logo mi je katastrofa, full promašaj kao i cijela filma skupa sa novim odvratnim proizvodima.. gadi mi se Microsoft!
svidja mi se.
samo neka brzo naprave patent na kvadrate i boje u logu tako da ih vise nitko nikada nemoze koristit :)
Logo je okej, samo onaj spojeni "ft" ne leži baš sa svime time.
Odlican logo koji moze trajati slijedecih 20 godina.
A dobro možda ljudi žele malo više početi koristiti svoje proizvode pa su rekli dizajnerima da naprave logo u ms paintu...
ne treba ti MS Paint, može se ovo i u MS Wordu
sta je tu odlicno je***e to moze malo djete iz za*****cije napravit za 2minute
koliko buke zbog loga????
Ti si sigurno zavrsio neki dizajnerski fakultet ili umjetnicku akademiju?
Malo dijete moze napraviti i Nike logo za 2 sekunde pa je to opet dizajn koji traje skoro 50 godina. Smisao logoa nije kompliciranost nego upravo jednostavnost i prepoznatljivost.
Promašio si cijeli fudbal. Smisao i jeste u tome da je logo što jednostavniji sa što manje boja.
A dobro možda ljudi žele malo više početi koristiti svoje proizvode pa su rekli dizajnerima da naprave logo u ms paintu...
ne treba ti MS Paint, može se ovo i u MS Wordu
Može se najjednostavnije u Excelu! 
Sviđa mi se novi logo.
Sarkastičan
Sarkazam je mrvicu jači, meni je ovo više kao ironija.
Ti ocito ne znas razliku izmedju sarkazma i ironije.
ft for future. Pokazuje nam kamo microsoft stremi. Ka buducnosti.
Lijep logo, jednostavan, minimalan...i što je najvažnije lako se može povezati sa starim logom.
Ovi koji seruckaju protiv loga nemaju veze o marketingu.
auuuuuu, kakav logo! uopće ga ne bih prepoznao u odnosu na prijašnje. vidi se da je ne(rd)tko tamo studirao kolorističke i geometrijske značajke mondrianovih slika. važna je i simbolika: bezlični minimalizam ukazuje na dosljednost u pristupu programiranju: poluproizvod (u najboljem slučaju) s naslućujuća najmanje 3 SP-a (pri čemu SP = sigurnosni propust), od kojih svaki barem dvostruko veći od osnovne instalacije, pa bi se ubrzo mogao pojaviti Windows 9 koji će biti za osmicu ono što je sedmica za Vistu - pokušaj popravljanja potpunog promašaja. Očekuje se i (napokon) nov slogan, koji realno odražava misiju tvrtke: "Mi jesmo budale, ali ste vi još veće što to kupujete za tolik novac."
ne sviđa mi se
prvenstveno zato što ne volim jednostavnost
ako logo mora biti lako pamtljiv ne mora biti i dosadan
ne služi logo da bude jednostavan kako bi ga ja, anti-talent, mogao nacrtat
da je logo u kojem slučaju efektan ne znaći da je teže upamtljiv
uostalom koja je bila fora mjenjati stari
sadržavao je ono najbitnije
auuuuuu, kakav logo! uopće ga ne bih prepoznao u odnosu na prijašnje. vidi se da je ne(rd)tko tamo studirao kolorističke i geometrijske značajke mondrianovih slika. važna je i simbolika: bezlični minimalizam ukazuje na dosljednost u pristupu programiranju: poluproizvod (u najboljem slučaju) s naslućujuća najmanje 3 SP-a (pri čemu SP = sigurnosni propust), od kojih svaki barem dvostruko veći od osnovne instalacije, pa bi se ubrzo mogao pojaviti Windows 9 koji će biti za osmicu ono što je sedmica za Vistu - pokušaj popravljanja potpunog promašaja. Očekuje se i (napokon) nov slogan, koji realno odražava misiju tvrtke: "Mi jesmo budale, ali ste vi još veće što to kupujete za tolik novac."
Od polu-proizvoda bih istaknuo samo windowse ME. Ako nisi koristio Vistu nemoj se povoditi za komentarima frendova "kužitelja". Ja sam ju koristio u korporativnom okruženju. Hrpetina razvojnih alata instaliranih na stroju, SQL i još štošta + 24/7 foldanje. Stroj se nije gasio po 3 mjeseca. Nikada, ali baš NIKADA nisam imao bsod, zamrzavanje, čudne greške, usporavanja i sl. Koliko dugo si ti koristio Vistu (original, naravno)?
Nadalje, šta fali sedmici? Zašto misliš da će osmica biti loša?
Čuo od kolega kužitelja...
Ne bih ovo nazvao nekim velikim minimalizmon već čišćenjem nepotrebnog i reduciranje na potrebno u komunikaciji.
MS je tu već 25 godina i krajnje je vrijeme da naprave novi logo. Vidim da su sve prebacili na Segoe typface i ove ligature mi dobro pristaju.
Svi znamo MS-ove boje i prozore koji su uvijek prepoznatljivi, a biti će i sada.
Po meni su pogodili bit. A kako vidim Office, Windows 8 i ostali software kreće se u istom smjeru tako da nisu odstupili od ničega.
Od polu-proizvoda bih istaknuo samo windowse ME. Ako nisi koristio Vistu nemoj se povoditi za komentarima frendova "kužitelja". Ja sam ju koristio u korporativnom okruženju. Hrpetina razvojnih alata instaliranih na stroju, SQL i još štošta + 24/7 foldanje. Stroj se nije gasio po 3 mjeseca. Nikada, ali baš NIKADA nisam imao bsod, zamrzavanje, čudne greške, usporavanja i sl. Koliko dugo si ti koristio Vistu (original, naravno)?
Vistu sam (na silu, jasno) dobio s prijašnjim Dellom Inspiron. Bila je cca mjesec dana instalirana i ništa u njoj nije štimalo (podizanje do imendana, gašenje unedogled, rad s zaštekavanjem i zamrzavanjem, plavi zaslon...). Tad mi "puče film" i sve sam maknuo pa stavio XP Pro. Sad je taj Dell kod kćeri i još radi izvrsno. Ja imam novijega (Studio) sa W7 (i Ubuntu, dual boot) i to radi zapanjujuće dobro. Na desktopu sam prije imao XP a sa 7 (x64) i nemam običaj ikad gasiti računalo (osim radi restarta i/ili čišćenja). Danonoćno je u pogonu i W7 (SP1 + ostala ažuriranja) rade dobro (kuc o drvo) - čitaj: služe svrsi (rad u Tradosu i slične stvari). Ono što ne podnosim kod MS je bahatost bez (stvarnog) pokrića, koja se odražava u mnoštvo tsvari (od cijene, kvalitete do podrške i - osobito! - "lokalizacije", gdje nameću nekakve svoje monade u terminologiji, uopće ih ne zanima krajnji korisnik i bezobrazno siluju hrvatski jezik). Tipično ponašanje američke korporacije koja sve mjeri prema sebi i kojoj su svi ostali nebitni. I tako, sve više radim u Ubuntu-u. nekad sam radio na Macu (sistem 7-8, dvoprocesorski) i to su bile najbolje godine života i rada na računalu - uopće me nije zanimalo (niti je bilo potrebno jer je sve savršeno radilo) "što je unutra". Bavio sam se poslom, a ne računalom. S Windowsom je, nažalost, često obratno. Još nešto a propos Viste: znam neke firme kojima su je uvalili pa su gubili podatke, odbijala je raditi u DOS okruženju (računovodstvo, blagajna itd.) i umrežena.... Uglavnom, imaju je još (koliko znam samo na veterinarskom faksu, a i tamo im je uvaljena na silu, s računalima) i više se njome bave "oni iz održavanja" nego korisnici (koji uglavnom o računalima nemaju pojma - a i zbog čega ni moral imati?!). Eto.
Zapravo i ne može. Treba imati znanja i smisla da bi se stvari mogle pojednostaviti i reducirati, a da zadrže prepoznatljivost. Hint 1: Pablo Picasso. Hint 2: Najjednostavniji logo ikad, Nike Swoosh. Nemreš jednostavnije i reduciranije od toga, a logo je opet toliko prepoznatljiv i toliko dobro uspijeva iskomunicirati pokret da je jednostavno genijalan.
Osim toga, dokaz da je tvoja "može i malo dijete napravit" totalna glupost ti je i podforum dizajna. Kakve stvari tamo ljudi rade... 
Od polu-proizvoda bih istaknuo samo windowse ME. Ako nisi koristio Vistu nemoj se povoditi za komentarima frendova "kužitelja". Ja sam ju koristio u korporativnom okruženju. Hrpetina razvojnih alata instaliranih na stroju, SQL i još štošta + 24/7 foldanje. Stroj se nije gasio po 3 mjeseca. Nikada, ali baš NIKADA nisam imao bsod, zamrzavanje, čudne greške, usporavanja i sl.
Same here. Je da je bila gladna RAMa, ali to je tak jeftino bilo da sam bez beda strpal 8 gigi u službeni komp i veselo radio svoje dnevne zadatke. Komp konstantno upaljen, a restart je doživio samo nakon apdejtanja. Dok je Vistu bilo jako moderno pljuvati, meni je radila odlično i daleko mi je bolja bila od odličnog XPa.
Vistu sam (na silu, jasno) dobio s prijašnjim Dellom Inspiron. Bila je cca mjesec dana instalirana i ništa u njoj nije štimalo (podizanje do imendana, gašenje unedogled, rad s zaštekavanjem i zamrzavanjem, plavi zaslon...). Tad mi "puče film" i sve sam maknuo pa stavio XP Pro. Sad je taj Dell kod kćeri i još radi izvrsno. Ja imam novijega (Studio) sa W7 (i Ubuntu, dual boot) i to radi zapanjujuće dobro. Na desktopu sam prije imao XP a sa 7 (x64) i nemam običaj ikad gasiti računalo (osim radi restarta i/ili čišćenja). Danonoćno je u pogonu i W7 (SP1 + ostala ažuriranja) rade dobro (kuc o drvo) - čitaj: služe svrsi (rad u Tradosu i slične stvari). Ono što ne podnosim kod MS je bahatost bez (stvarnog) pokrića, koja se odražava u mnoštvo tsvari (od cijene, kvalitete do podrške i - osobito! - "lokalizacije", gdje nameću nekakve svoje monade u terminologiji, uopće ih ne zanima krajnji korisnik i bezobrazno siluju hrvatski jezik). Tipično ponašanje američke korporacije koja sve mjeri prema sebi i kojoj su svi ostali nebitni. I tako, sve više radim u Ubuntu-u. nekad sam radio na Macu (sistem 7-8, dvoprocesorski) i to su bile najbolje godine života i rada na računalu - uopće me nije zanimalo (niti je bilo potrebno jer je sve savršeno radilo) "što je unutra". Bavio sam se poslom, a ne računalom. S Windowsom je, nažalost, često obratno. Još nešto a propos Viste: znam neke firme kojima su je uvalili pa su gubili podatke, odbijala je raditi u DOS okruženju (računovodstvo, blagajna itd.) i umrežena.... Uglavnom, imaju je još (koliko znam samo na veterinarskom faksu, a i tamo im je uvaljena na silu, s računalima) i više se njome bave "oni iz održavanja" nego korisnici (koji uglavnom o računalima nemaju pojma - a i zbog čega ni moral imati?!). Eto.
"Vista je odbijala raditi u DOS okruženju"? - Jesi li svjestan kakve ti gluposti pišeš? I nije ti to jedina.
Nego, zašto si kupio Dell, a ne Mac, kad su ti to bile najbolje godine?
a možda je ''ft'' kao feature, u svakom slucaju mislim da je to nepotreban detalj, a možda i nije...
a možda je ''ft'' kao feature, u svakom slucaju mislim da je to nepotreban detalj, a možda i nije...
"ft" - ligature ili povezivanje na nasem... Tipografija uglavnom.
Spajanje dva glasa u jedan, kao kod nas "lj" ili "nj".
Vidi se da si dobro odgojen, no, bitno je da na Dell računalu Windowsi XP rade u DOS modu i da se tebi Vista rušila svako malo i što sve ne zbog same Viste. Problem Tradosa koji ne radi na Visti, nije problem Microsofta, no previše je očekivati da ti je to jasno, iako ti je Friday pokušao objasniti i dokazati gdje se problem nalazi upravo vlastitim iskustvom, što nisi u mogućnosti razumjeti bez dodatnog objašnjenja ili kako mi tovari kažemo, crtanja.
Ako Vista nekome radi, to znači da problem nije u Visti. Da je Vista nevaljala, ne bi radila nikome. Vista je svakome ista, a razlike su u hardveru, driverima za hardver i korištenim aplikacijama. Problem tvojih rušenja i tih tvojih "kužitelja" (i mnogih korisnika s njihovim računalima) (bio) je u driverima i softveru, poput Tradosa, koji nije napisan kako treba. Izlaskom Viste, mnogi OEM-i i proizvođači bili su izrazito tromi kad je u pitanju podrška vlastitim proizvodima i korisnicima. Dio odgovornosti leži na Microsoftu utoliko što su nedovoljno poticali partnere na suradnju i pripremu za novi operativni sustav koji se osjetno mijenjao.
Kada softver napišeš kako valja, ako nisi vezan uz specifičan kernel (a Trados nema zašto biti) i specifične nedokumentirane API pozive, gotovo je sigurno da će raditi bez problema i na novoj inačici sustava istog tipa. Ako je već bilo nužno da koriste nešto specifično za XP ili nešto što se u sustavu mijenjalo u novoj verziji, tada je odgovornost njihova, kao autora softvera, da obave promjene i izdaju zakrpu ili poboljšanu inačicu koja radi na novom operativnom sustavu. To spada u brigu o korisnicima, odnosno korisničku podršku o kojoj ti tako rado lamentiraš.
Microsoft, Apple, Google, Novell, RedHat ili bilo tko od autora operativnih sustava, nisu dužni podržavati treći softver, nego je stvar obrnuta. Ako autori Tradosa nisu u stanju podržati novi operativni sustav, to bi trebali najaviti korisniku, koji tada može to prihvatiti ili ne prihvatiti, ovisno o dostupnosti konkurentskih proizvoda koji zadovoljavaju razinom kvalitete, a rade na sustavu na kojem ih korisnik želi.
Kako stvari stoje, netko je već imao ideju ovog loga još 2011, napravljenog u paintu.
Eto, ovaj konecept još stariji... kad se sprdalo s jednim drugim logom.
http://www.minimallyminimal.com/2012/7/3/the-next-microsoft.html
Vidi se ...
Microsoft, Apple, Google, Novell, RedHat ili bilo tko od autora operativnih sustava, nisu dužni podržavati treći softver, nego je stvar obrnuta. Ako autori Tradosa nisu u stanju podržati novi operativni sustav, to bi trebali najaviti korisniku, koji tada može to prihvatiti ili ne prihvatiti, ovisno o dostupnosti konkurentskih proizvoda koji zadovoljavaju razinom kvalitete, a rade na sustavu na kojem ih korisnik želi.
Dobar post ali moram se nadovezati na zadnji pasus. Nitko nije nista duzan ali cinjenica da nova verzija OS-a nije kompatibilna sa aplikacijom koja na ranijoj uredno radi svakako nije plus za izdavaca OS-a. Vista nije bas takvo smece kako se pljuje po njoj ali nemojmo je ni idealizirati. Predugo je proslo od njenog izdavanja do optimiziranosti i pune podrske za razni software i hardware.