati cijenu, a ovom ce vjerovatno poceti padati. Ja bih samo iz tog razloga :D

http://www.phonespal.com/category/chinese-smartphones/
13 godina
neaktivan

Također naručen LeTV Le 1s sa giztop-a. Biće neki kratki review kada dođe. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrndjo100 kaže...

Također naručen LeTV Le 1s sa giztop-a. Biće neki kratki review kada dođe. 

Odličan, sjedi 5  !!! 

10 godina
neaktivan
zzz kaže...
stomas30 kaže...

Čitam postove manje više svih na forumu, i nisu mi baš neke stvari najjasnije. Neki imaju dobra, ali koliko vidim dosta ljudi imaju problema pri kupnji mobitela "kineskih" sa razno raznih siteova , naročito oko dostave ili vraćanja i kvarova mobitela.

Zašto, ali zašto se zezate radi 100-ak kuna ili malo više, kad možete kod naših distributera kupiti mobitel za malo skuplje nego što se prodaju na kineskim siteovima i k tome imate garanciju od 24 mjeseca.

Kod nas imate kvalitetnih webshopova i provjerenih npr. wowshop.hr, mobiexpress.com.hr (možete kupovati i na rate skoro sa svim karticama, samo je potrebno da pročitate uvjete plaćanja)

Ja imam iskustva recimo kod ovog potonjeg mobiexpress-a, mobitel vam stiže u roku od 24 sata sa garancijom i imate kod njih servis osiguran ako što ode, a pretpostavljam i wowshop isto (mada kod njih nisam ništa uzimao još).

Telefonski kontaktirao mobiexpress za mobitel, čovjek mi rekao sve što me zanimalo, naručio i stiglo Overseas-om za jedan radni dan, (upakiran, besplatna dostava, račun, jamstvo..). Još ako imate želju za izmjenom nekog softvera kao ja recimo za Xiaomi Redmi Note 2 (standardno stiže sa Miui 66.77.33 verzijom,, ako pogledate malo bolje xiaomi forum, vidjet ćete da imaju problema s baterijom i pregrijavanjem na tom Miui 6), zatražio sam ih da mi stave Miui 7 multilang Hermes, sve su napravili i poslali mob.

Super zadovoljan. Opet, naravno svatko zna što mu je najbolje, ali zezati se tamo-vamo oko slanja, pa carina, pa čekanje 2-3mjeseca, zavlačenje, izađe nova verzija mobitela...mislim da se ne isplati!!!!

Hočeš reči 1000 kuna ili više.

Ne. hoću reći 100-ak kn ili malo više. Odakle ti ideja da da naplaćuju 1000 kn i više. Ja sam kod Mobiexpress-a kupio 32GB Redmi Note prime za 1799,00 na akciji (redovno je kod njih 1999,00kn)  s dvije godine garancije sa Miui7  multilang..., ako ideš kod nekih kod nas ajmo reći "renomiranih" prodavača, platit ćeš, ali kod Mobiexpress i Wowshop-a sigurno nećeš. Redmi Note prime od 32GB dođe 180$ (u najbolju ruku 170$), pa zaračunaj PDV + troškove carine cca 30-50kn. i vidjet ćeš da li ti se isplati zezati se sa mobitelom ako dođe do kakvog kvara ili ti je lakše poslati kod naših distributera koji ti dalje rješavaju sve...

16 godina

Gledao sam Redmi note 2.

Razlika između wow-a i giztopa sa dostavom iz Eu skladišta je 700 kn. (1700 - 1000).

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 15:28 (okinjo).
11 godina
neaktivan
Hvala zgf :)
14 godina
neaktivan

Jos uvijek mi je "Payment pending" na banggood, placeno jucer karticom. Koliko otprilike tako stoji?

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ikakav savjet za UMI Iron Pro?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

znaci ja bih htjeo kupiti LeTV One LeTV x600 /s1 /Le 1 Superphone , nasao sam ga na geekbuing.com i kosta 185$, pise da imaju ES Warehause sad me zanima dali cu ja morati platiti samo 185$ ili cu morati platiti jos porez ili carinu ? 

0 0 hvala 0
17 godina

dobia odg od giztopa da se ispričavaju i da će mob biti poslan, a traking number nakndano poslan,

na stranici još stoji processing. Jel još netko kupia letv 1s, pa da nemaju u stocku

jer ja sam još u čet platia i sve i još nije poslano!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.gizchina.com/2015/11/16/camera-shootout-oneplus-x-vs-letv-le1s-vs-xiaomi-mi4c/

LeTV me razočarao. Kontam da uradim reorder na mi4c, dok još nije kasno.

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Samo da se pohvalim, drugi puta sam naručivao s CooliCool EU skladišta, i ponovno sam imao sreće pa sam prošao bez nadoplate za DHL što za HR iznosi 15€. Uglavnom, naručio sam Elephone S2...ljepši mi je na slikama nego u stvarnosti iako dobro radi. U svakom slučaju, ipak sam se odlučio na prodaju pa ako ima zainteresiranih....

0 0 hvala 0
17 godina
mrndjo100 kaže...

http://www.gizchina.com/2015/11/16/camera-shootout-oneplus-x-vs-letv-le1s-vs-xiaomi-mi4c/

Kamera je ce vjerovatno bit popravljena kroz updatove tak da mislim da je i dalje dobar odabir..

15 godina
MarioVk kaže...
mrndjo100 kaže...

Kamera je ce vjerovatno bit popravljena kroz updatove tak da mislim da je i dalje dobar odabir..

svakih tjedan dana letv pusta neki novi update, samo cekaj i rijesit ce se kamera, pa mobitel je tek izaso bit ce sad na njemu dorade kroz softwer 

14 godina
neaktivan

Bloody hell. Poslao sam im sad mail da pitam mogu li adresu promijeniti na neku drugu.

And how can man die better than facing fearful odds, for the ashes of his fathers and the temples of his Gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Isti slučaj je i kod mene bio, opisan stranicu-dvije prije, samo su mene tražili 32$ haha. Rekao sam im ili storniraj narudžbu ili šalji i onda su poslali.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice