I Opera protiv Flasha

poruka: 97
|
čitano: 12.572
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Opera protiv Flasha".
18 godina
neaktivan
RE: I Opera protiv Flasha
logic kaže...

Apsolutno se slazem sa gimyjem. Dajte ljudi sad vam odjednom flash kriv za sve. [1] Pa nije to jutros se pojavilo. Sad je za nesposobnost programera i ljubav prema parama kriv flash. Ako svi ostali mogu napraviti mob koji vrti flash a apple ne moze ko je kriv? [2] Ako firefoxu  i IE ne smeta flash zasto smeta operi? [3] Ako jobs nesto kaze to postaje aksiom i jedina i prava istina. [4] Umejsto da dignu guzicu i naprave iphone kako treba i iphone os kao stoprave svi ostali oni samo okolo laju i svi im nesto krivi. [5] Odvratno. I ko je citao Olegov komentar u zadnjem bugu zna sta ja mislim. Apsolutno se slazem sa njim. A sto se tice flasha flash block u firefoxu i sve 5. Imas net na Appl nacin. Stranice sa kockicama. Niko vam to ne brani i besplatno je. [5] Ili napravite bolje. A ne vidim ni da apple niti opera nudi  alternativu i neto bolje. Samo kukumavce. [6]

[1] Nije Flash kriv za sve - no počeli su ljudi shvaćati da tako nečemu nije mjesto na webu, bar ne u 2010 pa nadalje kad se danas surfa ne samo sa računalima već i puno slabijim hardverom kao što su razna netbook računala, mobiteli, a i televizori u bližoj budućnosti...

[2] Apple je kriv što Adobe ne optimizira Flash? Jel ti Apple kriv i kad ti se Nokia smrzne ili Windowsi zblokaju?

[3] Tko kaže da im ne smeta? Još se nisu oglasili... Ako je Flash npr. glavni krivac za nestabilniji rad mog browsera onda sam protiv njega... Uostalom, MS je 100% protiv Flasha ali neće ništa reći jer će ispasti da pokušavaju samo progurati svoju Silverlight tehnologiju...

[4] Pogledaj naslov teme: "I Opera protiv Flasha"... Gdje tu vidiš Apple? Zašto si tako opsjednut Appleom, kao da ti je Jobs nešto osobno skrivio...

[5] Jesi probao? Ne znaš koliko je kvalitetnije iskustvo u surfanju bez Flasha... Probaj!

[6] Alternativu za neoptimizirano, jadno prokleto smeće iz prošlog stoljeća? Zašto? Da li su Opera ili Apple zaduženi za web standarde? Nisu... W3C je... Oni, u suradnji s brojnim tvrtkama (među kojima su Apple, Microsoft i mnogi drugi) rade na novoj verziji HTMLa koja će donijeti brojne nove mogućnosti...

HTML za web znači sve... Web bez HTMLa ne postoji, ne znam kad će to ljudi shvatiti - ne može se ići protiv HTML-a... Kad bi postojalo nešto kao HTML blocker - znači da učitava stranice, ali ne prikazuje HTML znaš što bi vidio? Ništa! Ne, ne bi vidio čak niti jednu Flash stranicu. Ostajao bi ti prazan prozor bijeli prostor... A ja zablokiram Flash i vidim 90% weba...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
logic kaže...

Al niko nije kukao ovoliko. Apple bi bolje bilo da se ugleda na druge proizvodjace [1] i da misli malo i na korisnike i ne uvode suluda i poptuno neopravdana ogranicenja i da naprave OS koji bi licio na OS iz 21 vijeka sa multitaskingom i flashom kao i svi ostali umjesto da kuka okolo kako mu smeta ovo pa ono. [2] I valja gluposti tipa kako na Ipadu net jednostavno radi a ispadne da jedino na ipadu i iphone koji ima isti OS net jednostavno ne radi. [3] Na svim ostalim radi bez kuknjave i prilagodjavanja specijalno njima. Ima jedna narodna koja kaze rdjavom ku..u i dlaka smeta.

Oprostite na double postu, ali moram i na ovo reagirati.

[1] Apple je sam svoj - tvrtka koja radi kako im se prohtije i što hoće, kad hoće - Apple nema uzor, Apple je uzor drugim tvrtkama...

[2] Probaj ti napraviti OS i bez multitaskinga, flasha, može čak i bez ikakvog grafičkog sučelja pa se onda javi... Uostalom, Apple ima OS i sa multitaskingom i sa Flashom, to je OS X, nisu nesposobni - samo misle da Flash nije primjeren za vrhunsko iskustvo na iPhoneu (vrhunsko iskustvo je jedino što pružaju, zato se danas u svakoj recenziji nekog smartphonea on uspoređuje baš sa iPhoneom...)

[3] Kako ne radi? Radi i to savršeno - čak ne zamaraju glupi banneri, reklame i ostale gluposti za koje se koristi Flash...

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:45 (Danijel).
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...
logic kaže...

Apsolutno se slazem sa gimyjem. Dajte ljudi sad vam odjednom flash kriv za sve. [1] Pa nije to jutros se pojavilo. Sad je za nesposobnost programera i ljubav prema parama kriv flash. Ako svi ostali mogu napraviti mob koji vrti flash a apple ne moze ko je kriv? [2] Ako firefoxu  i IE ne smeta flash zasto smeta operi? [3] Ako jobs nesto kaze to postaje aksiom i jedina i prava istina. [4] Umejsto da dignu guzicu i naprave iphone kako treba i iphone os kao stoprave svi ostali oni samo okolo laju i svi im nesto krivi. [5] Odvratno. I ko je citao Olegov komentar u zadnjem bugu zna sta ja mislim. Apsolutno se slazem sa njim. A sto se tice flasha flash block u firefoxu i sve 5. Imas net na Appl nacin. Stranice sa kockicama. Niko vam to ne brani i besplatno je. [5] Ili napravite bolje. A ne vidim ni da apple niti opera nudi  alternativu i neto bolje. Samo kukumavce. [6]

[1] Nije Flash kriv za sve - no počeli su ljudi shvaćati da tako nečemu nije mjesto na webu, bar ne u 2010 pa nadalje kad se danas surfa ne samo sa računalima već i puno slabijim hardverom kao što su razna netbook računala, mobiteli, a i televizori u bližoj budućnosti...

[2] Apple je kriv što Adobe ne optimizira Flash? Jel ti Apple kriv i kad ti se Nokia smrzne ili Windowsi zblokaju?

[3] Tko kaže da im ne smeta? Još se nisu oglasili... Ako je Flash npr. glavni krivac za nestabilniji rad mog browsera onda sam protiv njega... Uostalom, MS je 100% protiv Flasha ali neće ništa reći jer će ispasti da pokušavaju samo progurati svoju Silverlight tehnologiju...

[4] Pogledaj naslov teme: "I Opera protiv Flasha"... Gdje tu vidiš Apple? Zašto si tako opsjednut Appleom, kao da ti je Jobs nešto osobno skrivio...

[5] Jesi probao? Ne znaš koliko je kvalitetnije iskustvo u surfanju bez Flasha... Probaj!

[6] Alternativu za neoptimizirano, jadno prokleto smeće iz prošlog stoljeća? Zašto? Da li su Opera ili Apple zaduženi za web standarde? Nisu... W3C je... Oni, u suradnji s brojnim tvrtkama (među kojima su Apple, Microsoft i mnogi drugi) rade na novoj verziji HTMLa koja će donijeti brojne nove mogućnosti...

HTML za web znači sve... Web bez HTMLa ne postoji, ne znam kad će to ljudi shvatiti - ne može se ići protiv HTML-a... Kad bi postojalo nešto kao HTML blocker - znači da učitava stranice, ali ne prikazuje HTML znaš što bi vidio? Ništa! Ne, ne bi vidio čak niti jednu Flash stranicu. Ostajao bi ti prazan prozor bijeli prostor... A ja zablokiram Flash i vidim 90% weba...

1. Koji ljudi? Ja to jedino od jobsa cujem. Ostali instaliraju flash block i cute Samoon galami okolo a ja ne laskam sebi da to cini da meni bude dobro

2. A ko je kriv? Ako se safari srusi apple je kriv isto sto mi je nkia ili ms kriv ako se srusi symbian ili wndows.

3. Nisu se oglasili a samo o tome mjesecima pricaju. Sto ga lijepo ne ugrade kao svi ostali pa da vidimo ko praavi kvalitetniji software. Zasto mi se 5800 nije nikad srusila a uredno vrti flash?

4. A ko je iza ovog i?

5. Ja uredno koristim flashblock a kad mi zatreba jednim klikom imam flash. A korisnici iphone os-a? Gdje je njima izbor?

6. OK ako rade ali je trenutno flash uredno u upotrebi i svi ga uredno prikazuju osim applea? Hocesreci da je appleov os iz buducnosti kad flasha ne bude ili iz proslosti kad ga niej bilo? Iz sadasnjosti nije jer jedino na iphone i ipadu nemas priliku vidjeti stranice kako ih je tvorac napravio vec kako apple misli da trebaju izgledati.

Danijel kaže...
logic kaže...

Al niko nije kukao ovoliko. Apple bi bolje bilo da se ugleda na druge proizvodjace [1] i da misli malo i na korisnike i ne uvode suluda i poptuno neopravdana ogranicenja i da naprave OS koji bi licio na OS iz 21 vijeka sa multitaskingom i flashom kao i svi ostali umjesto da kuka okolo kako mu smeta ovo pa ono. [2] I valja gluposti tipa kako na Ipadu net jednostavno radi a ispadne da jedino na ipadu i iphone koji ima isti OS net jednostavno ne radi. [3] Na svim ostalim radi bez kuknjave i prilagodjavanja specijalno njima. Ima jedna narodna koja kaze rdjavom ku..u i dlaka smeta.

Oprostite na double postu, ali moram i na ovo reagirati.

[1] Apple je sam svoj - tvrtka koja radi kako im se prohtije i što hoće, kad hoće - Apple nema uzor, Apple je uzor drugim tvrtkama...

[2] Probaj ti napraviti OS i bez multitaskinga, flasha, može čak i bez ikakvog grafičkog sučelja pa se onda javi... Uostalom, Apple ima OS i sa multitaskingom i sa Flashom, to je OS X, nisu nesposobni - samo misle da Flash nije primjeren za vrhunsko iskustvo na iPhoneu (vrhunsko iskustvo je jedino što pružaju, zato se danas u svakoj recenziji nekog smartphonea on uspoređuje baš sa iPhoneom...)

[3] Kako ne radi? Radi i to savršeno - čak ne zamaraju glupi banneri, reklame i ostale gluposti za koje se koristi Flash...

1. Ovo necu komentarisati

2. ma druze kakvo vrhunsko iskustvo? Ako ti napravis stranicu i ja je zelim gledati sta ima apple da govori da to ne valja ida nesto treba izbaciti? Ako apple napravi televizor oni ce odredjivati kakvi filmovi trebaju biti? Ako ne prikazuje stranie kakvim ih je autor zamislio i napravio ne valja. Simple as that. Zar niej smisao browsera da ISPRAVNO prikazuje stranice a ne da ispravlja stranice.

3. Flash se korisiti SAMO za reklame i ostale gluposti? A sta je sa youtube? Zasto mora biti posebna aplikacija za youtube? Ili je jobs zakljucio da eto mora biti malo i milostiv pa ce eto dozvoliti youtube?

JOj kako Olegov komentar dobija sve vise potvrda ovdje na forumu.

18 godina
neaktivan
logic kaže...

[1]

1. Koji ljudi? Ja to jedino od jobsa cujem. Ostali instaliraju flash block i cute Samoon galami okolo a ja ne laskam sebi da to cini da meni bude dobro

2. A ko je kriv? Ako se safari srusi apple je kriv isto sto mi je nkia ili ms kriv ako se srusi symbian ili wndows.

3. Nisu se oglasili a samo o tome mjesecima pricaju. Sto ga lijepo ne ugrade kao svi ostali pa da vidimo ko praavi kvalitetniji software. Zasto mi se 5800 nije nikad srusila a uredno vrti flash?

4. A ko je iza ovog i?

5. Ja uredno koristim flashblock a kad mi zatreba jednim klikom imam flash. A korisnici iphone os-a? Gdje je njima izbor?

6. OK ako rade ali je trenutno flash uredno u upotrebi i svi ga uredno prikazuju osim applea? Hocesreci da je appleov os iz buducnosti kad flasha ne bude ili iz proslosti kad ga niej bilo? Iz sadasnjosti nije jer jedino na iphone i ipadu nemas priliku vidjeti stranice kako ih je tvorac napravio vec kako apple misli da trebaju izgledati.

[2]

1. Ovo necu komentarisati

2. ma druze kakvo vrhunsko iskustvo? Ako ti napravis stranicu i ja je zelim gledati sta ima apple da govori da to ne valja ida nesto treba izbaciti? Ako apple napravi televizor oni ce odredjivati kakvi filmovi trebaju biti? Ako ne prikazuje stranie kakvim ih je autor zamislio i napravio ne valja. Simple as that. Zar niej smisao browsera da ISPRAVNO prikazuje stranice a ne da ispravlja stranice.

3. Flash se korisiti SAMO za reklame i ostale gluposti? A sta je sa youtube? Zasto mora biti posebna aplikacija za youtube? Ili je jobs zakljucio da eto mora biti malo i milostiv pa ce eto dozvoliti youtube?

[1]

1. Dosta ljudi... Od njih su jedino Apple i Opera javno progovorili - u svijetu web developmenta već se par godina zna da Flash nema budućnost, samo što su to često manji ljudi od Jobsa pa se ne čuju - no oni će na kraju i presuditi...

2. Ako se Safari sruši zbog svog problema - onda je Apple kriv, ako se sruši zbog Flasha - onda je Adobe kriv... Ovo mi se sad maloprije dogodilo - http://i42.tinypic.com/20z5gfc.png - Flash se srušio, da - zbog neke reklame na Bug Forumu - sad je druga stvar što sam ja u Chromeu koji ima pametno rješen sustav protiv rušenja, tj. izolirane procese - da sam u Firefoxu - srušio bi se...

3. MS i ostatak ekipe osim Applea i Opere još se nisu izjasnili o Flashu - dakle ne znamo smeta li im ili ne...

5. Kad se kupuje nešto - detaljno se pogleda što se kupuje prije nego što se uzme - ja ga imam svjesno sa svim ograničenjima i ne smetaju mi jer mi i ne trebaju (BT OBEX, multitasking, Flash) - ako se netko nije informirao prije kupnje da mu treba Flash, a da ga iPhone nema - on je kriv... Izbor postoji - na tisuće drugih (po meni, nekvalitetnijih) mobilnih smartphone uređaja koji uredno vrte Flash

6. Gle, ni na TV-u ne možeš vidjeti film kako ga je tvorac zamislio, u pravom omjeru (često 21:9), već gledaš puno užu, izrezanu sliku - i nitko se ne buni...

[2]

1. Tu se ni nema što reći - istina je takva kakva je - žalosno je da većina tvrtki nema svoj stil i da svi moraju kopirati od jedne koja ima - i dizajn i funkcionalnost i elemente operativnog sustava i brojne druge stvari...

2. OK... shvatili smo da ne prikazuje Flash siteove - koji su mahom siteovi agencija za Flash siteova koji rade siteove za filmove ili glazbenike - koji su također u Flashu i da Youtube koristi Flash - no Jobs se dogovorio sa Youtubeom i oni su čitav Youtube prekodirali samo za Apple i njihovu aplikaciju... Toliko o Appleu...

Uostalom, ne znam stvarno još što mi je potrebno - 90% siteova vidim točno kako ih je autor zamislio - radi mi gotovo sve, od video servisa rade i Youtube i Vimeo, te sad i hrpa drugih koji su počeli prilagođavati siteove za 2010. godinu (CNN, CNET TV, The Onion i mnogi drugi...)... Flash igrice? Treba mi pola sata za opuštanje... Imam hrpu malih igrica za opuštanje na App Storeu koje mogu instalirati jednim dodirom... Mahom sve oko 2-5mb...

Onaj tko želi pravi gaming experience - ima također i hrpu pravih, ozbiljnih igara koje su jeftinije i od igara za PSP i od igara za DS...

3. Ako surfaš bilo kojim siteom na koji je embeddan YT video (ili YT portalom) Safari to prepoznaje i uredno daje play tipku koja te prebacuje u YT player... Uostalom, da postoji kvalitetna posebna aplikacija za Youtube na Windowsima - koristio bih je umjesto Youtube weba 100%...

Nije Jobs ništa zabranio - onaj tko želi da svi korisnici vide video napravit će i Flash ako im baš toliko znači, te u skladu s 2010. godinom i H.264 rješenje - ako je normalno prilagođavati siteove za IE6, onda se može uložiti i dodatnog vremena malo da se kao Flash fallback ugradi standardni H.264 video player... A vjeruj mi, siteove za IE6 prilagođavati je 100 puta teže od ugradnje jednog playera...

Potpis ;)
17 godina
odjavljen

Danijel kaže...

2. Ako se Safari sruši zbog svog problema - onda je Apple kriv, ako se sruši zbog Flasha - onda je Adobe kriv... Ovo mi se sad maloprije dogodilo - http://i42.tinypic.com/20z5gfc.png - Flash se srušio, da - zbog neke reklame na Bug Forumu - sad je druga stvar što sam ja u Chromeu koji ima pametno rješen sustav protiv rušenja, tj. izolirane procese - da sam u Firefoxu - srušio bi se...

Možda neka prastara verzija.

Danijel kaže...

[1]

1. Dosta ljudi... Od njih su jedino Apple i Opera javno progovorili - u svijetu web developmenta već se par godina zna da Flash nema budućnost, samo što su to često manji ljudi od Jobsa pa se ne čuju - no oni će na kraju i presuditi...

Oni to misle, ali ne govore ili govore, ali ih nitko ne čuje. Jedino ti možeš čitat misli. Ajde pogodi što sad mislim.

Danijel kaže...

5. Kad se kupuje nešto - detaljno se pogleda što se kupuje prije nego što se uzme - ja ga imam svjesno sa svim ograničenjima i ne smetaju mi jer mi i ne trebaju (BT OBEX, multitasking, Flash) - ako se netko nije informirao prije kupnje da mu treba Flash, a da ga iPhone nema - on je kriv... Izbor postoji - na tisuće drugih (po meni, nekvalitetnijih) mobilnih smartphone uređaja koji uredno vrte Flash

Istina, ali se iPhone (po meni, neopravdano) svrstava u smartphone kategoriju, pa je normalno očekivati da neće biti ovakvih bedastoća oko instalacije plug in-a za browser. 

Danijel kaže...

6. Gle, ni na TV-u ne možeš vidjeti film kako ga je tvorac zamislio, u pravom omjeru (često 21:9), već gledaš puno užu, izrezanu sliku - i nitko se ne buni...

Nije baš istina. 21:9 je kino format i kao takav na TV-u uopće nije podržan. Tvorac je taj film zamislio za kino, a ne za TV (iako je i to jedan vid prljave igre kojom se ljude pokušava prisiliti na odlazak u kino). Rezanje slike se ne radi na TV-u, već prilikom konverzije na TV standard (DVD, zapis za emitiranje na TV postajama i sl.). Bolja analogija bi bila 16:9 TV koji ne može prikazati 4:3 uz zadržavanje aspect ratio-a, već obavezno razvuće sliku. 

Danijel kaže...

1. Tu se ni nema što reći - istina je takva kakva je - žalosno je da većina tvrtki nema svoj stil i da svi moraju kopirati od jedne koja ima - i dizajn i funkcionalnost i elemente operativnog sustava i brojne druge stvari...

Mislim da si propustio poantu. Tu se ne radi o kreativnosti, već o nekim standardima koje treba poštovati.

Kako je već netko istaknuo, na kraju se sve svodi na to da Jobs kaže: "Flash je smeće i na moje prijenosne uređaje neće, ono što je malo više zastupljeno korisnicima ćemo omogućiti na neki drugi način, a za ostalo ko ih je*e", dok ostali kažu: "Flash ima jako puno mana i ukoliko se to ne popravi, kad se razvije dovoljno dobra alternativa, polako ćemo ga napuštati na način da korisnicima taj prijelaz bude što blaži". 

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...
logic kaže...

[1]

2. Ako se Safari sruši zbog svog problema - onda je Apple kriv, ako se sruši zbog Flasha - onda je Adobe kriv... Ovo mi se sad maloprije dogodilo - http://i42.tinypic.com/20z5gfc.png - Flash se srušio, da - zbog neke reklame na Bug Forumu - sad je druga stvar što sam ja u Chromeu koji ima pametno rješen sustav protiv rušenja, tj. izolirane procese - da sam u Firefoxu - srušio bi se...

3. MS i ostatak ekipe osim Applea i Opere još se nisu izjasnili o Flashu - dakle ne znamo smeta li im ili ne...

[2]

2. OK... shvatili smo da ne prikazuje Flash siteove - koji su mahom siteovi agencija za Flash siteova koji rade siteove za filmove ili glazbenike - koji su također u Flashu i da Youtube koristi Flash - no Jobs se dogovorio sa Youtubeom i oni su čitav Youtube prekodirali samo za Apple i njihovu aplikaciju... Toliko o Appleu...

Uostalom, ne znam stvarno još što mi je potrebno - 90% siteova vidim točno kako ih je autor zamislio - radi mi gotovo sve, od video servisa rade i Youtube i Vimeo, te sad i hrpa drugih koji su počeli prilagođavati siteove za 2010. godinu (CNN, CNET TV, The Onion i mnogi drugi...)... Flash igrice? Treba mi pola sata za opuštanje... Imam hrpu malih igrica za opuštanje na App Storeu koje mogu instalirati jednim dodirom... Mahom sve oko 2-5mb...

Onaj tko želi pravi gaming experience - ima također i hrpu pravih, ozbiljnih igara koje su jeftinije i od igara za PSP i od igara za DS...

3. Ako surfaš bilo kojim siteom na koji je embeddan YT video (ili YT portalom) Safari to prepoznaje i uredno daje play tipku koja te prebacuje u YT player... Uostalom, da postoji kvalitetna posebna aplikacija za Youtube na Windowsima - koristio bih je umjesto Youtube weba 100%...

Nije Jobs ništa zabranio - onaj tko želi da svi korisnici vide video napravit će i Flash ako im baš toliko znači, te u skladu s 2010. godinom i H.264 rješenje - ako je normalno prilagođavati siteove za IE6, onda se može uložiti i dodatnog vremena malo da se kao Flash fallback ugradi standardni H.264 video player... A vjeruj mi, siteove za IE6 prilagođavati je 100 puta teže od ugradnje jednog playera...

1. Izvini ali to nije cinjenica vec nagadjanja i to se ne moze provjeriti tako da to ti tvrdisi ne znaci nista

2. Od kako sam na netu a to je od 1994 nikad al apsolutno nikad ovo nisam vidio. A ne moze biti chrome kriv? Bas adobe je kriv? Izvini ali to je opet nagadjanje. Kako se ne rusi uvijek? Kako se ne rusi drugima? Samo tebi u tvom chromeu. Da je adobe kriv ne bi radilo nikome a radii to ogromnoj vecini bez problema.

3. Upravo tako i samim tim sto ne znamo sta ko misli lupas gluposti

5. Apsolutno ali zasto ona apple laje toliko na adobe. Nemoj ga koristii i ok. Apple odlucuje umjesto korisnika. Zasto? Zasto ne stavi flash i pokaze da je njegova platforma u najmanju ruku jednako sposobna kao druge. Ili mozda nije? Zasto lijepo ne stavi flash i mogucnost da ti to iskljucis ili ukljucis kako ti zelis kao svi ostali.  Cega se boji? Da se vidi kako je to jadan os na dobroj platformi. Te price o korisnickom dozivljaju okaci macku o rep. Kakav je meni dozavljia kad se mniji otvsraju glatko a kad se otvore nista. Ja cu radje sacekati tih par milisekundi al kad se otvori mogu raditi sve sto i ostali. Meniji nisu svrha sami sebi kao ni web stranice ili browser.

2.1. Kopiraju sta? I ko? Jadna je firma koja nedostatke reklamira kao prednost i to korisnici puse. Koliko ogranicen trebas biti da popusis pricu kako net jednostavno radi i ptvris bug.hr i vidis kockicu umjesto flash-a? Mozda ja zelim vidjeti reklamu, mozda ja zelim pogledati video? Ja u firefoxu klikne i onemogucim flash. Imam izbor. Jobs kaze tebi preglup si da ti damo izbor.

2.2. mahom, 90% siteova, gotovo sve. Ovo ti kazes. A Jobs kaze "net jednostavno radi". Ko laze od vas dvojice?

2.3. Prilagodjavanje neta bilo kome i bilo cemu je za osudu. Bio to IE6 ili apple. Postoje standardi i svi bi se trebali drzati standarda. Meni browser koji ne prkazuje 100% web stranice kako su napravljane ako su napravljene prema www standardu su smece i niko me ne moze ubijediti da to valja. Jednostavno je smece. E sad je pitanje koji je koliko smece. Safari je debelo smece.

18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Danijel kaže...

Nije baš istina. 21:9 je kino format i kao takav na TV-u uopće nije podržan. Tvorac je taj film zamislio za kino, a ne za TV (iako je i to jedan vid prljave igre kojom se ljude pokušava prisiliti na odlazak u kino). Rezanje slike se ne radi na TV-u, već prilikom konverzije na TV standard (DVD, zapis za emitiranje na TV postajama i sl.). Bolja analogija bi bila 16:9 TV koji ne može prikazati 4:3 uz zadržavanje aspect ratio-a, već obavezno razvuće sliku. 

Ovdje cu napomenuti da tvorci filma unaprijed znaju kako ce to izgeldati na TV-u i svjesni su ogranicenja. Tvorci web stranica nisu znali sta ce Jobsu to jutro pasti na pamet i sta ce izbaciti ili ograniciti.

Film nastaje poslije TV-a a web stranice su nastala prije Jobsove budalastine sa ogranicenjima.

I svaki film se uredno prikaze na svakom tv-u a ti na tv-u imas izbor hces li rasiriti film i izbaciti desno i lijevio dio scene ili ces gledati punu sirinu a iznad i ispod crnu crtu. Imas izbor. An Apple osu nemas. O filmu odlucujes ti a o web stranicama odlucuje Jobs.

17 godina
neaktivan
I Opera protiv Flasha

@logic

Zaboravio si najbitniji, najvažniji argument, aksiom protiv kojeg ne možeš, dogmu, Chuck Norrisa ove rasprave.

Danijelu ne treba flash.

A ni multitasking.

Bome ni Bluetooth.

A USB? Ne, ni to ne treba.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Heheheheh

Kud ga ne pitah kad sam kupovao komp. Trebao sam kupiti iphone a ne lap od 12000 kn ;)

I jos me sramota reci da mi flash uredno radi cak i na mom jadnom glupom mobu ;)

I multitasking i sve ostalo.

Sta ako Jobs ustan jedno jutro i kaze da je sex bezveze i da to nikome ne treba kad imas bebe na appstoreu ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Heheheheh

Kud ga ne pitah kad sam kupovao komp. Trebao sam kupiti iphone a ne lap od 12000 kn ;)

I jos me sramota reci da mi flash uredno radi cak i na mom jadnom glupom mobu ;)

I multitasking i sve ostalo.

Sta ako Jobs ustan jedno jutro i kaze da je sex bezveze i da to nikome ne treba kad imas bebe na appstoreu ;)

Pa na app storeu se možeš obrijat, otvorit pivo i trest sise.

Što ti treba više u životu?

Sa app storeom život vam ne treba. Svje je tako jednostavno. I radi... Magično.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
18 godina
neaktivan
Hahahahah.... jeste me nasmijali ljudi... ali iako karikirate u pravu ste...
In Control
18 godina
neaktivan
logic kaže...
Danijel kaže...
logic kaže...

5. Apsolutno ali zasto ona apple laje toliko na adobe. Nemoj ga koristii i ok. Apple odlucuje umjesto korisnika. Zasto? Zasto ne stavi flash i pokaze da je njegova platforma u najmanju ruku jednako sposobna kao druge. Ili mozda nije? Zasto lijepo ne stavi flash i mogucnost da ti to iskljucis ili ukljucis kako ti zelis kao svi ostali.  Cega se boji? Da se vidi kako je to jadan os na dobroj platformi. Te price o korisnickom dozivljaju okaci macku o rep. Kakav je meni dozavljia kad se mniji otvsraju glatko a kad se otvore nista. Ja cu radje sacekati tih par milisekundi al kad se otvori mogu raditi sve sto i ostali. Meniji nisu svrha sami sebi kao ni web stranice ili browser.

Opetovano se koristiš i ti i ostali sa ovom frazetinom ... ne odlučuje apple ništa u tvoje ili moje ime nego u svoje. Hoćeš li ti ili ja ili Danijel koristiti i kupiti njihov proizvod o kojemu je ama baš sve rečeno i dokumentirano ( i koji se za razliku od nokije ne reklamira sa falsificiranim video uradkom na kojem sve klizi i vrti se sve u 16 a kad napokon upališ uređaj doživiš hladan tuš ), je tvoja moja i danijelova odluka na koju nas nitko ne sili.  ;) Konkurencija je hvala bogu zdrava i živa i vrlo aktivna svuda kao i na ovom forumu. Preporučujem tebi i ostalima da što više uživate u svom izboru i da poštujete tuđi. Tek onda možemo normalno razgovarati.

Dakle apple korisnici sasvim svjesno se odriču flasha, integriranog USB porta na iPadu i svekolike druge tehnologije u zamijenu za konzistentno, ispeglano i kvalitetno korisničko iskustvo i kvalitetan balans između isporučenog i očekivanog u uređaju.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 15:04 (artfull).
18 godina
neaktivan

Sve 5 ali zasto onda tolika hajka na flash i ubjedjivanje nas kojima koristimo i kojima ne smeta? Nemojte ga koristii i ok. Al nemojte nas ubjedjivati da to ne valja i da to treba ukinuti. I da, ta nokija ne otvara menije glatko al flash vrti vrlo glatko ;)

I nokija ne kukumavci okolo kako im smeta ovo ili ono. Naprave kako misle da treba i ponude na trziste. A apleu sve nesto smeta. Nokija ne ubjedjuje nikoga ni u sta.

A sto se tice marketinga i falsifikovanja sta je sa jobsovom izjavom da na Ipadu net jednostavno radi. Kako radi kad ne prikazuje sve stranice onako kako su ih autori napravili? Ili je mislio da samo radi i nista vise od toga. To je veca laz nego nokijin video. mozda ne otvara menije glatko kao na videu ali ih otvara. Kod jobsa net radi ali onako kako je on zamislio da radi. A ja kao korisnik otvorim stranicu sa flashom a ono kockice. Jel to stranica po jobsu ili po autoru koji ju je napravio? Ko tu onda laze?

Uloga svih web browsera je da prikazuju ispravno stranice. Browser koji ih ne prikazuje kako su napravaljene ne radi. Naravno s druge strane podrazumijevam da se stranice prave prema standardu. Ako su napravljene po standardu onda ih svaki browser mora priakzati isto. AKo ne prikazuje onda ne valja. Nema browser sta tu da izbacuje ili ubacuje. Ima da ih prikaze onako kako su napravljene a ja cu da odlucim da li cu gledati flash ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 15:29 (logic).
17 godina
protjeran
nokia bar kaze da je zasrala, a ne optuzuje druge (flash) za to
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
logic kaže...

[1] I nokija ne kukumavci okolo kako im smeta ovo ili ono. Naprave kako misle da treba i ponude na trziste. A apleu sve nesto smeta. Nokija ne ubjedjuje nikoga ni u sta.

A sto se tice marketinga i falsifikovanja sta je sa jobsovom izjavom da na Ipadu net jednostavno radi. Kako radi kad ne prikazuje sve stranice onako kako su ih autori napravili?Ili je mislio da samo radi i nista vise od toga.

[2] To je veca laz nego nokijin video. mozda ne otvara menije glatko kao na videu ali ih otvara. Kod jobsa net radi ali onako kako je on zamislio da radi. A ja kao korisnik otvorim stranicu sa flashom a ono kockice. Jel to stranica po jobsu ili po autoru koji ju je napravio? Ko tu onda laze?

[3] Uloga svih web browsera je da prikazuju ispravno stranice. Browser koji ih ne prikazuje kako su napravaljene ne radi. Naravno s druge strane podrazumijevam da se stranice prave prema standardu. Ako su napravljene po standardu onda ih svaki browser mora priakzati isto. AKo ne prikazuje onda ne valja. Nema browser sta tu da izbacuje ili ubacuje. Ima da ih prikaze onako kako su napravljene a ja cu da odlucim da li cu gledati flash ili ne.

[1] Nokia radi kako misle da treba isto kao i Apple - Apple misli da Flash nije potreban, Nokia ga podržava, na Adobeovim prezentacijama Flash se uredno ruši...

[2] Nokijin video je najgori primjer marketinga - sve divno i krasno na reklami, a kad ga kupiš i upališ - sve šteka, sporo je, itd. Appleovo korisničko iskustvo je na vrhunskom nivou. Kod Applea (ne kod Jobsa - nije samo Jobs u Appleu) Internet radi po standardima... Mene baš briga što je autor radio u Flashu - dabogda mu nitko ne mogao vidjeti stranicu za godinu dana, niti na računalu, niti na smartphoneu, niti na televizoru ili kojem već uređaju s pristupom internetu... Radiš po standardima i gle čuda, sve radi...

[3] Uloga svih browsera je da prikazuju ispravno stranice... Po standardu - standard preporučuje W3C... Flash nije dio W3C standarda već vanjski plugin -browseri većinom ne dolaze s njim instaliranim - sad je stvar browsera podržava li plugine i samim time i Flash ili će prikazati npr. lego kockicu... Ako ti ne vidiš stranicu zato jer je rađena u Flashu nije kriv Apple - kriv je autor dotične stranice - ne možeš se oslanjati na nešto što nije standard i očekivati da svi vide...

Znam da će mnogima biti teško, no Flash nam više uopće nije potreban i to web developeri znaju već par godina - no ne bune se i ne govore o tome jer zapravo ne mogu ništa osim ono što ih je dosta i napravilo - tiho počelo odbacivati Flash. Potrebna je bila mala iskra da se probude veliki - to je učinio Apple, slijedi ih Opera, a vjerojatno uskoro i mnogi drugi - kad se tome pridoda pažnja velikih siteova počet će zamijenjivati polako Flash (prvo video, što je već polako započelo, zahvaljujući iPadu) i za kojih godinu dana Flash će otići u zaborav - OK, ne računam gluposti tipa Farmville i tak to...

Za kraj, hvala Apple, hvala Opera, hvala CNN, Youtube, Vimeo i ostalima koji su među prvima počeli prelaziti na standardno rješenje - web će uskoro biti bolje mjesto... :P

EDIT: Real Player i Java otišli su u zaborav, sljedeći je Flash, poslije njega nešto drugo, samo HTML ne umire...

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 22:19 (Danijel).
17 godina
protjeran
Danijel kaže...

EDIT: Real Player i Java otišli su u zaborav, sljedeći je Flash, poslije njega nešto drugo, samo HTML ne umire...

java je otisla u zaborav? a da, iphone/ipad ne podrzavaju javu, pa je java otisla u zaborav, smjesan si ti decko

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 22:25 (grimyHR).
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Danijel kaže...

java je otisla u zaborav? a da, iphone/ipad ne podrzavaju javu, pa je java otisla u zaborav, smjesan si ti decko

Ja umirem od smijeha svaki put kada procitam anshu i danijela hahahah...

Dok recimo artfull zna napisati nesto pametno :)

In Control
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Ne Java kao Java jezik, zna se na što mislim - na Java plugin za web, tko to danas koristi? Ajd daj link...

Naravno, Java programski jezik živi još uvijek, te uz mnoge primjene i kao glavni jezik za Android development...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Ja umirem od smijeha svaki put kada procitam anshu i danijela hahahah...

Dok recimo artfull zna napisati nesto pametno :)

A vidiš, meni je smiješno kad vi pišete o tome kako Jobs meni govori što valja, što ne, kad imate lude ideje o sektama i ispiranju mozga, pa onda svi kao slijedimo jednu (glupu) ideju...

Da se tako nešto može, onda bi nam svima Jaca isprala mozak i uvjerila nas da je veliki PDV dobar za nas te udarila 30%... Naravno, to su samo gluposti, takvo nešto ne postoji, čuj to, Apple ništa ne valja, već je uspješan zbog ispiranja mozga glupim ovcama...

A nego - reci mi, u zadnjih mojih par postova neke nelogičnosti, krive informacije, laži ili nešto što ti nije jasno, tj. na što umireš od smijeha (pa da zaplačeš kad ti odgovorim ponovno :P (šala, NHF))

Potpis ;)
17 godina
protjeran
Danijel kaže...
grimyHR kaže...

Ne Java kao Java jezik, zna se na što mislim - na Java plugin za web, tko to danas koristi? Ajd daj link...

Naravno, Java programski jezik živi još uvijek, te uz mnoge primjene i kao glavni jezik za Android development...

npr, trenutno najveca socijalna mreza to koristi za upload slika(fejsbuk), i to je samo jedna od mnogo primjena jave trenutno u upotrebi, java niti je mrtva niti umire

18 godina
neaktivan

AJd suti. Nemoj da te jobs cuje cim ustane sutra ukinuce face ;)

Sta cemo onda ;)

18 godina
neaktivan
logic kaže...

Sta cemo onda ;)

A daj prestani umrijet cu... hahaha...

In Control
17 godina
protjeran
logic kaže...

Sta cemo onda ;)

ja cu biti sretan kao malo djete kad dobije lizalicu i kupiti cu ipad i iphone ako to uspije napraviti :P

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

npr, trenutno najveca socijalna mreza to koristi za upload slika(fejsbuk), i to je samo jedna od mnogo primjena jave trenutno u upotrebi, java niti je mrtva niti umire

OK, pa naravno da se negdje koristi - nije mrtva 100% - naravno da će tu i tamo biti i koji Flash site i u budućnosti, no nije raširena kao nekad i ne koristi se za gluposti za koje se koristila...

Trenutno najveća društvena mreža Facebook također pruža i alternativu Java uploaderu, a to je klasični standardni browser upload...

A što se tiče iPhonea - There's an app for that...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Trenutno najveća društvena mreža Facebook također pruža i alternativu Java uploaderu, a to je klasični standardni  browser upload...

A što se tiče iPhonea - There's an app for that...

koji je 852 443 puta losiji nego ovaj sa javom...

I to znam jer sam bio prisiljen raditi sa istim...

In Control
18 godina
neaktivan
logic kaže...

Sta cemo onda ;)

Nije to Jobsov stil ;)

Apple bi kupio Facebook - počeo naplaćivati mjesečnu ratu za korištenje od 0,99$, te naravno sve Facebook aplikacije postavio u Facebook App Store gdje bi se 70% njih plaćalo u rasponu od 0,99$ do 4-5$... :)

Potpis ;)
18 godina
neaktivan

OK... lošiji je... ima mane

Postoji ograničenje od pet slika, ne možeš ih više odjednom označiti, nema progress bara... No ne ovise o Javi, a to je bitno... :)

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Postoji ograničenje od pet slika, ne možeš ih više odjednom označiti, nema progress bara... No ne ovise o Javi, a to je bitno... :)

Pa... ako ces iskreno ja zalim za vremenima kada se uz operu direktno instalirala i java...

Eh to su bili dani...

A ne sada moram sam skidati :(

In Control
17 godina
protjeran
Danijel kaže...

ne, bitno je da je sranje s kojim se samo namucis puno vise nego je potrebno dok ista napravis

17 godina
neaktivan
I Opera protiv Flasha
Nezz za vas ali meni se stranica sa flashom NIKAD nije srusila.
Java se jos koristi, istina manje nego prije i polako odumire, ali jos je uvijek tu.
A jel ima koja alternativa flashu osim silverlighta (ne simpatiziram ga)? I da jel imate koji software s kojim se moze gledati flash na se mobitelu?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice