Nvidia lošija od očekivanja

poruka: 36
|
čitano: 2.673
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia lošija od očekivanja".
17 godina

Dosta su se bahatili.Drze cijenu grafickih kao da su od suhog zlata.Konacno je i Ati/AMD stisnio da se malo spuste na zemlju.Vrijeme je za high-end graficke po 300 $.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bilo je i vrijeme... :D

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia lošija od očekivanja

Fuckin' A! Smijeh

Samo da se rat cijena nastavi još koju godinicu..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

lulz, GTX280 po 4000kn je njima niska cijena??!! hahahahaha

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko sam pročitao nije problem samo u cijeni, u biti su naveli da su u gubitku što snižavaju cijene, po meni je najveći krivac kvaliteta kartica u prijenosnicima, u troškovima zamjene istih, a gledaj to i malo štire- da nema nvidije, bar ne ovakve, ne bi ni atijeve kartice ovoliko koštale, moja 9700 je koštala preko 3000 kn, sada može uzeti karticu više klase od ATI-ja za manje od 1500kn. A što se tiče rata cijena to su gluposti, ne ratuje danas niko u razvijenim tržištima, dioničari bi ih smjenili odma:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovakve vijesti su super... Ajmo ljudi, navali na dionice... Navali dok je jeftino...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U vrijeme rive tnt grafičke su stajale max 1400kn, ove sad cijene su smiješno visoke i bezobrazne

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neće to mnogo pasti, oni su umišljeni, mislim da hi-end neće pasti niti 5% padat će cijene low-end i srednjih kartica ali ne previše! 

ATI up, Nvidia Down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vidio sam u bugu iz '99 grafičku 32mb 2.500kn, neka matrox

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

E matrox je priča za sebe.G400, Parhelia, "izvrsna 2d slika"... Popušili su od nVidije i ATija, sad su u "profesionalnim" vodama. A tek one number9 kartice sa bolesnim ciframa u svoje vrijeme.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

Ma kad si to vidio?
Prije 100 godina? Haha :D
Ali stvarno da izbace GTX280 koja je slabija od prethodnika... kosta 4000kn a 9800GX2 ima i za 3200
Hm...kao sto su rekli Bugovci:"NVIDIA je napravila jedan korak nazad"
17 godina
neaktivan

odogovorio sam liku koji je rekao da prije nije bilo skupljih grafičkih od 1400kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...
nadimak888 kaže...

Ma kad si to vidio?
Ali stvarno da izbace GTX280 koja je slabija od prethodnika... kosta 4000kn a 9800GX2 ima i za 3200
 GTX280 nije slabija od prethodnika.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

ovakva sitacija sa cijenama bi mogla(vjerojatno hoće)opasno ugroziti nvidiu, ali neće oni to odmah uočiti sigurno će ostati bahati do kraja ljeta

ATI up, Nvidia Down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

ovakva sitacija sa cijenama bi mogla(vjerojatno hoće)opasno ugroziti nvidiu, ali neće oni to odmah uočiti sigurno će ostati bahati do kraja ljeta

Do tada nebudem ni kupio grafu. Kad GTX 280 padne na 3200Kn odmah ju kupujem, jer smatram da nevrijedi dat za grafu preko 4000 Kn.
I još nešto, sa nvidiom sam uvijek bio zadovoljniji nego sa atijem,  pa se ipak nadam da će prizemljit cijene.
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...
nadimak888 kaže...

Ma kad si to vidio?
 9800GX2 je dual-GPU, nemo'š uspoređivati to :)
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...
IRebic kaže...

Do tada nebudem ni kupio grafu. Kad GTX 280 padne na 3200Kn odmah ju kupujem, jer smatram da nevrijedi dat za grafu preko 4000 Kn.
I još nešto, sa nvidiom sam uvijek bio zadovoljniji nego sa atijem,  pa se ipak nadam da će prizemljit cijene.

Joj drago, drago...
Obozavam te citati. Ja uzimam gtx280 kad padne na 500kn polovnu, od tebe, nakon godine dana tvog koristenja s jos tri godine garancije.

Usput, kako Crysis? Koliko si ga puta presao? Meni je trebalo 3 tjedna non stop igranja u 3 fps-a. Prvo sam mislio da je igra ful duga, a onda sam skuzio da to meni trza. A ja mislio da su oni namjerno usporili igru kako bi joj se mogao diviti.

Back on topic - navijam za ATI jer su manja firma (za sada), a volim kada manje firme trpaju u govna vece, i onda ove moraju razmisliti o svojoj politici i potrosnji. Iako, najcesce samo otpuste 1000 radnika i manjak podmiren.
17 godina
neaktivan

ATi mi je oduvjek bio draži, zelena boja je bezze...

~ Deviance Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uvjek kupujem amd(proc)+nvidia(grafika)

nemam pojma zašto, al uvjek sam zadovoljan kantom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

nemam pojma zašto, al uvjek sam zadovoljan kantom

ja obaratno (intel i ATI)
ATI up, Nvidia Down!
17 godina
neaktivan

Down with the mainstream! Fuck nVidia and ATI!

Uli chipset and XGI Volari rules!

17 godina

Back on topic - navijam za ATI jer su manja firma (za sada), a volim kada manje firme trpaju u govna vece, i onda ove moraju razmisliti o svojoj politici i potrosnji. Iako, najcesce samo otpuste 1000 radnika i manjak podmiren. 

(...)

A ATI je u vlasništvu AMD-a, štoviše ATI službeno ni ne postoji (hint - ukucaj u google: ATI), a AMD nikako nije manja firma  Namigiva

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
4ndY kaže...

(...)

A ATI je u vlasništvu AMD-a, štoviše ATI službeno ni ne postoji (hint - ukucaj u google: ATI), a AMD nikako nije manja firma  Namigiva

Kako mislis ne postoji ATI? Ti mora da buncas jer kad upisem ATI u gugl dobijem SLUZBENU stranicu: ati.amd.com Namigiva

Isto ko kak Reebok spada pod Adidas i Ferrari pod Fiat, nis posebno u svijetu.

Ja kupujem uvijek amd+ATI al zato mi je maticna Nvidia jer su fakat za dzabe. :P
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

da ispravim svoj netočni navod, 9800 GTX će pasti na razinu HD 4850 (1250 KN)

ATI up, Nvidia Down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...
  Kako mislis ne postoji ATI? Ti mora da buncas jer kad upisem ATI u gugl dobijem SLUZBENU stranicu: ati.amd.com Namigiva

Ja kupujem uvijek amd+ATI al zato mi je maticna Nvidia jer su fakat za dzabe. :P
  Pa utipkaš, ali te baci/redirecta na naslovnicu AMD-a...jasno da ne mogu pojest takav brand kao što je ATI u jednu, dvije ili tri godine, ali će ga s vremenom asimilirat (to im je plan, očito).
Tako da nije isto, jer ovi tvoji navedeni primjeri ne žele asimilirat te brandove (oni i dalje postoje neovisno, bez ikakvog rebrandinga). I o njima možeš pričati kao   postojećim tvrtkama i bradovima u vlasništvu tog i tog koncerna/tvrtke.
Sličniji primjer ATI-u ti je Compaq, ako ga se sjećaš (kupio ga je HP): gdje ti sad možeš kupit Compaq računalo (iako, tu i tamo na nekom HP laptopu piše da je iz Compaq serije).
Želio sam samo natuknut taj (pomalo) apsurd ili tu neinformiranost, jer ljudima je još uvijek ATI u ušima (ATI tvrtka, nasuprot NVidia-i), a on kao takav zapravo ne postoji. Ništa posebno.   Nije mi intencija pokretat diskusiju il nešto -   iznio sam samo činjenicu. Poz.

Ref.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 20:24 (4ndY).
17 godina
neaktivan

imam osjecaj da se nvidia opekla isto kako i intel...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)

0 0 hvala 0
17 godina
4ndY kaže...
Psiho246 kaže...

Pa utipkaš, ali te baci/redirecta na naslovnicu AMD-a...jasno da ne mogu pojest takav brand kao što je ATI u jednu, dvije ili tri godine, ali će ga s vremenom asimilirat (to im je plan, očito).
Tako da nije isto, jer ovi tvoji navedeni primjeri ne žele asimilirat te brandove (oni i dalje postoje neovisno, bez ikakvog rebrandinga). I o njima možeš pričati kao   postojećim tvrtkama i bradovima u vlasništvu tog i tog koncerna/tvrtke.
Sličniji primjer ATI-u ti je Compaq, ako ga se sjećaš (kupio ga je HP): gdje ti sad možeš kupit Compaq računalo (iako, tu i tamo na nekom HP laptopu piše da je iz Compaq serije).
Želio sam samo natuknut taj (pomalo) apsurd ili tu neinformiranost, jer ljudima je još uvijek ATI u ušima (ATI tvrtka, nasuprot NVidia-i), a on kao takav zapravo ne postoji. Ništa posebno.   Nije mi intencija pokretat diskusiju il nešto -   iznio sam samo činjenicu. Poz.

Ref.
 Ne, ATI postoji kao brand grafickih kartica i to se ime vjerojatno nece mijenjat jer je to brand, to koda sad neko kupi Nike i preimenuje ga u "Branko", ko bi to kupovo?
Onaj moj link te direktira na AMD ali ako stisnes na ATI Radeon link prebaci te ovdje: http://ati.amd.com/products/home-office.html
i tu uredno pise ati u imenu.
Sto se tice onog linka, zanimljivo mozda je istinito a ako je onda sam ja tuzan jer obozavam "ATI" a ne neki "AMD". :P

P.S. forum je tu zbog diskusija, nemas se cega bojat. :P

(Sorry na OT Modovi!)
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

Hm..  možeš to malo pojasniti? Kako se to Intel opekao kad trenutačno šiša AMD već preko 2 godine, a novi nadolazeći Nahalem-i su zvijeri sam takve?
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

mislio sam na nedavnu proslost... athlon xp.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
r420r kaže...

Hm..  možeš to malo pojasniti? Kako se to Intel opekao kad trenutačno šiša AMD već preko 2 godine, a novi nadolazeći Nahalem-i su zvijeri sam takve?
Ja ne vidim po čemu to Intel "šiša" AMD? Intelovi C2D su dobri procesori, ali u istom cjenovnom rangu Phenomi su jednostavno ili jednaki ili bolji (jer su čak nešto jeftiniji).
Ono gdje intel zaista šiša AMD je top linija iznad $300 dolara (iznad 2000kn), odnosno preskupi procesori koji naglo dižu cijenu po jedini performanse za nekoliko puta. AMD uopće nema procesor iznad $300.
Ne znam odakle ti da su nadolazeći Nehalemi zvijeri? Eto, ja ga mogu nabaviti 24 sata od puštanja na tržište, pa ga još nisam vidio...
U svakom slučaju, arhitektura Nehalema je zapravo kopija AMD-ove arhitekture. Tu je intel neiskusan i ne znamo kakvi će Nehalemi zapravo biti iako na papiru zvuče dobro.

Što se cijele priče oko AMD-a i ATi-a tiče, ne ciljaju za apsolutno najbrže niti im je to cilj. I s grafikom i procesorima idu na "razum".
Mislim da je to OK.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice