Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?

poruka: 306
|
čitano: 68.028
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?".
15 godina
protjeran
RE: Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?
naxeem kaže...
dado8 kaže...

Meni se osobno j*be za jedne i druge, ali iz sadanje pozicije puno mi je drazi ATI, nismo svi devovi sa ne znam kakvim placama spremni inkasirat 600+eura za malo bolje performanse, za te pare se kod nas na balkanu najcesce kupuju cijele kante

Pa ne znam zašto programeri imaju status "visoke plaće" kad to baš i nije tako... To je posve pogrešan stereotip. Em se ubijamo od posla, em nismo plaćeni ništa posebno.

Znam da nije bas tako u ovoj drzavi puno toga ne stima, ali opet nije bas da tuckas ruzinu u skveru 12 sati dnevno po kisi, buri, ledu...  za 6 tisuca i to jos bruto

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Nekome je domet blagajna u konzumu nekom škver, a nekom nešta više. Tako da su ovakve usporedbe, blago receno, neozbiljne.

17 godina
neaktivan
Hvala Bogu, ja sam svojom placom zadovoljan, ali mene placa stranac i ne mogu biti objektivan mozda, ali moji kolege ovdje (HR) bas i nisu: pocinju s 3-5 i to je to.
Vecina. Mnogi ni ne mogu naci posao, tako da ne znam o cemu ti.
Ok, mozda je Split ITC rupa, ali...
Svejedno, ni place vani nisu kakvima ih se smatra; u drzavi kao sto je Italija, gdje je kava 3 eura, placu od 3-4k eura ne smatram visokom toliko da se tako prica o tome.
Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
protjeran

ma nije mi na kraj pameti bilo ic koga napadat i omalovazavat njegov rad, svaki posao je na svoj nacin zajeban, samo sam htio istaknuti da ipak nekim ljudima tih 500E i nije neka toliko lova u odnosu na hrvatski prosjek.

BTW jos studiram pa se mogu zajebavat s lovom ali jednog dana kad ja budem morao financirat svoju djecurliju nece mi bit bas svejedno sto i kako 

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ipak mislim da se treba pricekati   "Crysis 2" da najobjektivnije pokaze kome je veci .

Do You Feel Lucky...Punk ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry za off, ali vidim da ima dosta vas koji bi mi mogli dati konkretan odgovor i savet.

Eh ovako, imam Gigabyte M57SLi-S4 matičnu i želeo bih uzeti ATi Radeon Sapphire Radeon HD 5670 512MB GDDR5.

Vidim da je Nvidia 9600GT u tom cenovnom rangu (barem na www.itsvet.com) pa bih želeo vaš predlog između ove dve.

Koliko je dobra ta 5670 za igre?

Zanima me da li bi imao neke probleme sa ATI karticom pošto je matična SLi?

Monitor je 19 inča (1440x900), pa da li bi 5670 gurala igre na dobrim fps?

Eh da, koliko mi je bitan procesor kod performansi?

AMD Athlon 4800+ X2 2.5Ghz, znam da je grafička važnija ali da li bi procesor izgurao novije igre?

(ovo mi je samo upgrejd na sitne pare, ne želim ništa jače - trenutno)

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Vidim da je u cjenovnom rangu kao i hd4850, mislim da bi ti 4850 bila bolja opcija

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
pinkskin kaže...

60% je veča, troši više energije, više se grije

Zasto je to toliko vazno!? Pa kakve veze ima sto se grije...ili vuce vise struje..!? Samo neka ona "runi" sve oko sebe i to je to.....

U Obsidian ce sigurno stati.....jer ima mjesta u njemu. Namigiva

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
17 godina
win32 kaže...
pinkskin kaže...

Zasto je to toliko vazno!? Pa kakve veze ima sto se grije...ili vuce vise struje..!? Samo neka ona "runi" sve oko sebe i to je to.....

Pa ako moraš dat još 1000kn za jače napajanje , bolje kućište  aftermarket cooler onda valjda ima veze

16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pa ako moraš dat još 1000kn za jače napajanje , bolje kućište  aftermarket cooler onda valjda ima veze

I kao nagradu dobiš 10% bržu grafu.LOLSmijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
segregator kaže...
win32 kaže...
pinkskin kaže...

Da, ali onda imas i bolje napajanje i bolje kuciste.....a ne vjerujem da ce te grafe kupovati ljudi koji nemaju love za posteno kuciste. Namigiva

17 godina
win32 kaže...

Da, ali onda imas i bolje napajanje i bolje kuciste.....a ne vjerujem da ce te grafe kupovati ljudi koji nemaju love za posteno kuciste. Namigiva

tak bi i auto kupovao?

eto, focusRS košta više od "običnog" focusa i kaj sad.. bože moj.. pa nije to neki problem, auto ipak bolje drži cestu i vjerojatno i bolje koči..

a i bolji auto je ukupno.. i imaš bolji auto..

logika ti je za 5 Smijeh

17 godina
neaktivan
nixass kaže...
win32 kaže...

tak bi i auto kupovao?

eto, focusRS košta više od "običnog" focusa i kaj sad.. bože moj.. pa nije to neki problem, auto ipak bolje drži cestu i vjerojatno i bolje koči..

logika ti je za 5 Smijeh

Ako netko želi grafičku za nadograditi slabiju konfu gdje bi morao mjenjat još 5 komponenti ako bi uzeo GTX480-tku onda se to naravno ne isplati, ali ako netko želi svoju makinu koja ima solidne komponente nadograditi jačom grafikom onda nema veze troši li mu grafa kakvih 50W više ili manje ili se grije 5C više..

Recimo meni tak svejedno koliko se grije ili koliko troši jer ionak imam napajanje za Crossfire/SLI (Corsair 750W modular), a imam samo jednu grafu, te super ventove u kištri koji mi sve dobro ohlade Belji se

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ako netko želi grafičku za nadograditi slabiju konfu gdje bi morao mjenjat još 5 komponenti ako bi uzeo GTX480-tku onda se to naravno ne isplati, ali ako netko želi svoju makinu koja ima solidne komponente nadograditi jačom grafikom onda nema veze troši li mu grafa kakvih 50W više ili manje ili se grije 5C više..

Recimo meni tak svejedno koliko se grije ili koliko troši jer ionak imam napajanje za Crossfire/SLI (Corsair 750W modular), a imam samo jednu grafu, te super ventove u kištri koji mi sve dobro ohlade Belji se

lol

koji bi debil nadograđivao slabiju konfu sa toliko skupom grafičkom

16 godina
neaktivan

Pa mislio sam da smo ovo već ustanovili.

GTX480 i 470 su kartice za NV fanboye kojima cijena nije bitna (čitaj tatini sinovi). Njima je cijena potpuno opravdana time što će imati 5% bolje performanse od 40% jeftinije ATI kartice. Nije uopće upitno koliko je velika, koliko struje ždere i koliko se grije, oni niti ne znaju što je to. Njihova jedina briga je ionako koji fancy dućan će sutra obići i kojim autom će otići na kavu nakon pola sata maltretiranja tatinih zaposlenika...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 15:29 (Minoza).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Djevojke, djevojke. Zanimljivo je da oni koji tu prozivaju nVidija fanboye su ... zagrizeni ATI boys. 

A da pustite da taj Fermi izade. Zanimljivo je kolko tu ljudi sve zna. Ko da im je Fermi u kompu. 

Nije mene Fermi zaintrigira zbog obecanih performansi u Crysis-u. 3D Studio MAX 2011 izlazi u 4. misecu. Dobiva GPU renderer. Samo ti brojevi me zanimaju.

Iman Intel procesor jer je drasticno brzi od AMD-ovih u VRay-u. Jel bija i drasticno skuplji. Je, al ne tolko da se ne isplati. 

Iman nVidija GPU, jer CUDA i PhysX mi olaksavaju zivot na dnevnoj bazi. Tako da, dat cu i 600 eura za nesto, ako od toga buden ima dovoljno koristi. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Minoza kaže...

Pa mislio sam da smo ovo već ustanovili.

GTX480 i 470 su kartice za NV fanboye kojima cijena nije bitna (čitaj tatini sinovi). Njima je cijena potpuno opravdana time što će imati 5% bolje performanse od 40% jeftinije ATI kartice. Nije uopće upitno koliko je velika, koliko struje ždere i koliko se grije, oni niti ne znaju što je to. Njihova jedina briga je ionako koji fancy dućan će sutra obići i kojim autom će otići na kavu nakon pola sata maltretiranja tatinih zaposlenika...

Ovaj post zaista otkriva visokointelegentnu osobu.

Idemo redom:

nVidia fanboyeve nazivas tatinim sinovima. Cinjenica da ti imas HD5870 i da ovako ogorceno pljujes po onima koji preferiraju nVidiau jasno te svrstava u ATi fanboyeve. Koji je onda prikladan naziv za tebe? Tatin sin je vec zauzet za nVidia fanboyeve, pa koji onda ide tebi kao ATi fanboyu?

5% bolje performanse za 40% visu cijenu. Od kuda to vadis kao cinjenicu? Temeljem raznoraznih tlapnji takvih kao ti po forumu ili opcenito po internetu. Koliko ja znam jos ne postoji niti jedan sluzbeni benchmark Fermi kartica niti je sluzbeno objavljena cijena.

Obilazak fancy ducana i maltretiranje tatinih zaposlenika. Imas ATi karticu koja kosta cca. 3000kn. Po cemu si ti bolji od nekoga tko ce dati 3000kn za nVidia karticu? Ako oni maltretiraju tatine zaposlenike cije ti onda maltretiras? Mamine?

Postoje ljudi koji su ulozili u svoje obrazovanje i karijeru i mogu si stosta priustiti bez "tatica" i "maltretiranja tatinih zaposlenika". Sama cinjenica da ovako pises daje mi zakljuciti da ti definitivno nisi jedan od njih.

16 godina
neaktivan

10 godina sam koristio NV. 5870 mi je prva ATI kartica, zaradio sam ju svojim radom. Kupio sam ju za 2500kn i to je maksimalni iznos koji sam spreman izdvojiti za grafičku karticu.

U potpisu ti piše čime se bavim.

Eto, toliko o tome.

Činjenicu o performansama vadim iz neslužbenih bencheva koji kruže po netu. I sam sam rekao da treba pričekati da kartice izađu, no kako stoje stvari, biti će puno skuplje u odnosu na ono što nude. Ne moraš se slagati sa mnom ali totalno si fulao po pitanju što ja radim i da sam fanboy neki...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 16:23 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

10 godina sam koristio NV. 5870 mi je prva ATI kartica, zaradio sam ju svojim radom. Kupio sam ju za 2500kn i to je maksimalni iznos koji sam spreman izdvojiti za grafičku karticu.

U potpisu ti piše čime se bavim.

Eto, toliko o tome.

Činjenicu o performansama vadim iz neslužbenih bencheva koji kruže po netu. I sam sam rekao da treba pričekati da kartice izađu, no kako stoje stvari, biti će puno skuplje u odnosu na ono što nude. Ne moraš se slagati sa mnom ali totalno si fulao po pitanju što ja radim i da sam fanboy neki...

Bavis se 3D-om i imas AMD procesor i ATI karticu? Zanimljivo.

16 godina
neaktivan

Da, i?

Sviram i na raštimanoj gitari hoćeš i to prokomentirati? Belji se

Šta će moj konačni render izgledati bolje jer koristim V-Ray RT? Hoće li izgledati bolje ako rendam sa i7 i GTX480? Bit će mi možda lakše raditi ali moje znanje je moje znanje i bez obzira na procesor ili grafu ja ću svoj projekat napraviti najbolje što znam. Radio sam ja i na gorim mašinama...

Btw. Imam i NV karticu u kompu... tak da sam vjerovatno fanboy obje...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 17:05 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OMG sta se prepirete oko gluposti...pa graficke jos nisu izasle. Kad izađu, onda cemo vidjeti tko je i u cemu bolji.

moj xfire: cajkoteka http://www.internet-zona.com/news.php
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
JURGOLINHO kaže...

OMG sta se prepirete oko gluposti...pa graficke jos nisu izasle. Kad izađu, onda cemo vidjeti tko je i u cemu bolji.

kad one izadju mi vise necemo bit mladi, zatu udriSmijeh

16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Da, i?

Sviram i na raštimanoj gitari hoćeš i to prokomentirati? Belji se

Šta će moj konačni render izgledati bolje jer koristim V-Ray RT? Hoće li izgledati bolje ako rendam sa i7 i GTX480? Bit će mi možda lakše raditi ali moje znanje je moje znanje i bez obzira na procesor ili grafu ja ću svoj projekat napraviti najbolje što znam. Radio sam ja i na gorim mašinama...

Btw. Imam i NV karticu u kompu... tak da sam vjerovatno fanboy obje...

Ne, al ce bit drasticno brze. A u 3D-u time is a factor. Kad stavis i7 protiv Phenoma na istoj frekvenciji, Phenom ispada ko smijesna gameska igracka. Govorin za VRay a ne za Crysis.

A sta se rastimane gitare tice, to samo govori kolko ju ozbiljno sviras. Znaci da, prokomentirat cu to.

A taj 5870 sigurno nisi kupija zbog posla. Nego zbog gaminga.

15 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Neki dan si mi rekao u temi Crysis 2 da si imao i HD4870X2 i 5870 i da su obe kartice podjednake i da si obe iskusio na svojoj kožiBelji se

16 godina
neaktivan

Ajde malo da zapaprimo:Smijeh

Ako je suditi po onom grafu što je Nvidija postavila onda če u najboljem slučaju(primarno forsiranje teselacije) GTX480 biti brži za odprilike 20%.No pošto ne postoji(niti če postojati tak brzo) igra koja ima tako idealne uvijete(samo forsiranje teselacije) kao u Hawenu može se doč do zaključka da bi te dvije grafe na pravom terenu mogle biti prilično podijednake,a ak pak je suditi po špekulacijama da bi jedna GTX480 mogla doč više od 600dolara(kod nas pretvoreno u eure) onda se također može doč do zaključka da bi cijena mogla biti mnogo veča od(u najboljem slučaju 20%) sporijeg HD5870.Pa si malo zračunajte sami.A kad tome dodaš da i ATI i Nvidia napumpavaju previše svoje grafove ispadne još ljepša matematika.Uglavnom poznato je da je Nvidija mamtematika vrlo jednostavna(barem dosad).5% brži proizvod naplati 30% večom cijenom.Pa tko voli nek izvoli.Uglavnom onaj Graf uopšte nije Nvidiji na ponos i diku.

Istina je oko nas,a laž još više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Mad_Badger

Ne slažem se sa tobom.

Sviranje raštimane gitare zahtijeva puno vježbe! Smijeh Nisam rekao da ju ne znam uštimati, zapravo i sada imam "E" u uhu. Belji se Krivo si me shvatio. Namigiva

A ovo ostalo, ma gle, moš ti imat i7, sve 5. Ja uspješno radim sa svojim Phenomom. Prije njega sam uspješno radio na Athlon 3800+, prije toga na 2000+ itd... Znam nekoliko talentiranih freelancera koji sa lošijim mašinama sasvim solidno posluju. Inače, za ozbiljnije projekte ni i7 ti ne vrijedi, ionako će klijent unajmiti farmu...

Meni se čini da ti sad malo picajzliš oko te 7-ice... Kao da prije nje 3D nije postojao i da sad nitko tko nema i7 ne može poslovati u tom svijetu... Da malčice ne pretjeruješ?

Da, igram igre u velikim za zdravlje štetnim količinama. Rekao bih da sam i gamer. I to ponosan gamer!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 18:20 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Neki dan si mi rekao u temi Crysis 2 da si imao i HD4870X2 i 5870 i da su obe kartice podjednake i da si obe iskusio na svojoj kožiBelji se

Da. Imao sam. Pola sata. Namigiva

Frend dofurao da napravimo usporedbu.

*edit*

Dobro, priznajem, bilo je malo više od pola sata... Sorry ako si dobio dojam da sam kupio obe.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 18:24 (Minoza).
15 godina
nixass kaže...
win32 kaže...

tak bi i auto kupovao?

logika ti je za 5 Smijeh

Kao sto sam rekao....niti mi je vazna velicina kartice (imam dosta veliko kuciste), niti mi je vazno koliko vuce struje (ako treba mjenjao bih napajanje, ali ne vjerujem da bi bilo potrebe), a bogme mi nije vazno ni koliko se grije jer uvijek ce se naci neka "alternativa" stock ventu koja ce daleko bolje hladit karticu + biti ce sve puno tise (bar je do sada tako bilo).

Kako je to skupa grafa (bar meni), ne vjerujem da ce je kupovati ljudi koji nemaju sve uvjete za "udomiti" je.

I kada je izasla ATI 4870x2 svasta se pricalo.....skupo, grije se, ne valjaju driveri, kratak vijek trajanja, bucno, ogromna, vuce puno struje. No eto, za sve se naslo rijesenje, grafa je hladna (temp. na GPU se smanjile skoro za pola kada sam stavio Accelero, a kako sada puse i 140 mm vent po VRM-ovima i tu se drasticno smanjila temp.), totalno tiha, nemam bas nikakvih problema sa driverima i ono najvaznije radi kao i prvoga dana....jer kao sto rekoh, ne kupujes grafu ako nemas sve preduvjete za staviti je u komp (btw nisam kupio grafu kada je tek izasla i kada je kostala kao "suho zlato").

Tako da osim cijene.....ne vidim u cemu je problem sa ovom nVidiom!? Sta, velika je!? Je za ljude koji imaju mala kucista....ali takvi je nece ni kupovat jer u startu znaju da nemaju kuda sa njom pa ce ako nista drugo nabaviti odgovarajuce kuciste za nju! Isto tako je vjerojatno ni ja necu kupiti (bar ne odmah, to je sigurno 101%).....tko zna, mozda preskocim i ovu ATI 5xxx seriju i te nove nVidie pa kupim tek seriju iza njih. Inace imam neko "pravilo" da najcesce cekam bar da produ dvije serije pa da onda mjenjam graficku. Nisam neki manijak koji cim izade grafa odmah trcim u trgovinu (to sam napravio samo jednom u zivotu i pozalio.....ATI 9800XT Osmijeh).

P.S.

Nije ti bas neka usporedba sa autom.... Namigiva

16 godina
neaktivan

Mislim da je poanta s veličinom sljedeća. Nije problem što je velika/vruća/gladna struje. Problem je ako to nije opravdano boljim performansama. Samo kažem da je ovo vjerovatno ono što ljude smeta, da me krivo ne shvatiš.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 21:08 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

za sve one koji kupuje ove bijesne grafulje nek si povuku paralelu s nekim drugim vremenima

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice