"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.737.090
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
jura kaže...
strunf1986 kaže...
Reichz kaže...
eplati.com kaže...

Imam Infocus M810

Hvala svima na savjetima i pomoći, odlučio sam uzeti Xiaomi Mi4c preko ove stranice: http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-mi4c.html Živili 

Ovde ti je jeftiniji http://merimobiles.com/xiaomi-mi4c-5-0-inch-fhd-qualcomm-snapdragon-808-3-32gb-lte-4g.htm , naravno ako zelis sa 3gb. Ja sam odlucio da narucim mi4c sa 3gb rama. Al se jos dvoumim da li uzeti na 3gb ili 2gb rama.

nije jeftiniji jer na tu cijenu ide carina,a ako ne želiš carinu onda moraš platiti još 24$ za dostavu preko Euroline i cijena dođe na isto,a 2gb verzija ispada sa poštarinom skuplje.malo čitati o čemu se radi,a ne bubati na pamet.

Ne bubam ja napamet. Ja narucujem u BIH i kod nas to ne funkcionise tako. Svejedno je ko dostavlja, tako da ja koristim free shipping i tu mi je najjeftiniji.

strunf
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

razmisljam se o kupnji kineskog mobitela do 200$ iz nekog europoskog skladista, para moze malo vise ako se stvarno isplati.

Za sada mi je zapeo za oko LeTV Le One http://www.honorbuy.com/340-letv-le-one-32gb-rom-smartphone.html i nesto jeftiniji, 

Xiaomi Redmi Note 2

http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note2.html

Imate li kakve bolje preporuke vezano za kupnju mobitela i mjesto kupnje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 18:26 (Luke001).
16 godina
spasitelj kaže...
majdo kaže...
Ma u poslu nema dosade, svaki dan ih daviti ako treba pa cemo vidjeti kom ce prije dojaditi.. Pa nije jedina koja radi tamo da se samo nju ceka da se vrati a cik pauze, i tako 20 dana.. Je*es DHL, cemu dodatno placanje kad ce ti doci u roku kao da si narucio singapurskom postom..

Nikad više DHL. Sad sam opet zvao i obečali u toku dana poslati izračun.

Baš me zanima hoče li...

Takodjer. Vec 7 dana cekan da ti biseri naprave izracun.

17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

dakle, kineski telefon (lenovo) proizvodi se u Vijetnamu. tko je tu lud?! većina svijeta sklepava u Kini jer je, kao, najjeftinije topovsko meso, a oni u Vijetnamu. pitanje za zamisliti se: gdje proizvodi Vijetnam? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Luke001 kaže...

Pozdrav,

razmisljam se o kupnji kineskog mobitela do 200$ iz nekog europoskog skladista, para moze malo vise ako se stvarno isplati.

Za sada mi je zapeo za oko LeTV Le One http://www.honorbuy.com/340-letv-le-one-32gb-rom-smartphone.html i nesto jeftiniji, 

Xiaomi Redmi Note 2

http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note2.html

Imate li kakve bolje preporuke vezano za kupnju mobitela i mjesto kupnje?

Obavezno XIaomi Note 2, a preporuek imas na zadnjih nekoliko stranica pa pogeldaj odakle ti bude najvise cjenovno odgovaralo.

http://www.phonespal.com/category/chinese-smartphones/
10 godina
neaktivan
marijanooo kaže...

Vidim da je dosta ljudi naručilo Xiaomi Mi4C u zadnje vrijeme.. Otkud ste naručivali? Mislio sam preko Merimobiles (uzeo bi plavi, a rijetko gdje drugdje ga imaju), koliko se čeka?

18.9. sam kod merimobiles narucila Meizu m2 mini, dosao je za oko 20 dana. Sa Euroline i Root Firmware installationsam platila nesto vise od 150$. Dosao je bez Root Firmware installation, koji i ja nisam nikako mogla napraviti, dva tjedna sam se natezala sa njima! Tehnicar je ustanovio da ima telefon vjerovatno SW problem i predlozio da ga vratim u Kinu jer nemaju servis u EU! Poslala sam ga 22.10.

Trazila sam povrat novca jer se necu vise natezati ovim telefonom, ne zelim popravak, zapravo ne zelim vise nista od njih! 

10.11. je telefon stigao u Kinu, odmah su se javili ali sad muljaju, da ce staviti novi SW, da ne bi vratili novac, da bi mi iz Kine poslali popravljen telefon, na sto nisam pristala. Od 10.11. od njih nema glasa! Na PayPal imam otvoren dispute, pare za postarinu su mi preko PayPala odmah vratili.

Za koji dan cu na PayPal poslati svu korespondenciju sa sales i tehnickim odjelom.

Nikad vise merimobiles!Samo trgovac koji salje iz EU i ima u EU i servis! Pa makar platila vise!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 2:29 (MicaCof).
17 godina
Anelko ja kad bih birao izmedu ta dva uzeo bih Letv. Kao prijasnji vlasnik note 3g i sadasnjeg redmi note 2 mogu vidjeti koliko su zeznuli mob, nije to visa ta kvaliteta. Ekran po meni daleko losiji nego note 3g makar je fhd. Baterija isto tako losija nego na proslom modelu, takoder zastita ekrana nigdje ne pise, a nisam je testirao makar mi sw cini da ima neku zastitu, sad jer gore dragontrail nisam siguran. Svjetlina ekrana je jako losa, takav ekran se ugraduje na daleko losije mobitele, tak da su tu isfusarili 10$ ekran, a trebao je bit sharp 45$ okvirno. Kamera samsung ali nije precizirano koja.Osjecaj je kao da imam igracku u rukama a ne neku klasu uredaja. Prednosti su jedino sta ima micro sd slot i Ir blaster i cijena. Na giztopu ga imas za 160$ tak nesto sa dostavom. Mislim da u ovom trenutku ima i boljih uredaja za te novce. Nekih problema nisam imao sa njom ali ovaj ekran nikako ne mogu prezaliti. Bas sam ga neki dan stavio kraj starog note 3g i to je nebo i zemlja razlika izmedu kvalitete ekrana, min i max osvjetljenja. Ako te sta zanima o mobu slobodno pitaj.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Takodjer problemi sa DHL-om,8 dana proslo od narudzbe preko Chigona medjutim trackinga nema jos :-(

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja sam do prosle godine "dilao" ove kineske mobitele i uredjaje. Znaci narucivao sam stotine uredjaja. Uglavnom najbolji i najbrzi nacin da se povrati novac je da posaljes poruku sa svojim zahtjevima, posle prvog odgovora otvaras dispute na paypal i pustis da oni rijese. 90% prodavaca ce ti pokusati na tu pricu da ti salje novi uredjaj ili da ti popravljaju. Odmah dispute u kojem trazis povrat novca i zavrsena prica.

strunf
10 godina
neaktivan
>> 18.9. sam kod merimobiles narucila Meizu m2 mini, dosao je za oko 20 dana.
>> Sa Euroline i Root Firmware installationsam platila nesto vise od 150$. Dosao je bez Root Firmware installation

Moram priznati da ne kuzim sto to znaci 'Meizu m2 [mini]' s 'root firmware'

Telefon pod Settings/Accounts ima jednu stavku gdje se upisuje/kreira Flyme account (slicno kao za Google acount koji treba npr za Google Play).
Nakon kreiranja Flyme racuna omogucuje se druga postavka za 'otvaranje'/rootanje telefona.
Nema potrebe za apslutno nikakvim hakiranjem, sve je stvar postavki i sve se odradi za par minuta.

Buduci da se to mora napraviti preko Flyme racuna, onda je logicno da si to kupac sam napravi, inace nece znati koji mu je racun/password za Flyme, a to mu takodjer kasnije moze trebati za druge stvari.
Kao kad bi netko prodavao telefon s unaprijed aktiviranim Google racunom?!

Dakle, tu ocito nesto ne stima, ili merimobiles trivijalnu uslugu dodatno naplacuje naivnim/neupucenim kupcima (koji k tome kasnije mogu imati poblema jer nece moci mijenjati Phone Finder postavke i sl jer ne znaju svoj Flyme password koji je merimobiles kreirao za otkljucavanje roota na nj mobitelu).
Ili meriobiles prodaje nekakvu hakiranu Indijsku verziju (koja navodno i dolazi bez postavki za Flyme racun pa ju na drugi nacin moraju kemijati da bi se telefon mogao rootati) - u kojem slucaju je ocito da kupac kasnije moze imati kojekakve probleme s buducim upgradeima i slicno.

1 1 hvala 0
16 godina
MicaCof kaže...
marijanooo kaže...

Vidim da je dosta ljudi naručilo Xiaomi Mi4C u zadnje vrijeme.. Otkud ste naručivali? Mislio sam preko Merimobiles (uzeo bi plavi, a rijetko gdje drugdje ga imaju), koliko se čeka?

18.9. sam kod merimobiles narucila Meizu m2 mini, dosao je za oko 20 dana. Sa Euroline i Root Firmware installationsam platila nesto vise od 150$. Dosao je bez Root Firmware installation, koji i ja nisam nikako mogla napraviti, dva tjedna sam se natezala sa njima! Tehnicar je ustanovio da ima telefon vjerovatno SW problem i predlozio da ga vratim u Kinu jer nemaju servis u EU! Poslala sam ga 22.10.

Trazila sam povrat novca jer se necu vise natezati ovim telefonom, ne zelim popravak, zapravo ne zelim vise nista od njih! 

10.11. je telefon stigao u Kinu, odmah su se javili ali sad muljaju, da ce staviti novi SW, da ne bi vratili novac, da bi mi iz Kine poslali popravljen telefon, na sto nisam pristala. Od 10.11. od njih nema glasa! Na PayPal imam otvoren dispute, pare za postarinu su mi preko PayPala odmah vratili.

Za koji dan cu na PayPal poslati svu korespondenciju sa sales i tehnickim odjelom.

Nikad vise merimobiles!Samo trgovac koji salje iz EU i ima u EU i servis! Pa makar platila vise!

zgf kaže...
>> 18.9. sam kod merimobiles narucila Meizu m2 mini, dosao je za oko 20 dana.
>> Sa Euroline i Root Firmware installationsam platila nesto vise od 150$. Dosao je bez Root Firmware installation

Moram priznati da ne kuzim sto to znaci 'Meizu m2 [mini]' s 'root firmware'

Telefon pod Settings/Accounts ima jednu stavku gdje se upisuje/kreira Flyme account (slicno kao za Google acount koji treba npr za Google Play).
Nakon kreiranja Flyme racuna omogucuje se druga postavka za 'otvaranje'/rootanje telefona.
Nema potrebe za apslutno nikakvim hakiranjem, sve je stvar postavki i sve se odradi za par minuta.

Buduci da se to mora napraviti preko Flyme racuna, onda je logicno da si to kupac sam napravi, inace nece znati koji mu je racun/password za Flyme, a to mu takodjer kasnije moze trebati za druge stvari.
Kao kad bi netko prodavao telefon s unaprijed aktiviranim Google racunom?!

Dakle, tu ocito nesto ne stima, ili merimobiles trivijalnu uslugu dodatno naplacuje naivnim/neupucenim kupcima (koji k tome kasnije mogu imati poblema jer nece moci mijenjati Phone Finder postavke i sl jer ne znaju svoj Flyme password koji je merimobiles kreirao za otkljucavanje roota na nj mobitelu).
Ili meriobiles prodaje nekakvu hakiranu Indijsku verziju (koja navodno i dolazi bez postavki za Flyme racun pa ju na drugi nacin moraju kemijati da bi se telefon mogao rootati) - u kojem slucaju je ocito da kupac kasnije moze imati kojekakve probleme s buducim upgradeima i slicno.

Vidim da se na forumu priključilo dosta novih članova koji očito ne kuže da kineski mobiteli nisu za svakog. 9?% uređaja što se kupuju preko weba dolaze sa softwareom koji se mora doraditi/promjeniti....

15 godina

Pa dobro, to jest generalno istina, ali kod M2 Mini ne treba nista prckati za root niti instalirati vec samo napraviti Flyme account preko weba (znači, username i lozinku) te nakon logiranja staviti kvacicu na "Root", sve gotovo za 2 minute. Dakle, u ovom gore slučaju problem je bio negdje drugdje...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

pokusavam kupit na giz topu letv le 1s, prebacim na njihovoj stranici u eure tako da me umjesto 1550 ispadne 1460 kn i kad odem na checkout, otvori mi se paypal stranica da platim i tamo se opet samo prebaci u dolare a necu placat skoro 100 kn vise bezveze, u paypalu sam otisao na profile, my money, currencies, add currency, euro i make it primary i svejedno kad pokusam narucit mobitel paypal mi racuna u dolarima umjesto u eurima, kako to rijesiti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:26 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jučer opet zvao Dhl i rekao da ako mi odmah ne riješe pošiljku, ne računaju da ću im platiti te njihove operativne troškove.

I gle čuda, za sat vremena stigao izračun.

Dakle, definitivno nikad više dhl.

0 0 hvala 0
15 godina
domac5 kaže...

i svejedno kad pokusam narucit mobitel paypal mi racuna u dolarima umjesto u eurima, kako to rijesiti?

Ne možeš ti to riješiti jer 99% kineskih dućana posluje samo u dolarima - dakle, što god izabrao kao informativnu valutu, uvijek će ti se naplatiti u dolarima...

17 godina
frulex kaže...
domac5 kaže...

i svejedno kad pokusam narucit mobitel paypal mi racuna u dolarima umjesto u eurima, kako to rijesiti?

Ne možeš ti to riješiti jer 99% kineskih dućana posluje samo u dolarima - dakle, što god izabrao kao informativnu valutu, uvijek će ti se naplatiti u dolarima...

istina ne ide, gleda ja ima 2 dana, dakle 1606 kn kad ide u dolare, a 1557 iz eura.

jbga opet jeftinije ćeš proć za 50 kn nego ja. Koliko traje ovaj processing narudžbe

jer to već stoji 2 dana tako?

10 godina
neaktivan

@bodija i zgf

Sve napisano mi je poznato, otvorila sam flyme racun in ne znam koliko puta pokusavala rootanje, ali nije islo. Razumete?!

Kad je merimobiles tehnicar ustanovio, da se radi o SW problemu (ne o mom "neznanju"), predlozio je, da telefon vratim.

Da sam platila Root Firmware installation je moja grijeska, to priznam, o tome sam trebala razmisljati prije.

Nemojte odmah one, koji niso tako strasno pametni kao vi, smatrati neznalicama, da ne recem nesto gore. 

Svoje iskustvo sam napisala za 91% onih u ovoj temi, koji znaju manje od vas!

Ipak hvala. 

15 godina

a bas sam se ponado dobit tempered glass i silikonsku masku za iste pare kao da placam u dolarima mater im j lopovsku, placam zbog gluposti visak al ajd kad gledam specifikacije mobitela opet nije lose uopce, jedino mi je zao sto nemaju silver boju al kad gledam ostale trgovine silver je 20$ skuplji a to nedam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ajar kaže...

dakle, kineski telefon (lenovo) proizvodi se u Vijetnamu. tko je tu lud?! većina svijeta sklepava u Kini jer je, kao, najjeftinije topovsko meso, a oni u Vijetnamu. pitanje za zamisliti se: gdje proizvodi Vijetnam? 

Tko je tu lud pitaš, nitko. To je logika, u Kini je porastao standard i više se isplati proizvoditi u Vijetnamu zbog manjih troškova.

17 godina
domac5 kaže...

a bas sam se ponado dobit tempered glass i silikonsku masku za iste pare kao da placam u dolarima mater im j lopovsku, placam zbog gluposti visak al ajd kad gledam specifikacije mobitela opet nije lose uopce, jedino mi je zao sto nemaju silver boju al kad gledam ostale trgovine silver je 20$ skuplji a to nedam

ja sam samo white vidia i da 20$+ samo radi boje mislim nije uredu, al stavit ću neku maskicu pa okej

10 godina
neaktivan
Makić kaže...
frulex kaže...
domac5 kaže...

istina ne ide, gleda ja ima 2 dana, dakle 1606 kn kad ide u dolare, a 1557 iz eura.

jbga opet jeftinije ćeš proć za 50 kn nego ja. Koliko traje ovaj processing narudžbe

Ja sam to riješio tako da sam im poslao mail ako mi mogu napravit račun za mobitel i poslat invoice na paypal u €. Imao sam 15€ više na računu nego je bilo potrebno, a kad sam išao platit u $ bilo je odbijeno od paypala očito zbog nedovoljno novca na računu nakon silnih konverzija. Oni su odmah poslali i platio, praktički naručeno mimo njihove stranice, ali nisam htio dati min 15€ više bez potrebe.

17 godina
jackpot kaže...
Makić kaže...
frulex kaže...
domac5 kaže...

Ja sam to riješio tako da sam im poslao mail ako mi mogu napravit račun za mobitel i poslat invoice na paypal u €. Imao sam 15€ više na računu nego je bilo potrebno, a kad sam išao platit u $ bilo je odbijeno od paypala očito zbog nedovoljno novca na računu nakon silnih konverzija. Oni su odmah poslali i platio, praktički naručeno mimo njihove stranice, ali nisam htio dati min 15€ više bez potrebe.

dobro je znati za ubuduće!

13 godina
neaktivan

Taman kada sam odlučio da naručim Xiaomi Redmi Note 2, za oko mi zapne LETV Le One. Isti procesor, giga rama više, premium izgled, dosta bolja kamera. Eh sada da ste vi na mom mjestu šta bi uzeli i zašto?

...Naletih maloprije da ovaj mob: http://www.minideal.net/meizu-mx4-pro-4g-fdd-lte-smartphone-16gb-rom-3gb-ram-exynos-5430-octa-core-3gb-ram-5-5-inch-2k-screen.html 

Izgleda mi brutalno, a koliko vidim i cijena je extra, pa se pitam vrijedi li dati 75$ više za Meizu u odnosu na RN2?

0 Xiaomi Redmi Note 2
10 LETV Le One

0 0 hvala 0
15 godina
mrndjo100 kaže...

Taman kada sam odlučio da naručim Xiaomi Redmi Note 2, za oko mi zapne LETV Le One. Isti procesor, giga rama više, premium izgled, dosta bolja kamera. Eh sada da ste vi na mom mjestu šta bi uzeli i zašto?

...Naletih maloprije da ovaj mob: http://www.minideal.net/meizu-mx4-pro-4g-fdd-lte-smartphone-16gb-rom-3gb-ram-exynos-5430-octa-core-3gb-ram-5-5-inch-2k-screen.html 

Izgleda mi brutalno, a koliko vidim i cijena je extra, pa se pitam vrijedi li dati 75$ više za Meizu u odnosu na RN2?

pogledaj si i le one 1s model, nudi jako puno za tu cijenu, priča se da više košta u proizvodnji nego što ga platiš ti kao kupac 

13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
mrndjo100 kaže...

pogledaj si i le one 1s model, nudi jako puno za tu cijenu, priča se da više košta u proizvodnji nego što ga platiš ti kao kupac 

Pogledat ću i njega, koliko vidim noviji je model. Najviše me kod LETV-a brine što mu brzo staklo puca. Npr. na ovom klipu je liku tri puta staklo puklo, a mobitel mu pao sa visine stola.

https://www.youtube.com/watch?v=tB8oGi-kDeU 

17 godina
mrndjo100 kaže...
domac5 kaže...
mrndjo100 kaže...

Pogledat ću i njega, koliko vidim noviji je model. Najviše me kod LETV-a brine što mu brzo staklo puca. Npr. na ovom klipu je liku tri puta staklo puklo, a mobitel mu pao sa visine stola.

https://www.youtube.com/watch?v=tB8oGi-kDeU 

I meni je letv x600 pao sa stola,pa nije ništa puklo.

15 godina

sve ovisi kako padne i kakve si srece, meni je G2 pao sa metar i pol visokog stola na grubi beton i nista mu nije bilo, al da je pao s ekranom na beton vjv bi puko... ja sam si uz letv narucio i tempered glass odma tako da bar malo smanjim sansu da pukne ekran

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Definitivno kupujem LETV Le 1s. Mobitel brutalno izgleda, još ovaj otisak prsta, stvarno extra. Koliko vidim jedino je na giztop-u stock. Samo šteta nema nigdje neki dobar review kamere za ovaj mob :(

0 0 hvala 0
15 godina
mrndjo100 kaže...

Definitivno kupujem LETV Le 1s. Mobitel brutalno izgleda, još ovaj otisak prsta, stvarno extra. Koliko vidim jedino je na giztop-u stock. Samo šteta nema nigdje neki dobar review kamere za ovaj mob :(

ma kamera je solidna, phase detection autofocus ;) 

jedina mana mi je sto nema amoled ekran i sto bi htio srebrni al je 20$ skuplji i nema ga bas svako... giz top ce dobit srebrne za 2 tjedna

17 godina
domac5 kaže...
mrndjo100 kaže...

ma kamera je solidna, phase detection autofocus ;) 

jedina mana mi je sto nema amoled ekran i sto bi htio srebrni al je 20$ skuplji i nema ga bas svako... giz top ce dobit srebrne za 2 tjedna

s koje stranice si tempered glass naručia, da i ja napravim isto

EDIT: e jbga nisam vidia kad sam naručiva na giztopu da ima i dodatak za tempered glass

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 10:33 (Makić).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice