Oproštaj sa XP-om

poruka: 48
|
čitano: 6.402
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oproštaj sa XP-om".
15 godina
protjeran
Oproštaj sa XP-om

U životu u ovom trenutku postoje važnije stvari od kupovine novog softvera, a kombinacija Windows XP i Office 2003 je gotovo besmrtna koliko je dobra, što je pokazala tako dugim postojanjem i stvarnom upotrebom.

32 3 hvala 4
14 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

mogu se oni oprastat kolko hoce xp ce se jos dugo vrtit na masinama.

xfact
Moj PC  
22 4 hvala 0
12 godina
odjavljen
Oproštaj sa XP-om

Za ovo vrijeme što sam koristio Xp bio je jako dobar OS .

StarChild
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Oproštaj sa XP-om
propuhmajstor kaže...

kombinacija Windows XP i Office 2003 je gotovo besmrtna koliko je dobra.

Najveći promašaj u povijesti Microsofta. Napraviti OS i uredski paket, koje nitko ni nakon više od 10 godina nema potrebe mijenjati je ekonomska katastrofa.

Sedmica je bila isto donekle OK, ali je brzo ubijena da se ne bi ponovio isti promašaj, dobar OS.

Osmica je pravi OS za Microsoft, stabilan pa ne opterećuje previše tehničku podršku, ali korisnicima ipak nešto u njemu stalno nedostaje.

16 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Imam ACD See 3.1, kojeg sam dobio sa necim kao DVD rezac, ili sto god je bilo, i PowerDVD kojeg sam isto tako dobio sa nekim hrdverom.

Do danas nemam potrebe za nicim drugim od ova dva relikta. Sve sto mi treba imaju. Zasto bi sebi pucao u nogu i trazio nesto sto mi ne treba samo da bih dobio veci broj i vecu glavobolju?!

XP u kombinaciji sa Comodo i jevtini Norton je neprobojan i tako ce ostati jos bar 10 godina za ljude kojima ne trebaju sarene ikone ko vrata i veliki brojevi verzija da bi bili kwool. Tvrdim!

BTW, sto je to Bing i kakva crna integracija?! (heh, heh, heeee!).

12 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Meni je zao danasnje djece, vecina je pocela na Sedmici, mozda nikad nece korisititi legendu zvanu xp
404 Greške a nema ih nigdje
17 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

da bi danas upogonio xp treba ti cijeli dan da pohvata sve updateove kad se njemu smisli. i često ostaje i preko noći. iako postoji način da ga se natjera da povuče update preko konzole, često ni to ne pali. dok se ne pojavi žuti štit dolje desno možeš se .... a računalo je trebalo jučer. u neku ruku mi je drago što ga ubijaju, al ga ubijaju brutalno. naime, office 2010 ms više ne prodaje, a office2013 ne ide na xp i vistu. brutalno nema šta pogotovo, jer se kupuje office, a 50-ak računala je na xp-u. tjeraju nas na google apps i ostale alternative, jer istini za volju ne treba svima moćni ms office kad već ne ide, nećemo na silu.

šteta je kupit nešto drugo kad je toliko naljepnica s xp-om na kućištima. ta će računala raditi još barem 5 godina.

Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

win 98 je bio moj ulazak u svojet racunala, ali na xp sam proveo najveci dio svoga IT zivota, posljednji pozdrav ....

It s me against the world
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
Bug Manijak kaže...
Meni je zao danasnje djece, vecina je pocela na Sedmici, mozda nikad nece korisititi legendu zvanu xp

Meni je žao tebe, počeo na XP-u, nikad nisi koristio legendu zvanu 3.1. {#}

Swedish latin super funk.
11 godina
sirka666 kaže...

Meni žao tebe što nisi nikada koristio legendu zvanu DOS {#}

Samomrzeći hrvat
17 godina
Oproštaj sa XP-om

i mozemo tako unedogled {#}

najbolji os koronoloski

win 3.1 iako primitaivan dosta inovantan i stabilan , super os !

win 95 lose,

win 98 lose

win 98 SP dobro

2k izrsno

win Me uzas puj puj

win xp uzas  pa sp1 ok , sp2 odlicno , sp3 eureka !

vista face palm do poda 

win 7 -vista koja to nije ok !

win 8 inovantno ljepo tj izvrsno ekonomicmo micanje sa mrtve tocke (kernel NT-a je napkon izmjenjen)

win 8.1 aposlutno super najbolji os do sada u povjesti OS-a tj stoji uz bok sa win XP sp3-ce  !

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 22:26 (4mal).
Moj PC  
2 20 hvala 0
16 godina
E dico, dico, da bi se 3.1 upogonija triba je i DOS. Osjećam se staro s 25 :(
You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Oproštaj sa XP-om

ja sam preso 3 banke i koristim personal computer od svoje 6-te (sa 3 poceo na komodorcu 64) i dobro znam sto je DOS i kak je bilo tesko tada upravljat sa istim

p.s a sa 10 sam napravio jednu midi ajmo rec techno stvar na amigi 500. kasnije dobio 286,386,486dx,pentium 90, 200 ,233mmx pa celeron A koji je iso na 450Mhz a sve ostalo je povijest !{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 22:34 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

najbolji:

win95

win98

xp

7

moram 8.1 probat!

12 godina
neaktivan
Počeo sam sa win xp još i danas ga obavezno imam na 1 particiji, naravno office 2003, danas mi je primarni win7, win 8 mi nikako ne leži, život me odveo do mac-ova, doma je najaći macbook air, ali srcu najdraži i dalje stara toshiba brijem da je imala 5-6 kila, pentium, win xp i office 2003, karaoke i najljepša cura u krilu, samo se nadam da će i ova nova djeca to iskusiti, pogledam ih nekada i svako se igra sa svojim pametnim telefonom, phabletom, tabletom...da ne dužim mogu ukinuti podršku ali nemogu mi uzeti cd od win xp-a i sječanja.
WIN XP ZAUVIJEK, ne postoji granica.
17 godina
Oproštaj sa XP-om

Virtualka rješava sve tegobe :) Dobar je i W7, ali Aero je problem... šteta što ga ne žele ubit u nekom SP-u. No, to je način da natjeraju na "bržI" 8.1 gdje su ubili Aero.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 10 hvala 0
13 godina
Oproštaj sa XP-om

Meni je XP bio daleko najbolji, ali ona x86-64 verzija. To je za mene njihov najbolji OS dosad. Steta sto ga je Vista ukinula.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Virtualka rješava sve tegobe :) Dobar je i W7, ali Aero je problem... šteta što ga ne žele ubit u nekom SP-u. No, to je način da natjeraju na "bržI" 8.1 gdje su ubili Aero.

Meni je zbog Aera upravo 7 bio dobar. 8 mi puno lošije izgleda, ali čini mi se da je negdje pisalo da osim starta namjeravaju i Aero Glass vratiti. Na poslu imam 8.1, ali kod kuće neće tako brzo doći.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 10:26 (ROADRUNNER).
16 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Izgled mi je jako bitan, a Aero nemam pojma zašto su izbacili, to mi nikad nije jasno, OK radi tableta ali zašto su maknuli opciju da se Aero upali za one koji žele.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Kad se samo sjetim, onaj plavi norton commander meni je bio alpha & omega i nikad mi ništa drugo nije trebalo.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Na mom laptopu (i3) ostaje za uvijek XP.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Oproštaj sa XP-om

Ja se isto sjecam kad mi je Norton Commander bio sve u dosu, tada se koristio Word Star za obradu texta, pa je bio sjecam se i Banner program za velike transparente koji su se printali na "beskonacni" papir preko tada 24 iglicnog printera koji je bio velik kao danas prosjecan radni stol a cuo se i par stotina metara dalje kad bi printao na njega {#} ... e onda je stigao win 3.0 pa malo kasnije "update" 3.11 i tako dalje... to su bila vremena kad se ram plaćao oko 40ak kuna po megabajtu (preracunato iz tadasnjih DEM), a diskovi su bili 32 pa do 80ak MB... stvarno ovi mladi ne znaju sta su propustili pa da su barem poceli od XP-a kao sto je kolega iznad rekao... ali svejedno mislim da ce XP jos dugo biti No1 na dosta racunala...

Fool for a day, King for a lifetime...

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oproštaj sa XP-om

Koristija san C64,Dos, win 3.11(kratko doduse) pa nadalje ....

Ali nikad neću zaboravit prvi susret sa Win 95 na "zvijeri" (Amd k5 133mhz, 16 Mb edo ram-a...)  , Osta san bez teksta (ima sam samo 8-9 god doduse) to cudo   mi je tada izgledalo kao nešto iz star treka...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Koristija san C64,Dos, win 3.11(kratko doduse) pa nadalje ....

Ali nikad neću zaboravit prvi susret sa Win 95 na "zvijeri" (Amd k5 133mhz, 16 Mb edo ram-a...)  , Osta san bez teksta (ima sam samo 8-9 god doduse) to cudo   mi je tada izgledalo kao nešto iz star treka...

Win 95 je bila revolucija. Vrtio sam ih na svom 200 Mhz MMX-u {#}. Pa onda Win 98 (SE). Sjećam se da sam zbog Starcrafta se vraćao na Win 98 jer na XP-u tada nije htio raditi.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
12 godina

znam da je odgovor moj nebitan. ipak,gledao sam na jednoj anketi da je ovdje prosjek godina 16 (šalim se). naravno da je bitno nešto novo lijepo,igrivo. ipak ja na dva stroja imam LEGALNI XP, u firmi (obrt) ,rade savršeno,u slučaju više izmjena hardvera u nekoliko sekundi preko neta napravim reaktivaciju i sve 5 ! vjerovali ili ne plavi ekran nisam vidio,nadograđuje se automatski . acronisom napravljeni image-i za oba osa kad su tek svježe instalirani,čuvam ih na zasebnom disku i ako treba vratim "na početak".

problem je što mi dobar dio hardvera (odličan laser printer i scanner) na radi pod 7-icom. na kućnom naravno ,duplo bržem stroju imam win 7 i puno je sporiji od ovih sa xp-om. 

na žalost moramo se rastati jednom, ali takav os je nenadmašan. planiram kupiti još jednu novu konfu sa am2 proc,ploča ddr2 ram staviti xp i spremiti u ormar ..

16 godina
neaktivan
goranauto kaže...

znam da je odgovor moj nebitan. ipak,gledao sam na jednoj anketi da je ovdje prosjek godina 16 (šalim se). naravno da je bitno nešto novo lijepo,igrivo. ipak ja na dva stroja imam LEGALNI XP, u firmi (obrt) ,rade savršeno,u slučaju više izmjena hardvera u nekoliko sekundi preko neta napravim reaktivaciju i sve 5 ! vjerovali ili ne plavi ekran nisam vidio,nadograđuje se automatski . acronisom napravljeni image-i za oba osa kad su tek svježe instalirani,čuvam ih na zasebnom disku i ako treba vratim "na početak".

problem je što mi dobar dio hardvera (odličan laser printer i scanner) na radi pod 7-icom. na kućnom naravno ,duplo bržem stroju imam win 7 i puno je sporiji od ovih sa xp-om.

na žalost moramo se rastati jednom, ali takav os je nenadmašan. planiram kupiti još jednu novu konfu sa am2 proc,ploča ddr2 ram staviti xp i spremiti u ormar ..

Zašto uzimat poseban stroj za to kad možeš to pokrent na bilo kojem budučem kompu u virtualnoj mašini , samo postoječu instalaciju xp-a prebacis u vhd image ....

11 godina
protjeran
insomniac_cro kaže...
goranauto kaže...

Zašto uzimat poseban stroj za to kad možeš to pokrent na bilo kojem budučem kompu u virtualnoj mašini , samo postoječu instalaciju xp-a prebacis u vhd image ....

Sorry man, al nije to-to....virtualka ti je ko "lutka na puhanje"...nije "prava" {#}

15 godina
odjavljen
Oproštaj sa XP-om

Prvi Windowsi s kojima sam se susreo bili su 95-ica u osnovnoj školi kad smo dobili informatiku kao predmet (5-ti razred ja mislim) i tada mi je to bilo čudo i wauuuuuu, pošto doma nismo imali računalo dok nisam krenuo u srednju školu.

Kasnije sam se tu i tamo susreo sa 98-com kod prijatelja, a kad je prvi komp stupio u kuću a Win XP Home (original kupljen u ve-mulju) instalirani bilo je to meni kao svemirski brod. I jedan od onih default wallpapera sa livadom ću zauvjek pamtit, na 17" Samsung CRT pećnici.

A tada nova tek izašla igra Rome Total War koju smo prijatelj i ja instalirali je za mene bio vrh i sreća do svemira i nazad.

Bio sam na XP-u dok nije došao Win 7 pa je pukla ljubav {#} ali zato sad nebi 7 mjenjao nikako, 8 sam probao i nemogu taj OS probavit i zbunjujuće mi djeluje.

Ali sam zato održavao masu računala sa XP-om i dobro je bilo vidjet kako te mašine lijepo kucaju nakon šta bi ih se dovelo u red. {#}

Fullmoon Sorcery...Fullmoon Blasphemy!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Oproštaj sa XP-om

neznam broj tema koje su imale ovakav ili slican naslov, sve mi se cini da nikako nije niti priblizno posljednji! morat ce oni jos koji domjenak (oprostaj) pripremiti {#}LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
sirka666 kaže...

Meni žao tebe što nisi nikada koristio legendu zvanu DOS {#}

DOS 3.3 (pandan XP-u) i DOS 5.0 (sedmici), a DOS 4.0 je bio katastrofa veća od Viste {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice