Windowsi 7 glatko na Eeeju

poruka: 32
|
čitano: 4.158
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 7 glatko na Eeeju".
17 godina
neaktivan
Windowsi 7 glatko na Eeeju

xp radi normalno tek sa 256mb rama, na 128 šteka (ah davno je to bilo Smijeh)

prije 5g je 256mb rama koštalo 400kn, danas za te novce kupiš 4gb.

a sa 4 gige vista/win 7 leti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windowsi 7 glatko na Eeeju
nadimak888 kaže...

xp radi normalno tek sa 256mb rama, na 128 šteka (ah davno je to bilo Smijeh)

prije 5g je 256mb rama koštalo 400kn, danas za te novce kupiš 4gb.

a sa 4 gige vista/win 7 leti.

Da te malo ispravim, WinXP su radili normalno tek sa 256MB rama na strojevima od prije par godina, ali otkad su driveri narasli do neslućenih dimenzija 512MB je posto apsolutni minimum. WinXP na modernom stroju, sa instaliranim svim driverima (grafika, mreža, zvuk i ostalo) troše samo za svoje potrebe skoro 300MB memorije, dodaj na to još antivirus pa vidi dokle ćeš stići.

Isto tako je problem i sa Vistom, čista instalacija Viste troši nekih 340MB, a onda nabaciš šarene neoptimizirane drivere za zvuk, grafku, ovo, ono, instaliraš programe koji se redovno ubacuju u startup kao da se brže pokrenu ili daju kao nove opcije i onda dođeš do toga da ako ne ubiješ sve viškove niti za XP nije dovoljan gigabajt memorije... A kad uzmeš da su korisnici većinom takvi da im se ne da razmišljati nego hoće da sve samo radi, a onda imaš te probleme, ali nije to problem samih Windowsa nego programa koji se instaliraju u sistem.

Baš sam ovih dana instalirao WinXP SP3 na jedan laptop sa 2GB memorije, i instalirani WinXP samo sa driverima za "žićnu" mrežu su trošili oko 270Mb, a kada sam sve ubacio drivere za bežićnu mrežu, grafiku, čitače kartica, zvuk, webcam, touchpad... odjednom je već za "čiste windowse" trebalo skoro 600MB memorije. U tome leži većina problema.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice