"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.740.403
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Koji mobitel bi mi preporucili da je cjenovnog ranga do max 170$ + troškovi carine 

Najbitnije na mobitelu mi je sljedecim redosljedom:

1. izgled, volio bi ako je mobitel 5.5 inca da bude sto manje plastike okolo ekrana

2. kamera, prednja i zadnja

3. multitasking(bar 2gb rama i pristojan proc, ako je 4 jezgre 2+ghz, 8 jezgri 1.7 ghz minimalno)

3.jacina baterije, tj da traje bar 1,5 dan

4. fhd ekran

4g pozeljan, dual sim ne mora biti

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 23:26 (usbflash23).

0 0 hvala 0
17 godina

Mala opaska kolegi koji spominje samsung. Opcenito samsungovi flagshipovi imaju super amoled ekrane sa neprirodno prezasicenim bojama na ekranima. A to da kosta 4 puta vise nego gionee netreba ni spominjati. 

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ! Buduci da sam nova tu nadam se da nisam promasila temu. Naime imam problem s mobitelom Haier w716S Kcerka zatamnila displey skroz i naravno nastupio potpuni mrak, ne vidim osvijetliti a ni precice za reset na tvornicke postavke ne funkcionisu jer ne mogu da potvrdim reboot. Ima li sanse da nesto ucinim ili mu je tu kraj ?

0 0 hvala 0
17 godina

Prvo ugasi mob pa  volume down + power + home button dok ti se ne pojavi izbornik za factory reset

Evo ti primjer 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Da, znam za tu precicu ali sta se pojavilo ili ne meni ne pomaze jer to ne vidim :/

16 godina
minaa kaže...

Pozdrav ! Buduci da sam nova tu nadam se da nisam promasila temu. Naime imam problem s mobitelom Haier w716S Kcerka zatamnila displey skroz i naravno nastupio potpuni mrak, ne vidim osvijetliti a ni precice za reset na tvornicke postavke ne funkcionisu jer ne mogu da potvrdim reboot. Ima li sanse da nesto ucinim ili mu je tu kraj ?

Tipka turn on/off i volume up... drži sve dok ne uđeš u CWM (recovery)... kad uđeš tipkama volume up/down upravljaš do wipe data/factory reset ... i to je to . Potvrdi wipe data /factory reset ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 5:26 (bodija).
10 godina
neaktivan

Vec pokusala ali sta se pojavi ne znam jer to ne vidim :/ Pokusala nesto nasumicno i dobila kao rezultat to da sada kad ga palim ispusta zvuk meni slican kao komp kad nema spojen neki dio :D i potom se ugasi ... sta sam napravila ne znam :/

11 godina
neaktivan

GIONEE Elife E7 - ocjena 5+

prije mjesec, mjesec i pol dana stigao je prvi E7. Nakon kotištenja par dana, testiranja rada, kamere,...,  pala je odluka i jučer je stigao i drugi E7.

Hvala kolegama forumašima koji su mi savjetovali oko root-a, uspješno sam to odradio, i vjerujem da za te novce, bar za sada, ne znam da li se može naći uređaj boljeg omjera cost/benefit.

Za sada nisam primjetio da se uređaj sporije puni od očekivanog, punjač mi djeluje dosta kvalitetno i nije se grijao pretjerano.

I ja sam za sada ostavio 4.2.2 android, pa ću vidjeti da li ću ga zamijeniti sa 4.4 ili 5.0 - nema žurbe

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa - LINK !!

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam punjač od SE X8, puni bolje i nezagrijava se, ali nije neki veliki problem bio ni sa orginalnom, kao što rekoh navikao sam na starije i manje mobove koji imaju dosta slabije baterije pa nisam baš vjerodostojan da komentiram dali se puni sporo ili ne.

takodjer da napomenem da u paketu se dobije 3X nfc naljepnice, podlozak na principu vakuumske pumpice. 

Mob tera sve igre, evo napunio sam ga sa 10gb zasada, nikakvi bed.

Stvarno, Gionee elife e7 za tu cijenu je zvijer, preporuka iako je mob na trzistu 1 godinu, uskoro izlazi E8 kao sto sam napomenio pa je za ocekivat da cijena ce pasti na 150 dolara za par mj!

Jedino sto zalim sto nisam uzeo neku masku za njega posto u RH ih nema a idem u inostranstvo raditi za par dana pa mi se neisplati narucivati.

još jednu "manu" da napomenem, mob ima samo jedan vanjski zvučnik, pa je problem ako ga držite vertikalno i npr. igrate igru, ruka vam može zaklanjati zvučnik eto to je jedna od cijepidlačnih mana koju sam mogao pronaći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 12:47 (LepiSladja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Ekipa - LINK !!

Samo da razjasnimo nesto u vezi ove cijene - zvanicna cijena u Indiji a takva ce biti i u drugim zemljama gdje ce ovaj model ici preko zvanicne Xiaomi online prodaje (Malezija, Kina, Hong Kong, Singapur) je oko 205$. Medjutim ko je ikad pokusavao kupiti online neki Xiaomi uredjaj prisjetice se da to ne ide bas tako lako...obicno puste neku kolicinu (tipa 50.000 ili 100.000 kom) sto se obicno razgrabi za 20 sekundi i onda nista...tako da ce ovaj model ici preko re-seller store kao i do sada sto je bilo, pri cemu cijena ide uvijek gore oko 20% - na kraju mozete ocekivati da ce ovaj model kostati preko online trgovina u Kini oko 250$. Na to treba dodati i ocekivane troskove carina/pdv, tako da ce vas ovaj telefon na kraju izaci nesto preko 300$.

I ta cijena je opet OK za ono sto ce ovaj model nuditi, u Kini ce se garant prodavati odlicno jer je Xiaomi fanova ogroman broj u Kini a i internacionalno takodje sve ih je vise!

11 godina
neaktivan
LepiSladja kaže...

Imam punjač od SE X8, puni bolje i nezagrijava se, ali nije neki veliki problem bio ni sa orginalnom, kao što rekoh navikao sam na starije i manje mobove koji imaju dosta slabije baterije pa nisam baš vjerodostojan da komentiram dali se puni sporo ili ne.

takodjer da napomenem da u paketu se dobije 3X nfc naljepnice, podlozak na principu vakuumske pumpice. 

Mob tera sve igre, evo napunio sam ga sa 10gb zasada, nikakvi bed.

Stvarno, Gionee elife e7 za tu cijenu je zvijer, preporuka iako je mob na trzistu 1 godinu, uskoro izlazi E8 kao sto sam napomenio pa je za ocekivat da cijena ce pasti na 150 dolara za par mj!

Jedino sto zalim sto nisam uzeo neku masku za njega posto u RH ih nema a idem u inostranstvo raditi za par dana pa mi se neisplati narucivati.

još jednu "manu" da napomenem, mob ima samo jedan vanjski zvučnik, pa je problem ako ga držite vertikalno i npr. igrate igru, ruka vam može zaklanjati zvučnik eto to je jedna od cijepidlačnih mana koju sam mogao pronaći.

Evo ga, opet, blizu tih 150

http://www.geekbuying.com/item/GIONEE-ELIFE-E7-5-5-Inch-FHD-LTPS-3GB-RAM-16-0MP-Smartphone-Snapdragon-800-Quad-Core-2-2GHz-Android-4-2-32GB-ROM---Black-342401.html

14 godina
LepiSladja kaže...

A Andorid 4.2?

Jer mislim da sam vidio da već postoje aplikacije koje idu samo na 4.3 i više.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
neaktivan

Stvarno je neozbiljno prodavati a pogotovo hvaliti telefon koji se prodaje sa Android 4.2.2, pa iza toga vec imamo Kitkat 4.4 koji je sad standard za kineske tel, pa onda Lolipop koji je ozbiljno rasirio...naravno nije 4.2.2 los sistem ali je realno zastareo i ima neke ozbiljne mane u odnosu na Kitkat npr.

1 3 hvala 0
12 godina
protjeran

http://www.mi.com/in/mi4i/

BOMBA!  Jedini nedostatak je sd kartica.

www.mmo-balkan.com
13 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Stvarno je neozbiljno prodavati a pogotovo hvaliti telefon koji se prodaje sa Android 4.2.2, pa iza toga vec imamo Kitkat 4.4 koji je sad standard za kineske tel, pa onda Lolipop koji je ozbiljno rasirio...naravno nije 4.2.2 los sistem ali je realno zastareo i ima neke ozbiljne mane u odnosu na Kitkat npr.

To što ima andorid 4.2.2  se lako rješi. Taj mobitel živi od community-a te imaš velik izbor custom rom-ova itd. koji će zakrpat svaku njegovu manu i mobitel će radit savršeno. Shvati da za 150€ dobiješ 5.5 FHD ekran, snap 800,3gb rama itd, Definitvno je best buy, malo se tweaka i radi ko vurica ;) 

EDIT: i da, mobitel možeš službeno update-at na 4.4.2

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 16:06 (molnyi).
17 godina
TheThing kaže...

http://www.mi.com/in/mi4i/

BOMBA!  Jedini nedostatak je sd kartica.

i fali 3g na 900mhz

12 godina
protjeran

Meni osobno netreba 3g niti ikakav mobilni promet, dovoljno neta imam kod kuče i u kafičima, još mi fali da budem kao one budale što vise na netu 7/24.

www.mmo-balkan.com
14 godina
TheThing kaže...

još mi fali da budem kao one budale što vise na netu 7/24.

Ej, ne tako strogo. To ti je većina ljudi na ovom forumu

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
usbflash23 kaže...

Koji mobitel bi mi preporucili da je cjenovnog ranga do max 170$ + troškovi carine 

1. izgled, volio bi ako je mobitel 5.5 inca da bude sto manje plastike okolo ekrana

3. multitasking(bar 2gb rama i pristojan proc, ako je 4 jezgre 2+ghz, 8 jezgri 1.7 ghz minimalno)

4. fhd ekran

Hvala

Jiayu s3 ili pričekaj Cubot x10 sad je u presaleu,ma ima ih još za preporučit ali evo od mene ova dva

12 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
TheThing kaže...

još mi fali da budem kao one budale što vise na netu 7/24.

Ej, ne tako strogo. To ti je većina ljudi na ovom forumu

Ajme stvarno mi je žao što sam to rekao, ispričavam se. Sada neču moći spavati :)

www.mmo-balkan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 19:08 (TheThing).
10 godina
neaktivan
xstrom kaže...
usbflash23 kaže...

4. fhd ekran

Hvala

Jiayu s3 ili pričekaj Cubot x10 sad je u presaleu,ma ima ih još za preporučit ali evo od mene ova dva

Nemoj moli te zajedno u istu preporuku stavljati Cubot i Jiayu, nije to ista ekipa :)

13 godina

Gdje je najpovoljnije uzeti Gionee Elife E7?

Našao sam preko pandawill s onom dostavom za EU države za 1400kn..

Jel ima gdje jeftinije?

Merimobiles iz EU warehouse je 1500kn..

To je bez kodova i popusta. Ako ima tko sta pametno reci neka piše :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Baci pogled na stranicu kimovil.com, tamo ćeš možda naći neki kupon. Koliko vidim pandawill je najjeftiniji i imaš insurance koji će ti pokrit pdv itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lepi91 kaže...

Jel ima gdje jeftinije?

Taj mobitel ti je najbolje uzeti  ovdje   klik

Je da košta 1800 kn ali imaš 2 godine garancije iako te nebi puno jeftinije ispalo da naručiš izvan Hrvatske, čak iz EU uz poštarinu dođeš do razlike cca 200 kn. Ja sam ga mislio uzeti ali nema 4G pa sam odustao.

Možda nebi bilo loše da pogledaš ovo: klik    ispadne oko 1700 kn i free je iz EU skladišta, dakle bez dodatnih troškova.

Ako hoćeš E7 iz EU pošalji upit na Coolicool kada će ponovo biti stock.

Napomena: Većina EU shopova imaju poprilično skuplje uređaje nego li su u Kini pa ako još dodamo astronomske cijene dostave sve to dolazi do ruba isplativosti, jedina prednost je brža dostava

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 23:27 (stručnjak).
16 godina
Patrick_cro kaže...

Oppo find 7 mi pada na pamet da se brzo puni.

Za sporo punjenje probaj prvo drugi punjac, makar moguce je i da je do moba.

Koliko ti traje to sporo punjenje i koje jacine je punjac s kojim punis? 

Sada imam Neo 003 sa baterijom od 3000 MAh i puni se sa nešto više od 3 sata sa njegovim punjačem a sa drugim oko 2.3 sati.

Pošto kupujem novi mobitel htio bih tako nešto ako se može naći za 250$.

Frka85
13 godina
stručnjak kaže...
lepi91 kaže...

Jel ima gdje jeftinije?

Taj mobitel ti je najbolje uzeti  ovdje   klik

Je da košta 1800 kn ali imaš 2 godine garancije iako te nebi puno jeftinije ispalo da naručiš izvan Hrvatske, čak iz EU uz poštarinu dođeš do razlike cca 200 kn.

Napomena: Većina EU shopova imaju poprilično skuplje uređaje nego li su u Kini pa ako još dodamo astronomske cijene dostave sve to dolazi do ruba isplativosti, jedina prednost je brža dostava

Pa čuj razlika od 400kn nije malo, kako sam naveo 1400kn s pande.. Jos uvijek se isplati..

Vidjet cu onda ili coolicool ili pandawill..

13 godina
neaktivan

Na coolicoolu i pandawillu imas osiguranje njihovo, ako te carine i naplate pdv - pošalji im račun i oni će ti vratit pare. To ti košta 10% od cijene mobitela, što se po meni isplati jer će ti gamad maznut 300kuna pdv-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Postoji li neki diskont code za Ibuybou shop?  Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi zanima me imali netko iskustva sa Elephone / Ecoo e04 aurorom 3gb i sta mislite o telefonu,jeli vrjedan 180$ i koja mu je konkurencija ... HVALA ;)

Odsjec cu ti obe sake,pa ces da skrolas nosem :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice