Zamjena napajanja zaključana tema

poruka: 30
|
čitano: 10.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Pozdrav svima

Imam PC sa komponentama: Intel Core2Quad Q6600 2.4GHz, 2GB DDR2-800 RAM, ATI Radeon HD 2600XT 256MB. Imam ga 4 mjeseca i sve je bilo dobro do prije nekoliko dana.

Poceo sam imati problema sa napajanjem. Pri kupovini sam stedio na napajanju i sada mi se desava da napajanje gubi kontakt i naponi odskacu od propisanih.

Zelio bih ga zamijeniti sam jer nikada to nisam radio. Koje mi preporucujete, na kakve probleme mogu naici pri ugradnji i da li je tesko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zamjena napajanja

Ok,preporučujem brand name napajanje od otpr.450-500 w.

to ti vjerojatno bude OK!

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

moja preporuka : corsair VX 450w ili nesto jeftinije fortron 350w (PNF)koji ce bez problema gurat tvoju konfu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

A drugi dio pitanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

nemas sto paziti, kako vadis van staro napajnje pogledaj gdje je sto bilo spojeno, te isto tako spajaj i novo, ne mozes nesto faliti...nemoj se bojati takvih stvari!.

Sto se tiče marke napajanja, sam si odluči, nešto oko ili do 500W si uzmi !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Malo "glupo pitanje" ....

Serija 2600 ne traži barem 500W napajanje?

Ivan

0 0 hvala 0
17 godina
Zamjena napajanja

uzmi corsair 450w i miran si Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

što je seth rekao,corsair za tebe čist fajn,iako nemoj ići ispod kvalitetnih 400w,ko zna,možda ćeš nadograđivati u budućnosti...

i p.s. ne treba 500w napoj za 2600xt,grafa malo troši

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zamjena napajanja
entertainment kaže...

moja preporuka : corsair VX 450w ili nesto jeftinije fortron 350w (PNF)koji ce bez problema gurat tvoju konfu

nikako ne fortron 350w,makar i je pnf.
u obzir dolaze fortron 400w pnf ,corsair vx 450 i čiftek 550w
17 godina
neaktivan

zašto nebi fortron 350 w , PNF bio dobar ?

moj komp je dizao bez problema: amd 6400+ x2 , GA-M57SLI S4 , 2 gb ddr2 , XFX 7900GS , hard , dvd , itd...

XFX 7900GS SLI
17 godina

zato jer je to za slabije konfe.

budući da ima quada treva mu jače napajanje.grafa mu je slaba,vjerojatno će je zamjenit u budućnosti.bilo bilo bi glupo da i napajanje mora mjenjat.

preporuka corsair vx 450

17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

da ,ako kolega planira za budućnost što kvalitetnije napajanje sigurno bi mu dobro došlo ovako nešto :

link1 , link 2 , link 3

a za prvu ruku napajanja koja su dosta kvalitetna , i koja će sigurno današnju noviju x2 konfu podići bez ikakvih problema :

link1 , link2

ovo je moj izbor i trgovina ve-mil =D

pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Ako ne želiš škrtariti, imaš veliko kućište i voliš modularnost, pogledaj ovo napajanje: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=025952 . Napajanje je odlično, imam ga par mjeseci, i izdržao je česte oscilacije napona mreže bez ikakvih smrzavanja ili resetiranja. Vrijednosti svih napona, uključujući i njegove dvije 12 voltne linije, nikad nisu padale ispod zadanih vrijednosti. Imam Athlona X2 4800+ i GeForce 8600GT, dvije DVD pržilice i dva SATA hard diska, i nikad problema.

Pozdrav!

Svaki put kad pišem sig netko me uhva
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brka kaže...

da ,ako kolega planira za budućnost što kvalitetnije napajanje sigurno bi mu dobro došlo ovako nešto :

link1 , link 2 , link 3

a za prvu ruku napajanja koja su dosta kvalitetna , i koja će sigurno današnju noviju x2 konfu podići bez ikakvih problema :

link1 , link2

ovo je moj izbor i trgovina ve-mil =D

pozdrav

ja ne bi niti FORTRON 550W,a ni taj Codegen.ima boljih
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Za tvoju konfiguraciju sve ispod 600w zvuci malo.  Mislim sigurno ce raditi ali koliko dugo je druga stvar.

Ne znam koliko mozes odvojiti novca za kvalitetan PS ali ako mozes kupiti ovaj nemoj se dvoumit.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817814015

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 23:01 (borgware).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
borgware kaže...

Za tvoju konfiguraciju sve ispod 600w zvuci malo.  Mislim sigurno ce raditi ali koliko dugo.

Ne znam koliko mozes odvojiti novca za kvalitetan PS ali ako mozes kupiti ovaj nemoj se dvoumit.

Nije sve u watima.Ne gleda se moze colgenovo napajanje bit 500w i cositar 420 nego se gleda A na +12

Moj stroj: MBO-Gigabyte MA69VM-S2
CPU-Amd Athlon 64 X2 6000+
RAm-Kingmax 800mhz ddr2 4 x 1gb
HDD-Segate 250gb
GPU-Gigabyte ati hd3850 256 mb...
17 godina
borgware kaže...

Za tvoju konfiguraciju sve ispod 600w zvuci malo.  Mislim sigurno ce raditi ali koliko dugo.

lol,ne čitajte ovo ^
17 godina
neaktivan
borgware kaže...

Za tvoju konfiguraciju sve ispod 600w zvuci malo.  Mislim sigurno ce raditi ali koliko dugo je druga stvar.

Šutim Ma najbolje da uzme 600W RaptoxX Professional Viče

Svako brand name PSU 350W+ će biti i više nego dost. Enermax, Silverstone, Seasonic itd.
17 godina
neaktivan

Amperi se gledaju samo na video kartici (ili neki drugi hardware koji vuce puno struje) ali ako imas puno hardware-a u kompjuteru, recimo 2-3 hard diska, 2 CD/DVD, Dual/Quad procesor onda moras gledat i koliko vata dodje u PS-u.

U svakom slucaju ABS Tagan koji samo gore naveo moze izdrzat gotovo sav hardware koji danas postoji.

17 godina
neaktivan

"lol,ne čitajte ovo ^"

Dobro nek uzme onda Koncarov PS od 20w kao sto ti imas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 23:12 (borgware).
17 godina
neaktivan
seth kaže...

uzmi corsair 450w i miran si Cool

To ti je i više nego dovoljno. Zaboravi savjete preko 500w, to ti nije potrebno ako uzmes kvalitetno brand napajanje kao corsair ili seasonic.

A isplati se i na duze staze cak i ako mislis nadogradivati racunalo.

17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Chieftec/Fortron 400w-450w, vise jedino u slucaju da ces koristit ultru ili 3870x2

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamjena napajanja

Kvalitetno napajanje od 450W je sasvim dovoljno za napajanje autorovog računala. Npr. Corsair VX 450W kojeg svi spominju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Corsair od 450W ce ti biti vise nego dovoljan cak i da kupis novu hd3870 graficku karticu.

Jedna napomena, ako kupujes Corsair, pazi gdje kupujes jer neki prodavaci ne daju jamstvo

od 5 godina koliko Corsair daje!

Dakle takvo napajanje jednom kupis i biti ce zadnja komponenta koju ces u buducnosti

morat zamjenit. Ako imas love kupi neki jaci model Corsaira od 520 ili 620 w nek se nade

za buducnost...

Ako ne... 450w corsair je odlicno napajanje s kojim neces fulat, tiho, hladno i stabilno uz

5 godina jamstva!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Uzeo napajanje! Sve radi savrseno i hvala na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Ma minimum nekih 1200 W...

Kak ces se hvalit u susjedstvu bez kilovata struje u kompu?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Bez nepotrebnih provokacija, molim.

Work is for people who suck at video games.
17 godina
neaktivan
Aerox71 kaže...

Uzeo napajanje! Sve radi savrseno i hvala na savjetima.

koje si uzeo?
17 godina
neaktivan
Zamjena napajanja

Uzeo sam Corsair VX 550W. Bilo je na akciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Odlican izbor, kao sto ces se i sam uvjeriti. Rasprava je dakle gotova - zakljucavam!

Work is for people who suck at video games.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice