@Mad_Badger
Ne slažem se sa tobom.
Sviranje raštimane gitare zahtijeva puno vježbe! Nisam rekao da ju ne znam uštimati, zapravo i sada imam "E" u uhu.
Krivo si me shvatio.
A ovo ostalo, ma gle, moš ti imat i7, sve 5. Ja uspješno radim sa svojim Phenomom. Prije njega sam uspješno radio na Athlon 3800+, prije toga na 2000+ itd... Znam nekoliko talentiranih freelancera koji sa lošijim mašinama sasvim solidno posluju. Inače, za ozbiljnije projekte ni i7 ti ne vrijedi, ionako će klijent unajmiti farmu...
Meni se čini da ti sad malo picajzliš oko te 7-ice... Kao da prije nje 3D nije postojao i da sad nitko tko nema i7 ne može poslovati u tom svijetu... Da malčice ne pretjeruješ?
Da, igram igre u velikim za zdravlje štetnim količinama. Rekao bih da sam i gamer. I to ponosan gamer!
Da meni klijenti unajmljuju farme ... to bi bilo fino. Athlon 3800+? Pih? Probaj Athlon 1400 sa 512MB RAM-a. Radi covik na onome sta ima. Nije to uopce upitno. Ali minjaju se vrimena, dizu se rezolucije, povecava se kolicina detalja, a cijene se smanjuju. Ako nemas dovoljno jak stroj neke stvari nemos isporucit.
Prije 5 godina san radija projekt 5 slika, svaka se rendala 16 sati. Sad radin projekte di rendan 2 ure maksimalno, sa eksponencijalno vecon kolicinom detalja i u vecoj rezoluciji.
prije su se animacije radile u PAL rezoluciji, sad je vec to HD. Veca rezolucija zahtjeva vise detalja. A duplo veca slika 4 puta vise vrimena. Svaki dan zahvaljujen na Core2Quad i i7 procesorima.
Gutaju sve nenormalno. Vise mogu isprobavat, vise mogu napravit. A nVidija mi je obecala da cu moc jos vise. I iako odgadaju, jos nisu preksili obecanje. Pa bar im dajte priliku da to naprave.
Crysis me ne zanima. Igra san Crysis na GTX260 i HD4890. Framerate skace vise na ATI-ju. Brojevi jesu veci, ali i oscilacije su vece nego na nVidiji. Fermi je nVidiji nova arhitektura. I trebala bi bit vise od graficke. To bi bar neko poput tebe triba cjenit.