Vrlo zanimljivo. Ako je istina svaka čast microsoftu.
No nije mi jasno kako su mogli uopće pokrenut HD video na Eee-u
Po nekim izvorima u 6 mjesecu .... a po nekima pocetkom 2010 :)
Sluzbeno pocetkom 2010, a vjerojatno kao i Vista ce procuriti oko studenog-prosinca.
Bez dodatnih programa Vista zauzima cca 370Mb... druga stvar što su driveri narasli preko svake granice, pa onda antivirusi gutaju sve više pa onda svi hoće šarenilo pa i sve to uzima svoj danak... Uostalom meni je XP dok sam ga koristio trošio 680Mb kad se digne sve što se dizalo sa sistemom i baš me briga kad je memorija jeftina.
Nije ni čudo da je brz kad je M3.
Svakako ohrabruju ove vijesti. Jedva čekam izlazak službene verzije W7!
jel istina da je iz win 7 izbacena kompatibilnost sa starim programima?
mozda je zato brze....
Uglavnom da. MinWin kernel iz sedmice nije puno drugačiji od Server 2008 kernela koji se, ako nisi znao, isporučuje kao Core verzija srezana na 1GB diska i nešto malo RAM-a. Da, manji je puno, ali Windows 7 je ništa drugo nego Windowsi slagani od starta s minimalno potrebnim elementima. Dosta toga, onog korisničkog dijela, se da i na Visti donekle napraviti, pa je korisničko iskustvo puno ugodnije nakon ponešto uštimavanja.
Navodno se najsrezanije verzije MinWina vrte na 40MB RAM-a, što u nekom realnom upotrebljivom okruženju ide na nekih pola gige što je super, ali za upotrebljivost, opet moraš dodati hrpu stvari...
Evo ti jedan zanimljiv članak. Ukratko: win7 su tek mrvicu ušminkani Server Core/Srever 2008.
Ma koga briga kako je nastala, glavno da kada izađe radi super i bolje od viste. Makar meni vista skroz ok. Jedva čekam sedmicu.
Znate meni nije ni cudno sta je Windows 7 toliko nezahtjevan. Prvo to je bila zamjerka na Visti drugo neznam jeli to slucajnost no prije par mijeseci za microsoft poce radti Dino Nuhagic za one koji to neznaju on vam je tvorac Vlite-a i Nlite-a pa tako nazalost nece biti novijih verzija za te programe, a jos tuznije je sta nece izaci verzija za Windows 7... Za one koji se brinu oko iduceg SP za Vistu najvjerovatnije nece biti nikakvih problema oko Vlite-a barem prema predvidzanjima Dina
Uglavnom da. MinWin kernel iz sedmice nije puno drugačiji od Server 2008 kernela koji se, ako nisi znao, isporučuje kao Core verzija srezana na 1GB diska i nešto malo RAM-a. Da, manji je puno, ali Windows 7 je ništa drugo nego Windowsi slagani od starta s minimalno potrebnim elementima. Dosta toga, onog korisničkog dijela, se da i na Visti donekle napraviti, pa je korisničko iskustvo puno ugodnije nakon ponešto uštimavanja.
Navodno se najsrezanije verzije MinWina vrte na 40MB RAM-a, što u nekom realnom upotrebljivom okruženju ide na nekih pola gige što je super, ali za upotrebljivost, opet moraš dodati hrpu stvari...
Evo ti jedan zanimljiv članak. Ukratko: win7 su tek mrvicu ušminkani Server Core/Srever 2008.
hmmm, ja skinuo W7, build 6081 i probao na laptopu konfiguracije: 1,6 Ghz Pentium M i 768 Mgb RAM-a.
Rezultat je bio gori nego kod Viste, naravno da je mnogo drivere jos uvijek nespremno ali je za podizanje sistema bilo potrebno oko 2 minute i trosio je oko 450 Mgb RAMa sa potpuno praznim windowsima, pokretanje Firefoxa je dizalo RAM na 550-620 Mgb.
Nadam se da ce se jos dobrano potruditi pa da necemo trebati imati gamerske compove da bi pokrenuli W7.
Ako ne kuzis Bugovci rijetko kad prave testove. A vijesti ako nisi zna uzimaju sa Digg-a
hmmm, ja skinuo W7, build 6081 i probao na laptopu konfiguracije: 1,6 Ghz Pentium M i 768 Mgb RAM-a.
Rezultat je bio gori nego kod Viste, naravno da je mnogo drivere jos uvijek nespremno ali je za podizanje sistema bilo potrebno oko 2 minute i trosio je oko 450 Mgb RAMa sa potpuno praznim windowsima, pokretanje Firefoxa je dizalo RAM na 550-620 Mgb.
Nadam se da ce se jos dobrano potruditi pa da necemo trebati imati gamerske compove da bi pokrenuli W7.