a u koliko se primjeraka prodao MacOS ??
nema veze u koliko primjeraka, jeli tako ? Ipak je MacOS ... booooljiii ... ... NOT !
nema veze u koliko primjeraka, jeli tako ? Ipak je MacOS ... booooljiii ... ... NOT !
...nakon onako "dobre" Viste to se i moglo očekivati...
Wait... what?
ne cudi me to previse. 7 je, nakon faila Viste, ponovno jos jedan OS koji radi a ljudi su zeljni maknuti se s XP-a.
A ovaj ballmer... zamolba bugovcima: molim uz vijesti vezane za MS, NE stavljati njegove fotke. ima ovdje i onih sa slabijim srcem.
Kad Mac OS bude dostupan za instalaciju na DVD-u kao Windowsi za svaki PC garantiram da će ga 99% flajmera instalirati :)
Priložena fotografija je savršeno legla uz članak.
normalno da se dobro prodaje kad je solidan os,koristim ga preko 2 mjeseca i još nemam zamjerke,još je piratica,ali kad budem imao viška para možda ga i kupim,al što se može kad je kriza i svaku kunu treba štedjeti
inače ne komentiram članke, ali ovaj sam morao, očito si dobro upoznat sa MacOS-om, inače nebi ovakvu glupost izvalio,,
do cca 2000. g sam i sam bio zagriženi PCfanatik,, a danas mi ne pada na pamet raditi na ničem drugom osim MacOS-a,,
samo jedan detalj za usporedbu, pred 2 mjeseca sam mjenjao sistemski DISK na PowerMac-u, i sve što sam napravio je bilo da sam stavio novi veći disk, i jednim klikom rekao da mi prabaci sistem na novi disk, otišao na ručak, za pol sata kasnije izvadio stari disk i nastavio normalno raditi bez ikakvih podešavanja,, a kad se sjetim prije i noćne more zvane BACKUP i restore, i svako malo nove instalacije da se olakša sistem jer se registri napunio svakakim glupostima, od programa, virusa,, mrak mi padne na oči,, ostale detalje tipa DLLova, registria, bluescreena i blesiranja neću ni spominjati, inače nemam ni antivirusni softver na MACu već 10 godina, nisam imao potrebe za ničim, osim za to da sjednem i radim,,
Kad Mac OS bude dostupan za instalaciju na DVD-u kao Windowsi za svaki PC garantiram da će ga 99% flajmera instalirati :)
To se nikada nece desiti jer je puno skuplje i teze napraviti os koji radi na otvorenoj platformi i to Apple zna. Drugim rjecima kada bi se Mac OS pojavio dosupan za instalaciju na svaki PC to bi bio dan otreznjenja za flajmere poput tebe.
Sedmica to zaslužuje!
GG MS
inače ne komentiram članke, ali ovaj sam morao, očito si dobro upoznat sa MacOS-om, inače nebi ovakvu glupost izvalio,,
do cca 2000. g sam i sam bio zagriženi PCfanatik,, a danas mi ne pada na pamet raditi na ničem drugom osim MacOS-a,,
samo jedan detalj za usporedbu, pred 2 mjeseca sam mjenjao sistemski DISK na PowerMac-u, i sve što sam napravio je bilo da sam stavio novi veći disk, i jednim klikom rekao da mi prabaci sistem na novi disk, otišao na ručak, za pol sata kasnije izvadio stari disk i nastavio normalno raditi bez ikakvih podešavanja,, a kad se sjetim prije i noćne more zvane BACKUP i restore, i svako malo nove instalacije da se olakša sistem jer se registri napunio svakakim glupostima, od programa, virusa,, mrak mi padne na oči,, ostale detalje tipa DLLova, registria, bluescreena i blesiranja neću ni spominjati, inače nemam ni antivirusni softver na MACu već 10 godina, nisam imao potrebe za ničim, osim za to da sjednem i radim,,
Cudno ja nisam imao nijedan problem sa Vistom i Win7 (u zadnjih par godina) niti BSOD, niti dll, registry, ništa od ovoga sto si ti naveo. Bit ce da je prije do korisnika nego do OSa, nije se sam punio svakakvim glupostima .
A to sto nemas antivirusni software na macu ima više veze s cinjenicom da je MacOS tipa par % ukupnog broja OSova, pa je i manje virusa.
Niti ja nemam obicaj komentirati clanke itd...
Ali nisam mogao "presutit"..
Da Win7 to zasluzuje ako koristis racunalo za IGRANJE i samo za IGRANJE.
Svaki ozbiljniji rad je sux, kao i na svim vindozama do sada.
Isto kao neki ljudi koji su komentirali ovaj clanak.. do prije par godina sam bio zagrizeni PC korisnik...
Danas mi ne pada napamet kupiti nesto osim MAC-a, na PC-u mi ne pada na pamet instalirati nesto drugo osim Linuxa (ukoliko se ne igram na tom racunalu).
Na zalost sam se zeznuo i kupio mobitel sa Windowsima kao OS-om na njemu... zazalio sam nakon par mj.
Svi vindozi su isti. Ukoliko je zabava u pitanju - super su (nemas alternativu), za sve ostalo ... sry.
Istu stvar mozes napravit i u visti i u win7 sa easy transferom. A normalno da na macu ne mozes napunit registry kad ni nemas nikakvih dostupnih programa za instalirat, a i ko zna kakva si sranja radio u windowsima da ti se to dogodilo, imam 3 win racunala, na 2 XP vec vise od 7 godina nisam reinstalirao windowse i sve radi ko i kad su instalirani, objektivno gledajuci, testirano u benchmarcima, a i subjektivno se ne osjeti razlika, a na trecem sam imao vistu koju sam maknuo samo zato jer je dosla 7, takoder nije bilo nikakvih problema ni s vistom ni sa 7, a na Macu sam radio neko vrijeme, al mi nije nikako sjeo, kom treba "ozbiljan OS" kao sto vi kazete koristit ce neku Linux distru. Mac je samo usminkani Linux na kojem je hrpa stvari onemogucena, znaci nista posebno.
A Macovci hvale svoj OS samo da mogu nekako opravdat visoku cijenu svojih kompova.
To se nikada nece desiti jer je puno skuplje i teze napraviti os koji radi na otvorenoj platformi i to Apple zna. Drugim rjecima kada bi se Mac OS pojavio dosupan za instalaciju na svaki PC to bi bio dan otreznjenja za flajmere poput tebe.
stvarno ne zelim spamat, ali ne zelim ni slusat ovakve gluposti
vec sada mozes instalirat OS X na svaki imalo noviji PC, pa cak i na onima s AMD procesorima koristeci modane kernele
razvijat OS za otvorenu platformu nema nikakve veze s razvijanjem OS-a, OS se razvija za odredenu arhitekturu (dakle Intel i AMD) te odredeni graficki sustav (Intel, AMD, nVidia), ostalo je stvar proizvodaca grafičkih kartica i chipseta koji sami razvijaju drivere za određeni operativni sustav
uostalom pogledaj linuxe, besplatni, a nisam našao još neku konfiguraciju gdje ne možeš pokrenit barem jedan puppylinux
ONTOPIC:
100 milijuna komada, odlična brojka, mislim da je sedmica solidan OS i da je to zaslužio,
meni je stvarno drago da je došlo napokon vrijeme da se maknemo s 10 godina zastarjelog Windowsa XP
A Macovci hvale svoj OS samo da mogu nekako opravdat visoku cijenu svojih kompova.
nisi adekvatan da kritiziras i komentiras ista u vezi Mac OS-a, jer se vidi da nemaš pojma o njemu, ako si probao radit na njemu ne znaci da ga poznajes
mac OS nema registry
ne kudi konja kojeg nisi jahao
Istu stvar mozes napravit i u visti i u win7 sa easy transferom. A normalno da na macu ne mozes napunit registry kad ni nemas nikakvih dostupnih programa za instalirat, a i ko zna kakva si sranja radio u windowsima da ti se to dogodilo, imam 3 win racunala, na 2 XP vec vise od 7 godina nisam reinstalirao windowse i sve radi ko i kad su instalirani, objektivno gledajuci, testirano u benchmarcima, a i subjektivno se ne osjeti razlika, a na trecem sam imao vistu koju sam maknuo samo zato jer je dosla 7, takoder nije bilo nikakvih problema ni s vistom ni sa 7, a na Macu sam radio neko vrijeme, al mi nije nikako sjeo, kom treba "ozbiljan OS" kao sto vi kazete koristit ce neku Linux distru. Mac je samo usminkani Linux na kojem je hrpa stvari onemogucena, znaci nista posebno.
Linuxoidi/unixoidi nemaju registry... MacOS je BSD based OS...
Ugl... Win7 je vrhunski OS... brz, stabilan...podrska za HW je vrhunska... a onaj tupan sto kaze da se na Win ne moze radit... a cuj... nemozes sadit kukuruz... ali definitivno imas ogroman izbor SW-a koje OSX platforma nema... U nebrojenim varijantama...
..............
Tema je o Sedmici i njenoj prodaji ,ljudi moji!!
@ivoleko : Priznajem ,greška!! Totalno sam ga previdel ,zato sad ispravljam!! Zadovoljan??
A to kaj ti očekuješ ili ne ,though!!
mislim da je jedan zoran123456 prvi krenuo, ito zablatnio temu vec pri samom pocetku
ali naravno, od tebe niti ne ocekujem da ces njega citirat i upozorit
Većina korisnika i koristi računlo za rad sa aplikacijama poput office-a, i sličnih te eventualno za programiranje u phytonu, c#,C++,itd. i za to je windows sasvim dovoljan. I kad je riječ u multimediji, igrama, internetu, tu je nenadmašiv i to je ono zašto ga i većina ljud koristi. Ajd koju igru možeš igrati na linux-u niti jednu. Windows je jednostavno multi praktičan i za posao i za zabavu, i to zato je i najpopularniji i najprodavaniji OS
Ovo zaslužuje komentar. I koji udarac čekićem od 0.5kg po proizvoljnom dijelu tijela (po prstima koji su napisali ove gluposti?)
Inače, taj enormni pothvat, velebni uspjeh za svakog Mac usera svi drugi ljudi zovu "ghostanje". Kopiraš čitav disk na sigurno pomoću nekog alata za ghostanje (na Win7 dolazi ugrađeni, ako se dobro sjećam), spremiš taj image na sigurno (mrežni disk, eksterni disk, DVD ako je friška inst...), ubaciš novi disk i pokreneš restore. Taman dok popiješ sok/pivo u obližnjem bircu, cijeli proces je gotovo i sve radi jednako "magično" dobro kao i na Macu. Doduše, nekome to radi na OSXu to izgleda kao nevjerovatan podvig.
Backup i restore? Pa svaki ozbiljan user radi redovni backup podataka i ima image sistemske particije sa instaliranim windowsima i nužnim programima i postavkama. Ako dođe do havarije diska, onaj tko je dovoljno pametan, za 1h ima sve najbitnije natrag na novom disku.
Virusi? Pa manje posjeta po svakakvim crack stranicama sa ilegalnim windowsima, bez updatea i sa crackiranim AVom, pa da vidiš mir i tišinu - nema virusa. Mozak prosječnog Mac usera očito ne može shvatiti nepopularna platforma = neisplativost pisanja virusa. To ne znači da virusa nema uopće.
DLLovi? Pa kad si ti imao Windowse? 2001. godina, XP bez service packa? Stvari su malo bolje ovih dana. Već 5+ godina nisam vidio niti jedan error vezan za DLL. Registry? Pa malo pazi na sistem i održavaj ga, pa neće biti problema. Što je problem jednom u 2 tjedna pokrenuti registry check? Bluescreen? Nikad nisam vidio BSOD na svojoj Visti SP2 (legalnoj), kao niti na Sedmici koju sam imao neko vrijeme.
BTW, Time Machine? Hahahaha . Neš ti backupa...
ti u microsoftu su pravi mađioničari...
Mac os maj ess
stvarno ne zelim spamat, ali ne zelim ni slusat ovakve gluposti
vec sada mozes instalirat OS X na svaki imalo noviji PC, pa cak i na onima s AMD procesorima koristeci modane kernele
razvijat OS za otvorenu platformu nema nikakve veze s razvijanjem OS-a, OS se razvija za odredenu arhitekturu (dakle Intel i AMD) te odredeni graficki sustav (Intel, AMD, nVidia), ostalo je stvar proizvodaca grafičkih kartica i chipseta koji sami razvijaju drivere za određeni operativni sustav
uostalom pogledaj linuxe, besplatni, a nisam našao još neku konfiguraciju gdje ne možeš pokrenit barem jedan puppylinux
ONTOPIC:
100 milijuna komada, odlična brojka, mislim da je sedmica solidan OS i da je to zaslužio,
meni je stvarno drago da je došlo napokon vrijeme da se maknemo s 10 godina zastarjelog Windowsa XP
Pokrenuti odsnosno instalirati i raditi su dvije razlicite stvari. Instaliraj si osx na pc pa ga korisiti u uredu kada ti radi. Silne drivere koji dolaze na win dvd-u netko mora provjeriti. Silne soft kompatibilnosti netko mora i odrzavati. Nista od navedenog Apple ne mora. Da kojim slucajem odluci pustiti osx na sva racunala, onda bi osx tim bio velicine kao i kod ms-a, dakle kao cijeli jos jedan Apple, da ne pricam o drugim stvarima....
samo da napomenem da nisam tada bio neki prosječni korisnik PC-a, radio sam u servisu na održavanju računala, mreža,, hardver i softver mi je itekako bio dobro poznat,,,
iako svi ovi komentari nemaju veze sa dotičnom temom, tako da bilo kakvo daljnje komentiranje i međusobno vrijeđanje nema nikakvog smisla,,
L.p.
Ma MacOSX je.........ne postoji najbolji OS ili da je jedan BOLJI ZA SVIJET od drugog..to su idiotizmi...
recimo za moje potrebe bolji je WinOS ili neka distribucija linuxa i prema meni je MacOSX neupotrebljivo smeće....
kao i Iphone....ne upotrebljiv ali eto nije smeće...čisti kritički sud...XD..nemožeš protiv ovog nikako....
ne vjerujem da je prodan u 100 milijuna primjeraka,prije 10 milijuna.Lažu po običaju
samo da napomenem da nisam tada bio neki prosječni korisnik PC-a, radio sam u servisu na održavanju računala, mreža,, hardver i softver mi je itekako bio dobro poznat,,,
iako svi ovi komentari nemaju veze sa dotičnom temom, tako da bilo kakvo daljnje komentiranje i međusobno vrijeđanje nema nikakvog smisla,,
L.p.
Zato jer si bio serviser racunala smatras sebe za gurua?
Pa 50% ljudi tu na forumu bi mogli biti serviseri... mozda sam malo i reko...
L.p.
Zato jer si bio serviser racunala smatras sebe za gurua?
Pa 50% ljudi tu na forumu bi mogli biti serviseri... mozda sam malo i reko...
Mislim skoro 75% ljudi starijih od 16 imaju dovoljno znanje da budu serviseri racunala...
MacOS teško da bi se moglo nazvati operativnim sustavom. U zadnje vrijeme sve više da, ali svejedno...