Vrpce u Windowsima 8

poruka: 25
|
čitano: 4.163
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce u Windowsima 8".
17 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Ma ne... Puna mi je kapa ribbona,sad će i Explorer biti u ribbonima. {#}

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/lzgr/

16 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

ako to već misle stavljat neka stave onda samo na tablete, na normalnom pc-u mi to nema smisla

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
12 1 hvala 0
16 godina
Re: Vrpce u Windowsima 8
Bezveze su mi ti riboni.
2.000 Posts! And counting...
16 godina
odjavljen
Vrpce u Windowsima 8

Kako zauzeti više vertikalnog prostora na ionako niskim wide monitorima za staviti manje alata, a da pri tom korisnik u 90% slučajeva mora napraviti dodatni klik - ribbons!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

15 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Uz ribbon 8-ica bi trebala imati welcome screen sličan WP7

Evo screenshoot:

Link na kompletnu vijest

Također pojavljuju se dva nova gumba za Sync i Share koja bi trebala bit ukomponirana s LiveID integracijom u sam windows.

Link na kompletnu vijest

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 15:37 (Joco55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8
Još niste isprobali a već vam smeta. Ko zna kak bude to izvedeno, a i u officeu je rad puno olaksan od kad su ih uveli. A i vjerujem da bude mogućnost da se isključe.

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Također zaboravio sam napomenuti da će novi Win imati 2 sučelja, jedno od njih će biti prilagođeno za tablete, a jedno desktop klasično a korisnik će moći birati koje sučelje želi koristiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nsoul kaže...
Još niste isprobali a već vam smeta. Ko zna kak bude to izvedeno, a i u officeu je rad puno olaksan od kad su ih uveli. A i vjerujem da bude mogućnost da se isključe.

čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim ribonima i svaki put kad trebam nekaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zakaj se toliko mučim s tim...

ne kužim kome uopće to odgovara tak kak je sad napravljeno???!!!

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 21:58 (mali.ivica87).
16 godina
Vrpce u Windowsima 8

A šta su to vrpce u windowsima?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ribbone koristim u ACadu, teskom sam se mukom naviknuo na njih, a i dodatno sam ih prilagodio svojim potrebama.

Ipak, nemam nista pozitivno za reci o njima, jednostavno mi nisu "sjeli".
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
mali.ivica87 kaže...
nsoul kaže...

čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim rivonima i svaki put kad treban kejaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zak ja se toliko mučim s tim...

Meni su super, brži i ugodniji,kada nešto moram napraviti u Officeu 2003 pada mi mrak na oči. Oni su jedini razlog zašto ne koristim OOffice.

Volim jabuke :)
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8
Meni je lakse radit s ribonima, pogotovo u excelu, ali ako je nekom lakse bez njih, pa nek si stavi obicni bar, ja sam ga koristio dok se nisam naviknuo na ribone. Ali sve je stvar navike.

http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/07/18/add-classic-menu-to-microsoft-office-2007-ribbon/

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...

čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim rivonima i svaki put kad treban kejaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zak ja se toliko mučim s tim...

odgovara onima koji se nikad nisu susreli sa starim wordom i excelom... znam po sebi kad tražim neku funkciju koju nisam koristio nikada u starom wordu da ju jako brzo nađem jer je logično složeno...

15 godina
Vrpce u Windowsima 8

Smatram to boljim rješenjem od onoga prije, eto.

Cheers

MIKROBLOG: TECH - NO - LO - GY http://www.youtube.com/watch?v=OeFl8B2V2D4

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ribbone koristim u ACadu, teskom sam se mukom naviknuo na njih, a i dodatno sam ih prilagodio svojim potrebama.

Ipak, nemam nista pozitivno za reci o njima, jednostavno mi nisu "sjeli".

Heh, ja ih u cadu nemrem smislit, al su mi zato u office-u skoro pa pun pogodak.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
15 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Ukoliko su ostale slike na netu pouzdane w8 slike, čini mi se da je microsoft vrhunac dizajna dostigao u w7.

Sada su se nabrijali na neku "jednostavnost" koji su pokupili od konkurencije koja je po mom mišljenju više dizajnerska/marketinška firma  nego...

Look, if you had one shot, or one opportunity To seize everything you ever wanted-One moment Would you capture it or just let it slip?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Meni su te vrpce sasvim OK (susreo se sa njima samo u office-u), trebalo mi je samo vremena da se naviknem.

Prva pomisao mi je bila "kae' sad ovaj drek!?" but later i was like "w00t"{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Ako windowsi 8 izlaze 2012. sasvim je razumno zašto su Maje zaključili da je 2012. kraj svijeta.

Halo, Microsoft nadam se da če te ostaviti mogučnost isključivanja zloglasnih vrpca!!!!!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

MS Office je svakom novom verzijom dobivao nove mogućnosti koje su samo trpali u izbornike, s vremenom je postao kompleksan i nastao je kaos pa je bilo nužno sve to lijepo organizirati i radikalno redizajnirati sučelje. Odradili su odličan posao što se tiče Officea ali trpanjem ribbona u explorer će samo zauzeti puno vertikalnog prostora. Rijetko će se koristiti sve osim tipaka naprijed/nazad. Ljudi vole minimalizam u jednostavnim programima kojima je fokus na sadržaju, to dokazuju svi novi preglednici interneta, isto bi trebalo vrijediti i za file explorer.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 19:37 (DragonShit).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Pa zašto ne. Ribboni su korisna stvar u officu mislim da bi mogla biti još korisnija u exploreru :D

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Da fakat, zašto ne? Po meni su te "vrpce" nešto najorginalnije cega se M$ sjetio u zadnje vrijeme.

To je puno originalnije rješenje od brda stupaca teksta i naredbi.

Ljudima je jednostavno prirodnije vizualno nego tekstualno. Brže se percipira i ne treba za to prijevod.

To je jedna od stvari koja mi fali u OS X-u i jedan od vecih razloga zašto ne koristim cesto iWork.

Istina jest da to zauzima dio prostora koji je ionako kraci u wide monitorima, ali taj red ikona ionako oduzima taj dio prostora.

Jedino što ovo na slikama izgleda opet malo natrpano i veliko, ali ce valjda do 2012-te to doraditi {#}

Nekako mi se cini da su ovi koji prigovaraju novom officeu zbog tih ribona pomalo lijeni.

Treba minimalno vrijeme prilagodbe, a produktivnost se bar meni bitno povecala.

Da ne govorimo da su mnoge nekad "skrivene" opcije Officea sad bitno dostupnije.

Koristio sam Office od verzije '97 i stvarno sam se navikao i znao služiti njime kroz sve verzije do 2003,

Ali verzija 2007 je po meni pun pogodak upravo zbog uvođenja ribona...

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Vrpce u Windowsima 8

hvala bogu na shortcutima. ribone ne mogu smisliti ni u acadu ni u officeu.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Hm što se se ribonaa tiče ja sam uspio skinuti win 8 pre-relase i po defaltu mi ribboni nisu bili uključeni. Malo sam prčko po postavkama i oslato i našao sam nešto tipa enable ribbons . I malo sam to uključio kak bi provjerio kak to funkcijonira i slično uglavnom shvatio sam da je jednostavnije raditi s njima nego bez njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

taj build koj si ti skinuo poprilično je star, vidio sam na internetu da je iz studenog 2010 stoga vjerovatno "vrpce" neće tako izgledati u finalnoj verziji, a o ugodnosti korištenja možemo samo raspravljati, to ovisi o samom korisniku, naravno da ima korisnika kojima je lijepše vidjeti "vrpce" nego ogromam padajući izbornik

15 godina
neaktivan
Vrpce u Windowsima 8

Ja sam prvi put upoznat sa tim vrpcama u ms office 2007, i kad sam vidio novo sučelje, poludio sam, ali kasnije sam se navikao. Mislim da bi u windowsima to bila dobra stvar, bolja manipulacija datoteka, ali samo kad bi imao mogućnost sakriti vrpcu kad nije potrebna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice