a vjerovatno im je i flash kriv za tržišni neuspjeh iako je dobar preglednik ako ne i najbolji,evo sad je svim kompanijama flash postao dežurni krivac
ovaj naslov stvarno nema veze s vezom, opera kritizira flash radi neoptimiziranosti, ali se ne bori protiv njega niti ga ne onemogucuje
A tko je kriv adobeu kad su forsirali flash umjesto shockwavea, mislim, nije da nisu znali koliko je flash spor 
U danasnje vrijeme kada se racunalnim resursima tako olako razbacuje cudi me ova hajka na flash (koju je pokrenuo Apple, doduse iz krivih pobuda), ali bolje ikad nego nikad.
Apple je zapoceo hajku, ostali se samo pridruzuju...
Mentalitet rulje, nitko ne bi sam lincevao nekoga, ali rulja bi 
Apple si moze dopustiti napasti Adobe ali bome Opera ne. Fala bogu da se prozivaju polagane aplikacije jer je smijesno da svake godine moras kupovati potpuno novi komp da bi mogel nekaj delat.
Dal se sijecate dvije price iz Microsofta. Jedna da se u kodu Windowsa nalaze petlje koje namjerno usporavaju OS kako bi ljudi kupovali nove Intele, a druga da je programer koji se je potrudil i napisal brzi kod za dio OS dobil otkaz radi predobrog posla.
Stvarno je smijesno da uz svu snagu danasnjih procesora (i memorije) PC radi "relativno" polagano u usporedbi sa smart phonovima koji se vrte na 10x nizem clocku, s 1000x manje i polaganije memorije. Da ne spominjem Win 3.11.
Sta se ustalo cijelo selo na Adobe? xD
Uz sve tehnologije koje imali i kakav god hardver koristili, nema jačeg hardvera koji može ubrzati
while(1)
{
....
}
:)
Koliko sam Flash bannera vidio s ubitačnim kodom, nije ni čudo što se ljudi žale na Flash. I to samo zato jer ljudi iskorištavaju Flash na krivi način. Adobe će u AIR 2.0, nisam siguran da li i u FP 10.1 ugraditi mehanizam za prepoznavanje takvih problema predugog izvođenja petlji. Vidio sam da to na AIR 2.0 radi ok. Istina, takve stvarčice će nekim developerima pomutiti princip, ali barem će biti malo više reda.
Apple je zapoceo hajku, ostali se samo pridruzuju...
Mentalitet rulje, nitko ne bi sam lincevao nekoga, ali rulja bi 
možda ima nešto i u pozadini apple-ovog puštanja opere na svoj OS? 
ko zna kaj se sve odvijalo..
Ionako je izuzetno bugovit pod Operom. Ja bih vrlo rado da se skloni sa internetske pozornice jednom za svagda.
istina je da flash zahtjeva jači proc koliko sam vidio na mobitelima prilično šteka
Ma i meni je već pun ku...fer tog flasha. Nekad si mogao sa 486-icom surfat po netu bez problema, a danas ti treba osmojezgreno čudo samo da pokreneš browser. Sam Flash po sebi ne bi bio toliko problem da SVE reklame na netu ne rade preko toga... i kad ih na nekim stranicama ima hrpa sve radi nevjerojatno usporeno.
ala, kad svi tak pljujete po tom flashu i kad toliko nevalja, pa blokirajte ga i uzivajte onda, jer vama ocito ne treba i samo vam usporava racunalo i trosi resurse
ala, kad svi tak pljujete po tom flashu i kad toliko nevalja, pa blokirajte ga i uzivajte onda, jer vama ocito ne treba i samo vam usporava racunalo i trosi resurse
Treba gledati ono sto nisu rekli - ipak valjda tu i tamo zaigraju koju igru napravljenu u Flashu. Farmville ak nista drugo. 
Treba gledati ono sto nisu rekli - ipak valjda tu i tamo zaigraju koju igru napravljenu u Flashu. Farmville ak nista drugo. 
pa vjerovatno bi ga brzo ukljucivali da ga iskljuce, ali tu sad ispada kao da je flash sotona osobno i tu je da bi uzeo njihove duse...
najsmješnije je što se čitavo vrijeme priča o nekakvom flashu na mobilnim uređajima i kako ga apple ne želi, a taj zapravo niti ne postoji tj u "najavi" je već 4 godine. Evo sad su predstavili nešto al još to nije gotovo. Priče o super mega performansama flasha na smartphoneu su mi totalno bezveze jer svako malo naletiš na loš kod koji zaštopa browser. Zapravo nije ni čudo da je appleu dosadilo uopće razmišljati o adobeu i o mobilnom flashu pa su ih otpilili, uz sve ostale političke i tehnološke razloge koje imaju protiv adobea.
Koliko god im flash služio uglavnom za izmotavanje, ima tu nešto i istine. Očito je da je flashu odzvonilo..dolaze nove tehnologije (HTML5) i flash ima prilično bolju konkurenciju..
Zanimljivo je kako nitko nema muda prvi reći nešto protiv jedne takve kompanije i takve platforme dok ne kaže apple.
Da je sada opera prva spomenula kako flash nevalja 95% vas ovdje bi tvrdilo da nemaju pojma..
Koliko god im flash služio uglavnom za izmotavanje, ima tu nešto i istine. Očito je da je flashu odzvonilo..dolaze nove tehnologije (HTML5) i flash ima prilično bolju konkurenciju..
Zanimljivo je kako nitko nema muda prvi reći nešto protiv jedne takve kompanije i takve platforme dok ne kaže apple.
Da je sada opera prva spomenula kako flash nevalja 95% vas ovdje bi tvrdilo da nemaju pojma..
ali jedno je ako neki proizvod konkurencija istisne boljim proizvodom, a sasvim drugo je blokirati neki proizvod da bi ga konkurencija zamjenila bez toga da dokaze da je bolja i kvalitetnija
Apple si moze dopustiti napasti Adobe ali bome Opera ne. Fala bogu da se prozivaju polagane aplikacije jer je smijesno da svake godine moras kupovati potpuno novi komp da bi mogel nekaj delat.
Dal se sijecate dvije price iz Microsofta. Jedna da se u kodu Windowsa nalaze petlje koje namjerno usporavaju OS kako bi ljudi kupovali nove Intele, a druga da je programer koji se je potrudil i napisal brzi kod za dio OS dobil otkaz radi predobrog posla.
Stvarno je smijesno da uz svu snagu danasnjih procesora (i memorije) PC radi "relativno" polagano u usporedbi sa smart phonovima koji se vrte na 10x nizem clocku, s 1000x manje i polaganije memorije. Da ne spominjem Win 3.11.
I sta usporedivo kompu ti mozes na tom imaginarnom "relativno" sporijem mobu raditi? Pod rad ne mislim otavranje web stranica i face.
Apsolutno se slazem sa gimyjem. Dajte ljudi sad vam odjednom flash kriv za sve. Pa nije to jutros se pojavilo. Sad je za nesposobnost programera i ljubav prema parama kriv flash. Ako svi ostali mogu napraviti mob koji vrti flash a apple ne moze ko je kriv? Ako firefoxu i IE ne smeta flash zasto smeta operi? Ako jobs nesto kaze to postaje aksiom i jedina i prava istina. Umejsto da dignu guzicu i naprave iphone kako treba i iphone os kao stoprave svi ostali oni samo okolo laju i svi im nesto krivi. Odvratno. I ko je citao Olegov komentar u zadnjem bugu zna sta ja mislim. Apsolutno se slazem sa njim. A sto se tice flasha flash block u firefoxu i sve 5. Imas net na Appl nacin. Stranice sa kockicama. Niko vam to ne brani i besplatno je. Ili napravite bolje. A ne vidim ni da apple niti opera nudi alternativu i neto bolje. Samo kukumavce.
Apsolutno se slazem sa gimyjem. Dajte ljudi sad vam odjednom flash kriv za sve. Pa nije to jutros se pojavilo. Sad je za nesposobnost programera i ljubav prema parama kriv flash. Ako svi ostali mogu napraviti mob koji vrti flash a apple ne moze ko je kriv? Ako firefoxu i IE ne smeta flash zasto smeta operi? Ako jobs nesto kaze to postaje aksiom i jedina i prava istina. Umejsto da dignu guzicu i naprave iphone kako treba i iphone os kao stoprave svi ostali oni samo okolo laju i svi im nesto krivi. Odvratno. I ko je citao Olegov komentar u zadnjem bugu zna sta ja mislim. Apsolutno se slazem sa njim. A sto se tice flasha flash block u firefoxu i sve 5. Imas net na Appl nacin. Stranice sa kockicama. Niko vam to ne brani i besplatno je. Ili napravite bolje. A ne vidim ni da apple niti opera nudi alternativu i neto bolje. Samo kukumavce.
slažem se ako vam baš toliko ne valja jednostavno ga nemojte koristiti
Insinuiras li ti to da sam apple fanboy? Apage satanas!! 
Salu na stranu, na mom firefoxu je flashblock namontiran valjda otkako sama ekstenzija postoji, flash mi nikada nije bio simpatican, da nema you tubea cisto sumnjam da bih ga uopce imao instaliranog.
Iz ovoga na kraju mozda i bude nesto pozitivno ali to ne mijenja cinjenicu da je Apple to zapoceo iz potpuno sebicnih i pogresnih pobuda...
Sta se ustalo cijelo selo na Adobe? xD
A 99% ih ima instaliran photoshop jer su culi da je to cool i ne znaju u njemu napraviti nista osim moza posvijetliti sliku. Jos sad kad su vijeli da mogu skidati grudnjak u photoshopu eto veselja ;)
Ova ti je jaka pravo :)
Hahaha ;)
Prezirem stranice u flash-u!
Ponukan ovom raspravom sam instalirao flashblock za chrome. Fenomenalna stvar.
Nema više mazde po ekranu, nema više kokola :) milina...
flash dobro radi na kompu ali na mobitelima ne inače ne volim apple ali u sada je Jobs bio u pravu