Oproštaj sa XP-om

poruka: 48
|
čitano: 6.474
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oproštaj sa XP-om".
16 godina
neaktivan
Re: Oproštaj sa XP-om
TracerCPP kaže...

Kad se samo sjetim, onaj plavi norton commander meni je bio alpha & omega i nikad mi ništa drugo nije trebalo.

Ja ne samo da ga se sijecam, već ni danas ništa drugo ne mogu koristiti.

Srećom na Windowsima ima Total Commander, bijel je, ali se može natjerati da bude plav.

Kod mene je plav (to je prva opcija koju postavljam kad instaliram Total Commander), a

na Linuxu Midnight Commander koji je po defaultu plave boje.

16 godina
neaktivan
xvx kaže...
TracerCPP kaže...

Kad se samo sjetim, onaj plavi norton commander meni je bio alpha & omega i nikad mi ništa drugo nije trebalo.

Ja ne samo da ga se sijecam, već ni danas ništa drugo ne mogu koristiti.

Srećom na Windowsima ima Total Commander, bijel je, ali se može natjerati da bude plav.

Kod mene je plav (to je prva opcija koju postavljam kad instaliram Total Commander), a

na Linuxu Midnight Commander koji je po defaultu plave boje.

Total Commander je 2 koplja iznad svih ostalih file managera. Neznam zašto explorer još uvik nema 2 panel mode .

Meni je na  linux-u najbolja alernativa Double Commander (iste kratice , podrzava pluginove od TC-a...)

Far Manager je također dobra kopija NC-a (samo win).

14 godina
Oproštaj sa XP-om

Imam 14god i počeo sam s 98-icom SP.Super OS! Imao sam mašinu 16MB RAM-a,Pentium II((VAljda)) i peljao paint-a xDD Onda sam prešao na Win XP SP1 čim se pojavio.Svidjeo mi se kao OS prvo zbog 32bitnog izgleda,boje su bile ljepše.ugodnije oku! Zato sam nabavio Pentium III,256MB RAM-a i 12GB HDD.Win XP je fluidno radio i sretniji nisam bio! Došli su updateovi SP2,SP3 pentium IV 1.8GHZ i 512MB RAM-a.Još malkoc kasnije su počeli dualci i Vista.Kad je Vista došla,probao sam je,shit,gsi to,puj puj!I ja ko' zanji car instaliram DOS {#}.Malo sam se vježbao,i kombinirao ga s XP-om i nijet bilo loše! U međuvremenu počeli i da WIn 7 najavljuju a ja još uvijek Peglam Pentium IV,512MB RAM-a i TNT-Rivu! Kupio si C2D,2GB RAM-a kao za pripreme Win 7-ice.Došla 7-ica,krnkuo ja nju,nije radila loše ali sam imao problema s Aero-m,driverima,prošlo je neko vrjeme dolaze osmo jezgrenaši i četverojezgrenaši((I sad ima dualca ali Pentium G2020)).Još Win 8 nisam probao,ali nadam se uskoro.Čak evo i sada 2014 samo što nije a ja imam dual boot win7 i xp,tu i taamo prošvrljam po xp-u da se prisjetim dana...Sad vam nije jasno ja 98" godište,a bacam priče s 98-icom,to ej zato što nisam ni ja ni moja famila baš bili naklonjeni toj tehnologiji,pa je to sve počinje od moje 6-godine pa nadalje.Izvinjavam se ako sam u kakvoj informaciji pogrješio!

Strm
Moj PC  
0 10 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

i mozemo tako unedogled {#}

najbolji os koronoloski

win 3.1 iako primitaivan dosta inovantan i stabilan , super os !

win 95 lose,

win 98 lose

win 98 SP dobro

2k izrsno

win Me uzas puj puj

win xp uzas  pa sp1 ok , sp2 odlicno , sp3 eureka !

vista face palm do poda 

win 7 -vista koja to nije ok !

win 8 inovantno ljepo tj izvrsno ekonomicmo micanje sa mrtve tocke (kernel NT-a je napkon izmjenjen)

win 8.1 aposlutno super najbolji os do sada u povjesti OS-a tj stoji uz bok sa win XP sp3-ce  !

nije baš bilo tako...

• win 3.1 - MS je otkrio Desktop (ili kopirao, tako nevažno), ali vrlo funkcionalno
  • win 95 - revolucija naspram DOS-a
  • win 98 - evolucija (i super ideja kako SP prodati pod cijeli OS)
  • win 98 SP (SP je besplatan, čak i navodno USB radi na njemu iako ne znam da je to ikome radilo)
  • win NT 4.0 workstation - ovo je bio drugi svemir - dozlaboga teško za natjerati drivere, ali kad je proradilo, milina - mana nema DX podrške i to je stavilo pečat na ovaj fantastičan koncept
  • win Me - grafički superioran gdje se MS zaigrao sa DX-om i malčice "udesio" stabilnost OS - meni osobno zanimljiv koncept - no mnogima jako zloglasan i omržen
  • win 2000 - kombinacija NT40 i Win Me dala je prvi izdanak i navještaj nove generacije, i naravno OS na kojem opet sve radi kako treba
  • win XP - opet SP malo ušminkan i prodan kao "novi i revolucionarni" OS.
  • win XP SP1, SP2, SP3 - donjeli više zla nego dobra - gomilanje podataka na disku, enormna shadow kopija koja je gutala HDD, da ne kažem da je SP3 natjerao komp na min 1 GB RAM da bi OS uopoće radio, što je katastrofa, jer je sam XP mogao raditi i na 128 MB RAM
  • win vista - posljednji mohikanac, nakon problema sa XPSP3, vista je trebala popraviti stvar, no negdje su se pogubili i malčice zalutali, OS u stvari nije uopće loš, dapače, odličan je samo ima jednu manu, nemojte ga update i radi ko urica (bizarno za današnje doba, ali funkcionalno)
  • win 7 - ušminkana vista, opet prodan mačak u vreći (vista - samo druge boje) i rulja je popušila novi "bolji" OS
  • win 8 - meni se osobno zgadio (novi desktop im nije trebao), ugavnom zabrljali su tamo di nisu smjeli, stvari ne kompliciraš na desktopu....

15 godina
Darky kaže...
4mal kaže...
  • win vista - posljednji mohikanac, nakon problema sa XPSP3, vista je trebala popraviti stvar, no negdje su se pogubili i malčice zalutali, OS u stvari nije uopće loš, dapače, odličan je samo ima jednu manu, nemojte ga update i radi ko urica (bizarno za današnje doba, ali funkcionalno)

Zar nije suprotno, update ga i radi ko urica ili sam ja nešto propustio?

Say hello to my little friend
17 godina
Krunoo7 kaže...
Darky kaže...
4mal kaže...

Zar nije suprotno, update ga i radi ko urica ili sam ja nešto propustio?

Ma vistu bolje staviti već sa integriranim SP2. 

16 godina
neaktivan
Strm kaže...

Imam 14god i počeo sam s 98-icom SP.Super OS! Imao sam mašinu 16MB RAM-a,Pentium II((VAljda)) i peljao paint-a xDD Onda sam prešao na Win XP SP1 čim se pojavio.

S 4 godine si "prešao" na xp sp1 ?

{#}

14 godina
Oproštaj sa XP-om

To sam pričao kako je nastalo,i jesam krenuo sam s 98-icom iako je bila 2005 xDD

Strm
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Strm kaže...

To sam pričao kako je nastalo,i jesam krenuo sam s 98-icom iako je bila 2005 xDD

ALi kažeš da si prešao na sp1 čim se pojavio , a pojavio se 2002 ako se ne varam...

Gledam tvoje teme i ne mogu skužit jesi li jako znatiželjan klinac ili samo troll...{#}

14 godina
insomniac_cro kaže...
Strm kaže...

ALi kažeš da si prešao na sp1 čim se pojavio , a pojavio se 2002 ako se ne varam...

Gledam tvoje teme i ne mogu skužit jesi li jako znatiželjan klinac ili samo troll...{#}

Jako znatiželjan,nije mi u cilju biti trol nego želi pokazati da za klinju od 14 god imam poprilicno dobro znaje o tome svemu,samo neznam kako to ukomponirati ako uzmemo u obizr da sam još 2005 imao 98 icu,ono je više bio opis jer znam šta se u to vrjeme radilo i na čemu se radilo,nisam se dobro izrazio

Strm
14 godina
Oproštaj sa XP-om

- XP ima status legende, a legende nikada ne umiru. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Ah taj XP... Virtualka sa njime za slučajeve testiranja AV-a :) Prvi OS na desktopu: XP Pro SP1 (2003-ća godina mislim), nakon toga držao XP-jca dosta dugo, prešao na Vistu ali se i brzo vratio nazad. Onda je stigao pola novi komp, opet XP neko vrijeme, pa Win 7 kad je izašao sve dok nije otišao jedan od 2 memorijska kontrolera (tj. utora) i opet sam na dobrom starom XP-u još skoro godinu dana. Zatim je stigao novi komp na kojem sam imao i Win 7 (razne verzije), Win 8 Pro (samo 3 mjeseca, previše problema) pa opet Win 7 i sad već 4-ti mjesec Win 8.1 Pro :) Ne odvajam se od toga.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Pogledajte ako vam se da

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 20:06 (HalaMadrid).

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Vijerujem da ce  mnogo ljudi jos koristit xp naravno za uredski posao.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivo0 kaže...

još dan danas imaš DOS aplikacije koje vrte kase, stoga ne vidim razloga da se i xp ne zadrži još 10-ak godina

15 godina
ivo0 kaže...

I za igrice, naravno.

Say hello to my little friend
17 godina
Oproštaj sa XP-om

Rjetke su igre koje trebaju baš Windows XP da bi se vrtile. A i tu je GOG sa preradama starih igara da rade na Windows 7. A osim toga Windows XP ako je baš potreban ne treba puno mjesta na hardu i uvjek postoji opcija da se ga stavi u dual boot. No osobno XP nisam koristio otkad je Windows 7 izašao jer za igre koje sam htio igrati uvjek sam našao rješenje kako da rade na Windows 7.

2 0 hvala 0
16 godina
Oproštaj sa XP-om

Dobro još dođe za gurati automatsku meteorološku postaju i panoramsku web kameru...{#}

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice