MacBook Pro bez optike?

poruka: 43
|
čitano: 5.125
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro bez optike?".
15 godina
neaktivan
Re: MacBook Pro bez optike?

U zadnje 2-3 godine koristim DVD za instalaciju Windowsa. I to je sve. Nije loše da netko "probija led" sa napuštanjem optike. Svima je jasno da će nestati prije ili poslije.

14 godina
neaktivan
MacBook Pro bez optike?

@F10EXX

Cale i keva imaju MacBook Pro, ja imam "obicni" Mac. 15 inca. Poenta je u tome sto ja taj laptop koristim samo jednom u mjesec dana da pregledam neki film kad mi je mrsko sjediti za PC-em. Nista vise, nikad nije osjetio veci napor. Koristio sam ga 10ak dana kad mi je crknula graficka ali cisto za surfanje. Dakle, laptop je kao nov. I od pocetka muce isti problemi. Jeste da se ne desava sad to svake sekunde ali ono desi se par puta dnevno da mu malo duze treba da obavi neke jednostavne operacije. Sve je to kul, fensi, aluminumsko kuciste, lijepo osvjetljena jabucica ali unutra katastrofa. Opet kazem za 15k kuna se moze sastaviti ubitacan stroj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MacBook Pro bez optike?

Zasto dizati toliku prasinu, jednostavno ubaciti jos jedan-dva USB-a 3.0, povecati autonomiju, smanjniti cijenu eksternom SuperDrive-u, i svi ce zaboraviti da je DVD ikada postojao. Ja se i nesjecam kada sam zadnji puta koristio optiku, jedino sto je ostalo na optici su filmovi i pjesme. Filmove vecinom svi gledaju na DVD-BluRay player-u.... Muziku skidamo s interneta.... Tako da jos malo pa i nece ni biti razloga za optiku. MacBook i tako ima veliku autonomiju (u odnosu na PC), a ako je jos povecaju niti jedan PC se nece moci mjeriti sa MacBook-om...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ScopedHunter kaže...

Zasto dizati toliku prasinu, jednostavno ubaciti jos jedan-dva USB-a 3.0

Nije dovoljan Thunderbolt ? Sad biste vi još i USB 3.0. itd. Sva bolja periferija će uskoro podržavati Thunderbolt, to bi moglo postati sasvim dovoljno.

14 godina
neaktivan
MacBook Pro bez optike?

Evo, ja sam danas instalirao win7 bez optike(preko USB-a). Više mi ni optika neće trebati {#}

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jednostavo je bolje zamijeniti dosadašnje USB-ove 2.0 sa 3.0, a što se tiče Thunderbolt-a, za sada je premalo uređaja koji ga podržavaju, možda u budućnosti....

17 godina

ja sam ono pisao za MBP, 15 incha, i7, ova zadnja verzija sa thunderboltom...Osobno mi nije bitna ergonomija, jer ionako koristim externu tipkovnicu, mis i monitor. Laptop koristim za posao. U nekom normalnom radu - surfanje, gledanje filmova ili slucne gluposti, laptop je dobar ali cim ga se malo forsira, ode sve k vragu. Npr otvorim 2 xcodea i photoshop i to je to, jednostavno sve pocne trokirat...i nije samo meni, dosta ljudi u firmi koristi MBP i svi imaju iste probleme. RAM nije problem, kolega je probao sa 8GB i ne pomaze bas...

17 godina
neaktivan
Svinja kaže...

ja sam ono pisao za MBP, 15 incha, i7, ova zadnja verzija sa thunderboltom...Osobno mi nije bitna ergonomija, jer ionako koristim externu tipkovnicu, mis i monitor. Laptop koristim za posao. U nekom normalnom radu - surfanje, gledanje filmova ili slucne gluposti, laptop je dobar ali cim ga se malo forsira, ode sve k vragu. Npr otvorim 2 xcodea i photoshop i to je to, jednostavno sve pocne trokirat...i nije samo meni, dosta ljudi u firmi koristi MBP i svi imaju iste probleme. RAM nije problem, kolega je probao sa 8GB i ne pomaze bas...

HDD je usko grlo, na SSDu doslovce leti sve.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem sa ovom konstatacijom; imam MBP 17" model mid 2009 godine, nakon ugradnje SSD doslovce sve leti. Prije se često znao pojavljivati spinning wheel i dolazilo je do znatnog usporavanja cijelog sistema.

14 godina
neaktivan

Slažem se, SSD je veoma brz od samog paljenja kompa do pokretanja aplikacija, ali trenutno SSD-ovi su veoma skupi i ne podržavaju veliki prostor od 64 GB do nekih 256 - 512 GB koji su veoma skupi, ali ako vam ne treba mnogo prostora 128 ili 256 GB SSD bi veoma ubrzao MacBook...

14 godina
protjeran
anabolicaa kaže...

@F10EXX

Cale i keva imaju MacBook Pro, ja imam "obicni" Mac. 15 inca. Poenta je u tome sto ja taj laptop koristim samo jednom u mjesec dana da pregledam neki film kad mi je mrsko sjediti za PC-em. Nista vise, nikad nije osjetio veci napor. Koristio sam ga 10ak dana kad mi je crknula graficka ali cisto za surfanje. Dakle, laptop je kao nov. I od pocetka muce isti problemi. Jeste da se ne desava sad to svake sekunde ali ono desi se par puta dnevno da mu malo duze treba da obavi neke jednostavne operacije. Sve je to kul, fensi, aluminumsko kuciste, lijepo osvjetljena jabucica ali unutra katastrofa. Opet kazem za 15k kuna se moze sastaviti ubitacan stroj.

To je najvjerojatnije Flash u pitanju. Kad se plugin prvi put učitava u browser to traje desetak sekundi i tu nema pomoći. Flash za Maca je uvijek bio crap i takav je bio za iPhone. Kad je Jobs zabranio tom smeću pristup na iPhone i to nakon što je tri godine slušao Adobe da rade na novijoj verziji koja će biti mrak, onda je cijeli internet skočio "mi želimo izbor". Eto, na svom MacBooku imaš taj izbor i opet nisi zadovojan. Deinstaliraj Flash i odjednom će ova zastajkivanja nestati.
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Mogli bi malo poraditi i na kvaliteti opcenito. Pro kupljen prije 2 mjeseca, touchpad ne radi. 

A ti se izgleda drzis svoje parole "skupi ih sve"? Imas imac - smece, zena ti ima iphone - uredjaj za kreativno osakacene osobe, i onda kupis jos pro kojem umre touchpad nakon 2 mjeseca. Ti si neki mazohist????
14 godina
neaktivan
profa31 kaže...
BlueMax kaže...

Mogli bi malo poraditi i na kvaliteti opcenito. Pro kupljen prije 2 mjeseca, touchpad ne radi. 

A ti se izgleda drzis svoje parole "skupi ih sve"? Imas imac - smece, zena ti ima iphone - uredjaj za kreativno osakacene osobe, i onda kupis jos pro kojem umre touchpad nakon 2 mjeseca. Ti si neki mazohist????

Macbook pro nije moj vec od prijateljice, iMac nikad vise a zeni iPhone dobro sluzi. Valjda zato jer ga koristi kao dummyphone+facebook+fotoaparat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 23:08 (BlueMax).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice