Ma ne... Puna mi je kapa ribbona,sad će i Explorer biti u ribbonima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako to već misle stavljat neka stave onda samo na tablete, na normalnom pc-u mi to nema smisla

Kako zauzeti više vertikalnog prostora na ionako niskim wide monitorima za staviti manje alata, a da pri tom korisnik u 90% slučajeva mora napraviti dodatni klik - ribbons!
Uz ribbon 8-ica bi trebala imati welcome screen sličan WP7
Evo screenshoot:
Link na kompletnu vijest
Također pojavljuju se dva nova gumba za Sync i Share koja bi trebala bit ukomponirana s LiveID integracijom u sam windows.
Također zaboravio sam napomenuti da će novi Win imati 2 sučelja, jedno od njih će biti prilagođeno za tablete, a jedno desktop klasično a korisnik će moći birati koje sučelje želi koristiti.
čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim ribonima i svaki put kad trebam nekaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zakaj se toliko mučim s tim...
ne kužim kome uopće to odgovara tak kak je sad napravljeno???!!!
A šta su to vrpce u windowsima?
Ipak, nemam nista pozitivno za reci o njima, jednostavno mi nisu "sjeli".

čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim rivonima i svaki put kad treban kejaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zak ja se toliko mučim s tim...
Meni su super, brži i ugodniji,kada nešto moram napraviti u Officeu 2003 pada mi mrak na oči. Oni su jedini razlog zašto ne koristim OOffice.
http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/07/18/add-classic-menu-to-microsoft-office-2007-ribbon/
čovječe, na te ribone se čovjek ne može naviknuti,pa da je bog...koristim taj office s tim rivonima i svaki put kad treban kejaj kompliciranije napravit mislim si u sebi zak ja se toliko mučim s tim...
odgovara onima koji se nikad nisu susreli sa starim wordom i excelom... znam po sebi kad tražim neku funkciju koju nisam koristio nikada u starom wordu da ju jako brzo nađem jer je logično složeno...
Smatram to boljim rješenjem od onoga prije, eto.
Cheers
Ipak, nemam nista pozitivno za reci o njima, jednostavno mi nisu "sjeli".
Heh, ja ih u cadu nemrem smislit, al su mi zato u office-u skoro pa pun pogodak.
Ukoliko su ostale slike na netu pouzdane w8 slike, čini mi se da je microsoft vrhunac dizajna dostigao u w7.
Sada su se nabrijali na neku "jednostavnost" koji su pokupili od konkurencije koja je po mom mišljenju više dizajnerska/marketinška firma nego...
Meni su te vrpce sasvim OK (susreo se sa njima samo u office-u), trebalo mi je samo vremena da se naviknem.
Prva pomisao mi je bila "kae' sad ovaj drek!?" but later i was like "w00t"
Ako windowsi 8 izlaze 2012. sasvim je razumno zašto su Maje zaključili da je 2012. kraj svijeta.
Halo, Microsoft nadam se da če te ostaviti mogučnost isključivanja zloglasnih vrpca!!!!!
MS Office je svakom novom verzijom dobivao nove mogućnosti koje su samo trpali u izbornike, s vremenom je postao kompleksan i nastao je kaos pa je bilo nužno sve to lijepo organizirati i radikalno redizajnirati sučelje. Odradili su odličan posao što se tiče Officea ali trpanjem ribbona u explorer će samo zauzeti puno vertikalnog prostora. Rijetko će se koristiti sve osim tipaka naprijed/nazad. Ljudi vole minimalizam u jednostavnim programima kojima je fokus na sadržaju, to dokazuju svi novi preglednici interneta, isto bi trebalo vrijediti i za file explorer.
Pa zašto ne. Ribboni su korisna stvar u officu mislim da bi mogla biti još korisnija u exploreru :D
Da fakat, zašto ne? Po meni su te "vrpce" nešto najorginalnije cega se M$ sjetio u zadnje vrijeme.
To je puno originalnije rješenje od brda stupaca teksta i naredbi.
Ljudima je jednostavno prirodnije vizualno nego tekstualno. Brže se percipira i ne treba za to prijevod.
To je jedna od stvari koja mi fali u OS X-u i jedan od vecih razloga zašto ne koristim cesto iWork.
Istina jest da to zauzima dio prostora koji je ionako kraci u wide monitorima, ali taj red ikona ionako oduzima taj dio prostora.
Jedino što ovo na slikama izgleda opet malo natrpano i veliko, ali ce valjda do 2012-te to doraditi
Nekako mi se cini da su ovi koji prigovaraju novom officeu zbog tih ribona pomalo lijeni.
Treba minimalno vrijeme prilagodbe, a produktivnost se bar meni bitno povecala.
Da ne govorimo da su mnoge nekad "skrivene" opcije Officea sad bitno dostupnije.
Koristio sam Office od verzije '97 i stvarno sam se navikao i znao služiti njime kroz sve verzije do 2003,
Ali verzija 2007 je po meni pun pogodak upravo zbog uvođenja ribona...
hvala bogu na shortcutima. ribone ne mogu smisliti ni u acadu ni u officeu.
Hm što se se ribonaa tiče ja sam uspio skinuti win 8 pre-relase i po defaltu mi ribboni nisu bili uključeni. Malo sam prčko po postavkama i oslato i našao sam nešto tipa enable ribbons . I malo sam to uključio kak bi provjerio kak to funkcijonira i slično uglavnom shvatio sam da je jednostavnije raditi s njima nego bez njih.
taj build koj si ti skinuo poprilično je star, vidio sam na internetu da je iz studenog 2010 stoga vjerovatno "vrpce" neće tako izgledati u finalnoj verziji, a o ugodnosti korištenja možemo samo raspravljati, to ovisi o samom korisniku, naravno da ima korisnika kojima je lijepše vidjeti "vrpce" nego ogromam padajući izbornik
Ja sam prvi put upoznat sa tim vrpcama u ms office 2007, i kad sam vidio novo sučelje, poludio sam, ali kasnije sam se navikao. Mislim da bi u windowsima to bila dobra stvar, bolja manipulacija datoteka, ali samo kad bi imao mogućnost sakriti vrpcu kad nije potrebna.