Napajanje - upit

poruka: 10
|
čitano: 2.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Napajane upit?
pitanje

dakle pozdrav svima ja sam novi...

ovak brat mi ima neko power train napajanje 500w e pa sad dal moze uz njega ati 4830?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Napajane upit?

Jos kad bi ispunio dio profila "moj komp" ili napisao koju konfiguraciju imas, onda bi i dobio odgovor. Ovako, na prvu ruku, moze, a ako ti se smrzaje pod opterecenjem (igre, itd), onda ne moze, uzmi kvalitetnije (obrati paznju na da sam napisao kvalitetnije, ne jace) napajanje.

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
neaktivan
Napajanje - upit

Gle, postoje dvije verzije tog napajanja od "500W"

A to su:

http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=280062

i

http://www.diskont24.com/product.php?productid=50601

kao sto i sam vidis, cijena tog proizvoda u oba slucaja je poprilicno niska. Sad, mozda bi i moglo prezivjeti to opterecenje sa novom karticom ali ja se ne bi igrao sa ostalim komponentama jer ti moze skuriti ostatak konfiguracije ili samo sebe. Neovisno kupovao ti novu graficku moj savjet ti je da svejedno promijenis napajanje. 

Tako da, trk po neko kvalitetnije napajanje pa tek onda novu graficku.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje - upit
Upucajte se, neznam da je kakav šrot od "500W" mora terat 4830, netroši ona previše. Oko 100W u full loadu, cpu-i jači malo oko 95-130W i ovo ostalo je oko 50 i ukupno sve troši oko 250W u full loadu, u idle oko 100W.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Napajanje - upit

Ok ako troši sve ukupno 250W u full loadu zašto ju ne tjera codegen smeće od 400W?. (ima 150W viška jel?)

Slažem se da bi možda bilo pametnije da uzmeš pinkicu kvalitetnije napajanje bar da se osiguraš od nenadanih restartiranja računala (vjerovato će ti na tom tvom napajanju šljakati, ali upitno je koliko će to stabilno biti).

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
16 godina
autorov komentar

konfa je sljedeca:gigabyte m56s

athlon x2 5000+

2 gb rama

ati 4670

i napajanje powertrain 500w

...na sluzbenim stranicama od saphire sam vidio da zahtjeva napajanje od 450w s 75w 6-pin pci exp power connector...e sad ja nekuzim kaj taj konektor ide od napajanja do graficke il kaj?..jel on zapravo potreban il ne?

17 godina
neaktivan

To što na stranicama piše je blago pretjerivanje, manje je bitno koliko Wata ima napajanje, nego kolike voltaže po railovima ima i koliko dotičnih u njemu postoji. Taj 6 pinski konektor ti ide direktno iz napajanja u stražnji dio grafičke i da vrllo je potreban. U nekim slučajevima ćeš čuti pištanje ako ga ne spojiš, kod nekih slabijih Nvidia varijacija (kao što je moja 7900GS 256-bit 256DDR3) će ti grafička raditi u pola snage ako nije spojen, a kod nekih modela grafičkih kartica nećeš moći ni podići sustav bez toga. Najjače verzije čak traže 2 takva.

inače ako ti napajanje nema taj konektor možeš za par kuna kupiti u čipoteci ili nekom electronic centru konverter koji ti pretvara 2 "obična" 12V utikača za napajanje i jedan 6 pinski.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 12:05 (nCh!).
16 godina
autorov komentar

kaj mislis da mu kupim onda i napajanje, naso sam neka 2 koja imaju taj 6pinski konektor za 420 kn e da te sam pitam jos nesto jel se isplati nadogradit 5000+ s 6000+ stim da imam vec kupca za stari proc za 350 kn

17 godina
neaktivan

sve ovisi o financijama :D. Ako imaš kupca, onda preporučam da zamjeniš, zašto ne.

što se tiče za napajanja za 440 kn, kontam da za tu paru možeš dobiti 450W cheifteca i vjerovatno Fortrona HFC-a od 500w, što su i više nego solidna napajanja za tu konfu i na njima će ići bez štucanja.

16 godina
Napajanje - upit
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

hvala svima puno ste mi pomogli

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice