HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 193.356
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Evo sad nakon ovoh reviewa, mogu sam reći katastrofa... Kako si Qualcomm može uopće dopustiti ovako nešto? I oni su kao rješili problem updateom, a zapravo su underclockali procesor, svaka im čast. Ovo je sad S801 s boljom grafičkom, koja je ionako nepotrebna.

A što se tiče baterije, očekivao sam čudo, pošto sam prezadovoljan s istom na M8, a ova je i veća plus mislio sam da će procesor biti štedljiviji. Kad ono, veliki korak unazad.

Nadam se da se neki od problema može rješiti softverski, no čisto sumnjam nakon sveg ovog. Sva sreća da ne kupujem mob ove godine. A s kamerom na M8 sam i više nego zadovoljan, pri svakodnevnoj upotrebi mi je odlično sjela

Kakva šteta, na bilo kojem portalu su M7 i M8 u vrijeme izlaska bili najbolje pozicionirani, a gle sad ovo, čak preporučuju da se uzme neki drugi mob a ne M9...

Jednostavno se mora napraviti revizija procesora. Pa nemogu nešto ovako prodavati 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 9:35 (markom63).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Na kraju će biti to da će za pola godine u M9 ugrađivati novi procesor, slično scenariju One X i One X+. Sad po ovim recenzijama ispadne da i ono što je trebala biti prednost, uopće nije (baterija i ekran), a po GSMAreni, S6 sa slabijom baterijom i većom rezolucijom čak postiže i bolje rezultate u Web browsing i Video playback...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
Dante05 kaže...

Na kraju će biti to da će za pola godine u M9 ugrađivati novi procesor, slično scenariju One X i One X+. Sad po ovim recenzijama ispadne da i ono što je trebala biti prednost, uopće nije (baterija i ekran), a po GSMAreni, S6 sa slabijom baterijom i većom rezolucijom čak postiže i bolje rezultate u Web browsing i Video playback...

Nije ni proc neka prednost, a koliko vidim ni kamera nije bajna. Ako njima u namještenim uvjetima slika ispadne loše, onda si mogu misliti kakva će biti ako želim nabrzinu izvući mob i poslikati nešto. Mislim mob je ok, sasvim solidan, ali naravno da smo pomalo razočarani jer su M7 i M8 bili stvarno vrhunski mobiteli u odnosu na svoje vrijeme. Više mi čak ni Sense nije ništa posebno jer je praktički isti kao i Sense 6 koji paše na KK, ja sam se ipak nadao da će ubaciti malo više Material designa.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Nakon ovog sveg, mislim da možemo reći da je samsung naguzio HTC dobrano u svakom bitnom aspektu. Meni je osobno i dalje mnogo toga draže na htc, ali imam neku gorčinu u ustima čitajući sve ove reviewe. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Blaženi naši M7 i M8 kojima je eventualna mana kamera, jel.

4 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Sad mi je jasno zašto su se pojavile one priče da HTC priprema M8s/M8i sa SD 615 da makne M8 s polica, jer obični M8 je zapravo konkurencija ovom M9, u nekim stvarima i bolji

Dream big, do nothing.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Veliki HTC fanboy sam, ali da, zeznuli su.

Evo par mojih kritika za koje smatram da su objektivne(usporedba M8 i M9):

Dizajn: isti, čak mi je i M8 ljepši zbog Duo camere

Proc: na papiru je M9 jači, ali ako će ga underclockati onda su isti

Baterija: korak nazad

Kamera: dalo bi se raspravljati

Softver i mogućnosti: potpuno isto, jer će M8 dobiti Sense 7, a nije da se i sad nešto previše razlikuju. Kao što sam rekao, razočaran sam Sensom 7

Tako da neko ko ima M8 mora bit lud da pređe na M9. Čak i da imam M7 bi razmislio da li bi odabrao M9 ili bi se okrenuo nekom drugom proizvođaču. Radije bi pričekao G4 i Z4. Samsung nebi uzeo jer znam da bi me izludio s nečim kao i uvijek, ovako na prvu na papirima i po reviewima izgleda odlično, a kad ga kupiš onda s vremenom skužiš da si mogao i bolje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Šta svi došli na moje...

Nedavno ste ga vas par hvalili a sad razočaranje...pa to se vidjel odmah na prezentaciji u Barceloni., a Vama treba recenzija...

Kad se sjetim Vaših bajnih komentara...a stvarnost je drugačija.

Čekam komentar @Sardaxa pošto je on bio najglasniji... još me proglasio trolom kao što ja znam, pričam gluposti...

@Sardax kada trebaš savijet koji mob kupit - javi se 

Pored M8, kupit poluproizvod M9 (zbog 810) nema smisla. Prije bi kupio M8 nego M9.

Pored S6, pogledat bilo koji mob s Snapdragonom 810, to ili moraš biti lud ili glup.

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Nije se to znalo u Barceloni. Tada smo bili razočarani jer M9 nije izgledao kao na onim predobrim renderima. Ali specifikacije su i dalje bile tu, i M9 nije bio revolucionaran ali je bio solidan pomak u odnosu na M8. Sada je tek uslijedilo pravo razočaranje kad smo vidjeli kako se ponašaju proc, baterija i kamera. I za mene je sad ovaj mobitel potpuno isti kao i M8. Prije godinu dana je to bilo vrhunsko- danas radi konkurencije nažalost više nije.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Evo, upravo fotografirano; moj gotovo 2 god star ljubimac M7 u besprijekornom stanju pozira pored mlađeg brata M8. M9, sorry, ali trenutno nema mjesta za tebe...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Po običaju... Kada HTC sve to skupa dotjera, kada Qualcomm isto tako sredi drivere idu rezultati benchmark nešto gore, ništa neubočajeno. Naravno to vrijedi i za bateriju. Pa gledam npr sa SD615 HTC na 28k, Samsung na 32k, a baterija na Samsungu po gsm areni daleko izdrljiživija. I to nešto govori.

Nego što mi je zanimljivo je to da na kraju nije GPU problem nego CPU. E sada il je problem u TSMC-u pa će sa budućom revizijom doći na svoje i moći se koristiti punih 1.9 GHz ili Qualcomm nije dobro riješio big.LITTLE shemu sa svojom logikom pa će se vratiti na ARM logiku sa idućim driverima. Svakako očekujem da do kraja godine SD810 pređe 60k na Antutu.
E da u nekim Note 4 je sličan takt Cortex-A57 jezgri i isto je 20nm planarni (doduše Samsungov) proces pa oni kao nemaju problem sa pregrijavanjem.

I ono što svi zabolravljaju. Svi ovi 64-bitni CPU-ovi još nisu zasjali punim sjajem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Nije se to znalo u Barceloni. Tada smo bili razočarani jer M9 nije izgledao kao na onim predobrim renderima. Ali specifikacije su i dalje bile tu, i M9 nije bio revolucionaran ali je bio solidan pomak u odnosu na M8. Sada je tek uslijedilo pravo razočaranje kad smo vidjeli kako se ponašaju proc, baterija i kamera. I za mene je sad ovaj mobitel potpuno isti kao i M8. Prije godinu dana je to bilo vrhunsko- danas radi konkurencije nažalost više nije.

Ne znam koliko ti pratiš mobilni svijet ali za problem Snapdragon 810 se znalo već godinu i pol... Taj procesor se trebao ugradit u G3, M8, S5,Z3 ali je odgođeno zbog probelma koji je i dan dana prisutan. Onda se nabrzaka složio 801 od 800...

Dizajn je ostao isti.,za Vas koji imate HTC taj dizajn je već dosadan., za mene koji ga nema još ok. Mene smetaju bazele...ja tražim ekran od ruba do ruba.

Kamera je bolja od 4 ultrapix ali nije dovoljno dobra da pobjedi konkurenciju. 

Baterija je razočaravajuča - tome se ni ja nisam nadao!!! Ispada da je bolja na M8 nego na M9...

13 godina
Bara kaže...

Svakako očekujem da do kraja godine SD810 pređe 60k na Antutu.

I ono što svi zabolravljaju. Svi ovi 64-bitni CPU-ovi još nisu zasjali punim sjajem.

ocekujem da u roku od pola godine qualcomm prijede na nedavno najavljeni S815 i pravi se kao da S810 nije ni postojao

i kak 64bit nije zasjao punim sjajem? pogledaj S6 i Iphone 6..

17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

ocekujem da u roku od pola godine qualcomm prijede na nedavno najavljeni S815 i pravi se kao da S810 nije ni postojao

i kak 64bit nije zasjao punim sjajem? pogledaj S6 i Iphone 6..

Nije to još ništa 64 bita, ovi benčmarci ionako ne pokazuju 64 bitne rezultate, za to triba napraviti analizi ala Anandtech kada radi analizi SoC-ova pa je unprijeđenje brutalno.

I ide SD820 sa Qualcomm CPU-om, a ne licenciranim ARM, u nekim FinFET procesu, čak moguće kod Samsunga. ARM ide u srednju klasi i to onaj Cortex-A72 za SD618 i SD620 i to bi čak moglo na 1.8 GHz moglo biti zadovoljavajuće dobro u 20 nm ako TSMC sredi proces.

Koliko znam 64 bita su još od iPhonea 5s i to u 28 nm, a kod 6 se se samo prebacili na TSMC-ovih 20 nm.

17 godina
HTC M9 - Rasprava
Qualcomm already announced its successor, the Snapdragon 815, which reportedly, runs cooler than the Snapdragon 810. We wouldn't be surprised to see early 2015 flagships switch to using the newer chipset later in their life cycle.

Bemti život, a polagao nade u taj mob..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Snapdragon 820 će biti na Kryo arhitekturi, koja još nije službeno/neslužbeno pokazana., ali će to sve biti na Soc-u od Samsunga 14nm...

Mobiteli koji bi mogli imat Snapdragon 820 bi se mogli pojavit u 2 kvartala 2016...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 15:09 (R36).

0 0 hvala 0
17 godina
R36 kaže...

Snapdragon 820 će biti na Kryo arhitekturi, koja još nije službeno/neslužbeno pokazana., ali će to sve biti na Soc-u od Samsunga 14nm...

Mobiteli koji bi mogli imat Snapdragon 820 bi se mogli pojavit u 2 kvartala 2016...

Aj meni je drago sad najviše radi tebe, sad se ti njima možeš smijat i začepit im gubicu... molim ostale forumaše koji su ga vrijeđali u vezi s810 javnu ispriku

Nego stranu na šalu, 820 bu bil zvijer, i očekivano ide u neki od budućih HTC modela, flagšip, sljedeće godine, možda M10..

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
R36 kaže...

Aj meni je drago sad najviše radi tebe, sad se ti njima možeš smijat i začepit im gubicu... molim ostale forumaše koji su ga vrijeđali u vezi s810 javnu ispriku

Nego stranu na šalu, 820 bu bil zvijer, i očekivano ide u neki od budućih HTC modela, flagšip, sljedeće godine, možda M10..

A i ti si bio među njima 

Ma kakva isprika., nema zamjerke...pa nismo djeca...

U svakom slučaju 820 ide u top modele sljedeće godine...

17 godina
R36 kaže...

A i ti si bio među njima 

A kaj da ti velim, sramim se..

Razočaran sam sa M9... 

Niš, čeka se G4, Z4, pa ima tu još jakih igrača, a ček dok se i kinezi proguraju, bit će svega...

Mada ne sumnjam da bu se M9 dobro prodaval, pa taman i sa tvikanim firmwareom sa downclockanim procom..

Jedino ovi koji prate taj mobilni segment, oni će ga izbjegavat..

16 godina
R36 kaže...

Šta svi došli na moje...

Nedavno ste ga vas par hvalili a sad razočaranje...pa to se vidjel odmah na prezentaciji u Barceloni., a Vama treba recenzija...

Kad se sjetim Vaših bajnih komentara...a stvarnost je drugačija.

Čekam komentar @Sardaxa pošto je on bio najglasniji... još me proglasio trolom kao što ja znam, pričam gluposti...

@Sardax kada trebaš savijet koji mob kupit - javi se 

Pored M8, kupit poluproizvod M9 (zbog 810) nema smisla. Prije bi kupio M8 nego M9.

Pored S6, pogledat bilo koji mob s Snapdragonom 810, to ili moraš biti lud ili glup.

Kao što večina ljudi nije kupovala M8 radi "loše kamere" od 4 MPx, tako će sada kupovat jer je 20 MPx. Ja sam odavno protiv toga, jer smatram da je 4 UP odlična kamera, možda da je napredovala u 6/8 UPx, bila bi još bolja, ali ovo od 15/20 MPx je apsolutno po meni nepotrebno na telefonima. No ta rasprava je već prožvakana. 

Dosta je reviewa izašlo, podijeljeni su, jer velika većina ih je radila na prvim verzijama SW-a, evo danas je HTC pustio OTA za M9 od 350 MB. U petak je izašao update koji je rješio pregrijavanje, tako, treba sačekat. 

Sigurno 810 nije bajan, ali nije tolika katastrofa kako se priča. Budemo vidili kako će se ponašat nakon. 

Ja M9 još nisam odlučio hoću li ga uzet, a jedan od razloga je i ta 20 MPx kamera koja mi je apsolutno nevažna. Svoje slike printam za album u klasičnim veličinama do 15 ili 30x10, na kojima su slike odlične. 

Svidja mi se što M9 ima UP kameru sprijeda, jer je to ipak za klasu bolje od ostalih. Stražnja sam nekako općenito skeptičan, no vidit ćemo sa zadnjim updateima što se ispravilo. 

R36 kaže...
markom63 kaže...

Ne znam koliko ti pratiš mobilni svijet ali za problem Snapdragon 810 se znalo već godinu i pol... Taj procesor se trebao ugradit u G3, M8, S5,Z3 ali je odgođeno zbog probelma koji je i dan dana prisutan. Onda se nabrzaka složio 801 od 800...

Dizajn je ostao isti.,za Vas koji imate HTC taj dizajn je već dosadan., za mene koji ga nema još ok. Mene smetaju bazele...ja tražim ekran od ruba do ruba.

Kamera je bolja od 4 ultrapix ali nije dovoljno dobra da pobjedi konkurenciju. 

Baterija je razočaravajuča - tome se ni ja nisam nadao!!! Ispada da je bolja na M8 nego na M9...

Ako 10% veća baterija daje iste rezultate kao i kod M8, onda nije dobro. Očito je do 810-tke, ali vidit ćemo. Baterija ne M8 je izvrsna, pa očekujem da na M9 bude barem 10% bolja. 

Dizajn je odličan po meni. 

zvonac kaže...
R36 kaže...

A i ti si bio među njima 

A kaj da ti velim, sramim se..

Razočaran sam sa M9... 

Niš, čeka se G4, Z4, pa ima tu još jakih igrača, a ček dok se i kinezi proguraju, bit će svega...

Mada ne sumnjam da bu se M9 dobro prodaval, pa taman i sa tvikanim firmwareom sa downclockanim procom..

Jedino ovi koji prate taj mobilni segment, oni će ga izbjegavat..

M9 će se prodavat bolje do M8, što je za HTC dobro. 99% korisnika ne prati ove ili XDA forume, tako tu nema bojazni da će se nekoga biti briga za Antutu i slične benchmarke. HTC će kao i do sada raditi besprijekorno i brzo, bez nekih ograničenja čak i u power saver modu. 

ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
sardax kaže...

Dosta je reviewa izašlo, podijeljeni su, jer velika većina ih je radila na prvim verzijama SW-a, evo danas je HTC pustio OTA za M9 od 350 MB. U petak je izašao update koji je rješio pregrijavanje, tako, treba sačekat. 

Sigurno 810 nije bajan, ali nije tolika katastrofa kako se priča. Budemo vidili kako će se ponašat nakon. 

Svidja mi se što M9 ima UP kameru sprijeda, jer je to ipak za klasu bolje od ostalih. Stražnja sam nekako općenito skeptičan, no vidit ćemo sa zadnjim updateima što se ispravilo. 

Ako 10% veća baterija daje iste rezultate kao i kod M8, onda nije dobro. Očito je do 810-tke, ali vidit ćemo. Baterija ne M8 je izvrsna, pa očekujem da na M9 bude barem 10% bolja. 

M9 će se prodavat bolje do M8, što je za HTC dobro. 99% korisnika ne prati ove ili XDA forume, tako tu nema bojazni da će se nekoga biti briga za Antutu i slične benchmarke. HTC će kao i do sada raditi besprijekorno i brzo, bez nekih ograničenja čak i u power saver modu. 

da, dosta je reviewova izaslo i ne znam po cemu su to podjeljeni? svi se vise manje slazu da je baterija nazadovala i da je kamera losija od konkurencije 

zvucnici nisu bolji od M8  

velika vecina recezenata je radila review nakon OTA koji je HTC pustio u petak (npr anandtech to izricito spominje u svom reviewu) - taj SW je pusten van prije isteka embarga tako da su recezenti imali vremena testirati mobitel s njim

kamera sprijeda je apsolutno nebitna osim zenskama i ljudima koji koriste stapove za selfie tako da naprijed mogu sprciti i 1500mpx ako hoce (za ljude koji su cesto na skypeu ionako nije bitno da je video ne znam kolike rezolucije s ozbirom da ce im to gutati 3G promet) 

kako znas da ce se M9 prodavati bolje od M8? na osnovu cega? izgleda isto kao i prethodnik a dolazi sa vecom cijenom i ocijenjen je losije od strane svih recezenata (ne ocekujem da ce pobrati nagrade za smartphone godine kao sto je bio slucaj sa M8)

99% korisnika ne prati forume? pa opet kontam da dobar dio njih procita tu i tamo koju recenziju prije kesiranja 4000+kn za mobitel i da pitaju svoje upucenije prijatelje kakav je mobitel

pogotovo mladi koji se znaju sluziti sa internetom

oce, raditi ce besprijekorno i brzo ako zanemaris losiju bateriju i procesor koji ne dolazi do punog potencijala (max clock 2.0ghz, a u 99% slucajeva ne prelazi 1.6ghz)

HTC je usro s ovim mobom isto kao sto je usro i sa HTC One X i X+

u biti nisu ni oni toliko krivi koliko cinjenica da nisu imali izbora nego ici sa S810 koji je los 

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovaj Samsung gumb je odvratan, isto kao i kamera. Dimenzije su također prevelike, ako žele raditi ekrane veće od 5 inča jednostavno MORAJU smanjiti bezele. Pa ne želim imati 5.2 ekran u veličini kučista u koju bi ostali "strpali" 5.5 do 5.7. HTC je firma koja ima toliki potencijal ali kao da sami sebe žele pokopati...

I taj Qualcomm je sve za*ebao, ali postavlja se pitanje, da nisu išli na S810, na što drugo su mogli?

14 godina
markom63 kaže...

Ovaj Samsung gumb je odvratan, isto kao i kamera. Dimenzije su također prevelike, ako žele raditi ekrane veće od 5 inča jednostavno MORAJU smanjiti bezele. Pa ne želim imati 5.2 ekran u veličini kučista u koju bi ostali "strpali" 5.5 do 5.7. HTC je firma koja ima toliki potencijal ali kao da sami sebe žele pokopati...

I taj Qualcomm je sve za*ebao, ali postavlja se pitanje, da nisu išli na S810, na što drugo su mogli?

Nemoj se toliko s procesorom zamarat, mob jos nitko neposjeduje i nemozes znat kako ce to bit. Nije samo procesor bitan, bitan je i chipset, i nacin na koji je to sve HTC implementirao taj procs ostalim hw-om i sw-om da cini jedinstvenu cjelinu takoreci mobitel. Strpi se vidjet ces, valjda su nes naucili iz M7 i M8....,

sup bro?
10 godina
neaktivan
Strm kaže...
markom63 kaže...

Nemoj se toliko s procesorom zamarat, mob jos nitko neposjeduje i nemozes znat kako ce to bit. Nije samo procesor bitan, bitan je i chipset, i nacin na koji je to sve HTC implementirao taj procs ostalim hw-om i sw-om da cini jedinstvenu cjelinu takoreci mobitel. Strpi se vidjet ces, valjda su nes naucili iz M7 i M8....,

Nisam se zamarao, i ja sam mislio da su sve te glasine oko S810 glupost. Ali nakon ovih reviewa, promjenio sam mišljenje. Postoje dvije opcije- promjena softvera(koja vjerojatno nije moguća jer bi se već napravila), i ona vjerojatnija- revizija cijelog S810. Pa nemogu takav proizvod prodavati dulje vrijeme ako će svi mobiteli pogonjeni istim imate probleme.

17 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Qualcomm already announced its successor, the Snapdragon 815, which reportedly, runs cooler than the Snapdragon 810. We wouldn't be surprised to see early 2015 flagships switch to using the newer chipset later in their life cycle.

Ma kakv SD815 službeno? Takvo što nije službeno.

R36 kaže...

Snapdragon 820 će biti na Kryo arhitekturi, koja još nije službeno/neslužbeno pokazana., ali će to sve biti na Soc-u od Samsunga 14nm..

Pa jel ti uopće znaš što je SoC?

Fanu kaže...

oce, raditi ce besprijekorno i brzo ako zanemaris losiju bateriju i procesor koji ne dolazi do punog potencijala (max clock 2.0ghz, a u 99% slucajeva ne prelazi 1.6ghz)

HTC je usro s ovim mobom isto kao sto je usro i sa HTC One X i X+

Šta se me tiče dabogda sada One M9 fluidnije radio od S6, kao tada One X od S3, recenzijama unatoč.

13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

It’s pretty rare that a new phone ends up regressing in almost every major way compared to an old phone, but the One M9 ends up doing this in display and battery life  -anandtech

Od 6 reviewova koje sam preletio jedino je anandtech testirao bateriju, svi drugi su rekli veća baterija ==> duže traje bez da su radili ikakva testiranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC M9 - Rasprava

Moramo uzeti u obzir činjenicu da mi na forumu znamo malo više od prosječnog korisnika koji su najveći potrošači. Ono što takvog korisnika privlači/interesira jeste dizajn, koji ima Android (mada ne zna ni sam šta mu ga to znači) i koliko megapixela ima glavna kamera. M9 je oličenje ovog opisa. HTC puca na mainstream potrošača i ja vjerujem da će uspjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Samsung će ga pregaziti u prodaji ko bebu. Što više reviewova i comparisona gledam sve sam tužniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Gledam rivjue po yt, nisam oduševljen htcom ni malo, fotić je prosjek a nepostojanje OISa ga baca unazad još više...

Baterija solidna.. Pa ček malo, jel mi pričamo o flagšipu HTC M9

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice