"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.742.227
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Trebam VAŠE mišljenje forumaši, nedavno sam stavio na glasanje za izbor kupnje između par kineza. Vaš izbor je bio MEIZU m1 note (i moj izbor isto). No sljedom nekih događaja (što bi drug Izet rekao), pronašao sam nešto i kod nas ''povoljno'' LENOVO Vibe Z2 za 2499,00 i još 5% popusta na tu cijenu (i do 24 rate AMEX-om ili Dinersom ). Čini mi se bolja kupnja s obzirom da stigne za dan-dva (pošto nisam iz Zagreba), ne moram gnjaviti se s PDV-om i još bitnije garancijom. Zanima što mislite dali je isplativo? Nekako sam izgleda vezan uz dodatak Z2 (ja imam Sony Xperiu Z2) doduše ovaj bi bio za ženu ?

LENOVO Vibe Z2 DUAL Titan

These Days
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Meni isto zapeo na carini "Retention reason : Invoice missing". Ali nisam dobio nikakav mejl da saljem racun. Jel se mozda ja njima trebam prvi javit ?

13 godina
neaktivan
Miha LA kaže...

Trebam VAŠE mišljenje forumaši, nedavno sam stavio na glasanje za izbor kupnje između par kineza. Vaš izbor je bio MEIZU m1 note (i moj izbor isto). No sljedom nekih događaja (što bi drug Izet rekao), pronašao sam nešto i kod nas ''povoljno'' LENOVO Vibe Z2 za 2499,00 i još 5% popusta na tu cijenu (i do 24 rate AMEX-om ili Dinersom ). Čini mi se bolja kupnja s obzirom da stigne za dan-dva (pošto nisam iz Zagreba), ne moram gnjaviti se s PDV-om i još bitnije garancijom. Zanima što mislite dali je isplativo? Nekako sam izgleda vezan uz dodatak Z2 (ja imam Sony Xperiu Z2) doduše ovaj bi bio za ženu ?

Imaš i u HR za kupit MEIZU m1 Note, WOWSHOP i Neutrinomobile ga imaju te mu je cijena 2200kn. A sad oko Vibe z2 nemam kaj pametnog za reć jer za taj mobitel na internetu je nemoguće nać review.

Bene docet, qui bene distinguit.
17 godina
These Days
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 19:42 (Miha LA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
red_bull kaže...

Svakako  pogledaj i lg g3 na njuski sa garancijom. Lkubitelj sam kineza(imam xiaomi mi3) ali sa ovolikim budzetom uzeo bi kod nas da danas kupujem..

Nešto prije Uskrsa sam ozbiljno zapeo kupiti G3 sa njuškala....dosta njih traži 2800 kn, davao sam 2500 za keš i osobna primopredaja...i skoro nitko nije htio....sada mi je drago što nisam pa nek ga prodaju, sada vidim da je cijena mrvicu manja ali nema šanse da ga kupim, radije ću riskirati (zbog garancije) pa kupiti kineza.

Frka85
13 godina
karlo666 kaže...

pozz... moze neka preporuka tih kineskih smartfona... gledao sam zopo zp999 lion heart ili onaj jiayu s3... dajte jos neku preporuku u rangu do 350$... kamere mi nisu toliko bitne, samo nek ekran ne bude manji od 5"...

... G3

13 godina
Miha LA kaže...

... G3/Z3

10 godina
neaktivan

Ekipa pozdrav ! Molio bih Vas vašu pomoć i savjet. Naime zapeo sam za jedan smartphone a radi se o : GIONEE ELIFE E7 pa me zanimaju Vaša iskustva i savjeti da li vrijedi kupiti taj mobitel i u čemu je recimo bolji od konkurencije?  Hvala unaprijed :) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spinxxx kaže...

Ekipa pozdrav ! Molio bih Vas vašu pomoć i savjet. Naime zapeo sam za jedan smartphone a radi se o : GIONEE ELIFE E7 pa me zanimaju Vaša iskustva i savjeti da li vrijedi kupiti taj mobitel i u čemu je recimo bolji od konkurencije?  Hvala unaprijed :) 

Ne znam po iskustvima ali iščitavajući specifikacije ima bolju kameru od ostalih (inače su 12/5 ili 8/2), veći ppi i rezoluciju (poradi većeg ekrana -5,5 inča sad ovisi na koju veličinu ciljaš), 3G rama, i ogromnih 32GB roma. Uz quad snapdragona, mob leti ko munja. Podržava 4g.

Kao nedostatke, opet, ovisi koji su to relevantni čimbenici koje razmatraš..baterija je solidna vidim, ali je non-removable. Uz također 5,5'' pitanje je koliko curi baterija. Operativni sustav je 4.2. , dakle nije kitkat (opet ovisi znaš li i hooćeš li upgradeat i je li ti to bitno). Single SIM je. Relativno je star, pušten je u prodaju 2013.

16 godina

Ima li još koji dobar Hrvatski web shop osim Neutrinomobile i Wow shop-a?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
karlo666 kaže...
Wolf79 kaže...
karlo666 kaže...

pozz... moze neka preporuka tih kineskih smartfona... gledao sam zopo zp999 lion heart ili onaj jiayu s3... dajte jos neku preporuku u rangu do 350$... kamere mi nisu toliko bitne, samo nek ekran ne bude manji od 5"...

Za te noce skoro pa ti je neogranicen izbor:

Xiaomi Mi4

Meizu MX4

Lenovo Vibe Z

Zopo ZP999 ili ligt verzija 3X za 300$

Jiayu S3 Advanced (mozda i best buy do 250$)

Asus Zenfone 2

OnePlusOne

ima jos naravno, ali probaj se drzati "ozbiljnih" brendova kad vec imas dobar budzet!

sto mislis pod ove ozbiljne brendove? samsung, sony? ili ove "bolje" kineske?

gledao sam dosta tih mobitela, neke te kineze sam imao priliku isprobati, rade sasvim ok, sestra ima CUBOT i radi bolje od mog samsunga...

samo pitam za preporuku zbog tih performansi. sto je bolje, recimo zopo zp999 32 bit, jiayu s3 64 bit... u cemu je kvaka kad je oj jiayu jeftiniji od zopa i tako... prvenstveno mi treba takav mob sa vecim ekranom zbog nekih aplikacija, surfanja, youtube... vjerojatno i igre itd... mozda je prevelik izbor pa se ne mogu odlucit :D

a za ove bas ozbiljne telefone tipa sony mi fali jos bar 1000kn :(

Pod ozbiljne sam mislio na kineske naravno, kao sto su Xiaomi, Meizu, Lenovo, Huawei...tu se mogu ubaciti Zopo, Jiayu, Coolpad, BBK grupa (Vivo,Oppo,Oneplusone). Ovo je tema o kineskim telefonima i ne bih ovdje diskutirao o LG Sony itd :)

Zopo zp999 ima 6595 mtk procesor koji najvse kosta i nema bas puno modela koji ga nose, ima sjajne performanse definitivno. Vecina modela koji se preporucuju sad su sa MTK6572 procesorom i to je sad jedan od najboljih izbora, na64 bita je procesor i brz je uz manju potrosnju energije u odnosu na prethodne generacije procesora.

ovo sto tebi treba nemoj trosit 350$, to realno mozes zavrsit i sa 250$ po meni

16 godina

nebi polovni mobitel, pa ni sa garancijom... nista njuskalo, samo trgovine :)

a necu sutra kupit drugi, pa mislim da je bolje sad uzet nesto "bolje" dok imam para :)

na kraju krajeva treba mi zbog nekih tih aplikacija i posla tako nesto malo bolje...

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 20:40 (karlo666).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

a necu sutra kupit drugi, pa mislim da je bolje sad uzet nesto "bolje" dok imam para :)

na kraju krajeva treba mi zbog nekih tih aplikacija i posla tako nesto malo bolje...

Da ja biram izbor bi pao između OnePlus One,  Meizu Note ( malo je drukčiji mobitel zbog svog androin skin-a, flyme, koji ne legne baš svima) I možda Huawei Honor 6 ili Xiaomi mi3. No, neka kolege napišu njihove prijedloge, bilo bi najbolje tako.

Bene docet, qui bene distinguit.
10 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Prosurfat ću još malo prije konačne odluke. pozz

10 godina
neaktivan
deflagrated kaže...
spinxxx kaže...

Ne znam po iskustvima ali iščitavajući specifikacije ima bolju kameru od ostalih (inače su 12/5 ili 8/2), veći ppi i rezoluciju (poradi većeg ekrana -5,5 inča sad ovisi na koju veličinu ciljaš), 3G rama, i ogromnih 32GB roma. Uz quad snapdragona, mob leti ko munja. Podržava 4g.

Kao nedostatke, opet, ovisi koji su to relevantni čimbenici koje razmatraš..baterija je solidna vidim, ali je non-removable. Uz također 5,5'' pitanje je koliko curi baterija. Operativni sustav je 4.2. , dakle nije kitkat (opet ovisi znaš li i hooćeš li upgradeat i je li ti to bitno). Single SIM je. Relativno je star, pušten je u prodaju 2013.

Hvala na odgovoru .pozz :) 

16 godina
molnyi kaže...
karlo666 kaže...

Da ja biram izbor bi pao između OnePlus One,  Meizu Note ( malo je drukčiji mobitel zbog svog androin skin-a, flyme, koji ne legne baš svima) I možda Huawei Honor 6 ili Xiaomi mi3. No, neka kolege napišu njihove prijedloge, bilo bi najbolje tako.

ja sam vec toliko toga pregledao da ni sam vise neznam sta bi a sto ne... neki od ovih nemaju prosirivu memoriju a to mi ne odgovara, zaboravio sam to spomenuti sry... 

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
14 godina
neaktivan

Dal ima neko mozda slican problem, evo koristim coolpad f1 vec nekih 6 mjeseci i primjetio sam da mi postotci za bateriju krivo pišu, naime kad mi piše da još ima 80% baterije, to je zapravo oko 20% jer mi se ne smanjuju pravilno postotki, mislim da nije do baterije jer i dalje drzi skoro cijeli dan uz često koristenje, kaj vi mislite da je problem? da probam drugi ROM il nesto drugo? postoji neka app da provjeri bateriju? Neda mi se baš mjenjat ROM.. Imam andorid 4.4 laek1.7 verziju nekih 4 mjeseci i nikad problema nije bilo, tek danas sam primjetio ovo .. 

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
14 godina
sk0ls kaže...

Dal ima neko mozda slican problem, evo koristim coolpad f1 vec nekih 6 mjeseci i primjetio sam da mi postotci za bateriju krivo pišu, naime kad mi piše da još ima 80% baterije, to je zapravo oko 20% jer mi se ne smanjuju pravilno postotki, mislim da nije do baterije jer i dalje drzi skoro cijeli dan uz često koristenje, kaj vi mislite da je problem? da probam drugi ROM il nesto drugo? postoji neka app da provjeri bateriju? Neda mi se baš mjenjat ROM.. Imam andorid 4.4 laek1.7 verziju nekih 4 mjeseci i nikad problema nije bilo, tek danas sam primjetio ovo .. 

Kod mene je slično, napunim ga na 100%, odmah padne na 80% pa se još donekle normalno prazni a kad bude na 20% isto naglo isprazni... Imaš razne battery calibration aplikacije ali nisam baš primjetio da djeluju. Pomiriš se s tim da je to tako na tim mobitelima i bok! Uglavnom, traje baterija jedan dan i to je najbitnije.

16 godina
neaktivan

Djeluje baterijski kalibrator, ali mob treba biti rootan. Bez roota zaboravi.

dak
15 godina

To je zanimljiva tema oko randomizacije tih postotaka, a primijetio sam to na dosta kineza s kojima sam se susreo (ponekad se preskoči 5-10-20%) te mi se čini da ne ovisi ni o vrsti procesora (isto je na SD i MTK) ni o ROMu koji je gore. O čemu onda ovisi ispravno prikazivanje stanja baterije, verziji kernela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

1 pitanje. Koji kineski mob ima 4.7"-5" ekran, dobru bateriju i jako dobru kameru? Provjeren naravno, ne neki mob koji će riknut nakon par mjeseci.

www.mmo-balkan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 0:11 (TheThing).
11 godina
neaktivan

Elephone P6000 120$ sa kuponom p6000of ako koga zanima

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Iuni U2 pogledaj na primjer...

17 godina
flonkica kaže...

Elephone P6000 120$ sa kuponom p6000of ako koga zanima

Tko se odluči na kupovinu neka obavezno pogleda službeni forum malo, između ostalog i ovo.

13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Tko se odluči na kupovinu neka obavezno pogleda službeni forum malo, između ostalog i ovo.

e jbg. Ja ga narucio davnih dana i ocekujem ga uskoro (vec je na carini pun k.) Ali nadam se da kakav god da je,da je bolji od LG L5. Ne vjerujem da moze bit gori od ovog krša. (tješim se)

Jel ti imas Elephone P6000?

11 godina
neaktivan
Killuminati kaže...
Eyekool kaže...

e jbg. Ja ga narucio davnih dana i ocekujem ga uskoro (vec je na carini pun k.) Ali nadam se da kakav god da je,da je bolji od LG L5. Ne vjerujem da moze bit gori od ovog krša. (tješim se)

Jel ti imas Elephone P6000?

Kad stigne javi dojmove :D

15 godina
neaktivan

ne pratim ovu temu bas ali evo ako ima netko da mi preporuci tj kaze da li ima neki jeftini kinez a da ono nije najvece govno, tj da se moze na njemu normalno raditi tj. pisati na whatsappu u pregledavati na netu bez da se sve vuce ko crkla krava. Cijena oko cca 600 kn. Znam da nije neka lova, zato i pitam ako ima i dal ima jer sigurno znate bolje od mene. Hvala ekipa 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda da pogledas na njusci lg l70

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Evo da se pohvalim odličnom kupnjom, Gionee Elife E7 :-) 

Išao sam danas prčkat po njemu da ga rootam i stavim neki drugi rom i zamalo sam 

ga sje.... 

IPS 1920x1080 5,5" 401 ppi

Snapdragon 800

3 GB Ram 

Adreno 330

32 GB memorije

16 MP stražnja kamera

8 MP prednja kamera

2500 mAh 

Mobitel ukratko rastura, ekran je brutalan, otvara sve instantno, antutu score 39000 (jučer je bio 40200 sa stock romom) 

a izašao je 2013!! 

U 6:00 ga skidam sa punjača te u 13:00 ostaje na 25% uz intenzivno korištenje. 

Vidjet ću sad sa novim FW.

Cijena niti 200€ uz godinu dana garancije.

Jedini minus je manjak DLNA te izostanak utora za SD al inače vrijedi svake kune :-)

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

3 0 hvala 0
14 godina

ASUS ZenFone 2, kodovi za popust od 300 kn!

Coupon code: ASUSZ2  
4GB: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_170574.html   : $330.74
2GB: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_170572.html   : $244.98

Imam i kodove za:

Lenovo Lemo K3
GBLK3
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_152298.html :  $138.99

Jiayu S3 (3GB)
JYS3
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_164664.html : $196.89

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
2 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice