Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?

poruka: 306
|
čitano: 68.100
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?".
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?
Minoza kaže...

@Mad_Badger

Ne slažem se sa tobom.

Sviranje raštimane gitare zahtijeva puno vježbe! Smijeh Nisam rekao da ju ne znam uštimati, zapravo i sada imam "E" u uhu. Belji se Krivo si me shvatio. Namigiva

A ovo ostalo, ma gle, moš ti imat i7, sve 5. Ja uspješno radim sa svojim Phenomom. Prije njega sam uspješno radio na Athlon 3800+, prije toga na 2000+ itd... Znam nekoliko talentiranih freelancera koji sa lošijim mašinama sasvim solidno posluju. Inače, za ozbiljnije projekte ni i7 ti ne vrijedi, ionako će klijent unajmiti farmu...

Meni se čini da ti sad malo picajzliš oko te 7-ice... Kao da prije nje 3D nije postojao i da sad nitko tko nema i7 ne može poslovati u tom svijetu... Da malčice ne pretjeruješ?

Da, igram igre u velikim za zdravlje štetnim količinama. Rekao bih da sam i gamer. I to ponosan gamer!

Da meni klijenti unajmljuju farme ... to bi bilo fino. Athlon 3800+? Pih? Probaj Athlon 1400 sa 512MB RAM-a. Radi covik na onome sta ima. Nije to uopce upitno. Ali minjaju se vrimena, dizu se rezolucije, povecava se kolicina detalja, a cijene se smanjuju. Ako nemas dovoljno jak stroj neke stvari nemos isporucit.

Prije 5 godina san radija projekt 5 slika, svaka se rendala 16 sati. Sad radin projekte di rendan 2 ure maksimalno, sa eksponencijalno vecon kolicinom detalja i u vecoj rezoluciji.

prije su se animacije radile u PAL rezoluciji, sad je vec to HD. Veca rezolucija zahtjeva vise detalja. A duplo veca slika 4 puta vise vrimena. Svaki dan zahvaljujen na Core2Quad i i7 procesorima.

Gutaju sve nenormalno. Vise mogu isprobavat, vise mogu napravit. A nVidija mi je obecala da cu moc jos vise. I iako odgadaju, jos nisu preksili obecanje. Pa bar im dajte priliku da to naprave.

Crysis me ne zanima. Igra san Crysis na GTX260 i HD4890. Framerate skace vise na ATI-ju. Brojevi jesu veci, ali i oscilacije su vece nego na nVidiji. Fermi je nVidiji nova arhitektura. I trebala bi bit vise od graficke. To bi bar neko poput tebe triba cjenit. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
neaktivan

TU! Smijeh

U principu ja sam malo pretjerao sa jednim postom tamo... Zanemari...

Ali sa ovime se slažem.

Znam točno o čemu pričaš, i ne nije svaki klijent voljan financirati farmu, svjestan sam toga. Zapravo zadnji mi nije htio, ali je bar pristao na animaciju u manjoj rezi pa mi je komp to progutao kroz tjedan dana malo po malo... Belji se

A i sad sam se skompao sa jednim likom koji ima malu farmu doma pa će uletit ak treba. Belji se

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 23:23 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...
nixass kaže...
win32 kaže...

Da, ali onda imas i bolje napajanje i bolje kuciste.....a ne vjerujem da ce te grafe kupovati ljudi koji nemaju love za posteno kuciste. Namigiva

tak bi i auto kupovao?

eto, focusRS košta više od "običnog" focusa i kaj sad.. bože moj.. pa nije to neki problem, auto ipak bolje drži cestu i vjerojatno i bolje koči..

a i bolji auto je ukupno.. i imaš bolji auto..

logika ti je za 5 Smijeh

Kao sto sam rekao....niti mi je vazna velicina kartice (imam dosta veliko kuciste), niti mi je vazno koliko vuce struje (ako treba mjenjao bih napajanje, ali ne vjerujem da bi bilo potrebe), a bogme mi nije vazno ni koliko se grije jer uvijek ce se naci neka "alternativa" stock ventu koja ce daleko bolje hladit karticu + biti ce sve puno tise (bar je do sada tako bilo).

Kako je to skupa grafa (bar meni), ne vjerujem da ce je kupovati ljudi koji nemaju sve uvjete za "udomiti" je.

I kada je izasla ATI 4870x2 svasta se pricalo.....skupo, grije se, ne valjaju driveri, kratak vijek trajanja, bucno, ogromna, vuce puno struje. No eto, za sve se naslo rijesenje, grafa je hladna (temp. na GPU se smanjile skoro za pola kada sam stavio Accelero, a kako sada puse i 140 mm vent po VRM-ovima i tu se drasticno smanjila temp.), totalno tiha, nemam bas nikakvih problema sa driverima i ono najvaznije radi kao i prvoga dana....jer kao sto rekoh, ne kupujes grafu ako nemas sve preduvjete za staviti je u komp (btw nisam kupio grafu kada je tek izasla i kada je kostala kao "suho zlato").

Tako da osim cijene.....ne vidim u cemu je problem sa ovom nVidiom!? Sta, velika je!? Je za ljude koji imaju mala kucista....ali takvi je nece ni kupovat jer u startu znaju da nemaju kuda sa njom pa ce ako nista drugo nabaviti odgovarajuce kuciste za nju! Isto tako je vjerojatno ni ja necu kupiti (bar ne odmah, to je sigurno 101%).....tko zna, mozda preskocim i ovu ATI 5xxx seriju i te nove nVidie pa kupim tek seriju iza njih. Inace imam neko "pravilo" da najcesce cekam bar da produ dvije serije pa da onda mjenjam graficku. Nisam neki manijak koji cim izade grafa odmah trcim u trgovinu (to sam napravio samo jednom u zivotu i pozalio.....ATI 9800XT Osmijeh).

P.S.

Nije ti bas neka usporedba sa autom.... Namigiva

Ja sam kad je tek izašla GTX260 mislio nju kupiti, ali kućište i napajanje bilo smeće Mršti se, pa sam uzeo tada neko duboko kućište i neko malo kvalitetnije napajanje, pa sam morao uzeti novu matičnu, pa sam usput uzeo i cpu, i ram, i cooler, i zvučnu, i zvučnike, i miš, i čitač (većina ovoga mi je uletilo jeftino pa sam ugrabio priliku), da bih na kraju završio na ATI HD5850 Smijeh, ja gledam od serije do serije a ne koja je boja (crvena ili zelena)

17 godina
neaktivan

1 0 hvala 3
17 godina
odjavljen

Gaming mouse mat inside lol

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na pakiranju 480gtx a u velikoj kutiji 470.

Ja čekam službene benčmarkze...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jamar kaže...

Opa,evo podataka sa kutije

GDDR5 memorija 1,5GB sa 384 bitnom sabirnicom Poljubac

15 godina
protjeran
pod009 kaže...
jamar kaže...

ako je to single čip moraće biti bolji od hd 5870,znači između hd 5870 i hd 5970 ko zna možda taj gtx280 i ne bude tako loš kao što sze ga ocrnili posljdjnih dana

15 godina
protjeran
windows_7 kaže...
pod009 kaže...
jamar kaže...

ako je to single čip moraće biti bolji od hd 5870,znači između hd 5870 i hd 5970 ko zna možda taj gtx280 i ne bude tako loš kao što sze ga ocrnili posljdjnih dana

kakv brate gtx280 je tebe spopao?Osmijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
Iskreno, razočaralo bi me da GTX480 nije bolji od HD5870 jer koliko je dugo nvidia to radila, očekivao sam nešto u rangu HD5970
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

S ovakvim podatcima bi mogao biti između HD5870 na steroidima i HD5950 (kad izađe)

meni je zanimljivija GTX470 Bogataš

0 0 hvala 0
15 godina
Minoza kaže...

Pa mislio sam da smo ovo već ustanovili.

GTX480 i 470 su kartice za NV fanboye kojima cijena nije bitna (čitaj tatini sinovi). Njima je cijena potpuno opravdana time što će imati 5% bolje performanse od 40% jeftinije ATI kartice. Nije uopće upitno koliko je velika, koliko struje ždere i koliko se grije, oni niti ne znaju što je to. Njihova jedina briga je ionako koji fancy dućan će sutra obići i kojim autom će otići na kavu nakon pola sata maltretiranja tatinih zaposlenika...

Mislim da si sada malo pretjerao, ali uistinu.

"Tatini sinovi".....i ti meni ides onda pricati o nekim "teorijama"....

Niti sam "tatin sin", niti obilazim te kako ti kazes "fancy ducane"......a bogme niti se ne vozikam sa autom okolo (niti ga posjedujem)....dali sam sam na planeti koji svojim radom zaradim za svaki dio u kompu i sve sto imam u stanu!?

Mislim da nisam jedini....i stvarno ne razumijem sta te toliko hebe ta nVidia!? Gle, ja je npr. nemam....ali ako bude stvarno neka ok kartica ili ako nVidia bude vidljivo bolja od ATI-a, naravno da cu je uzeti (no tek kada za to dode vrijeme).

Uglavnom, pricas gluposti.......daj malo pogledaj sta i kako pises....jer ispada da imas neke komplekse ili sta ja znam sta sve ne.

I bas me iskreno briga i za te "tatine sinove"......ako imaju love super za njih...da bar ja imam tako! Samo nazovem kuci i vec mi lik trci sa npr. najnovijom grafickom! Hebiga, neki u ziovotu ne moraju nista radit jer dobiju sve na gotovo (i super za njih), dok neki kao npr. ja sve moraju zaraditi svojim rukama i za npr. grafu se odreci ne znam cega (a ne mozes imati i "ovce i novce"....bar ne ja).

I tu na forumu garantiram da vecina ekipa sama sebi kupuje hardveraj, a ne da su "tatini sinovi" koji sve dobiviju na gotovo.

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
16 godina
win32 kaže...
Minoza kaže...

Pa mislio sam da smo ovo već ustanovili.

GTX480 i 470 su kartice za NV fanboye kojima cijena nije bitna (čitaj tatini sinovi). Njima je cijena potpuno opravdana time što će imati 5% bolje performanse od 40% jeftinije ATI kartice. Nije uopće upitno koliko je velika, koliko struje ždere i koliko se grije, oni niti ne znaju što je to. Njihova jedina briga je ionako koji fancy dućan će sutra obići i kojim autom će otići na kavu nakon pola sata maltretiranja tatinih zaposlenika...

Niti sam "tatin sin", niti obilazim te kako ti kazes "fancy ducane"......a bogme niti se ne vozikam sa autom okolo (niti ga posjedujem)....dali sam sam na planeti koji svojim radom zaradim za svaki dio u kompu i sve sto imam u stanu!?

Mislim da nisam jedini....i stvarno ne razumijem sta te toliko hebe ta nVidia!? Gle, ja je npr. nemam....ali ako bude stvarno neka ok kartica ili ako nVidia bude vidljivo bolja od ATI-a, naravno da cu je uzeti (no tek kada za to dode vrijeme).

Uglavnom, pricas gluposti.......daj malo pogledaj sta i kako pises....jer ispada da imas neke komplekse ili sta ja znam sta sve ne.

I bas me iskreno briga i za te "tatine sinove"......ako imaju love super za njih...da bar ja imam tako! Samo nazovem kuci i vec mi lik trci sa npr. najnovijom grafickom! Hebiga, neki u ziovotu ne moraju nista radit jer dobiju sve na gotovo (i super za njih), dok neki kao npr. ja sve moraju zaraditi svojim rukama i za npr. grafu se odreci ne znam cega (a ne mozes imati i "ovce i novce"....bar ne ja).

I tu na forumu garantiram da vecina ekipa sama sebi kupuje hardveraj, a ne da su "tatini sinovi" koji sve dobiviju na gotovo.

Ja sam sebi sve sam kupio u kompu, a ako sam išta dobio nisam dobio u cijelosti, nego 50:50

Z-1
17 godina

tako je ima nas tu koji radimo

te se radi gaminga odričemo nekih stvari Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 20:01 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

A da pročitaš par komentara ranije?

Mislim već smo to ustanovili da sam pretjerao i da to niti nisam mislio ozbiljno...

Zapravo to je bilo u šaljivom tonu al ok... vi ste malo zabrijali Belji se

Mislim ako si pročitao taj komentar čudim se kako ti je promakao komentar gdje sam rekao da sam malo pretjerao... Loš dan, previše kave premalo sexa znaš ono... Ali i dalje to je trebalo biti u šaljivom tonu sam kaj ste vi izgleda malo to krivo shvatili lol i povukli baš ono najgore iz komentara... a nitko nije shvatio šaljiv dio, valjda imam čudan smisao za humor Iznenađen

Inače kao što sam rekao NV user sam bio 10 god (i još uvijek ju koristim)... Nisam se uopće okomio na ništa ili ikoga tak da...

Peace!

P.S. Dalo bi se kritički sagledat i tvoje izjave da bi volio biti "tatin sin" da možeš. Ja osobno radije sam zaradim svoju lovicu pa makar mi tata/mama i nudili nešto na pladnju. Nemoj si dopustiti da ikada dobivaš nešto jer ništa nije besplatno, to ti je savjet ove budale! Namigiva

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 21:19 (Minoza).
17 godina
neaktivan

Ja si još od prve godine faksa sam kupujem hardveraj. Bilo je tu poslova preko Student servisa, honorarnih poslova, davanja instarukcija i sl.

Zadnjih 5 godina otkad imam stalan posao situacija je još i bolja Namigiva

Opet, istina je da kada ti netko pokloni lovu, onda je lakše biti rastrošan nego kad svaku kunu zaradiš sam.

Što se tiče trenutačne situacije na tržištu grafulja, odlučih pričekati kraj godine pa vidjeti što će sve biti u ponudi (nije da mi se toliko žuri nadograđivati)..  

Možda će pasti kakav 'upgrade-ani' Fermić, a možda i kakav Radeonček 6xxx ako do tada izađu Bogataš

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

HD 6xxx serija će najvjrojatnije izaći u siječnju ili veljači 2011.

0 0 hvala 0
15 godina
AdriTheGamer kaže...

Ta ce serija vjerojatno biti moja jer seriju 5xxx preskacem posto niti jedan model od ove 5xxx serije nije drasticno bolji od ove grafe koju sada imam......

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
AdriTheGamer kaže...

Ta ce serija vjerojatno biti moja jer seriju 5xxx preskacem posto niti jedan model od ove 5xxx serije nije drasticno bolji od ove grafe koju sada imam......

Kako nije, HD5970 je duplo brza od HD4870x2

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
AdriTheGamer kaže...

Lako tebi govorit g. Dvoglavi. :)

Mislin da upgrade GPU-a ispod 2x performansi nema smisla. Recimo 4890 na 5850 je po meni samo bacanje novaca (govorimo o trenutnoj situaciji i trenutnim cijenama).

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
15 godina
mtopol kaže...
win32 kaže...
AdriTheGamer kaže...

Ne bih se bas kladio......tj. vidim da bas i ne znas o cemu pricas.

Evo ti i dokaz za to:

http://www.techspot.com/review/221-ati-radeon-hd-5970/page4.html

http://www.techspot.com/review/221-ati-radeon-hd-5970/page5.html

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5970,2474-6.html

O kakvoj ti to pricas "duplo brzoj kartici"!?

Uzmi sam 4870x2 i HD5970 pa napravi par testova i sam se uvjeri da je ovo sto si rekao jako velika glupost.

Sa 4870x2 mi se nikako ne isplati prelaziti na niti jednu 5xxx karticu jer nema velikoga pomaka u performansama....zato cekam ili odgovor nVidie ili novu seriju ATI kartica.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
win32 kaže...
mtopol kaže...
win32 kaže...
AdriTheGamer kaže...

Ne bih se bas kladio......tj. vidim da bas i ne znas o cemu pricas.

Evo ti i dokaz za to:

http://www.techspot.com/review/221-ati-radeon-hd-5970/page4.html

http://www.techspot.com/review/221-ati-radeon-hd-5970/page5.html

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5970,2474-6.html

O kakvoj ti to pricas "duplo brzoj kartici"!?

Uzmi sam 4870x2 i HD5970 pa napravi par testova i sam se uvjeri da je ovo sto si rekao jako velika glupost.

Sa 4870x2 mi se nikako ne isplati prelaziti na niti jednu 5xxx karticu jer nema velikoga pomaka u performansama....zato cekam ili odgovor nVidie ili novu seriju ATI kartica.

Ipak se isplati.

http://www.techspot.com/review/221-ati-radeon-hd-5970/page12.html

Inače, GTX285 vrti Bad Company 2 u DX9 ili DX10 u cca 45 FPS, a 5850 u 60 FPS. Razlika je drastična.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
protjeran

Grafika se nikad ne kupuje radi jedne igre...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Inače, GTX285 vrti Bad Company 2 u DX9 ili DX10 u cca 45 FPS, a 5850 u 60 FPS. Razlika je drastična.

Da ali dat 4000kn+ za 20FPSa kad vec imas 4870x2 koji vrti sve zadovoljavajuce mozda baš i ne. Ne znam, ja je osobno ne bi mijenjao do iduce generacije kartica. Ako vec uzimam novi komp bolje ulozit to u ostale komponente i pricekat iducu gen kartica.

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
naxeem kaže...

Da ali dat 4000kn+ za 20FPSa kad vec imas 4870x2 koji vrti sve zadovoljavajuce mozda baš i ne. Ne znam, ja je osobno ne bi mijenjao do iduce generacije kartica. Ako vec uzimam novi komp bolje ulozit to u ostale komponente i pricekat iducu gen kartica.

Pa 5850 košta 2500kn, a ne 4000kn i donio mi je 20 FPS više, tj. 45% više jer igra čak brže radi i u DX11 nego starijim verzijama, a i bolje izgleda.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

nemoj mi sad rusit tu koncepciju za buduci komp, taman sam odlucio sad sve ponovo Smijeh 

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

nemoj mi sad rusit tu koncepciju za buduci komp, taman sam odlucio sad sve ponovo Smijeh 

Ja sam nešto petljao s karticama. GTX280/285 je u nekim stvarima navodno brži.

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Pih, pa zar tako lose, sudeci po performansama moje kartice ne bih nikad rekao da gtx285 toliko ''lose'' vrti - na kojim postavkama?

Ja nisam gledao brojke za svoju jos tamo od bete, danas sam prvi puta ukljucio FRAPS i ugodno se iznenadio - 1680*1050 sve high, msaa2x,af16x,HBAO on - ide izmedju cca 45 i 60, nisam vidio da je palo ispod 40 - doduse inace ne igram sa HBAO jer ''brat bratu'' ne vidim neku razliku a dobijem jos 10-15 fps..

btw, pokusavam naci na netu neke suvisle screenove bc2 na dx11, pa nabaci ako imas sta Smijeh

Nobody expects the Spanish inquisition!
16 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Pih, pa zar tako lose, sudeci po performansama moje kartice ne bih nikad rekao da gtx285 toliko ''lose'' vrti - na kojim postavkama?

Ja nisam gledao brojke za svoju jos tamo od bete, danas sam prvi puta ukljucio FRAPS i ugodno se iznenadio - 1680*1050 sve high, msaa2x,af16x,HBAO on - ide izmedju cca 45 i 60, nisam vidio da je palo ispod 40 - doduse inace ne igram sa HBAO jer ''brat bratu'' ne vidim neku razliku a dobijem jos 10-15 fps..

btw, pokusavam naci na netu neke suvisle screenove bc2 na dx11, pa nabaci ako imas sta Smijeh

Ma nije to nešto što ćeš ovako "na prvi pogled" primijetiti. To je inače svojstvo (najjednostavnije rečeno) da tijelo samo sebe zasjenjuje kada bi ga obasjao izvorima svjetla sa svih strana. To je prirodna pojava jer dnevno svjetlo npr. čini upravo to i stvara blage sjene po cijelom objektu. HBAO je horizontal based ambient occlusion, SBAO je spherical based AO, a ima i HDAO to je high definition based AO.

Ne znam detaljnije razlike siguran sam da ćeš pronaći na Google ako te zanima.

3D Designer
17 godina
neaktivan

Ja govorim o 1920x1200, 8X AA i sve ostalo na MAX/uključ.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice