I Opera protiv Flasha

poruka: 97
|
čitano: 12.583
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Opera protiv Flasha".
18 godina
I Opera protiv Flasha

vidi samo ove stvari u flashu na fejsu, igre itd.. vuče se ko krepana mačka, a cpu na 100%, ko da cysisa vrtel :D i to dvojiku :D

1 0 hvala 0
16 godina
RE: I Opera protiv Flasha

ja vjerujem da na ovom forumu ima programera pa ponudite tržištu bolji proizvod,najbolje je pljuvati kad jedan krene tad svi krenu,tako je bilo i sa vistom kad ga je jedan popljuvao tad su svi za njim masovno počeli s paljbom

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan

O cemu vi pricate?

Jel treba jobs da kaze da se to vrti sporo mada se ne vrti sporo.

18 godina
neaktivan
Ma ovo je cista hajka na flash... meni totalno glupo... obozavam flash... ali malo je onih programera koji znaju raditi u njem...
In Control
16 godina

koja hajka ,neki iDiot zbog svojih intersea servira priću kako flash nevalja i sad se svi ponašaju kao da su im oči naglo otvorene

16 godina
protjeran
@blackalbum
Ti da nekog zoves iDiotom? U stvari ti najbolje znas svoje :))
16 godina

ako tebi osobno nešto nije bilo namjenjeno ne javljaj se ja tebi kao ni jednom forumašu još nisam rekao ni jednu lošu rijeć ili uvredu,izrazio sam svoje mišljenje o ovoj hajci koja je proizašla iz pera jednog tipa koji jako dobro zna prodati svoje stavove

17 godina
protjeran
I Opera protiv Flasha

mo'š mislit, opera ima nešto protiv flasha.......   a u isto vrijeme su zapravo u nemogućnosti napraviti browser da im otvara sve stranice kako spada (sa flashem ili bez).

btw, otvorivši jedan link u operu mi se uspio uvući neki malware koji se ne može nikako otkloniti i stalno se pojavljuje tako da sam morao izbrisati Operu i sada radim manje više sve preko FF-a.

toliko o Operi.         (bili su mi najbolji prije 10.0  verzije browsera)

Hedonism Is My LifeStyle

0 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ala, kad svi tak pljujete po tom flashu i kad toliko nevalja, pa blokirajte ga i uzivajte onda, jer vama ocito ne treba i samo vam usporava racunalo i trosi resurse

Maknuo bi ja to, ali ne znam kako ce onda neki sajtovi radit... npr. znam da je nekad youtube ovisio o flash-u... ne znam da li je još uvijek tako, ali sve više i više me hvata želja da ga blokiram...

Samo uzmite primjer bugovih stranica... i one debilne mazde koja pocne letit po ekranu. Pa jedinu želju koju ja dobijem iz te reklame je da razbijem prvu mazdu koju vidim... a ne kupim auto.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
18 godina
neaktivan

Sad uvidjas razliku izmedju applea i ostalih. Ostali ti ostave mogucnost da TI odlucis hoces li flash ili ne a kod applea big boss odlucuje sta je najbolje za tebe. I svi drugi su krivi.

16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja vjerujem da na ovom forumu ima programera pa ponudite tržištu bolji proizvod,najbolje je pljuvati kad jedan krene tad svi krenu,tako je bilo i sa vistom kad ga je jedan popljuvao tad su svi za njim masovno počeli s paljbom

Aham, bolji proizvod postoji dulje i od flasha samog, takoder je u adobeovom vlasnistvu ali je adobe odlucio gurati upravo flash (na vlastitu propast).

Ova "revolucija" bi mogla dovesti do toga da ne samo flash, nego i svi ostali pluginovi slicne namjene budu porazeni od html5 standarda koji bi upravo zbog toga mogao biti prosiren sa jos vise mogucnosti.

Kazem "mogla" jer je stvarno nezahvalno igrati se proroka, ali ne mogu smetnuti sa uma kako su prosle godine ljudi koji su izjavljivali kako bi canvas mogao ugroziti flash (to je bilo daleko prije ovog cirkusa sa Appleom) bili izrugivani, a gle sad.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 0:31 (rustweaver).
17 godina
Lightning kaže...
grimyHR kaže...

ala, kad svi tak pljujete po tom flashu i kad toliko nevalja, pa blokirajte ga i uzivajte onda, jer vama ocito ne treba i samo vam usporava racunalo i trosi resurse

Maknuo bi ja to, ali ne znam kako ce onda neki sajtovi radit... npr. znam da je nekad youtube ovisio o flash-u... ne znam da li je još uvijek tako, ali sve više i više me hvata želja da ga blokiram...

Samo uzmite primjer bugovih stranica... i one debilne mazde koja pocne letit po ekranu. Pa jedinu želju koju ja dobijem iz te reklame je da razbijem prvu mazdu koju vidim... a ne kupim auto.

Hah tipicno razmisljanje. To je krivica oglasivaca i buga tj. publishera koji im dozvoljavaju takve idiotarije.

Mislite da se sa HTML5  nece izvoditi takve idiotarije? Mos misliti... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 0:26 (parizer).
16 godina
neaktivan
parizer kaže...

Hah tipicno razmisljanje. To je krivica oglasivaca i buga tj. publishera koji im dozvoljavaju takve idiotarije.

Hoce, ali ne vidim kakve to veze ima. Bit ce brze i stabilnije + neces trebati plugin Osmijeh, a adblock ce i dalje biti tu. Belji se

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
rustweaver kaže...
parizer kaže...

Hoce, ali ne vidim kakve to veze ima. Bit ce brze i stabilnije + neces trebati plugin Osmijeh, a adblock ce i dalje biti tu. Belji se

Trebati ces browser koji jednako interpretira html5. Ni do sada sa ovim html-om nije tako, a sto tek dolazi sa html5 cemo vidjeti.

Gledas li ti task manager i firebug kad se vrti neka html5  stranica (donekla slicna flash pandanu)? 

16 godina
neaktivan

Zasto bi firebug tu bio relevantan? A za task manager pretpostavljam da ciljas na visoko opterecenje procesora. Pa da, ali kako se JIT compileri budu razvijali tako ce i opterecenje procesora opadati. Ne kuzim ovo sa interpretacijom html5. Dva najveca konkurenta flashu unutar html5 markupa su ti video i canvas. Canvasom upravlja java script, a video ko video, ne vidim sto bi tu browser mogao sje... osim ovoga sa codecima ali to ce se vrlo brzo iskristalizirat.

16 godina
neaktivan
I Opera protiv Flasha

ma mosh misliti... sad se nasli svi pametovati... radim flash vec par godina, i sa flashom je sve ok... ako faking nokia n900 moze otvarati bez problema flash stranice sa 600 mhz procom, onda se apple i opera i svi ostali istomisljenici trebaju pokriti usima i napraviti nesto kako treba... sramota... danas, posebno kada tehnologija napreduje ovako rapidno, bez flasha nije to to... opet u drugu ruku dolaze html5 standardi ali dok to zazivi cek ih sve dug i trnovit put... a opet usporedno sa html5 tehnologijom ce se razvijati i flash...

zalosno sto su se svi digli protiv adobea, ja da sam na njihovom mjestu maknio bi podrsku za apple, pa da vidis kako bi prodaja pala appleu... pih!

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ma i meni je već pun ku...fer tog flasha. Nekad si mogao sa 486-icom surfat po netu bez problema, a danas ti treba osmojezgreno čudo samo da pokreneš browser. Sam Flash po sebi ne bi bio toliko problem da SVE reklame na netu ne rade preko toga... i kad ih na nekim stranicama ima hrpa sve radi nevjerojatno usporeno.

zato postoje ovakve stvari: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/433/

17 godina
protjeran
I Opera protiv Flasha

mene zanima jedna stvar, vi ste sad zapeli za html5 kao zamjenu za flash, a cinjenica je da ga jos ne moze zamjeniti, i otkuda vama sigurnost da ce ikada raditi bolje od flasha, jer trenutno je u prosjeku gori i fali mu dosta stvari, vi se tu pouzdajete u neku buducnost za koju nemate garancije da ce ikada doci, html5 bi mogao postati 5 puta gori od tog flasha koji je tako uzasan, a vi bi da flash propadne, umjesto da se razvijaju paralelno i da bolji prezivi

iskreno se nadam da ce flash svi blokirati i da ce progurati html5(i da ce ga jedno 99% stranica sadrzavati) i da ce ispasti usporen, bugovit, i pun sigurnosnih propusta

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Korky kaže...

Ionako je izuzetno bugovit pod Operom. Ja bih vrlo rado da se skloni sa internetske pozornice jednom za svagda.

Da i ja sam to primjetio.

Isprva sam mislio da je to do mog PC-ja nešto.

Isprobavao sam paralelno Operu vs Chrome vs IE i moram reći da sam jedino na Operi primjetio poteškoće sa Flashom

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
18 godina
neaktivan

I do flasha je?

16 godina
neaktivan
I Opera protiv Flasha

Ne, do Opere je. Valjda.

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cartman kaže...
Korky kaže...

Ionako je izuzetno bugovit pod Operom. Ja bih vrlo rado da se skloni sa internetske pozornice jednom za svagda.

Isprva sam mislio  da je to do mog PC-ja nešto.

Isprobavao sam paralelno Operu vs Chrome vs IE i moram reći da sam jedino na Operi primjetio poteškoće sa Flashom

Ja sam takodjer isprobao na svima i na svima mi je Flash pravio sranja.

Cim odem na stranice kao sto su jutarnji, monitor koji su krcati Flash bannerima procesor pocne divljati i proguta nekih 80% proca i nakon nekoliko minuta mi se komp srusi jer se proc pregrije naravno. Ovo mi se dogadja na starom Intelu 3GH HT dok na novom Quadu Q8400 naravno ne jer jos uvijek ima snage izdrzati opterecenje. No zar je rijesenje da se kupuje novi komp da bi vrtili "FLASH"

18 godina
Apple otvoril Operi vrata za ulazak na itunes a Opera sad sere po Flashu?
Svi seru po flashu kak loše radi na telefonima, pa normalno kad nije rađen za njih ;)
Recimo da sam Poweruser i kaj god da naprave, dodaju ili oduzmu meni bude komp uvijek radil kak ja oču tak da mi puca za Operu i Flash.
Btw kak se Flash vrti na Android uređajima?
18 godina
neaktivan
Labtec kaže...
Cartman kaže...
Korky kaže...

Isprva sam mislio  da je to do mog PC-ja nešto.

Ja sam takodjer isprobao na svima i na svima mi je Flash pravio sranja.

Cim odem na stranice kao sto su jutarnji, monitor koji su krcati Flash bannerima procesor pocne divljati i proguta nekih 80% proca i nakon nekoliko minuta mi se komp srusi jer se proc pregrije naravno. Ovo mi se dogadja na starom Intelu 3GH HT dok na novom Quadu Q8400 naravno ne jer jos uvijek ima snage izdrzati opterecenje. No zar je rijesenje da se kupuje novi komp da bi vrtili "FLASH"

DObar ti komp kad ga flash srusi ;)

Ja to jos niakd ne vidjeh ;)

18 godina
neaktivan
logic kaže...

DObar ti komp kad ga flash srusi ;)

Ja to jos niakd ne vidjeh ;)

Ni ja isto... isto ne vidim da mi flash proguta na operi 80%.... evo upravo sam posjetio 20ak flash stranica i stranica sa flash bannerima...

Sve ostaje unutar 20%... nista vise (flash stranice one prave unutar 9%, dok one sa banerima se znaju popeti do 20%)...

Ali nije flash kriv kada recimo bilo kakva while petlja, tipa while (1) {}   ce se vrtiti u beskonacnost... Znaci programeri su krivi...

I da... procesor mi je amd mobile x2, 1900 mhz na ovom laptopu... tako da je to vec zastario procesor... i stvarno ne vidim problema sa flashom...

In Control
17 godina
protjeran
ma ja uopce ne znam sta su to flash banneri i reklame, toga kod mene nema, bar ne na stranicama koje redovito posjecujem, tak da mi ni ne moze usporavati nista
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

mene zanima jedna stvar, vi ste sad zapeli za html5 kao zamjenu za flash, a cinjenica je da ga jos ne moze zamjeniti, i otkuda vama sigurnost da ce ikada raditi bolje od flasha, jer trenutno je u prosjeku gori i fali mu dosta stvari, vi se tu pouzdajete u neku buducnost za koju nemate garancije da ce ikada doci, html5 bi mogao postati 5 puta gori od tog flasha koji je tako uzasan, a vi bi da flash propadne, umjesto da se razvijaju paralelno i da bolji prezivi

iskreno se nadam da ce flash svi blokirati i da ce progurati html5(i da ce ga jedno 99% stranica sadrzavati) i da ce ispasti usporen, bugovit, i pun sigurnosnih propusta

Canvas html element i video html element, oba su vec podrzani u 90% (svi gecko browseri i svi webkit browseri + opera) browsera, samo IE nesto rogobori.

Pisanje koda koji iscrtava u canvasu ne bi trebalo biti previse drukcije od koda u actionscriptu (javascript i actionscript su potekli iz istog ECMAscript jezika), tako da toplo preporucam vama koji volite raditi u flashu da umjesto neproduktivnih rasprava ovdje (kojima btw. necete nista promjeniti, eventualno cete se malo ispucati) proucite kako canvas radi, i probate se malo time igrati. Ako flash ode u grob time cete biti u startu u prednosti, a ako ne ode, nikome nista...

18 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
grimyHR kaže...

Canvas html element i video html element, oba su vec podrzani u 90% (svi gecko browseri i svi webkit browseri + opera) browsera, samo IE nesto rogobori.

Pisanje koda koji iscrtava u canvasu ne bi trebalo biti previse drukcije od koda u actionscriptu (javascript i actionscript su potekli iz istog ECMAscript jezika), tako da toplo preporucam vama koji volite raditi u flashu da umjesto neproduktivnih rasprava ovdje (kojima btw. necete nista promjeniti, eventualno cete se malo ispucati) proucite kako canvas radi, i probate se malo time igrati. Ako flash ode u grob time cete biti u startu u prednosti, a ako ne ode, nikome nista...

Moje misljenje je da flash jos minimum 5 godina nece u grob...

In Control
16 godina
neaktivan

Tehnicki ni real pleayer niti shockwave pa cak ni VRML nisu jos u grobu ali su odavno prestali biti relevantni...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 16:50 (rustweaver).
18 godina
neaktivan

Al niko nije kukao ovoliko. Apple bi bolje bilo da se ugleda na druge proizvodjace i da misli malo i na korisnike i ne uvode suluda i poptuno neopravdana ogranicenja i da naprave OS koji bi licio na OS iz 21 vijeka sa multitaskingom i flashom kao i svi ostali umjesto da kuka okolo kako mu smeta ovo pa ono. I valja gluposti tipa kako na Ipadu net jednostavno radi a ispadne da jedino na ipadu i iphone koji ima isti OS net jednostavno ne radi. Na svim ostalim radi bez kuknjave i prilagodjavanja specijalno njima. Ima jedna narodna koja kaze rdjavom ku..u i dlaka smeta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice