Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.063.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav,

ovo je sto ja imam :

Kingston 1333MHz / 8GB - CL9  - 8,00GB Single-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)

mislim si uzet jos jedn od 8 giga - pa sad koje mogu/moram tocno isto ovaj model ili mogu nesto drugo ? ako moze neko ime dapotrazim ili direkt link na ponudu.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Na specifikaciji i-3 procesora Haswell piše da podržavaju rad memorije do 1600 Mhz. Zanima me ako MBO podržava rad memorije do 3000 Mhz i ako se umetne odgovarajući RAM od 3000 Mhz da li bi memorija radila na toj brzini?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Učitaš u Bios-u XMP postavke i nemaš brige.

Unlock the Power Within
15 godina
Hvala na odgovoru, može samo još jedno kratko pitanje. Gubi li se garancija na procesor kao u slučaju kad se procesor OC?
15 godina

A gledaj Intel navodi kako Haswell podržava najviše 1600Mhz @1.5V. Sve iznad toga se smatra overclockom.

Unlock the Power Within
11 godina
neaktivan
Tiby kaže...
SiNO22 kaže...
fpozar kaže...

Ne znam je li to mit ili istina, ali cini mi se da sam procitao da je 8 giga u 2 sticka brze nego 8 u jednom, je li to istina i je li mi dosta 1600 Mhz za igre?

i mene ovo zanima,  koja je razlika izmedi 1x8gb i 2x4gb?

Zanemarivo, samo s 2x4 kitom popunjavaš 2 utora dok s 1x8 samo jedan pa se gleda kao za buduću nadogradnju.

Za igre 1600 Mhz je sasvim dosta, razlika je možda 2-3 fps isto kao razlika između proizvođaća ramova kad se kupuje brži ram.

Imam 2x2x4 Gb Patriote na 2133 MHz i jedino u ćemu vidim ubrzanje je surfanje.

Evo ja baš radi surfanja gledam jer imam MSI B150M Bazooka s1151,DDR4 i jedan Kingmax 1x4GB DDR4 2133 GLJF. Intel Core i3-6100 3,7 GHz, Skylake. To mi složili u trgovini gdje je kupljeno. Usput sam, da ne tražim kasnije ako bude nekome trebalo, kupio još jedan Kingmax 1x4GB DDR4 2133 GLJF. Ako mi ubrzava surfanje, ubacio bi ga tako da imam 2×4 ali govore da neću dobiti ništa na brzini surfanja, otvaranja stranica. Ako misliš da bi ubrzalo nešto da ne stoji zapakiran? Dali samo da ga ubacim ili trebam u postavkama nešto mijenjati. Učim se pomalo jer veze nemam. Hvala ti unaprijed na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 13:58 (kokomoko).
14 godina
kokomoko kaže...

Evo ja baš radi surfanja gledam jer imam MSI B150M Bazooka s1151,DDR4 i jedan Kingmax 1x4GB DDR4 2133 GLJF. Intel Core i3-6100 3,7 GHz, Skylake. To mi složili u trgovini gdje je kupljeno. Usput sam, da ne tražim kasnije ako bude nekome trebalo, kupio još jedan Kingmax 1x4GB DDR4 2133 GLJF. Ako mi ubrzava surfanje, ubacio bi ga tako da imam 2×4 ali govore da neću dobiti ništa na brzini surfanja, otvaranja stranica. Ako misliš da bi ubrzalo nešto da ne stoji zapakiran? Dali samo da ga ubacim ili trebam u postavkama nešto mijenjati. Učim se pomalo jer veze nemam. Hvala ti unaprijed na odgovoru.

Ako ti je brzina neta mala nema te memorije koja ti može pomoći oko brzine otvaranja stranica.

Samo ti ubodi sve ramove koje imaš, od viška glava ne boli.

Ako su svi istih latencija i napona sve ti bude išlo na auto postavke.

17 godina

Poz,

da li netko ipak mozda zna odg na moe pitanje?

ako nista,onda cu se raspitat kod ovih da li imaju iste onda.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cropunk kaže...

Poz,

da li netko ipak mozda zna odg na moe pitanje?

ako nista,onda cu se raspitat kod ovih da li imaju iste onda.

hvala

Traži iste to je najbolje.

11 godina
neaktivan

http://www.overclock.net/t/1053842/what-is-row-refresh-cycle-time-and-how-does-it-affect-performance

So lower Row Refresh Cycle Time (tRFC) results in better performance. Kaže on.

Intel Core i3-6100 3,7 GHz, Skylake, Socket 1151 51W, Memorija: Kingmax 2x4GB DDR4 2133 GLJF, Matična ploča: MSI B150M Bazooka s1151,DDR4 a TRCF mi 278, slab procesor ili?

[IMG]http://i68.tinypic.com/2ujmixg.jpg[/IMG]

Sve novo i radi ali??

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 13:47 (kokomoko).

0 0 hvala 0
16 godina
imam malo stariju masinu namjeravam stavit 2 keksa od 4 gb ddr2 ili ddr 3 dali mi moze netko preporuciti koju memoriju da kupim i gdje ? maticna je https://www.asus.com/Motherboards/P5G41TM_LX/ znaci podrzava ddr2 i ddr 3
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
geek_boy kaže...
imam malo stariju masinu namjeravam stavit 2 keksa od 4 gb ddr2 ili ddr 3 dali mi moze netko preporuciti koju memoriju da kupim i gdje ? maticna je https://www.asus.com/Motherboards/P5G41TM_LX/ znaci podrzava ddr2 i ddr 3

Corsair http://www.ebay.com/itm/8GB-2X-4GB-DDR3-PC3-12800-1600-240-NON-ECC-LOW-DENSITY-CMX8GX3M2A1600C9-ver5-12-/301855463141?hash=item4647fcd6e5:g:uMwAAOSwpRRWo9~G

Koliko vidim u korisničkom priručniku tvoje matične ploče, ona podržava isključivo DDR3 RAM do 1333 MHz. Jesi li siguran da podržava i DDR2? Ovaj RAM koji sam ti predložio radi na 1600 MHz što nije smetnja samo ga podesiš u BIOS-u i ručno smanjiš latencije na C8 ili možda čak uspiješ na C7. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 7:19 (phoenix2003).
16 godina
Sad imam 4 gb ddr2 tak da nije greska nikakva a ovo za latencije se nebi stel pačat u to u biosu jer se to ne razmem ima li koji orginalni rami 2x4 gb kit da pasu na navedenu maticnu ?e da zaboravil rec procesor trenutni gore je intel core 2duo (znam prastari ali radi) E7300 ako ima veze to sta u izboru rama.
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ili nemaš tu ploču ili nemaš DDR2 memoriju.

Ploča sa linka podržava samo DDR3!

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
moj bed krivu plocu sam stavil zajebo se za jedno slovo nevermind ploca je ova (prava) https://www.asus.com/Motherboards/P5G41CM_LX/ pa vrijedi isto pitanje i dalje ...
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vrijedi isti odgovor i za memoriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

znaci ovi rami paseju koje si naveo?

Samobor je lepa varoš
15 godina

Između ostalih, pašu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Daj mi reci samo kolko bitrebal latenciju smanjit i kako ?
Samobor je lepa varoš
15 godina

To se radi u BIOS-u. Pročitaj korisnički priručnik matične ploče. Za početak postavi frekvenciju na 1333 a latencije ostavi na tvorničkim C9. Kada testiraš računar i uvjeriš se da je stabilan, smanji latencije na C8 i opet testiraj stabilnost. Ako sve bude radilo kako treba, smanji latencije na C7 i opet testiraj stabilnost.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Ok hvala kupio ram memoriju sa tvog linka nadam se da ce radit sve ok ceka se dostava
Samobor je lepa varoš
11 godina

Ohaj, imam sad priliku prodat svoje rame pa me zanima koje bi mi preporucili za moju konfu. 

Na ljeto cu vjerojatno uzeti gtx 980ti pa pretpostavljam da je i to faktor. 

i7 4790K, GTX 970, MSI Gaming 5, hyperx 4x2 1600MHz.

Razmisljam vec dugo o narucivanju izvana 2x8 hyperx ili gskill pa eto, sad je prilika. Uzet li 1600 ili 1866 ii 2400 MHz?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
15 godina

Idi na 2400 Mhz i vodi se onom starom izrekom: Od viška glava ne boli.

Unlock the Power Within
15 godina
gocc01 kaže...

Ohaj, imam sad priliku prodat svoje rame pa me zanima koje bi mi preporucili za moju konfu. 

Na ljeto cu vjerojatno uzeti gtx 980ti pa pretpostavljam da je i to faktor. 

i7 4790K, GTX 970, MSI Gaming 5, hyperx 4x2 1600MHz.

Razmisljam vec dugo o narucivanju izvana 2x8 hyperx ili gskill pa eto, sad je prilika. Uzet li 1600 ili 1866 ii 2400 MHz?

Radna frekvencija RAM-a je još uvijek komponenta koja najmanje utiče na opće performanse računara. Kapacitet, dakle koliko GB radne memorije računar ima na raspolaganju, je taj odlučujući faktor. Možeš slobodno ostati na 1600 MHz sa latencijama C9 jer nema vidljive razlike između RAM-a koji radi na 1600 MHz i 2133 MHz ili nekoj višoj frekvenciji.

14 godina
phoenix2003 kaže...

Radna frekvencija RAM-a je još uvijek komponenta koja najmanje utiče na opće performanse računara. Kapacitet, dakle koliko GB radne memorije računar ima na raspolaganju, je taj odlučujući faktor. Možeš slobodno ostati na 1600 MHz sa latencijama C9 jer nema vidljive razlike između RAM-a koji radi na 1600 MHz i 2133 MHz ili nekoj višoj frekvenciji.

Varaš se, kad kod sebe stavim ramove na 2133 MHz ne osjeti se ubrzanje nego je sve nekako "fluidnije" od surfanja do igara.

Kao da cijeli komp puno bolje diše pogotovo ako se kombinira jaki cpu+jaki gpu.

Tako je moj savjet uzmite slobodno brže ramove za vrhunske komponente.

11 godina

Nasao jesam, Hypery Fury 1866 ili gskill ares ali cekam u drugoj temi odgovor da vidim jel sigurna ta stranica. 

Mislim da 68€ plus postarina koliko bude nije puno a cijenom su 1600 i 1866 isti. 

Ne bavim se clockanjem, mozda jednog dana ako "zatreba" 

tak da mi s druge strane osnovni takt od 1600 MHz odgovara.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina
gocc01 kaže...

Ne bavim se clockanjem, mozda jednog dana ako "zatreba" 

tak da mi s druge strane osnovni takt od 1600 MHz odgovara.

Nema tu klokanja samo u biosu s auto postavke staviš na željenu ferkvenciju (koju podržavaju moduli) i save&exit.

Pišeš kako planiraš gtx 980ti pa stoga mislim kako ciljaš na veću rezoluciju od HD, razmisli o 16 Gb rama (čisto prijateljski savjet iz iskustva).

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 14:02 (Tiby).
15 godina

Apsolutno se slažem sa kolegom Tiby uvezi 16 Gb. Danas je 8Gb RAM-a neki minimum. Neki dan sam igrao Dying Light i primjetio sam da igra koristi više od 7 Gb RAM-a. Tako da svakako razmisli o 16 Gb.

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Tiby kaže...
phoenix2003 kaže...

Varaš se, kad kod sebe stavim ramove na 2133 MHz ne osjeti se ubrzanje nego je sve nekako "fluidnije" od surfanja do igara.

Kao da cijeli komp puno bolje diše pogotovo ako se kombinira jaki cpu+jaki gpu.

Tako je moj savjet uzmite slobodno brže ramove za vrhunske komponente.

Imam nesreću da mi računar ne može biti brži jer imam 32 GB RAM-a i uključen rapid mod kod Samsung 840 PRO SSD-a pa ne mogu osjetiti razliku kod 2133 MHz RAM-a. Elem, istovremeno kod RAM-a koji radi na višoj frekvenciji latencije su otpuštene (obično CL11) pa se sve svede na isto kao i kod 1600 MHz RAM-a CL9. Ako se već želi kupiti brz RAM treba tražiti RAM koji ima zategnute latencije (npr. 1600 MHz CL7 ili čak CL6, 2133 MHz CL9). Nije dovoljno samo pomenuti radnu frekvenciju da bi odredio koliko je RAM brz, već su latencije te koje su isto tako važne. Također, moraš znati i da li ovaj RAM podržava tvoja matična ploča.

Puls3 kaže...

Apsolutno se slažem sa kolegom Tiby uvezi 16 Gb. Danas je 8Gb RAM-a neki minimum. Neki dan sam igrao Dying Light i primjetio sam da igra koristi više od 7 Gb RAM-a. Tako da svakako razmisli o 16 Gb.

Da, svakako 16 GB a ostalo sam već napisao iznad.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice