Intel 320 Series

poruka: 22
|
čitano: 2.658
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel 320 Series".
17 godina
neaktivan
Intel 320 Series

300 i 600GB... nice...

uskoro cemo doci do 1TB, ali se bojim da ce to biti losih 1TB

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Intel 320 Series
Hacker-ri kaže...

300 i 600GB... nice...

Ha?

16 godina
Sporih?
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Hacker-ri kaže...

300 i 600GB... nice...

Ha?

Slažem se s naxeem, kaj bi to trebalo značiti, i ako znači sporo, zašto bi bili spori???

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 13:02 (p1c3k).
17 godina
neaktivan

Veći kapacitet = veća brzina btw.

15 godina
naxeem kaže...

=veca cijena

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
protjeran
ivanoile kaže...
naxeem kaže...

=veca cijena

Zar to nije implicirano...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
Ma ja ne mislim da ce bit sporiji... iznosim moguce misljenje lika iznad mene.

Bas ce 1TB SSDovi bit jEEEEEftini... za nas samo $3500! Ali to nije sve!
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
17 godina
Intel 320 Series

Ako ne dobijem i set noževa, potpuno besplatno, ne kupujem.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel 320 Series

I dalje preskupo, jel zna tko kolko je pala cjena zadnjih godinu dana?

Kad će bit 1GB=5KN, to će bit ok. Pa ubost SSD od 80GB ili 120GB

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel 320 Series

Pa i sada ima SSD aod 1 TB, OCZ ima svoj RevoDrive, spaja ga na PCI-Ex4 kapaciteti do 960 GB...

Ono kad je rekao loše...možda je mislio na i dalje lošu pouzdanost, tj i dalje se SSD-ovi dosta više kvare od HDD-a...

Kod HDD-a imaš garanciju npr 5 godina, i moćeš bit prilično siguran da si tih 5 godina miran, ali kod SSD-a to baš i nije tako, kcare se nakon par dana, tjedana, mjeseci...ima svakakvih slučaja, te su i puno osjetljiviji na nestanak struje...

Naravno backup je obavezan, ali to vrijedi za sve podatke, na svim medijima...

Ono što je najveći problem kod pouzdanosti, osim naravno što je lošija od HDDa, je i to da kad ti SSD rikne, a još nedajbože da je neki preko 80 GB, pa nije baš da možeš skoknut do dućana i uzet drugi samo nek radi dko ne dobijem ovog natrag...jer je cijena ogromna, i jer ih vjerojatno neće imat za odmah kupit. Pa ćeš morat uzet HDD, a onda sa HDD-om poludiš, sve je sporo, usporeno, sve kao da šteka....jer si se naravno već navukao na SSD...hehe...

Uglavnom, po meni to su loše strane SSD-a, iako da se ne lažemo: sad od kad s upale cijene i većih modela ja sam si našao OCZ-ov 160/180gb model kojega bi uzeo, i da nije bilo ovih problema sad sa novim 25nm čipovima vjerojatno bi ovih dana već bio takav jedan u Moj PC. Ali ovako sam ipak malo još odlučio počekati, da se sredi ta situacija sa novim čipovima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
... lošu pouzdanost, tj i dalje se SSD-ovi dosta više kvare od HDD-a...

Kod HDD-a imaš garanciju npr 5 godina, i moćeš bit prilično siguran da si tih 5 godina miran, ali kod SSD-a to baš i nije tako, kcare se nakon par dana, tjedana, mjeseci...ima svakakvih slučaja, te su i puno osjetljiviji na nestanak struje...

Ono što je najveći problem kod pouzdanosti, osim naravno što je lošija od HDDa

To nije baš točno, barem iz mog iskustva. SSD diskove koristim već neko vrijeme i 3 rade odlično već 2 godine bez problema. A i ne znam nikoga kome su stvarali probleme (od jos 4 ljudi).

16 godina

sad jkad to intel malo pogura razbit će se cijene dosadašnjih SSD i nadam se povećat kapaciteti

16 godina
neaktivan
Intel 320 Series

SSD ili radi kada ga izvadiš iz kutije ili je neispravan pa ga lijepo zamijeniš. Da si pročitao službene forume nekih proizvođaća tipa G skill, Muskin kao što sam ja prije nego sam uzeo SSD vidio bi to.

Imam neznam ni sam koliko HDD ova doma jer sam kao hrčak ništa ne bacam a samo dodajem Tbajte. A neznam koliko mi je već HDD otišlo, djelomično otišlo ili su u "granicama" do koje se ne prizna reklamacija. Počevši od prve Sata serije Seagatea kada mi je 6 komada crklo u 8 dana, 4x WD koja su mi ili crkla ili djelomično su neispravna od 08/2010 kada sam ih kupio.

SSD nema grijanja, nema mehaničkih dijelova koji se pomiču (akuator) nema ploča koje se grebu i što ja znam . Koliko sam čitao istraživanja su pokazala da su HDD ovi klasični počeli imati prosječni vijek trajanja 10 na 13 tu naspram 10 na 14 što je bilo do 2010. To je 1 na 10tu, iskreno nemogu ni zamisliti koliko je to jeli puno ili malo, ali vjerujem da će vrijeme pokazati da SSD u garancijskom roku manje rikava od diskova sa pločama . 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel 320 Series

SSD je najbolji upgrade koji se moze na compu napravit. Stavio sam OCZ vertex 2 u laptop (i5 2 jezgre, 2.4GHz) i sad mi se desktop (i7 860 4 jezgre 2.8 GHz, 4GB) povlači kao krepana mačka {#}

3 0 hvala 0
15 godina
naxeem kaže...
miki1981 kaže...
... lošu pouzdanost, tj i dalje se SSD-ovi dosta više kvare od HDD-a...

Ono što je najveći problem kod pouzdanosti, osim naravno što je lošija od HDDa

To nije baš točno, barem iz mog iskustva. SSD diskove koristim već neko vrijeme i 3 rade odlično već 2 godine bez problema. A i ne znam nikoga kome su stvarali probleme (od jos 4 ljudi).

Ja sam prodao nekoliko komada i stvarno ne mogu reć, ove što sam prodao samo je 1 išao na garanciju, nakon nekih 3 mjeseca normalnog rada, dobili drugi, došao odmah neispravan, dobili treći i taj radi jedno godinu dana od tada.

Ali znam hrpu ljudi, poznanika, koji su doveli iz Austrije, uzeli sa ebaya i na razne druge načine, i moram reć da je prosjek kvarova prilično velik. Ako moramo o brojevima, recimo od cca 50ak ljudi koji su ga nabavili sa strane 6-7 je bilo problema...

Crotiger kaže...

SSD ili radi kada ga izvadiš iz kutije ili je neispravan pa ga lijepo zamijeniš. Da si pročitao službene forume nekih proizvođaća tipa G skill, Muskin kao što sam ja prije nego sam uzeo SSD vidio bi to.

Imam neznam ni sam koliko HDD ova doma jer sam kao hrčak ništa ne bacam a samo dodajem Tbajte. A neznam koliko mi je već HDD otišlo, djelomično otišlo ili su u "granicama" do koje se ne prizna reklamacija. Počevši od prve Sata serije Seagatea kada mi je 6 komada crklo u 8 dana, 4x WD koja su mi ili crkla ili djelomično su neispravna od 08/2010 kada sam ih kupio.

SSD nema grijanja, nema mehaničkih dijelova koji se pomiču (akuator) nema ploča koje se grebu i što ja znam . Koliko sam čitao istraživanja su pokazala da su HDD ovi klasični počeli imati prosječni vijek trajanja 10 na 13 tu naspram 10 na 14 što je bilo do 2010. To je 1 na 10tu, iskreno nemogu ni zamisliti koliko je to jeli puno ili malo, ali vjerujem da će vrijeme pokazati da SSD u garancijskom roku manje rikava od diskova sa pločama . 

...nastavak gornjeg posta, a SVI do jednog od njih su bili ispravni po dolasku i radili normalno, neki po mjesec dana, neki i po 2 godine, i onda samo ošli...neki se samo ugasili, a 2 su rikla nakon nestanka struje čovjeku u kući. Dakle cijeli komp preživio, nikakvih problema, sve ok, samo SSD umro.

Uglavnom, ove brojke o kojima pričaš, i oni miljoni i miljoni sati..to neš drugo. Meni osobno su HDD extremno rijetko rikavali, mojim frendovima, poznanicima, isto tako, pogotovo da ne kažem unutar garantnog roke nek je 1 na 200 komada, a SSD-ovi, već gore spomenutih 6-7 na 50ak, nek je i na 70 komada, ajde, ali nije više od 70 sigurno.

I moćeš čitat koji god forum hoćeš, kad je na terenu takva situacija.  Istina je da se u zadnjih godinu dana fino to stabiliziralo, i sve je krenulo jako dobro, i taman kad su mi pale cijene 160/180gb modela su počeli problemi sa ovim 25nm čipovima, i to je jedini razlog zbog kojeg sada i ja nemam jednog.

Uglavnom ako pitaš bilo koga kome je kroz ruke prošao imalo veći broj SSD-a vjerujem da će ti istu stvar reći. Ja znam da 50-70 komada nije baš neki reprezentativni broj, i da su mikro serije svuda moguće, ali moje iskustvo je za sada takvo kakvo sam napisao, a temelji se ipak na brojci većoj od 5 ili 10 komada.

Vrijeme će pokazati...da i ja vjerujem da će pokazati da SSD manje rikava od HDD-a, ali ne još, za sada, u prve, koliko 3 godine SSD-a, vjerujem da imaju dosta veći postotak rikavanja u garantnom roku. Kroz 1-2 godine je vjerujem da će se to preokrenuti, ali ne danas.

I ovo da se SSD nema grebanja, pomičnih dijelova i slično, to nitko ne osporava, to svi znamo, ali to u sadašnjem trenutku, po pitanju pouzdanosti u odnosu na HDD, jednostavno ne donosi nikakvu prednost SSD-u.

17 godina
neaktivan

Ja koristim samo Intelove jer su (navodno) najpouzdaniji. Nisam ni ja imao problema.

17 godina

Novi intelovi SSD-ovi a imaju 170MB/sec write, kako onda ovi "stariji" G.skill modeli mogu imati 270 MB/sec. A niti se spominje da li ce intel nuditi podrsku za SATA3 ?

15 godina
neaktivan
Intel 320 Series

kakve probleme spominjete sa 25 nm čipom?

Znači bolje uzet G2 seriju nego kupit prvu seriju Intela 320?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sekvencijalno zapisivanje je nebitno. Random zivot znaci.
15 godina
makopos kaže...

Novi intelovi SSD-ovi a imaju 170MB/sec write, kako onda ovi "stariji" G.skill modeli mogu imati 270 MB/sec. A niti se spominje da li ce intel nuditi podrsku za SATA3 ?

Intel koristi svoj kontroler, i to je jako dobar kontroler, ali u odnosu na SSD-ove koji koriste SandForce kontroler ima jednu manu, a to je da ne koristi kompresiju podataka.

Dakle SF zbog te kompresije podataka koju radi ima daleko veće performanse, jer sve podatke kompresira kod zapisivanja, time em manje podataka zapisuje na meme, te "čuva" SSD, em ima veće performanse. Naravno ta razlika je nepostojeća u slučaju da uspoređuješ rad sa već kompresiranim podacima, kao npr mp3 fileovi, rar, jpeg itd itd...

To sam već gore pisao...ili je to bilo u drugoj temi...ali SF-u ovdje ide u korsit to što se SSD-ovi, za sad, zbog extra visoke realtivne cijene ne koriste za pohranu, nego pretežno za sistemski disk te tu SF dolazi do svog punog izražaja.

repel kaže...

kakve probleme spominjete sa 25 nm čipom?

Znači bolje uzet G2 seriju nego kupit prvu seriju Intela 320?

Problemi su dvojake prirode: prvo 25nm čipovi, u SSD kontekstu, znače da je sa manjim brojem čipova moguće postići isti kapacitet...ali sa druge strane znači i da je teže popuniti sve kanale kontrolera, a znamo da performanse kontrolera ovise o tome da li su popunjeni svi kanali ili ne...Ako imamo brojčano više čipova onda se lakše i popuni više kanala, a kod 25nm imam po 1 čip u veći kapacitet, znači da bi popunili više kanala moraom imati više čipova što znači veći kapacitet što dovodi do opet povećanja cijene an granicu iznad prihvatljive...itd itd dok naravno cijene ne počnu još padat pa se i to unormali...

Dakle kod SSD-a od 120gb sa 35nm čipovima i takvog istog sa 25nm čipovima, ovaj koji ima 25nm čipove će imati osjetno niže performanse.

A drugi problem kod 25nm čipova je to što su povećan broj neispravnih bio u prvim serijama, koje su naravno još uvijek u điru, pa takav SSD nikako nije preporučljiv.

15 godina
neaktivan
Intel 320 Series

ok, hvala, idem onda na G2 seriju

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice