Dali je napajanje kvalitetno ili ima boljih napajanja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam ga i odlicno je samo sto ima sumu kablova koje je tesko posakrivat u kucistu.
Dali je napajanje kvalitetno ili ima boljih napajanja.
naravno da je dobro....super kvaliteta
Tnx cital sam negdje da je corsair HXEU 450W ko 400W chiftec.
Pa pitam dali je tak i ovo corsair TXEU 650W.
Tnx cital sam negdje da je corsair HXEU 450W ko 400W chiftec.
Pa pitam dali je tak i ovo corsair TXEU 650W.
Neznam stvarno.
Imam ti ja corsair tx650w, i mogu reći da mu se vent jako sporo vrti i ništa se nečuje ni pri najvećem opterećenju, a napajanje je umjereno toplo u loadu, a u idle hladno. Svi imaju problema s tim "grijanjem", jer se vent neželi brže počet okretat.
Mjerio sam sa multimetrom +5v i +12v u full loadu i idle i nemrdaju s mjesta. +5V je na 5.01V , a +12V na 12.00 -12.01V, sa athlonom mi je bilo 1.97V cijelo vrijeme. Uzmi u obzir da prosječno 500w napajanje je na mojoj konfi imalo 11.4-11.5V u loadu za 12V rail.
EDIT: pogledaj kakav ti je naslov samo!
Napajanje ti je sigurno izuzetno kvalitetno i neces s njim pogrijesiti.
Ja imam HX 620W i tjera Q6600 B3 (verzija koja vise struje trosi), GTX 260, 3 diska, mali milion uredjaja na USB-u, 7 ventilatora itd. bez najmanjih problema.
Ja bi samo isao na modularnu verziju (ne znam sad koja je razlika u cijeni) cisto iz razloga sto mene osobno uzasno iritiraju kablovi u kucistu (Molex je nesto sto ne mogu ocima vidjeti
), pa sa modularnim imas samo onoliko kablova koliko moras imati i nista vise.
Sto se tice te GTX 260 - to nije overclockana nego obicna GTX 260 216 SP.
Gigabyte ima malo debilan nacin oznacavanja 260 kartica, pa tako 192 SP verziju naziva GTX 260, a 216 SP verziju GTX 260 OC.
Iako bi svatko pomislio da OC u nazivu oznacava overclockanu verziju zapravo je to oznaka da je 216SP verzija (ali na defaultnim taktovima).
Osobno mislim da se overclockane verzije ne isplati kupovati jer su u pravili puno, puno skuplje od referentnih, a ionako svaku referentnu mozes bez problema i sam dignuti na taktove tih overclockanih.
Jedino ako bas ta overclockana verzija dodje sa poboljsanim hladjenjem ili sa brzim memorijskim cipovima (npr. Gainward 260 GTX GS i GLH dolaze sa 0.8ns cipovima za razliku od 1.0ns standardnih) moglo bi se razmisliti.
Sa Corsair-om ne možeš fulat kad kupuješ bilo koji komad opreme koji oni rade.
Ne znam ako je platforma napajanja ista kao i 750TX ili 850TX, ali ako je onda je napajanje odlično.
Najbolji dio po meni je što ima samo jedan +12V rail, a ne one kerefeke od 6 odvojenih linija pa moraš pazit što spajaš gdje.
Da ne otvaram novu temu..
Znam da prosjecan komp. a ni onaj od 6000-7000kn ne trosi vise od recimo 450w.
http://www.nabava.net/corsair-napajanje-650-w__32497_p.php
Al me zanima dal je ovo napajanje od 650W super ili moze i manje za ovu konfiguraciju..
Ili recimo kakva je marka Xilence 700W za 500kn
http://www.diskont24.com/product.php?productid=52966
MB - neka za 800kn(ne znam jos koje tocno)
CPU - Intel Q9550
Rami - 2x2GB DDR2 1066 MHZ
Graficka - GTX 275 896 DDR3
HDD - 1TB 7200.11rpm