Slinio sam dok sam ovo čitao. Nemam baš para za ovako nešto, ali jednog dana, jednog dana kad budem u Williams teamu bio :D
Fan sam prijenosnika, naročito uberprijenosnika :)
Slinio sam dok sam ovo čitao. Nemam baš para za ovako nešto, ali jednog dana, jednog dana kad budem u Williams teamu bio :D
Fan sam prijenosnika, naročito uberprijenosnika :)
Laptop ostaje laptop koliko god para odvojili za njega. Ako nekome treba dobro računalo na stolu, laptop ga ne može zamijeniti niti po jednoj točki optužbe. Ako nam treba za posao, putovanja ili u neku drugu svrhu gdje je prenošenje nužno, na tržištu postoje drugi laptopi poput Toshibe i Dell-a (tu su i drugi) koji niti kvalitetom niti performansama ne zaostaju, a cijenom su prihvatljiviji čak i do 8 puta. Dati skoro 40.000 kuna je ludost, pa čak i za onoga koji si to može priuštiti. Za tu cijenu kupi 5 laptopa po cijeni od 8000kn i nadživjet ćeš taj jedan Lenovo 5 puta najmanje. Laptopi su postali veliki hit i to je ok. Međutim, ne vidim razloga kupovati ga ako stoji doma na stolu i jednom mjesečno ga odnesem prijatelju da igramo umrežene igrice. Ne budimo smiješni! Zato pamet u glavu i razumno trošimo novce.
znaci oni su razvijali bolid na laptopu?! -.-
Laptop ostaje laptop koliko god para odvojili za njega. Ako nekome treba dobro računalo na stolu, laptop ga ne može zamijeniti niti po jednoj točki optužbe. Ako nam treba za posao, putovanja ili u neku drugu svrhu gdje je prenošenje nužno, na tržištu postoje drugi laptopi poput Toshibe i Dell-a (tu su i drugi) koji niti kvalitetom niti performansama ne zaostaju, a cijenom su prihvatljiviji čak i do 8 puta. Dati skoro 40.000 kuna je ludost, pa čak i za onoga koji si to može priuštiti. Za tu cijenu kupi 5 laptopa po cijeni od 8000kn i nadživjet ćeš taj jedan Lenovo 5 puta najmanje. Laptopi su postali veliki hit i to je ok. Međutim, ne vidim razloga kupovati ga ako stoji doma na stolu i jednom mjesečno ga odnesem prijatelju da igramo umrežene igrice. Ne budimo smiješni! Zato pamet u glavu i razumno trošimo novce.
Ja smatram da taj laptop vrijedi tih novaca, iako vecina si ga ne moze priustiti.
NA komentar forumasa da za 40k mozes kupiti 5 Dell-ova ili Toshiba imam samo jednu rijec: nemoj!!!
Dell laptopi tj., mobilne radne stanice isto kostaju ko dragi kamen, od 15k prema gore, a Toshiba nema mobilne radne stanice, tako da ne spada u ovu kategoriju.
Vjerujte, Lenovo je prilicno, prilicno dobar, mozda je ruzan, ali W700ds je laptop za koji, kad bi mogao, bi dao pare bez problema, jer je savrsen.
p.s. tdereta, mislim da ti komentar bas ne drzi vodu, ovo nije laptop koji ces koristiti za igranje, ovo ja mobile workstation, za rad, CAD/CAM design, photo retouch, video editing i slicno, ako covjek da 30k kn za DSLR fotoaparat ili160K kn za FullHD kameru, onda treba i laptop na kojem moze obraditi te stvari kako treba.
Ja sam ovaj model W700 kupio u 10mj. prosle godine i kostao je cca.28.000kn (s PDV-om) (procesorom Core 2 Extreme X9100 (3,06 GHz, 12 MB cache), grafikom Quadro FX 3700M, 4 GB DDR3, wacom pen tablet,hueypro kalibrator boja), a sada kosta cca.7000kn vise???? Inace komp je zakon za posao i igranje :-))
)...bacanje love...osobno se bavim 3d vizualzacijama, koristim cijelu paletu cad programa i osim solidne graficke jedino sta mi uvijek treba bolje jest procesor(rame ne spominjem jer tolko i kostaju)... a kojekakvi bluray przilice,ekran koji izlazi ize ekrana,pa kome to treba,quadro graficke koje su po mom iskustvu bacanje para za sve slabije verzije od fx4600 (dvije geforce-ice novije u sliju za 2500kn su brze) i hrpetina nepotrebene multimedije sluzi samo da se uzme dodatna kolicina para...takve laptope ce uzet samo firma od 5000 zaposlenih koja ima recimo ugovor sa ibm-om, pa ih briga i sminkeri koji oce imat najbolje...ako nekom treba mobilna radna stanica (osobno me zanima i koji su ti, moj posao je jako mobilan pa ipak se snalazi sa klasicnom desktop workstation + laptop za 10 000kn) puno ce bolje rjesenje pronac kod nezavisih manjih firmi tipa 'cizmo', makar onom kojem to treba ionako to vec zna...
pozdrav ljudi
Zna tko gdje mogu nac drivere za ovaj laptop kompletne?
Formatira san i zaboravia sejvat folder sa driverima i sad pola toga ne radi.
Win 7 64 bitne koristim
Zna tko gdje mogu nac drivere za ovaj laptop kompletne?
Formatira san i zaboravia sejvat folder sa driverima i sad pola toga ne radi.
Win 7 64 bitne koristim