Hoce li napajanje drzati?

poruka: 34
|
čitano: 4.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
evo nasao sam jednu gotovu konfu i sve je ok,samo me malo brine napajanje...zelio bih da ono drzi s lakocom..da se ne muci..evo konfe:

- Gigabyte EX58-UD3R, s1366, Intel® X58
- Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz,
- DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24
- Sapphire HD 4890, 1Gb GDDR5 256bit, Heatpipe-black
- HDD WD 640Gb, WD6400AAKS
- DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW
- Antec Three Hundred - EU
- Napajanje CORSAIR 450W, VX

puno hvala...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Napatit ce se to...

Uzmi ovo napajanje.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 8 hvala 0
17 godina

Sličan sustav kao tvoj:

http://www.tweaktown.com/articles/2704/ati_radeon_hd_4890_in_crossfire/index11.html

Pod Loadom ide sa jednom 4890 do 326W (pravih). Računaj da napajanje ima faktor oko 0,8 (450x0,8=360W), tako da je taj 450W stvarno granično napajanje (čak i ako je kvalitetni Corsair) - moj preporuka da ipak probaš naći novce još za bar 550W (naravno da ne no-name).

Sretno

@Mentalist: 1000W mu baš i ne treba...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 13:22 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hoce li napajanje drzati?
Mentalist kaže...

Napatit ce se to...

Uzmi ovo napajanje.

Uf previše i po cijeni i po snazi...možda ovo?

EDIT: hebiga prestigo me:)

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 13:26 (dwezzel).
16 godina
neaktivan
CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX ce drzat bez problema? sad me jos zanima kad bih ja uzimao tu gotovu konfu...bili ja mogao napravit neke izmjene npr.ovo napajanje -sa 450w na 550w ili si uzet neko 2. kuciste???
16 godina
neaktivan

Pozdrav

imaš kalkulator na coolermaster.com.

Nikome ne preporučavam kombinacije tipa: ma bit će dosta! Ne treba jače... i sl.

Osobno sam u više slučajeva vidio rušenja sustava koji su uzrokovani najčešće poddimenzioniranim napajanjima.

Nevjerojatno je koliko trošimo snage na sve priključke: kamera, tipkovnica, miš, card reader, externi disk...

Najbolja varijanta je skoči na gornji link i sam izračunaj potrebnu snagu + 100W (sigurno je sigurno) Namigiva

Sretno

17 godina
Jera kaže...
evo nasao sam jednu gotovu konfu i sve je ok,samo me malo brine napajanje...zelio bih da ono drzi s lakocom..da se ne muci..evo konfe:

puno hvala...

Eto slucajno u ovom testu dole je ista kombinacija  tvoja proc i graficka koju mislis kupit u toj konfi samo su oni taj tvoj proc naklokali na 3.8 ghz i vjerojatno digli napon na njemu. Uglavnom ljepo se vidi kolko trosi cijeli system s tom kombinacijom koju ti mislis kupit recimo onako okvirno kad je pod punim opterercenjem tj Peak potrosnje kak pise na fotki 337W kaj bi znacilo najvisu izmjerenu potrosnju kompletnog systema. A kaj se tice Corsair VX 450 napajanja na drugoj fotki se vidi kolko ono daje snage na 12V naponu recimo tj 396W a to je najbitnije znaci da je dosta sigurno no ak kupujes tak skup proc onda  stvarno nema razloga ne dodat jos 100 kuna na jace napajanje no ovo od 450w moze pogonit tu konfu sigurno s obzirom na snagu i kvalitetu samog Corsair napajanja!Cool

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4890/27.html

http://www.silentpcreview.com/article751-page1.html

Potrsnja cjelog racunala pod maksimalnim opterecenjem! Potrsnja cjelog racunala pod maksimalnim opterecenjem!
16 godina

Ta konfiguracija će izdržat uz vx450 ali se slažem s komentarom poviše i u principu imam isto razmišljanje. Ako nije problem dat za konfiguraciju velike novce onda stvarno ne vidim di je problem izdvojit za napajanje još 100kn više pa uzet nešto jaće i bit miran za ubuduće.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ok...uzet cu ja napajanje navedeno u mom prijesnjem postu...ali odgovorite mi na pitanje jel ja mogu napravit neke promjene na konfi s obzirom da je ona gotova (necu ja slagat jer nisam neki strucnjak )...znaci zanima me bih li ja mogao nazvat ADM i reci im zelim izmjeniti kuciste i napajanje...??? hvala puno..
16 godina
Jera kaže...
ok...uzet cu ja napajanje navedeno u mom prijesnjem postu...ali odgovorite mi na pitanje jel ja mogu napravit neke promjene na konfi s obzirom da je ona gotova (necu ja slagat jer nisam neki strucnjak )...znaci zanima me bih li ja mogao nazvat ADM i reci im zelim izmjeniti kuciste i napajanje...??? hvala puno..

S obzirom da je to gotova koniguracija sve ovisi o dobroj volji firme i njenih ljudi. Ja sam osobno imao jedan slučaj u filip-informatici u Splitu di mi je čovjek reka da nema problema izvadiće napajanje koje je u računalu i stavit neko jače, isti slučaj i za grafičku. Kao ičemo an kombinaciju ubacivanja neke bolje. Ali čisto sumnjam. Probaj ih pitat. Ali kao takva s tim napajanjem neče imat problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 15:24 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
ok...nazvat cu ih..hvala
16 godina
neaktivan

imam pitanje... možda se tu negdje po forumu krije odgovor ali ne mogu naći...prijatelj je kupio:

amd phenom II x4 925

ati 4870 1gb

2gb ddr2 ram

hdd,dvd+rw,matična: asrock a770de+

napajanje je corsair cx 400w.

na tom napajanju je samo jedan 6-pinski konektor, a grafička traži 2. postoji neki adapter, dali mi itko može reći gdje u splitu da ga nabavim? i također hoće li to raditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mile_st kaže...

imam pitanje... možda se tu negdje po forumu krije odgovor ali ne mogu naći...prijatelj je kupio:

amd phenom II x4 925

ati 4870 1gb

2gb ddr2 ram

hdd,dvd+rw,matična: asrock a770de+

napajanje je corsair cx 400w.

na tom napajanju je samo jedan 6-pinski konektor, a grafička traži 2. postoji neki adapter, dali mi itko može reći gdje u splitu da ga nabavim? i također hoće li to raditi?

Trebalo bi biti u svakom dućanu s komp. opremom. Ako ne, pogledaj u Chipoteci:

http://www.chipoteka.hr/stranica/70

Inače, meni je takav adapter došao s grafičkom karticom (sa 2 molex-a na 6 ili 8 pinski).

Što se napajanja tiče, radit će, ali moglo bi fluktuirati povremeno.

16 godina
protjeran
Jera kaže...

puno hvala...

Neko od 550 W će biti dovoljno ako ne misliš overclockirati. U suprotnom 750 W.  

17 godina
protjeran
XP Master kaže...
Jera kaže...

puno hvala...

Neko od 550 W će biti dovoljno ako ne misliš overclockirati. U suprotnom 750 W.  

To od 450W je čist dost pa čak i da će klokat, ako imaš viška love uzmeš corsair od 550W, od 750 ti netreba.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
protjeran
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

http://www.tweaktown.com/articles/2704/ati_radeon_hd_4890_in_crossfire/index11.html

Pod Loadom ide sa jednom 4890 do 326W (pravih). Računaj da napajanje ima faktor oko 0,8 (450x0,8=360W), tako da je taj 450W stvarno granično napajanje (čak i ako je kvalitetni Corsair) - moj preporuka da ipak probaš naći novce još za bar 550W (naravno da ne no-name).

Sretno

Proračun ti nevalja, to napajanje može na izlazu dati 450W što znači da na ulazu vuče više, ako je korisnost napajanje 0.8 znači da na ulazu vuče 560W.

17 godina
protjeran
Jera kaže...

puno hvala...

to ti je sasvim dovoljno i neče se mučit s tom konfiguraciom jer nebi tu bilo

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

Proračun ti nevalja, to napajanje može na izlazu dati 450W što znači da na ulazu vuče više, ako je korisnost napajanje 0.8 znači da na ulazu vuče 560W.

wtf???

17 godina
protjeran
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

wtf???

wtf???

16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

wtf???

wtf???

proračun mu je valjao...tvoj proračun ne valja...

17 godina

Imam jedno pitanje u vezi napajanja. Imam neko no name 400w napajanje. Grafička je HD4770 za koju na službenim stranicama piše da treba napajanje 500w, ali bez problema radi na mom 400w napajanju. Jel to znači da bi radile i grafičke HD4870, HD4890 i HD5850 za koje isto treba 500w?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po ovme je razlika u Full Load-u prema 4850 oko 50W (znači računaj do 70-80W razlike prema 5850, a više od 100 za 4890):

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4770,2281-13.html

Možda bi ti radilo, možda ne bi, nikad nećeš znati ako ne probaš. Jer neka No-name napajanja su bolja od drugih...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 14:19 (TomoR).
17 godina
TomoR kaže...

Po ovme je razlika u Full Load-u prema 4850 oko 50W (znači računaj do 70-80W razlike prema 5850, a više od 100 za 4890):

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4770,2281-13.html

Možda bi ti radilo, možda ne bi, nikad nećeš znati ako ne probaš. Jer neka No-name napajanja su bolja od drugih...

HD5850 troši manje od HD4890?

Jel bi držalo Fortron Blue Storm II 400w?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

Trebalo bi

16 godina
neaktivan
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

wtf???

wtf???

Proračun mu je dobar. 80% iskoristivo napajanje od 450W bi davalo 360W? Think about it. 80% iskoristivo napajanje od 450W daje 450W, i na 100% mora zadrzat iskoristivost od 80%, znaci max. 560W ulazne snage.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina

OK, priznajem, malo sam se zeznuo s proračunom, no nije tako lako - ako gledaš posebno po rail-ovima itd. pa ispadne različito koliko kvalitetno napajanje stvarno daje snage.

No, neko napajanje s imenom će dati nazivnu snagu u svakom slučaju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je brat strucnjak za to u familiji, cak je uzea od frenda neko SmartBox napajanje i opteretija ga na nazivnu snagu. Kaze da je iskoristivnost 65-70%. A necu nit spominjat kako taj isti SmartBox izgleda rastavljeno u usporedbi sa brand name napajanjem. Brand name ima nevjerojatan "višak" djelova, Smartbox je skoro prazan.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

wtf???

wtf???

Proračun mu je dobar. 80% iskoristivo napajanje od 450W bi davalo 360W? Think about it. 80% iskoristivo napajanje od 450W daje 450W, i na 100% mora zadrzat iskoristivost od 80%, znaci max. 560W ulazne snage.

ma pobrkao sam neke stvari...znači ako se radi o corsairu, ako piše 400 w onda ih on i isporučuje u konfiguraciju, a to je 80% od onoga što on cuca iz utičnice...

17 godina
protjeran
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
mile_st kaže...
pinkskin kaže...
TomoR kaže...

Sličan sustav kao tvoj:

Sretno

wtf???

wtf???

E nije, zašto, zato što mu je izlazna snaga 450W a ne 360, pogledaj na naljepnici od napajanja.

Mogu i noname napajanja dati onoliko snage koliko piše na njima, samo je pitanje koliko dugo mogu dati te vrijednosti.

Corsairova napajanja mogu dati više i od onog koliko je deklarirano, zašto, zato jer npr, Corsair 450W može dati 450W na izlazu sa 80% efikašnošću a sve preko ima manju efikasnost. Znači napanje to ima efikasnost od 80% od 0-450W a poslije 450W pada efikasnost, mislim da to napajanje može dati jedi 500W. Pa su da bi dobili certifikat od 80+ deklarirali to napajanje na 450W.

Znam da sam zapljetljo ali eto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 23:39 (pinkskin).
17 godina
neaktivan

Držat će ti to napajanje bez frke, samo kupuj ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice