"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.738.085
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav ekipa..Jedno pitanje na koje baš na forumu nisam našao odgovor, dobro, možda nisam baš dobro pogledao..:)

Ugl.ako kupim Xiaomi il Meizu sa neta preko stranice iz EU, imam li garanciju ovdje kod nas? Jer vidio sam da wowshop isto ima Xiaomi, Meizu i slične uređaje..Jel to znači da bih kod njih mogao ostvariti garanciju? Unaprijed hvala :) Pozz

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
alen4430 kaže...

Pozdrav ekipa..Jedno pitanje na koje baš na forumu nisam našao odgovor, dobro, možda nisam baš dobro pogledao..:)

Ugl.ako kupim Xiaomi il Meizu sa neta preko stranice iz EU, imam li garanciju ovdje kod nas? Jer vidio sam da wowshop isto ima Xiaomi, Meizu i slične uređaje..Jel to znači da bih kod njih mogao ostvariti garanciju? Unaprijed hvala :) Pozz

gle kod nas ti je uvik skuplje tako ako to gledaš imaš garanciju, ali platiš i više.

u prošlom broju buga je bilo da npr honorbuy daje garanciju, samo trebaš poslat

njima mob i onda oni kada se uvjere što je daju novi ili poprave taj mob.

više će znati iskusniju forumaši iz ove teme

16 godina

Pozdrav, frendica traži mobitel do 1500 kn pa me zanima što preporučate za tu cijenu i odakle naručiti? Neki minimalni zahtjevi bi bili 5", bar 2 GB RAM-a, dobra kamera i display itd. Ona je zapela za Cubot X15, i stvarno se za tu lovu čini kao vrhunski mob. Ali odvrtio sam malo ovu temu i vidio da većina govori da se izbjegne Cubot pa me zanima zašto? Ja sam prije godinu dana uzeo 3 komada Cubot X6 za brata i starce i još uvijek rade i za te pare su stvarno dobri (trajanje baterije koje stara uspije napraviti ja na Xperiji Z1 mogu samo sanjati). Da li netko ima iskustva sa X15? Ako ne to, koji mob uzeti za te pare?

Ono što me brine zapravo je da ne bi bilo problema sa mrežom. Npr. ovaj X6 koji moji imaju nema jednu frekvenciju koja se kod nas koristi i bio sam čitao da je kod operatera poput Tele2 to problem. Mi smo svi na T-Comu pa nema nekih velikih problema, osim što je internet meni na Z1 redovito puno brži nego njima i negdje gdje ja imam H/3G oni imaju E. A frendica je baš na Tele2. Drugo što me brine je sam softver kako šljaka i to. Ona se ne snalazi sa flashanjem i tim spikama pa je bitno da out-of-the-box sve funkcionira. Na X6 moji nisu nikad mjenjali softver jer stvarno sve radi super, jedino je bilo problema sa Facebook aplikacijom koja ne radi nakon jedne nadogradnje.

I odakle naručiti? Ja sam ove cubotove 2/3 uzeo sa BangGood a jedan sa eBaya, jedini problem je bio što su ovi sa BG zapeli predugo na carini, al to nije do BG nego do naše banana-države. Sa eBaya je došao u roku par dana jer je bio iz EU. Sa GeekBuying sam isto imao pozitivna iskustva ali naručivao sam Android TV stickove, prije koju godinu, nisam mobove uzimao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zamolio bih sve vlasnike LeTv-a ako mogu iznjeti svoja mišljenja o istom...

Planiram kupnju LeTv-a i koliko vidim razlika između Letv 1S i Letv One 32GB je samo u boji. 

1S dolazi u zlatnoj ili sivoj, a One u bijeloj ili crnoj, a karakteristike su im iste; ili se varam !?!

Da li imate ikakvih problema s radom; pogotovo mislim na signal Wi-Fi-a?

0 0 hvala 0
17 godina
quasymodo kaže...

Planiram kupnju LeTv-a i koliko vidim razlika između Letv 1S i Letv One 32GB je samo u boji. 

1S dolazi u zlatnoj ili sivoj, a One u bijeloj ili crnoj, a karakteristike su im iste; ili se varam !?!

ja sam kupia 1s tek ga trebaju poslat. razlika je šta 1s ima čitač otiska, te je turbo octa core

malo dignut takt i noviji je to je mis jedina razlika

15 godina
neaktivan

Možeš li mi reći s koje stranice je naručen i po kojoj cijeni? Jel s HonorBuy-a za 208.99$?

17 godina
quasymodo kaže...

Možeš li mi reći s koje stranice je naručen i po kojoj cijeni? Jel s HonorBuy-a za 208.99$?

giztop 219.99$ nema carine ni poštarine kako piše na njihovoj stranici.

al računaj kod honorbuya još 39$ za poštarinu, tako da je razlika u cijeni osjetna

15 godina
neaktivan
Makić kaže...
quasymodo kaže...

giztop 219.99$ nema carine ni poštarine kako piše na njihovoj stranici.

al računaj kod honorbuya još 39$ za poštarinu, tako da je razlika u cijeni osjetna

Da upravo sam uspoređivao cijene s te dve stranice. Na GizTop-u dobim komplet s Tempered staklom i maskom za €203.69.

http://www.giztop.com/letv/le-1s.html

13 godina
neaktivan

Ima li način da taj gore mob platim u eurima, jer mi paypal uradi automatski konveziju u dolare?

0 0 hvala 0
17 godina
mrndjo100 kaže...

Ima li način da taj gore mob platim u eurima, jer mi paypal uradi automatski konveziju u dolare?

jedan forumaš se dogovoria s giztopom i onda preko paypala platia tako da

pošalji mail i vidi šta kažu

15 godina
neaktivan
Makić kaže...
mrndjo100 kaže...

Da a evo i copy/paste odgovora: " Ja sam to riješio tako da sam im poslao mail ako mi mogu napravit račun za mobitel i poslat invoice na paypal u €. Imao sam 15€ više na računu nego je bilo potrebno, a kad sam išao platit u $ bilo je odbijeno od paypala očito zbog nedovoljno novca na računu nakon silnih konverzija. Oni su odmah poslali i platio, praktički naručeno mimo njihove stranice, ali nisam htio dati min 15€ više bez potrebe."

Pokušat ću i ja na taj način jer je razlika preko 130kn!

13 godina
neaktivan
quasymodo kaže...
Makić kaže...
mrndjo100 kaže...

Da a evo i copy/paste odgovora: " Ja sam to riješio tako da sam im poslao mail ako mi mogu napravit račun za mobitel i poslat invoice na paypal u €. Imao sam 15€ više na računu nego je bilo potrebno, a kad sam išao platit u $ bilo je odbijeno od paypala očito zbog nedovoljno novca na računu nakon silnih konverzija. Oni su odmah poslali i platio, praktički naručeno mimo njihove stranice, ali nisam htio dati min 15€ više bez potrebe."

Pokušat ću i ja na taj način jer je razlika preko 130kn!

Evo šta su sad meni odgovorili sa giztop-a:

"I'm sorry, we only accept payment via US dollars, but it's easy to transfer on paypal. Thank you"

14 godina
neaktivan
Ja ne kuzim kako vam svima tolike razlike izmedju $ i €..
Nije valjda da svi imate povezani devizni racun u € s paypalom, i naredjeno da paypal radi konverziju a ne banka?
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
15 godina
neaktivan
majdo kaže...
Nije valjda da svi imate povezani devizni racun u € s paypalom, i naredjeno da paypal radi konverziju a ne banka?

Koliko znam banka radi konverziju a ne PayPal.

Pri plaćanju mi uvijek PayPal izbaci protuvrijednost u kunama po prodajnom tečaju za valutu na taj dan.

17 godina

s obzirom da je u ondosu s tečajne list hnb bar 0.3 dodano u paypalu

znači 7.0 je kod nas na paypalu 7.3, al tako vridi i za ostale devize

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
quasymodo kaže...
majdo kaže...

Pri plaćanju mi uvijek PayPal izbaci protuvrijednost u kunama po prodajnom tečaju za valutu na taj dan.

Ja sam uvjeren da je upravo suprotno u tvom slucaju, cim spominjes da ti paypal izbacuje protuvrijednost u kunama.. Paypal ti radi konverziju, i to je onda u tvom slucaju višestruka konverzija tamo-vamo..

Jer da ti banka sama određuje tecaj, ne bi ti nikad pisala protuvrijednost u kunama, markama nebitno odakle je korisnik koji kupuje nesto preko paypala..

Da li si ikad mjenjao to u postavkama? 
To se naređuje na sljeeci nacin: 

* Svakako promjenite da vam konverziju valuta vrši banka a ne PayPal jer vam PayPal tako masno naplaćuje. To radite ovako: Profile ->My money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice) -> Conversion Options -> i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice".

Makić kaže...

s obzirom da je u ondosu s tečajne list hnb bar 0.3 dodano u paypalu

znači 7.0 je kod nas na paypalu 7.3, al tako vridi i za ostale devize

To je tako kad paypal radi konverziju..

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 14:33 (majdo).
17 godina

znači nakon ove promjene koje si navea tada je stvar u rukama naše banke i ondaje manja provizija ili je nema paypal?!

ako da onda je ovo jedan od najkorisnijih postova koje sam pročita tu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upravo tako, provizija je doslovno mizerna, zanemariva.. Banka ti obracunava po srednjem tecaju na dan, +/- 1kn gore dolje okvirno gledano..

A evo kako i izgleda u tom slucaju ispis s paypala koji se dobije na mail. Znaci vidite i sami da nema duple konverzije, iskljucivo se placa onoliko koliko je iznos, bio on u dolarima, eurima, jenima, forintama..

17 godina
quasymodo kaže...

Wifi hvata signa oko 15% slabije u odnosu na samsung note2.

17 godina
majdo kaže...

Upravo tako, provizija je doslovno mizerna, zanemariva.. Banka ti obracunava po srednjem tecaju na dan, +/- 1kn gore dolje okvirno gledano..

A evo kako i izgleda u tom slucaju ispis s paypala koji se dobije na mail. Znaci vidite i sami da nema duple konverzije, iskljucivo se placa onoliko koliko je iznos, bio on u dolarima, eurima, jenima, forintama..

baš pročita na paypalu, hvala na ovome nisam zna prije, eh koliko godina sam samo prepletia sve šta sam kupova

12 godina
neaktivan

1) Zasto mislis da je Xiaomi note 2 bolji od LeTv Le One-a?

2) Da li giztop ima skladiste u Europi odakle mogu naruciti mobitel i koliko se prosjecno ceka nakon uplate novca?

3)  Kada bi narucio (iz europskog skladista) mobitel preko ovih stranica -http://www.honorbuy.com/518-xiaomi-redmi-note-2-32gb-rom-2gb-ram-smartphone-grey.html koliko bi mi bila naplacena postarina kada bi platio DHL(nadam se da se carina ne bi placala ako se naruci iz europskog skladista, tako bar pise)                                                             -http://www.honorbuy.com/340-letv-le-one-32gb-rom-smartphone.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 14:59 (Luke001).
15 godina
neaktivan
majdo kaže...
quasymodo kaže...
majdo kaže...

Ja sam uvjeren da je upravo suprotno u tvom slucaju, cim spominjes da ti paypal izbacuje protuvrijednost u kunama.. Paypal ti radi konverziju, i to je onda u tvom slucaju višestruka konverzija tamo-vamo..

Jer da ti banka sama određuje tecaj, ne bi ti nikad pisala protuvrijednost u kunama, markama nebitno odakle je korisnik koji kupuje nesto preko paypala..

Da li si ikad mjenjao to u postavkama? 
To se naređuje na sljeeci nacin: 

* Svakako promjenite da vam konverziju valuta vrši banka a ne PayPal jer vam PayPal tako masno naplaćuje. To radite ovako: Profile ->My money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice) -> Conversion Options -> i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice".

U pravu si. Sve ove godine sam imao krive postavke na PayPalu.

Upravo sam testirao i kupio nešto ne eBayu, ali ovaj put mi je naplaćeno samo u US dolarima "$".

Znači sad će banka po srednjem tečaju napraviti konverziju?

14 godina
neaktivan

Pozz, maloprije sam kupio mobitel na eu.banggood.com, platio sam karticom, s racuna mi je skinulo novce al pod "ORDERS" mi jos uvijek pise "Payment Pending"

U cemu je problem?

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sk0ls kaže...

Pozz, maloprije sam kupio mobitel na eu.banggood.com, platio sam karticom, s racuna mi je skinulo novce al pod "ORDERS" mi jos uvijek pise "Payment Pending"

U cemu je problem?

Ne brini, to je normalna procedura.

10 godina
neaktivan

Čitam postove manje više svih na forumu, i nisu mi baš neke stvari najjasnije. Neki imaju dobra, ali koliko vidim dosta ljudi imaju problema pri kupnji mobitela "kineskih" sa razno raznih siteova , naročito oko dostave ili vraćanja i kvarova mobitela.

Zašto, ali zašto se zezate radi 100-ak kuna ili malo više, kad možete kod naših distributera kupiti mobitel za malo skuplje nego što se prodaju na kineskim siteovima i k tome imate garanciju od 24 mjeseca.

Kod nas imate kvalitetnih webshopova i provjerenih npr. wowshop.hr, mobiexpress.com.hr (možete kupovati i na rate skoro sa svim karticama, samo je potrebno da pročitate uvjete plaćanja)

Ja imam iskustva recimo kod ovog potonjeg mobiexpress-a, mobitel vam stiže u roku od 24 sata sa garancijom i imate kod njih servis osiguran ako što ode, a pretpostavljam i wowshop isto (mada kod njih nisam ništa uzimao još).

Telefonski kontaktirao mobiexpress za mobitel, čovjek mi rekao sve što me zanimalo, naručio i stiglo Overseas-om za jedan radni dan, (upakiran, besplatna dostava, račun, jamstvo..). Još ako imate želju za izmjenom nekog softvera kao ja recimo za Xiaomi Redmi Note 2 (standardno stiže sa Miui 66.77.33 verzijom,, ako pogledate malo bolje xiaomi forum, vidjet ćete da imaju problema s baterijom i pregrijavanjem na tom Miui 6), zatražio sam ih da mi stave Miui 7 multilang Hermes, sve su napravili i poslali mob.

Super zadovoljan. Opet, naravno svatko zna što mu je najbolje, ali zezati se tamo-vamo oko slanja, pa carina, pa čekanje 2-3mjeseca, zavlačenje, izađe nova verzija mobitela...mislim da se ne isplati!!!!

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozz...frend ima Meizu m2 note...moze li mi netko reci ima li kaka caka da dobije notifikacije bez da ulazi u sam viber? Stavljen je novi rom pa opet corak :-( Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
A gledaj, stvar je cijene. Xiaomi redmi note 2 možeš dobiti sa dostavom za 600-700 kn manje nego u wowshopu
10 godina
neaktivan

Zbog jako jednostavnog razloga, meni ne pada na pamet naručit u ovom tvom slučaju RN2 za 1700kn kad ga mogu za 1000. Da li garancija vrijedi 700kn? Po meni ne. Za 300 više nego što si ga ti platio ja mogu kupit 2. Tamo di je slučaj da je razlika između naših i stranih webshopova manja od 200kn, ajde, još se i slažem, ali preko toga ne.

11 godina
neaktivan

Pozz ekipa .

Zanima me da li se isplati dati 10$ vise za ovu novu xiaomi mi band sa senzorom za otkucaje srca

0 0 hvala 0
17 godina
stomas30 kaže...

Čitam postove manje više svih na forumu, i nisu mi baš neke stvari najjasnije. Neki imaju dobra, ali koliko vidim dosta ljudi imaju problema pri kupnji mobitela "kineskih" sa razno raznih siteova , naročito oko dostave ili vraćanja i kvarova mobitela.

Zašto, ali zašto se zezate radi 100-ak kuna ili malo više, kad možete kod naših distributera kupiti mobitel za malo skuplje nego što se prodaju na kineskim siteovima i k tome imate garanciju od 24 mjeseca.

Kod nas imate kvalitetnih webshopova i provjerenih npr. wowshop.hr, mobiexpress.com.hr (možete kupovati i na rate skoro sa svim karticama, samo je potrebno da pročitate uvjete plaćanja)

Ja imam iskustva recimo kod ovog potonjeg mobiexpress-a, mobitel vam stiže u roku od 24 sata sa garancijom i imate kod njih servis osiguran ako što ode, a pretpostavljam i wowshop isto (mada kod njih nisam ništa uzimao još).

Telefonski kontaktirao mobiexpress za mobitel, čovjek mi rekao sve što me zanimalo, naručio i stiglo Overseas-om za jedan radni dan, (upakiran, besplatna dostava, račun, jamstvo..). Još ako imate želju za izmjenom nekog softvera kao ja recimo za Xiaomi Redmi Note 2 (standardno stiže sa Miui 66.77.33 verzijom,, ako pogledate malo bolje xiaomi forum, vidjet ćete da imaju problema s baterijom i pregrijavanjem na tom Miui 6), zatražio sam ih da mi stave Miui 7 multilang Hermes, sve su napravili i poslali mob.

Super zadovoljan. Opet, naravno svatko zna što mu je najbolje, ali zezati se tamo-vamo oko slanja, pa carina, pa čekanje 2-3mjeseca, zavlačenje, izađe nova verzija mobitela...mislim da se ne isplati!!!!

Hočeš reči 1000 kuna ili više.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice