"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.729.020
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Vidim da ovaj Xioami redmi 2 dolazi sa andoridom 4.4 pa me zanima dali ima daljne updatove?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Boixus Nois PS kaže...

Vidim da ovaj Xioami redmi 2 dolazi sa andoridom 4.4 pa me zanima dali ima daljne updatove?

Za njega imaš i custom romove (CM 12, CM11, Lewa, Flyme, etc...)

Osim toga MIUI 6 na Kitkatu je daleko ispred Lollipopa i Android M-a... Sve što Google radi, MIUI već ima mjesecima prije njih.

15 godina

Jedno brzinsko pitanje..

Ovaj Alzashop, jel to pouzdano i ide li bez PDV-a?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

po tko zna koji put. Maksimalno je pouzdan i nema pdv-a.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Xiaomi Mi4 ili Mi4i? Nešto treće? Odakle se može naručiti Xiaomi?

0 0 hvala 0
14 godina

Vidio sam akcija na Everbuyingu za 330$ za Mi4. E sad, da li je to dobar online dućan ili ne, to ne bih znao.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

http://www.coolicool.com/Promotions/coolicool622.html mozda neko uhvati nesto sto mu treba, ima povoljnih svari..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Landvo L550 - dijeljenje iskustava

Netko je na forumu preporučio model L500 pa sam došao do L550 koji ima slične karakteristike, samo malo bolje kamere za minimalnu razliku u cijeni. Plaćen na geekbuyingu 80$ 5.5., na trackingu se pojavljuje 12.5. (poslan iz Singapura), 18.5. stigao u ZG, klasična procedura oko carine, poštar donio na vrata 26.5. U paketu je dodatna folija za ekran (uz jednu već na ekranu), punjač, slušalice, silikonska maska.

Specifikacije su na linku (8-jezgreni proc, 1GB RAM, 5`ekran...)

Osobni dojmovi (prije ovog Landvo-a sam imao ZTE Blade III čisto da se razumijemo  ): telefon se ne zaglavljuje, ne šteka, stalno ima oko 500MB slobodne radne memorije. Ono što me najviše zabrinjavalo je kvaliteta izrade kučišta - s kojom sam potpuno zadovoljan. Nigdje se ne savija, ne škripi i sl.

Loše strane - nema podrške za update softvera tj. postoji opcija wireless update, ali kaže da imam najnoviji softver (4.4.2), automatsko osvjetljenje živcira jer pri korištenju telefona prstom zaklonim senzor svjetla pa sam ga postavio na manualno, malo mi fali osvjetljenje one 3 tipke ispod ekrana i notifikacijska led lampica, ali to sam znao da nema kad sam ga uzimao. 

GPS - niti nakon pola sata na otvorenom nije uhvatio signal... To je izgleda boljka svih MTK platformi pa nakon intenzivnog surfanja, brisanja kojekakvih konfiguracijskih datoteka, root-anja KingRoot-om, instaliranja MobileUncle Tools, GPS Test i sličnih uspijem dobiti gps fix za cca 20s, ali općenito gps je najslabija karika telefona.

Pisao sam na geekbuying, kažu:"this is phone built-in "A-GPS" ,  you need open cellular or wifi when you use GPS." koje sam i imao uključene... U drugom mailu kažu: "sometime the AGPS does not  work , because weather other reason . we will apply to refund you 8usd and 5usd coupon for make up , do you have any idea ?"

Eto, mojih 2centa 

live long and prosper

1 0 hvala 0
12 godina

Meni je L550 radio odlično (uključujući i GPS) dok mu nije umrla memorija.

Sad pregovaram za servis.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 16:57 (fora2).

0 0 hvala 0
16 godina
MarioVk kaže...

http://www.coolicool.com/Promotions/coolicool622.html mozda neko uhvati nesto sto mu treba, ima povoljnih svari..

Npr. Asus zenfon 2 za 280 $ 50 komada...ma daj...potroši 200$ dobiješ 5 dolara popust. Za sada ovo je sve samo ne akcija.

Frka85
14 godina
neaktivan
hAZE2005 kaže...

Landvo L550 - dijeljenje iskustava

Netko je na forumu preporučio model L500 pa sam došao do L550 koji ima slične karakteristike, samo malo bolje kamere za minimalnu razliku u cijeni. Plaćen na geekbuyingu 80$ 5.5., na trackingu se pojavljuje 12.5. (poslan iz Singapura), 18.5. stigao u ZG, klasična procedura oko carine, poštar donio na vrata 26.5. U paketu je dodatna folija za ekran (uz jednu već na ekranu), punjač, slušalice, silikonska maska.

Specifikacije su na linku (8-jezgreni proc, 1GB RAM, 5`ekran...)

Osobni dojmovi (prije ovog Landvo-a sam imao ZTE Blade III čisto da se razumijemo  ): telefon se ne zaglavljuje, ne šteka, stalno ima oko 500MB slobodne radne memorije. Ono što me najviše zabrinjavalo je kvaliteta izrade kučišta - s kojom sam potpuno zadovoljan. Nigdje se ne savija, ne škripi i sl.

Loše strane - nema podrške za update softvera tj. postoji opcija wireless update, ali kaže da imam najnoviji softver (4.4.2), automatsko osvjetljenje živcira jer pri korištenju telefona prstom zaklonim senzor svjetla pa sam ga postavio na manualno, malo mi fali osvjetljenje one 3 tipke ispod ekrana i notifikacijska led lampica, ali to sam znao da nema kad sam ga uzimao. 

GPS - niti nakon pola sata na otvorenom nije uhvatio signal... To je izgleda boljka svih MTK platformi pa nakon intenzivnog surfanja, brisanja kojekakvih konfiguracijskih datoteka, root-anja KingRoot-om, instaliranja MobileUncle Tools, GPS Test i sličnih uspijem dobiti gps fix za cca 20s, ali općenito gps je najslabija karika telefona.

Pisao sam na geekbuying, kažu:"this is phone built-in "A-GPS" ,  you need open cellular or wifi when you use GPS." koje sam i imao uključene... U drugom mailu kažu: "sometime the AGPS does not  work , because weather other reason . we will apply to refund you 8usd and 5usd coupon for make up , do you have any idea ?"

Davno prije je bila rasprava o GPS-u na MTK chipsetu, i davno prije je receno da se ne sire dezinformacije da GPS ne radi na svakom MTK chipsetu.. Kako na prvoj verziji Xiaomi Hongmija koji koristi MTK radi od prvog trenutka perfektno? Nikad nikakvih problema.. Problem je kod "ne kvalitetne izrade" kod svih ostalih mobitela koji nisu neko renomirano ime..

S druge strane Landvo L200 od prvog dana radi GPS perfektno, bez ijedine greske do sada koristen kako s data vezom tako i bez nje.. Tako da nije stvar u svim, nego u pojedinima..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina

Nakon 13 dana cekanja da umi emax dode na stanje do**zdilo mi je cekanje, pa sam danas otkazo narudbu i narucujem sestri mi4i unatoc jedinoj mani nedostatku 900mhz (iako mislim da to sestra nece ni osjetit posto obitava samo u gradovima di je skoro sve pokriveno sa 2100). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Nakon 13 dana cekanja da umi emax dode na stanje do**zdilo mi je cekanje, pa sam danas otkazo narudbu i narucujem sestri mi4i unatoc jedinoj mani nedostatku 900mhz (iako mislim da to sestra nece ni osjetit posto obitava samo u gradovima di je skoro sve pokriveno sa 2100). 

Kako si napisao da si kupio na flashdealu, ja sam samo cekao kad ce ti doci i da napises pokoju o jemu jer ipak je novi mob, i jos nema pouzdanih podataka o trajanju baterije, itd.. 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
majdo kaže...
MarioVk kaže...

Kako si napisao da si kupio na flashdealu, ja sam samo cekao kad ce ti doci i da napises pokoju o jemu jer ipak je novi mob, i jos nema pouzdanih podataka o trajanju baterije, itd.. 

Ma i mene je zanimalo sta i kako, al kad kazu da ce bit poslan 31.5 pa 4.6, pa 5.6, pa 9.6, pa sad 10.6, neam ja vise zivaca za to :). Al et s druge strane oso sam na nesto sigurnije i povjerenije..

17 godina
neaktivan

samo da javim, stigao jiayu s3 Advanced. na prvu sve ok, jedino možda malo tiho u slušalici, ušao u engeneering mode pa digao vrijednosti. dajte mi dan dva dok napravim recenziju.

5 0 hvala 1
12 godina
protjeran

jel tko narucivao sa honor buya?

Ja sam narucio u subotu...Ima 2 dana stoji da je u Sloveniji u nekoj pripremi...E sad me zanima za koliko je vama dosao, i jeli ovo znaci da ga nema na laggeru

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

jel tko narucivao sa honor buya?

Ja sam narucio u subotu...Ima 2 dana stoji da je u Sloveniji u nekoj pripremi...E sad me zanima za koliko je vama dosao, i jeli ovo znaci da ga nema na laggeru

Ja sam jucer narucio mi4i bijeli koji je na stanju, sta si ti uzo?

12 godina
protjeran

xioami redmi 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

xioami redmi 2

Ja sam kao sto rekoh, sinoc narucio, i danas u 9 su stavili "In preparazione Slovenia".. I koliko znam to znaci da ce uskoro bit poslano, pa kazu da u roku 5 dana ti bude kuci tak da samo polako :)

14 godina
neaktivan

Dobar dan,htio bih kupiti elephone p3000s s 2 gb rama,ima li ko kakve dojmove o njemu?I preko kojeg šopa da ga naručim iz kine?:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Xiaomi Mi4 vs Xiaomi Mi4i vs Asus Zenfone 2 - što izabrati i gdje kupiti?

0 0 hvala 0
16 godina
halflife kaže...

samo da javim, stigao jiayu s3 Advanced. na prvu sve ok, jedino možda malo tiho u slušalici, ušao u engeneering mode pa digao vrijednosti. dajte mi dan dva dok napravim recenziju.

Mogao si za početak reći od kuda si ga naručio i koliko si platio:)

Frka85
15 godina

Pozdrav.

Tražim za frenda neki mobitel.

5.5", što bolja kamera i GPS, fluidnost u radu i bar solidna baterija. Do nekih 2500kn, sa svim troškovima [PDV].

Zenfone 2 ili ima nešto bolje?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ministar kaže...

zavisi sta ti treba, i razlika je u cijeni , mi4i 2000kn, mi4 msm da je 2500, i zen je 2500, mi4i je slabiji od navedenih al opet dovoljan vecini ljudi tako da ovisno o tome sta tebi kao korisnku treba.. 
xiaomi mos na honorbuy-u a zenfone imas u italiji 2500kn je bila verzija sa 4gb rama, i imat ces ga uskoro na alzashopu

dv14 kaže...

Pozdrav.

5.5", što bolja kamera i GPS, fluidnost u radu i bar solidna baterija. Do nekih 2500kn, sa svim troškovima [PDV].

Zenfone je oke, a sad od 10.6 mozes za 2000kn dobit oneplus one za 2000kn 16gb verziju i za 2500 64gb verziju.. Oba modela nabavljas unutar EU di imas i garanciju.

15 godina
MarioVk kaže...
ministar kaže...

zavisi sta ti treba, i razlika je u cijeni , mi4i 2000kn, mi4 msm da je 2500, i zen je 2500, mi4i je slabiji od navedenih al opet dovoljan vecini ljudi tako da ovisno o tome sta tebi kao korisnku treba.. 
xiaomi mos na honorbuy-u a zenfone imas u italiji 2500kn je bila verzija sa 4gb rama, i imat ces ga uskoro na alzashopu

dv14 kaže...

Pozdrav.

Zenfone je oke, a sad od 10.6 mozes za 2000kn dobit oneplus one za 2000kn 16gb verziju i za 2500 64gb verziju.. Oba modela nabavljas unutar EU di imas i garanciju.

Hvala! trenutno imam Samsung Galaxy Note II star 2 i pol godine i softverski više nije to to, ne možeš ništa s njim.. tako da bih išao na nešto jače, full HD zaslon, oko 5" (može i do 5,5", na to sam navikao), a Xiaomi Mi4 i Asus Zenfone 2 su otprilike to što tražim.. ne znam ima li nešto bolje i ako ima netko kakvih iskustva s njima? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 19:37 (ministar).
17 godina

Sestra dobiva za koji dan mi4i pa ti mogu javit iskustvo, al sigurno je bolji od galaxy-a II , mi4 mislim da nemos pogrijest, pogotovo sa strane prakticnosti naspram "relativno debelog" 5.5" telefona koji je po svom dimenzija veci od ostalih 5.5" zbog dosta sirokih rubova, osim te mane u dizajnu taj mob radi kako i treba, ipak intel i 4gb rama cine svoje.. 

Na tvom bi mjestu razmotio i oneplus one kao sto sam napiso kolegi iznad za 2000 16gb i 2500 64gb verzija isto visoka klasa ureda.. Mozda i za 2000kn mos razmotrit meizu m1 i m2 note, oba su oko <2000 kn, reko bi oko 1800 ovako napamet iz italije sa eu garancijom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
dv14 kaže...

Pozdrav.

Imaš novi LG G2 s 2god. garancije, sad već vjerojatno za nekih 1600kn ili G3 za nekih 2000kn...

17 godina
neaktivan
stručnjak kaže...
halflife kaže...

Mogao si za početak reći od kuda si ga naručio i koliko si platio:)

mogao si i ti malo pročitati unazad pa bi sve to znao jer je napisano http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=301&jumpto=4661432&sort=asc&view=flat

ali nema veze, nemam puno vremena za pisanje recenzije sada, valjda bude za vikend

14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam nexus5 zasad ali me poceo nesto zezati, pa sam razmisljao o prodaji, za nekih 1600 kn-1500 kn i takav mi je budzet za novi mob, i razmisljao sam o ovim kineskim. 

E sad u oko mi je upao ovaj cubot x11, cini se super, samo me malo buni sta niti jedan od tih kineskih mobitela nema 1080p ekran?? Zasto je to tako, mislim ne zelim sa konja na magarca prec a nije to bas mala razlika, naci naprave sve savrseno, procesor kamere bla bla, i onda ekran stave loš, molim vas ispravite me i uvjerite da je ekran dobar jer samo me to djeli od kupnje. I ako imate za preporucit neke druge do nekih 1500 kn :) lp!

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Pozdrav, imam nexus5 zasad ali me poceo nesto zezati, pa sam razmisljao o prodaji, za nekih 1600 kn-1500 kn i takav mi je budzet za novi mob, i razmisljao sam o ovim kineskim. 

E sad u oko mi je upao ovaj cubot x11, cini se super, samo me malo buni sta niti jedan od tih kineskih mobitela nema 1080p ekran?? Zasto je to tako, mislim ne zelim sa konja na magarca prec a nije to bas mala razlika, naci naprave sve savrseno, procesor kamere bla bla, i onda ekran stave loš, molim vas ispravite me i uvjerite da je ekran dobar jer samo me to djeli od kupnje. I ako imate za preporucit neke druge do nekih 1500 kn :) lp!

Ako sa nexus 5 predes na cubota onda si preso s konja na magarca, i mislim da nemos prec na nesto bolje u tom rangu od nexus-a ..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice