Android borbeni komplet izdvojena tema

poruka: 11.980
|
čitano: 2.716.538
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Android borbeni komplet
sardax kaže...

A koja je tebi velika korist sta imas root permission?

Custom kernel + undervolt mi je uz adblock i Titanium backup najveći razlog za root, a ima ih mali milijun :)

Praktički, sve ono što Android još ne nudi, možeš dobiti s rootom. Mnoge stvari koje prije nisu bile dostupne bez roota, danas su implementirane u AOSP kod novijih verzija Androida. Nekad si trebao root za prebacit aplikacije na sd karticu, wifi tethring, obični screenshot ili postotak baterije... Danas se većina toga nudi bez roota, ali opet, previše toga još fali.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
Znam to, zato i govorim. Od 2009 sam prošao rootova, romova, titaniuma i ne znam ni ja čega, no danas ipak nije potrebno za 99% general usagea. Pa i to koristi manje od promila Android korisnika, čak i manje. Slažem se, neke stvari se još moraju dodat, ali to dovodi u pitanje stabilnost sustava i jamstva na uredjaje.
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
Android borbeni komplet

A čuj, kupio sam prije par dana Xperiju Z i jedva čekam da ju sad rootam i da maknem Facebook i G+ koji uopće ne koristim, isto kao i onaj "Vijesti i vrijeme" i još neke.

A taj isti root mi je sad prije pola sata "popravio" prijašnji SE Neo V, naime, postotak baterije je uvijek bio 100%, nije padao, pa se mobitel ugaosio, napunio i opet nije mrdao s 100%, 2 puta sam napravio repair (stock ROM, wipe svega) na PCCompanionu i onda čist bezveze odlučio flashati ROM koji sam nan jemu koristio i gle čuda, postotak baterije se uredno pokazuje i korištenjem pada {#}

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sardax kaže...
Znam to, zato i govorim. Od 2009 sam prošao rootova, romova, titaniuma i ne znam ni ja čega, no danas ipak nije potrebno za 99% general usagea. Pa i to koristi manje od promila Android korisnika, čak i manje. Slažem se, neke stvari se još moraju dodat, ali to dovodi u pitanje stabilnost sustava i jamstva na uredjaje.

Od 2010. nisam imao mobitel kojeg nisam mogao rootat. Danas sam na Xperiji Z1 i nisam više pi*dio ni s jednim Androidom ko s njim jer ga ne mogu rootat, vratit 3 godine stare backupove aplikacija, a o reklamama da ne pričam koliko su napadne.

Velika većina korisnika jedva zna upalit mobitel, tako da njima to ni ne treba. Al sad kad smo u EU, jamstvo se ni ne gubi rootanjem i bez njega jednostavno ne mogu.

I root sam po sebi ne može dovest u pitanje stabilnost mobitela, njime se samo dobiva premisija system datotekama uređaja. Čačkanje po tom sistemu zna bit kobno za nekog tko radi gluposti istina :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
11 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Custom romovi? Aplikacije koje to trebaju npr root browser, resolution changer, app za besplatni in app buying, brisanje systemskih appove koje ne zalim. Uglavnom mogu s telefonom napravit tocno ono sta ja hocu dok bez toga nemogu tj uzasno si ogranicen.

Koju app koristis za in app buying?

I moze neka app koja blokira reklame u free verzijama app-ova?

17 godina
You got to lose to know how to win
14 godina
Android borbeni komplet

Jel ima nekog ko je rootao htc one ?:)

Error 404 Not Found

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cojek kaže...

jesam ja one V, ali mislim da je isto rootanje.

15 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

Ja koristim AdAway, ali je nema na marketu, možeš je kinuti na nekim forumima. Npr mobilism

16 godina
Cojek kaže...

Ja sam ga rootao.

Imaš odličan tut na hr u BUG-250.

Battlelog: MUDO_HR
11 godina
neaktivan
Osa kaže...
texas.bug kaže...

Ja koristim AdAway, ali je nema na marketu, možeš je kinuti na nekim forumima. Npr mobilism

Evo tu je.

http://sufficientlysecure.org/index.php/adaway/

nego koliko trosi RAM? pretpostavljam da stalno mora raditi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:42 (texas.bug).
17 godina
Ne radi, samo jednom se instalira i ubaci hosts file u sustav.
Pokrece se automatski s bootom jer zap mijenja sistemske datoteke.

Bitno je samo da ostane instalirana, kako bi se taj file updateao sa novim blokadama
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
13 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
sardax kaže...

Od 2010. nisam imao mobitel kojeg nisam mogao rootat. Danas sam na Xperiji Z1 i nisam više pi*dio ni s jednim Androidom ko s njim jer ga ne mogu rootat, vratit 3 godine stare backupove aplikacija, a o reklamama da ne pričam koliko su napadne.

Velika većina korisnika jedva zna upalit mobitel, tako da njima to ni ne treba. Al sad kad smo u EU, jamstvo se ni ne gubi rootanjem i bez njega jednostavno ne mogu.

I root sam po sebi ne može dovest u pitanje stabilnost mobitela, njime se samo dobiva premisija system datotekama uređaja. Čačkanje po tom sistemu zna bit kobno za nekog tko radi gluposti istina :)

Znam da nije vezano za temu, ali Samsung kaze drugacije. Ako je na novijim modelima Warranty void 0x1, garancija je otisla pa-pa.

Naravno, ako mi se nesto dogodi mobitelu, a oni ga odbiju popravit, pobrinut cu se da ga uistinu i poprave. EU zakoni su jaci od njihovog servisa.

13 godina
neaktivan
Android borbeni komplet

koja je app najbolja za ubijanje procesa? imam 2 GB rama a uvijek mi pokazuje da je zauzeto jedno 1,64/2 GB bez da sam pokrenuo aplikacije....i mob nije rootan da napomenem :D

0 0 hvala 0
14 godina
HDesignz kaže...

koja je app najbolja za ubijanje procesa? imam 2 GB rama a uvijek mi pokazuje da je zauzeto jedno 1,64/2 GB bez da sam pokrenuo aplikacije....i mob nije rootan da napomenem :D

Greenify

14 godina
HDesignz kaže...

Prvo - to ti je normalno

Drugo - ja koristim Clean Master. stavio sam si widget na home screen i jedan klik mi je dosta da obrišem sve aktivne procese ;)

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
13 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
HDesignz kaže...

Prvo - to ti je normalno

Drugo - ja koristim Clean Master. stavio sam si widget na home screen i jedan klik mi je dosta da obrišem sve aktivne procese ;)

A trece, bacite oko na moju temu I saznajte zasto ih ne ubijati :)

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

13 godina
HDesignz kaže...

Koji mob imas?

Ja imam nexus4 i zauzeto mi je max 1/2gb.. jednom tjedno ocistim sa clean masterom cache itd..

14 godina
Android borbeni komplet

dovoljno ti je ako imas app2sd il sad se na novo zove nesto tipa AppMgr III tako nekako  pa kad pokrenes tu aplikaciju automatski ti izracuna kolko ti se u cache nakupilo pa te i pita dal zelis ocistit to. jednim klikom ocistis i to je to ;) 

Error 404 Not Found

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Android borbeni komplet

Pozdrav. 

Zna li neko gdje mogu da skinem official ROM za HTC Desire C?

1 3 hvala 0
14 godina

imas na XDA

Error 404 Not Found
13 godina
HDesignz kaže...

sve od RAM-u i task killer-ima

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
13 godina
neaktivan
user3468 kaže...
HDesignz kaže...

Koji mob imas?

Ja imam nexus4 i zauzeto mi je max 1/2gb.. jednom tjedno ocistim sa clean masterom cache itd..

note 2

pacoo thx pročitam text :)

13 godina
neaktivan
Pacoo kaže...
HDesignz kaže...

sve od RAM-u i task killer-ima

To je isti tekst kojeg sam mu ja par postova iznad preporučio {#}

16 godina
Android borbeni komplet

Postoji li numerička tipkovnica na 4.2.1.  cubot one, nešto kao na syimbianu?

StariGad_HR @battlefield
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Android borbeni komplet

Nije li Slooshaj! trebao dobiti "update" nešto kao i-OS 7 , tj, takav dizajn {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Butcher kaže...

Postoji li numerička tipkovnica na 4.2.1.  cubot one, nešto kao na syimbianu?

Mislis na nesto ovakvo? Ja imam Smart Keyboard i ta opcija se nalazi pod Meni-> Postavke-> Jezik i tipkovnica-> Smart Keyboard Pro-> General Settings-> Portrait mode-> odaberes T9. Vjerujem da se ta opcija nalazi i na većini ostalih tipkovnica, pa potraži na sličnome mjestu.

PS: jednom je spomenuto ovdje o tipkovnici koja se onda tek počela razvijati, radi se o Minuum Keyboard tipkovnici, a sad vidim da je na marketu i na rasprodaji je, pa ako koga zanima. Ovdje je video

da se bolje shvati princip rada tipkovnice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 12:53 (Osa).
16 godina
Osa kaže...

PS: jednom je spomenuto ovdje o tipkovnici koja se onda tek počela razvijati, radi se o Minuum Keyboard tipkovnici, a sad vidim da je na marketu i na rasprodaji je, pa ako koga zanima. Ovdje je video

da se bolje shvati princip rada tipkovnice.

Nemamo koristi od nje dok ne ubace hrvatski jezik.

šumski put je bio ravan.
15 godina
protjeran

Treba mi app za mail. Imam Outlook i Gmail, tako da mi treba jedna app za to sve.

B-A-R-C-A
14 godina
iNo_bhf kaže...

Treba mi app za mail. Imam Outlook i Gmail, tako da mi treba jedna app za to sve.

Evo.. zove se all email providers. Samo upises email na google play i druga po redu ;) 

Error 404 Not Found
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice