Pitanje mi se povezuje za već jednom otvorenom temom, pošto se sada radi vjerovatno o RAM memoriji onda onda nastavljam ovdje.
Otkrio sam da mi se komp gasi kada je RAM memorija postavljena na 2400mhz (na 2133mhz nisam ni pokušao). igranjem gta 5 tj. kada ga opteretim (nikad na testovima se ne gasi vjerovatno ga ne opteretim dovoljno)
Do čega bi mogao biti problem, trebam li dirati napone ili..?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koju izabrati od ove tri memorije:
- Kingston 8GB 1600MHz DDR3 CL9 HyperX Savage
- Crucial 8GB DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport Series
- Kingston 8GB DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury Black Series
Ima li neke velike razlike između njih? Pročitao sam da OC procesora zna automatski sniziti frekvenciju memorije. Nisam još ništa OC, novi sam u tome, još sve polako proučavam, memoriju uzimam sutra i ne bih htio nešto krivo predvidjeti pa da u budućnosti imam problema. Koliko ima istine u tome?
Imam Acer Aspire V3-574G (maticna: Acer USOPP_BH).Posto je novija serija (V15), na stranicama proizvodjaca memorije jos uvijek ove maticne nema (ili ju ja barem ne mogu pronaci).
Trenutno je u njemu jedan modul od 4GB. Cilj mi je na kraju imati 8GB ili vise. Modul kakav je sada u njemu nije moguce nabaviti po normalnim cijenama. Razmisljao sam da kupim modul od 8GB, probam ga ugraditi zajedno s ovim trenutnim, pa ako radi, super, ako ne, izvaditi ovaj stari.
Na slici je info o trenutnoj memoriji. Mozete li mi preporuciti neki kompatibilan njemu, od 8GB? Ne bih isao preko 400kn.
EDIT: sad tek vidim da se na slici ne vidi, trenutna memorija je DDR3L, kontaktirao sam Acer i kazu da je samo "DDR3 PC3L 1600" kompatibilna, sto bi valjda znacilo DDR3L (ispravite me ako grijesim). Nisam siguran zasto je na slici samo DDR3 (slika je iz programa hwinfo).
EDIT2: najbolje sto sam za sada nasao je ovo: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_164&products_id=14156
Ne znam je li to mit ili istina, ali cini mi se da sam procitao da je 8 giga u 2 sticka brze nego 8 u jednom, je li to istina i je li mi dosta 1600 Mhz za igre?
i mene ovo zanima, koja je razlika izmedi 1x8gb i 2x4gb?
Ne znam je li to mit ili istina, ali cini mi se da sam procitao da je 8 giga u 2 sticka brze nego 8 u jednom, je li to istina i je li mi dosta 1600 Mhz za igre?
Zanemarivo, samo s 2x4 kitom popunjavaš 2 utora dok s 1x8 samo jedan pa se gleda kao za buduću nadogradnju.
Za igre 1600 Mhz je sasvim dosta, razlika je možda 2-3 fps isto kao razlika između proizvođaća ramova kad se kupuje brži ram.
Imam 2x2x4 Gb Patriote na 2133 MHz i jedino u ćemu vidim ubrzanje je surfanje.
Zanemarivo, samo s 2x4 kitom popunjavaš 2 utora dok s 1x8 samo jedan pa se gleda kao za buduću nadogradnju.
Za igre 1600 Mhz je sasvim dosta, razlika je možda 2-3 fps isto kao razlika između proizvođaća ramova kad se kupuje brži ram.
Imam 2x2x4 Gb Patriote na 2133 MHz i jedino u ćemu vidim ubrzanje je surfanje.
znači, ako stavim 1x8gb fury necu pogrijesiti sto nisam stavio 2x4gb? Jer je 1x8gb za nekih 50tak kn jeftiniji
znači, ako stavim 1x8gb fury necu pogrijesiti sto nisam stavio 2x4gb? Jer je 1x8gb za nekih 50tak kn jeftiniji
Nema greške, misliš na konfu iz potpisa?
Nema greške, misliš na konfu iz potpisa?
ne, diners mi je ogranicen pa sam morao mjenjat planirano.
- 1x Kingston HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 CL10
- 1 x Matična ploča Asus H97-PLUS
- 1 x MSI AMD Radeon R9 390 GAMING 8G, 8GB GDDR5/512-bit PCIe 3.0, 2×Dual-link DVI-D/HDMI/DP, Twin Frozr V
- 1 x Toshiba HDD 1TB,7200rpm, 32MB
- 1 x Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER
- 4660 i5 3.2
- Zalman r1
A sljedeci mjesecc ssd i monitor 24". Ovaj mjesec ce biti na monitoru 19" 1440*
ne, diners mi je ogranicen pa sam morao mjenjat planirano.
- 1x Kingston HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 CL10
Ah nova kanta, uzimaj nemaš beda iovako ubrzo budeš uzimao još još 1x8 Gb, pogotovo ako budeš išao s novim monitorom na veću rezoluciju od FHD.
Uzeo sam upravo s ebay-a za 100kn samsung 800mhz ddr2 2x4gb.Dal sad valja taj ram uopce za tu cijenu i dal ce mi bit dosta za programiranje(dev-c++) i igranje igrica tu i tamo ili sam trebo uzet 16gb?
Pa dobro, s tim procesorom i grafickom bi trebale novije igre raditi na low, bar vecina, neka najzahtevnije - ne.
Sto se tice programiranja, s obzirom da radis u Dev C++ moglo bi se pretpostaviti da si pocetnik, tako da ce ti biti taman i moci ces bez problema raditi u Dev C++ sa 8 GB RAM-a.
Ma znam ima komp vec 5 godina sigurno a nemam bas love za kupit ili nadogradit novo haha.Poceli smo bili sa c++ i onda smo se u skoli prebacili na win 10 c++ se poceo placat pa smo presli na dev-c++
pozdrav, imam asus g551jw, trebalo bi mi 8gb rama
pa jel moze preporuka od negdje di je najisplativije
hvala :D
pozdrav, imam asus g551jw, trebalo bi mi 8gb rama
pa jel moze preporuka od negdje di je najisplativije
hvala :D
Nosi u servis i neka oni ugrađuju, jer ako kupiš krivi ram...
Bilo je takvih slućaja na forumu a poslje u 3 pm.
Pozdrav, U jednoj od uredskih konfiguracija imam 2x2 GB DDR3 rame , sada bih želio nadograditi na 8 sveukupno, dakle još četiri. Može pomoć oko izbora.
Ovo su rami koji su trenutno unutra : http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9AD3K2_4G.pdf
Matična je Asrock 890GX Extreme 4 , Pocesor phenom 2 , x6 1055T
Hvala
Uzmi jos jedan takav modul od 4 GB i to je to. Naravno gledaj da ti bude ista frekvencija (1600 MHz).
pozz ljudi
koja DDR3 memorija je stabilnija, kvalitetnija i bolja, Kingstone ili GSkill? Da li uzeti 1600 ili 1866 ili jos sa više MHz za gaming pc? Ima li kod nas još nekih DDR3 memorija koje su vrijedne pažnje?
lp
Obzirom da ne treba izmišljati toplu vodu, RAM koji radi na 1600 MHz i C9 latencijama je još uvijek sasvim dovoljan za svaki PC. Kingston i G.Skill kao i Corsair i još neki drugi proizvođači su su isti kadad je riječ o RAM modulima sa specifikacijama koje sam naveo. Napominjem da je kapacitet još uvijek u prednosti nad brzinom RAM-a i da RAM još uvijek najmanje utiče na opće performanse računala.
Pozdrav momci, ovako imam jednu dilemu, igram malo COD GHOSTS MULTIPLAYER a imam 4gb rama i malo laga al kako kad pa ja mislim da je to do rama jer kad ne zašteka fps je dobar tj fluidna je igra. (najčešće štekuca na početku igre)
E sad moji rami su CORSAIR XMS 3 - 2X2GB 1600 Mhz
Moje pitanje, tj dva pitanja su:
Da li mogu staviti npr G-SKILL 2x2gb (300kn) ili da stavim nešto drugo?
Da li je možda do hard diska da igra malo šteka?
Hvala, nisam dovoljno pametan više!
Pozdrav momci, ovako imam jednu dilemu, igram malo COD GHOSTS MULTIPLAYER a imam 4gb rama i malo laga al kako kad pa ja mislim da je to do rama jer kad ne zašteka fps je dobar tj fluidna je igra. (najčešće štekuca na početku igre)
E sad moji rami su CORSAIR XMS 3 - 2X2GB 1600 Mhz
Moje pitanje, tj dva pitanja su:
Da li mogu staviti npr G-SKILL 2x2gb (300kn) ili da stavim nešto drugo?
Uzimaj 2X4 Gb Corsair.
Može i G.Skill ali moraš paziti kako bi im se poklapale latencije i napon s tvojim postojećim Corsairima.
Tip-Corsair 2x4
Uzeo sam jednu od 4 gb rekao je i linksu da nema veze tolko dual channel a da je ta jeftinija CORSAIR VENGEANCE LP 4GB 1600 9-9-9-24
Pozdrav.
Trenutno imam 4GB RAM memorije 9-9-9-24 1600MHz, Corsair Vengeance ( http://www.corsair.com/en/vengeance-4gb-single-module-ddr3-memory-kit-cmz4gx3m1a1600c9 )
Matična je Gigabyte GA 870A UD3.
RAM je trenutno otključan na 1866MHz. Da li mogu sada staviti 1866MHz RAM, još 8 ili 12 GB (matična podržava do 16GB), i koji preporučujete. Iako, radije bih uzeo 8GB, jer nemam više mjesta do hladnjaka od proca.
Kad kažeš otključan da li misliš da je RAM overclock-an?
kolika je razlika u preformansama između ddr4 2133 i 2666 memorije
kolika je razlika u preformansama između ddr4 2133 i 2666 memorije
Tolika da je ne možeš uočiti golim okom.
Sad imam G.Skill Ripjaws 8GB (2x4) DDR3@ 1600MHz
Namjeravao sam uzeti 2x8GB module, a ove sadasnje bih prodao.
Koji od ova dva ili nesto trece?
Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)White
AMD RADEON R7, Performance series R7316G1869U2K, DDR3 1866MHz, kit 2x8G
kingston
Naruceni HyperX Fury 2x8GB.
Da li mi se isplati ostaviti ovih 2x4GB sto imam, pa da vozim 2x8GB + 2x4GB?
Maticna je pod moj PC.
Naruceni HyperX Fury 2x8GB.
Da li mi se isplati ostaviti ovih 2x4GB sto imam, pa da vozim 2x8GB + 2x4GB?
Maticna je pod moj PC.
Ostavi ih, iovako bi dobio siću u prodaji a od viška glava ne boli bar što se ram-a tiće.
Postoje li memeorije koje rade samo s amd-ovim ili samo sa intelovim procesorima ?