Dosta su se bahatili.Drze cijenu grafickih kao da su od suhog zlata.Konacno je i Ati/AMD stisnio da se malo spuste na zemlju.Vrijeme je za high-end graficke po 300 $.
Bilo je i vrijeme... :D
Fuckin' A!
Samo da se rat cijena nastavi još koju godinicu..
lulz, GTX280 po 4000kn je njima niska cijena??!! hahahahaha
Koliko sam pročitao nije problem samo u cijeni, u biti su naveli da su u gubitku što snižavaju cijene, po meni je najveći krivac kvaliteta kartica u prijenosnicima, u troškovima zamjene istih, a gledaj to i malo štire- da nema nvidije, bar ne ovakve, ne bi ni atijeve kartice ovoliko koštale, moja 9700 je koštala preko 3000 kn, sada može uzeti karticu više klase od ATI-ja za manje od 1500kn. A što se tiče rata cijena to su gluposti, ne ratuje danas niko u razvijenim tržištima, dioničari bi ih smjenili odma:)
Ovakve vijesti su super... Ajmo ljudi, navali na dionice... Navali dok je jeftino...
U vrijeme rive tnt grafičke su stajale max 1400kn, ove sad cijene su smiješno visoke i bezobrazne
neće to mnogo pasti, oni su umišljeni, mislim da hi-end neće pasti niti 5% padat će cijene low-end i srednjih kartica ali ne previše!
vidio sam u bugu iz '99 grafičku 32mb 2.500kn, neka matrox
odogovorio sam liku koji je rekao da prije nije bilo skupljih grafičkih od 1400kn
ovakva sitacija sa cijenama bi mogla(vjerojatno hoće)opasno ugroziti nvidiu, ali neće oni to odmah uočiti sigurno će ostati bahati do kraja ljeta
ovakva sitacija sa cijenama bi mogla(vjerojatno hoće)opasno ugroziti nvidiu, ali neće oni to odmah uočiti sigurno će ostati bahati do kraja ljeta
ATi mi je oduvjek bio draži, zelena boja je bezze...
uvjek kupujem amd(proc)+nvidia(grafika)
nemam pojma zašto, al uvjek sam zadovoljan kantom
nemam pojma zašto, al uvjek sam zadovoljan kantom
Down with the mainstream! Fuck nVidia and ATI!
Uli chipset and XGI Volari rules!
Back on topic - navijam za ATI jer su manja firma (za sada), a volim kada manje firme trpaju u govna vece, i onda ove moraju razmisliti o svojoj politici i potrosnji. Iako, najcesce samo otpuste 1000 radnika i manjak podmiren.
(...)
A ATI je u vlasništvu AMD-a, štoviše ATI službeno ni ne postoji (hint - ukucaj u google: ATI), a AMD nikako nije manja firma
Back on topic - navijam za ATI jer su manja firma (za sada), a volim kada manje firme trpaju u govna vece, i onda ove moraju razmisliti o svojoj politici i potrosnji. Iako, najcesce samo otpuste 1000 radnika i manjak podmiren.
(...)
A ATI je u vlasništvu AMD-a, štoviše ATI službeno ni ne postoji (hint - ukucaj u google: ATI), a AMD nikako nije manja firma

da ispravim svoj netočni navod, 9800 GTX će pasti na razinu HD 4850 (1250 KN)

Tako da nije isto, jer ovi tvoji navedeni primjeri ne žele asimilirat te brandove (oni i dalje postoje neovisno, bez ikakvog rebrandinga). I o njima možeš pričati kao postojećim tvrtkama i bradovima u vlasništvu tog i tog koncerna/tvrtke.
Sličniji primjer ATI-u ti je Compaq, ako ga se sjećaš (kupio ga je HP): gdje ti sad možeš kupit Compaq računalo (iako, tu i tamo na nekom HP laptopu piše da je iz Compaq serije).
Želio sam samo natuknut taj (pomalo) apsurd ili tu neinformiranost, jer ljudima je još uvijek ATI u ušima (ATI tvrtka, nasuprot NVidia-i), a on kao takav zapravo ne postoji. Ništa posebno. Nije mi intencija pokretat diskusiju il nešto - iznio sam samo činjenicu. Poz.
Ref.
imam osjecaj da se nvidia opekla isto kako i intel...

Tako da nije isto, jer ovi tvoji navedeni primjeri ne žele asimilirat te brandove (oni i dalje postoje neovisno, bez ikakvog rebrandinga). I o njima možeš pričati kao postojećim tvrtkama i bradovima u vlasništvu tog i tog koncerna/tvrtke.
Sličniji primjer ATI-u ti je Compaq, ako ga se sjećaš (kupio ga je HP): gdje ti sad možeš kupit Compaq računalo (iako, tu i tamo na nekom HP laptopu piše da je iz Compaq serije).
Želio sam samo natuknut taj (pomalo) apsurd ili tu neinformiranost, jer ljudima je još uvijek ATI u ušima (ATI tvrtka, nasuprot NVidia-i), a on kao takav zapravo ne postoji. Ništa posebno. Nije mi intencija pokretat diskusiju il nešto - iznio sam samo činjenicu. Poz.
Ref.
mislio sam na nedavnu proslost... athlon xp.