http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5226&osCsid=bb0df5ba1b57cec2809c46e4f1510051
hoce li mi ova valjati?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5226&osCsid=bb0df5ba1b57cec2809c46e4f1510051
hoce li mi ova valjati?
samo da vas pohvalim, super korisno sve, pomoglo mi je.
Troll alert! (potencijalni)
Možda je već raspravljano, ali zašto je od 2008. godine cijena za 1GB RAM-a praktički ista? (danas bi za cijenu 4 gb ddr2 nekad trebalo kupiti barem 8 gb ddr3)
Očigledno je porasla potražnja koja, prema osnovnim zakonima ekonomije, podiže i cijenu.
Očigledno je porasla potražnja koja, prema osnovnim zakonima ekonomije, podiže i cijenu.
Možda, ali ne vjerujem. Prodaja PCa stagnira.
Kako je npr cijena SSDova po GB drastično pala od npr 2008.
Dobro, šta je tu je, a i ram kad se jednom kupi nema neke troškove tipa benzin i sl.. :)
Pa baš je to razlog. Prodaja NOVIH PC-ja stagnira. Ljudi nadograđuju stare.
ja jos nisan nasa ddr3 rame 1600-1866 s CL manjom od 9.....zna li itko....
EDIT:
evo kupia san Mushkin Redline Ridgeback, 1x8gb 1866 cl 9... 650 kn na popustu u Linksa..kolko citan dobar je mushkin, jel ima ko od vas pa da mi da koji dojam ili nesto hehe :)
Dakle uzimam 16GB DDR4 rama i trebam savjet?
i ako moze neki prijedlog za rame koji ce stati uz: be quiet! dark rock 3 pro cooler
4x4 kit
2x8 kit
imam 8 slotova na maticnoj
Ploca koju imas radi sa quad channel memorijom. Ides na 4x4 soluciju.
Btw koja je ploca u pitanju?
Ploca koju imas radi sa quad channel memorijom. Ides na 4x4 soluciju.
Btw koja je ploca u pitanju?
MSi x99S Gaming 7
Kako reče kolega idi 4x4 jer će tako raditi u quad channel modu. Što se tiče izbora, za svaki slučaj uzmi low profile RAM Corsair ili Kingston. U većini slučajeva nabrijani RAM hladnjaci su samo estetski dok i nemaju baš neke naročite funkcije.
Kako reče kolega idi 4x4 jer će tako raditi u quad channel modu. Što se tiče izbora, za svaki slučaj uzmi low profile RAM Corsair ili Kingston. U većini slučajeva nabrijani RAM hladnjaci su samo estetski dok i nemaju baš neke naročite funkcije.
idem na 32 GB DDR4-ke
pozz uzeo bi Kingston 8GB 1600MHz CL10 DIMM DDR3 memorija HyperX Fury Black Series pa me zanima jeli bolje u komadu 8 gb ili u kitu 2x4 ?
@Turbojc
Koja to imalo modernija ploca ne podrzava 8GB keks? S obzirom da je DDR3 ploca je ipak "malo" moderinija.
@Ryder007
Ides logicno 2x4 jer svaka ploca podrzava dual channel. Jedini izuzetak bi bio ako ploca kojim slucajem ima samo 2 utora za memoriju. U tom slucaju ako imas u skorom planu uzimati jos memorije ides na 1x8 tako da ti ostaje drugi slobodan za dodatnih 8gb
Netačno! Ne podržavaju sve matične ploče module kapaciteta 8GB. Da li neka matična ploča podržava modul od 8GB RAM-a, treba provjeriti u njenom korisničkom priručniku ili na web stranici proizvođača matične ploče.
Ne, nisam to rekao. A to sto izvlacis iz konteksta kako tebi odgovara je vec tvoj problem. Jako su rijetke ploce koje ne podrzavaju 8GB module i to su obicno one najjeftinije od 50, 60$. Sto se tice samih ploca za naprimjer 1150 stvarno mi ne pada napamet ni jedna koja ne podrzava jer je to standard... Morao bih se dobro potrudit da nadjem takvu.. Sansa da ima bas plocu koja ne podrzava je mizerna.
Da skratimo pricu..
Ako je u pitanju ploca iz MojPC idi onako kako sam ti rekao. Koliko vidim ta ploca podrzava i 16GB module
Oce ploca Asrock Fatal1ty 990FX porzavat 4 keksa po 4 GB G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXM, DDR3 1600MHz.. Trazim po manualima i vidim da nema tog modela tocno pa me zanima , prije nego sta kupim plocu i rame oce pasat to jedno na drugo ?
Hoce, ne vidim zasto nebi..
http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20990FX%20Killer/?cat=Specifications
Ovamo imas speficikacije;
ploca ima 4x ddr slota i max kapacitet od 64 gb znaci da podrzava bilo koje plocice do 16gb velicine
Hoce, ne vidim zasto nebi..
http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20990FX%20Killer/?cat=Specifications
Ovamo imas speficikacije;
ploca ima 4x ddr slota i max kapacitet od 64 gb znaci da podrzava bilo koje plocice do 16gb velicine
ma nemam pojma zasto nebi , ko pita neskita . I mislio sam da hoce podrzavat bez problema .. ty
Zna tko ima gdje za kupiti Kingston HyperX Blu 8gb 1600Mhz, CL9? Imam jednu pločicu od 8gb i htio bih još jednu uvaliti u pc ali ne mogu naći nigdje tu memoriju više. :/
Može.
Uđi u BIOS i podesi ga ručno na 933 (1866).
Jel mi može netko reci koji ram bi bilo najbolje da stavim na ovu ploču gigabyte ga-870a-usb3 , htio bi 8gb rama.
Pozdrav
Koja ram memorija bi bila najbolja za ovu ASUS sAM3+ M5A97 EVO r2,0 maticnu, dosta sam guglao i ne mogu se bas snaci, uzeo bih 2 x 4 giga jer sam citao da je bolja opcija dual chanel nego 1 x 8, na maticnu bi isao fx 6300 a poslije eventualno neki 8xxx, ta maticna nije za neke zesca klokanja ali cisto malo budem digao proc jer se moze a vidim da ploca podrzava ram 2133 oc. pa neka preporuka, sto se tice love optimalna granica bila bi 700 kuna ali moze i vise ako ima smisla.
Jel mi može netko reci koji ram bi bilo najbolje da stavim na ovu ploču gigabyte ga-870a-usb3 , htio bi 8gb rama.
Kingston 1333 MHz, C9.