Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.064.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

samo da vas pohvalim, super korisno sve, pomoglo mi je.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Troll alert! (potencijalni)

Možda je već raspravljano, ali zašto je od 2008. godine cijena za 1GB RAM-a praktički ista? (danas bi za cijenu 4 gb ddr2 nekad trebalo kupiti barem 8 gb ddr3)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Očigledno je porasla potražnja koja, prema osnovnim zakonima ekonomije, podiže i cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
phoenix2003 kaže...

Očigledno je porasla potražnja koja, prema osnovnim zakonima ekonomije, podiže i cijenu.

Možda, ali ne vjerujem. Prodaja PCa stagnira.

Kako je npr cijena SSDova po GB drastično pala od npr 2008.

Dobro, šta je tu je, a i ram kad se jednom kupi nema neke troškove tipa benzin i sl.. :)

15 godina

Pa baš je to razlog. Prodaja NOVIH PC-ja stagnira. Ljudi nadograđuju stare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja jos nisan nasa ddr3 rame 1600-1866 s CL manjom od 9.....zna li itko.... 

EDIT:

evo kupia san Mushkin Redline Ridgeback, 1x8gb 1866 cl 9... 650 kn na popustu u Linksa..kolko citan dobar je mushkin, jel ima ko od vas pa da mi da koji dojam ili nesto hehe :)

antevukusic
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 18:49 (szx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dakle uzimam 16GB DDR4 rama i trebam savjet?

i ako moze neki prijedlog za rame koji ce stati uz: be quiet! dark rock 3 pro cooler

4x4 kit

2x8 kit

imam 8 slotova na maticnoj

For The Horde
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ploca koju imas radi sa quad channel memorijom. Ides na 4x4 soluciju.

Btw koja je ploca u pitanju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rav3n kaže...

Ploca koju imas radi sa quad channel memorijom. Ides na 4x4 soluciju.

Btw koja je ploca u pitanju?

MSi x99S Gaming 7

For The Horde
15 godina

Kako reče kolega idi 4x4 jer će tako raditi u quad channel modu. Što se tiče izbora, za svaki slučaj uzmi low profile RAM Corsair ili Kingston. U većini slučajeva nabrijani RAM hladnjaci su samo estetski dok i nemaju baš neke naročite funkcije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 18:18 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kako reče kolega idi 4x4 jer će tako raditi u quad channel modu. Što se tiče izbora, za svaki slučaj uzmi low profile RAM Corsair ili Kingston. U većini slučajeva nabrijani RAM hladnjaci su samo estetski dok i nemaju baš neke naročite funkcije.

idem na 32 GB DDR4-ke

For The Horde
16 godina
neaktivan

pozz uzeo bi Kingston 8GB 1600MHz CL10 DIMM DDR3 memorija HyperX Fury Black Series pa me zanima jeli bolje u komadu 8 gb ili u kitu 2x4 ?

EUNE LOL: frenkySTYLE
15 godina
neaktivan
Ovisi podržava li ti memorije u komadu 8GB, i ovisi koji su ti budući planovi.

Osobno bih si uzeo 2x4 samo eto tako, ako jedna krepa, da mi druga radi dok je ova na garanciji. A ako bih išao na 16GB, onda bih uzeo 8GB, ako MBO podržava.
A inače ostalih nekih caka baš i nema.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina

@Turbojc 

Koja to imalo modernija ploca ne podrzava 8GB keks? S obzirom da je DDR3 ploca je ipak "malo" moderinija.

@Ryder007

Ides logicno 2x4 jer svaka ploca podrzava dual channel. Jedini izuzetak bi bio ako ploca kojim slucajem ima samo 2 utora za memoriju. U tom slucaju ako imas u skorom planu uzimati jos memorije ides na 1x8 tako da ti ostaje drugi slobodan za dodatnih 8gb

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 11:53 (Rav3n).
15 godina
neaktivan
Želiš reći da svaka ploča koja podržava DDR3 ujedino podržava i 8GB u jednom slotu? Nisam to znao, drago mi je to čuti.

Btw, s ovim ostalim što si rekao se slažem.
Nema tu neke velike filozofije.
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina

Netačno!  Ne podržavaju sve matične ploče module kapaciteta 8GB. Da li neka matična ploča podržava modul od 8GB RAM-a, treba provjeriti u njenom korisničkom priručniku ili na web stranici proizvođača matične ploče.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

@turbojc

Ne, nisam to rekao. A to sto izvlacis iz konteksta kako tebi odgovara je vec tvoj problem. Jako su rijetke ploce koje ne podrzavaju 8GB module i to su obicno one najjeftinije od 50, 60$. Sto se tice samih ploca za naprimjer 1150 stvarno mi ne pada napamet ni jedna koja ne podrzava jer je to standard... Morao bih se dobro potrudit da nadjem takvu.. Sansa da ima bas plocu koja ne podrzava je mizerna.

Da skratimo pricu..

@Ryder007

Ako je u pitanju ploca iz MojPC idi onako kako sam ti rekao. Koliko vidim ta ploca podrzava i 16GB module

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 14:10 (Rav3n).
12 godina
protjeran

Oce ploca Asrock Fatal1ty 990FX porzavat 4 keksa po 4 GB  G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXM, DDR3 1600MHz..  Trazim po manualima i vidim da nema tog modela tocno pa me zanima , prije nego sta kupim plocu i rame oce pasat to jedno na drugo ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hoce, ne vidim zasto nebi..

http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20990FX%20Killer/?cat=Specifications

Ovamo imas speficikacije; 

ploca ima 4x ddr slota i max kapacitet od 64 gb znaci da podrzava bilo koje plocice do 16gb velicine

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Rav3n kaže...

Hoce, ne vidim zasto nebi..

http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20990FX%20Killer/?cat=Specifications

Ovamo imas speficikacije; 

ploca ima 4x ddr slota i max kapacitet od 64 gb znaci da podrzava bilo koje plocice do 16gb velicine

ma nemam pojma zasto nebi , ko pita neskita . I mislio sam da hoce podrzavat bez problema .. ty

12 godina
neaktivan

Zna tko ima gdje za kupiti Kingston HyperX Blu 8gb 1600Mhz, CL9? Imam jednu pločicu od 8gb i htio bih još jednu uvaliti u pc ali ne mogu naći nigdje tu memoriju više. :/

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozz! Zanima me može li OVA ram pločica od 2GB na moju matičnu??Jeli ima ikakve veze oni kodovi rama tj.onaj broj kombiniran sa brojevima i slovima??Matična je OVA!Hvala na odgovorima unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CPU kaže...

Pozz! Zanima me može li OVA ram pločica od 2GB na moju matičnu??Jeli ima ikakve veze oni kodovi rama tj.onaj broj kombiniran sa brojevima i slovima??Matična je OVA!Hvala na odgovorima unaprijed!

Znali itko,molim vas da požurite sa odgovorom jer mi treba hitno memorija! Hvala!

15 godina

Može.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Kingston HyperX Fury Blue CL10, HX318C10F/8 8gb taj ram imam i u cpuz pokazuje da radi na 800mhz :S zar ne bih trebao raditi na 1866mhz??

evo slika ili sam ja nesta pogresno shvatio :S evo slika ili sam ja nesta pogresno shvatio :S
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 22:04 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uđi u BIOS i podesi ga ručno na 933 (1866).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel mi može netko reci koji ram bi bilo najbolje da stavim na ovu ploču gigabyte ga-870a-usb3 , htio bi 8gb rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav

Koja ram memorija bi bila najbolja za ovu ASUS sAM3+ M5A97 EVO r2,0 maticnu, dosta sam guglao i ne mogu se bas snaci, uzeo bih 2 x 4 giga jer sam citao da je bolja opcija dual chanel nego 1 x 8, na maticnu bi isao fx 6300 a poslije eventualno neki 8xxx, ta maticna nije za neke zesca klokanja ali cisto malo budem digao proc jer se moze a vidim da ploca podrzava ram 2133 oc. pa neka preporuka, sto se tice love optimalna granica bila bi 700 kuna ali moze i vise ako ima smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
njuskac kaže...

Jel mi može netko reci koji ram bi bilo najbolje da stavim na ovu ploču gigabyte ga-870a-usb3 , htio bi 8gb rama.

Kingston 1333 MHz, C9.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice