Vidim da ima tih SlipStreamova na dosta brzina u ponudi... Mene zanima sljedeće: Ako kupim neki jači (npr 1600rpm), i smanjim ga potenciometrom na recimo 1200rpm - da li će on pri toj brzini imati iste karakteristike kao i ovaj koji je zvanično na 1200 ili će biti lošiji (bučniji, slabiji protok i sl.)? Pa eto, ako netko ima iskustva s njima, bio bih zahvalan na odgovoru.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam u kućištu naprijed 1200, iza 1600 i u napajanju 1600 Scythe Slip Stream. Držim ih na 5 V, kad igram na 7 V, a po noći na 5V i gasim stražnjeg. Propuha je dovoljno, ovo za igranje je jedino potrebno zbog pasivnog hlađenja grafičke. Što se buke tiće nisam baš zadovoljan, jedino ova kombinacija za noć je prilično tiha, dok je na 5V prolazna ocjena. Na 12 V zvuči kao mlažnjak. Meni je žao što nisam išao na manje brzine ventilatora, ali je šteta što nije bilo 800 rpm ventilatora za uzeti.
Imam nekoliko onih na 1900rpm. I na "full power" je stvarno glasan. Meni radi na cca 1200, ima solidan protok i skoro nečujan.
Ista je konfiguracija "propelera", znači na istim brojevima okretaja za modele različite snage je isti protok zraka.
Što hoću reć je da bolje uzmeš onaj na 1600, pa ga malo usporiš. Onda imaš rezerve ako ti ikad zatreba.