Apsolutno se slazem sa gimyjem. Dajte ljudi sad vam odjednom flash kriv za sve. [1] Pa nije to jutros se pojavilo. Sad je za nesposobnost programera i ljubav prema parama kriv flash. Ako svi ostali mogu napraviti mob koji vrti flash a apple ne moze ko je kriv? [2] Ako firefoxu i IE ne smeta flash zasto smeta operi? [3] Ako jobs nesto kaze to postaje aksiom i jedina i prava istina. [4] Umejsto da dignu guzicu i naprave iphone kako treba i iphone os kao stoprave svi ostali oni samo okolo laju i svi im nesto krivi. [5] Odvratno. I ko je citao Olegov komentar u zadnjem bugu zna sta ja mislim. Apsolutno se slazem sa njim. A sto se tice flasha flash block u firefoxu i sve 5. Imas net na Appl nacin. Stranice sa kockicama. Niko vam to ne brani i besplatno je. [5] Ili napravite bolje. A ne vidim ni da apple niti opera nudi alternativu i neto bolje. Samo kukumavce. [6]
[1] Nije Flash kriv za sve - no počeli su ljudi shvaćati da tako nečemu nije mjesto na webu, bar ne u 2010 pa nadalje kad se danas surfa ne samo sa računalima već i puno slabijim hardverom kao što su razna netbook računala, mobiteli, a i televizori u bližoj budućnosti...
[2] Apple je kriv što Adobe ne optimizira Flash? Jel ti Apple kriv i kad ti se Nokia smrzne ili Windowsi zblokaju?
[3] Tko kaže da im ne smeta? Još se nisu oglasili... Ako je Flash npr. glavni krivac za nestabilniji rad mog browsera onda sam protiv njega... Uostalom, MS je 100% protiv Flasha ali neće ništa reći jer će ispasti da pokušavaju samo progurati svoju Silverlight tehnologiju...
[4] Pogledaj naslov teme: "I Opera protiv Flasha"... Gdje tu vidiš Apple? Zašto si tako opsjednut Appleom, kao da ti je Jobs nešto osobno skrivio...
[5] Jesi probao? Ne znaš koliko je kvalitetnije iskustvo u surfanju bez Flasha... Probaj!
[6] Alternativu za neoptimizirano, jadno prokleto smeće iz prošlog stoljeća? Zašto? Da li su Opera ili Apple zaduženi za web standarde? Nisu... W3C je... Oni, u suradnji s brojnim tvrtkama (među kojima su Apple, Microsoft i mnogi drugi) rade na novoj verziji HTMLa koja će donijeti brojne nove mogućnosti...
HTML za web znači sve... Web bez HTMLa ne postoji, ne znam kad će to ljudi shvatiti - ne može se ići protiv HTML-a... Kad bi postojalo nešto kao HTML blocker - znači da učitava stranice, ali ne prikazuje HTML znaš što bi vidio? Ništa! Ne, ne bi vidio čak niti jednu Flash stranicu. Ostajao bi ti prazan prozor bijeli prostor... A ja zablokiram Flash i vidim 90% weba...