Kim Dotcom bit će izručen SAD-u

poruka: 43
|
čitano: 5.675
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kim Dotcom bit će izručen SAD-u".
17 godina
Re: Kim Dotcom bit će izručen SAD-u
BinHex kaže...
FuzzyBrain kaže...

Iako se sa dosta tvojih postova ne slazem, ovdje ti dajem TU. Ljudi i dalje ne dozivljavaju muziku, programe i video igre kao nesta za sta treba dat pare. Ima se za pljuge, pijacu, travu i kafice a nema za video igru. I jos se hvalis sa tim "nedam pare, ja sam car itd."! 

Jesi ti stvarno tako naivan ili šta?!

Kurac ljudi ne doživljavaju, znaju ljudi dobro da je piraterija krađa kao kad ukradeš nešto u Konzumu. No, prilika čini lopova, i još k tome kad znaš da je šansa 0,000001% da ćeš kazneno odgovarati za svoj ilegalni postupak. Bez pol beda klikneš taj "download". I tako planiram dok god se može.

Ma joj ljudi su instiktivno znatiželjni i skupljači iz pohlepe. 99,9% tih koji kliknu "download" to što skinu na kraju ne cijene ni pet posto niti ih zanima sadržaj.
Dakle to nije "ukradeno" nego je samo pokupljeno sa otvorenog smetlišta i preseljeno u druge kante za smeće. I nema cijenu koju su zacrtali oni koji su lijepo izračunali da bi to tolko koštalo da je svatko tko je kliknuo download dotičnu glupost kupio. 
Tko bi od nas baš išao pogledati u kino (da naguglam) evo npr 

http://www.imdb.com/title/tt2814362/?ref_=nm_flmg_dr_1 ali će vjerojatno nezainteresirano kliknuti download da vidi kakvo to smeće može dobiti samo dvije zvijezdice i pogledati 5 minuta prije nego to izbrišu. To opet ništa ne govori o krivici servisa za pohranu. 
Danas je daleko lakše nego u doba kim dotcomovog megauploada da naći taj/sličan film na vimeo/daylimotion/yt, pa kako se to onda njih krivično ne goni iako eto shareaju "ukradeni sadržaj"? A koliko znam, sam dotcom se obogatio
preprodajom internetskih kompanija još na prijelazu stoljeća, pa ako je zbog toga lopov, onda je to i cijeli wallstreet. Meni se nekako čini da je on više zapeo za zub USA, jer je bio svojedobno provalio u NASA-u, Pentagon i Citibank i hackirao
američki korporacijski PBX sistem. Da je baš sad copyright infrigement, onda bi daleko više iz tog doba bio kriv vlasnik rapidsharea koji je hostao 10 petabyta uploadanih (uglavnom piratiziranih) fajli i u jednom trenutku opsluživao 3 milijuna posjetitelja istovremeno.
Ali švicarska eto nije nekako predala svog građanina.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina

Krivo si me shvatio @overhaul.  Naravno da sam protiv toga da se lika izrucuje Americi a nogom nije krocio tamo. Ali idu mi na zivce ljudi koji ga dizu u nebesa i usporedjuju sa Snowdenom. Snowden je progovorio protiv svoje drzave a Kima boli kifla za neke morlane i eticke norme. jos mogu shvatit da netko skida djabe video igre jer nema love. Pa i filmove i serije da gleda posto ovdje nema Netflixa, Hulua itd. Ali je**s drustvo gdje se ljudi jos i hvale sa time sto kradu. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Optuzivati Kima za piratstvo je cca jednako kao optuzivati Traxdatu, Verbatim i TDK za piratstvo. Niđe veze.

2 0 hvala 0
17 godina

Da nema piratiziranja neke filmove ne bismo nikada pogledali zbog gluposti koja se zove distribucija i ako lokalni distributer ne kupi film, nikad ga Hrvatska ne bi vidjela. No, tu uskaču pirati, pa tako gledamo sve što postoji, od Azije do Amerike i to je zapravo dobro jer se možeš navući na neki novi žanr, preporučiti nekom i na kraju filmska industrija ima koristi jer ćeš idući puta otići u kino iz gušta. Captain America recimo nikada ne bih išao gledati u kino, pa i da je ulaznica 1Kn. Za mene je to teško smeće. No o ukusima nećemo. To je moje mišljenje. Što se tiče servisa. Hej, Internet postoji već dovoljno dugo vremena i ti svi filmovi su još uviejk nedostupni velikom dijelu zemaljske kugle. Zašto? Ako i postoje servisi, nude djelomični izbor ili je skupo. Filmska industrija da je uložila toliko novaca i truda u ganjanje piratizacije mogla je ponuditi globalni netflix i slične servise i za manje love i profitirali bi, jako bi profitirali. No, bolje utamaniti tamo nekog kima i kukati da su milijuni izgubljeni. Nisu izgubljeni jer da nije bilo njegovog i svih ostalih piratskih servisa i "distribucije" taj film vjerojatno nitko ne bi ni pogledao...

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ameri šalju skupe avione da uhvate svaku američku ništariju na planetu, prijestupnik ide u ćorku nakon 2 tjedna sudskog procesa, a kod nas sudovi ne mogu pravomoćno osuditi Sanadera, Mamića ili ikojeg drugog milijunaša "uspješnog poduzetnika" niti za 4 mjeseca, niti za 4 godine....

mag.iur.

0 0 hvala 0
17 godina
ukay1000 kaže...

Lik si je priskrbio stotine milijuna dolara profita poslom koji nije legalan. Znaci nije bilo piratiziranje za osobnu upotrebu tipa da pogledas film sa curom kojega nisi platio i izbrises, vec za osobnu korist mjerenu izrazito velikom svotom love. I sad se cudi kaj ga izrucivaju. Ok, nije ubojica, nije pedofil (valjda, imal je puno previse kur*a), nije silovatelj... ali je lopov. I to veliki. Toliko veliki da je priskrbljena svota na racun piratiziranja velika da ti se mozak smrzne. I vecina vas misli da je to sasvim ok? 

I onda bu neko rekel da mi, koji mrzimo takve idiote, smo antipiratski dusebriznici... Pa ok, mozda i jesmo jer ovdje ne govorimo o banalnom slucaju. Ovo je ogromno. Svi nasi domaci lopovi koji se vucu zadnjih 10-15 godina su kamilica naspram ovoj debeloj svinji. 

I sad on ispada nekakav mrcina, legenda, zakon lik koji je... pazi sada - NA TUDJIM LEDJIMA (sigurno ne na svojim svinjskim i debelim) I TUDJEM RADU zaradjivao novce koji nisu.. pazi sada NJEGOVI. Znam sada da ce neki ici toliko laprdati i baljezgati da je on imao samo servis i da nije nikaj kriv bla bla bla. Valjda je dobio toliko zahtjeva da makne piratski sadrzaj sa svojeg servisa da mu nebi stalo u onaj veliki bazen kojeg je imao ili u one cetiri garaze gdje su bili sparkani ferariji, lamboji, porshe i maybach. Ali hej! On je nevin. Nevin je ko jutarnje sunce. Lova je sama pala s neba nije nista kriv! Mi forumski dusebriznici smo samo jalni sto debela svinja zaradjivala "posteno" svoju lovu na ustrb onih kaj su taj sadrzaj kreirali (velike filmske kuce, muzicke kuce...). I Sanader je nevin. Hrvatska je bogata zemlja. Zivi se predobro... Aha. Ak si oko skopas :) Pusa.

Upravo tako, lik je najobičnija lopina. I to ne u novije doba nego još od prije 20+ godina. U svojoj rodnoj Njemačkoj je poznat i od prije. U vrijeme amige je držao BBS sa piratskim softverom za kojega je naplaćivao pretplatu, dok ga nisu stisnuli. Onda da se izvuče je otkucao podatke o svim svojim korisnicima.

Toliko o tome, lik gleda samo i jedino svoju osobnu korist, ne radi to zbog nikakvog altruizma ili borbe protiv korporacija. Samo mu je isplativo reklamirati se tako da pobere simpatije naivčina.

16 godina
zbuzanic kaže...

Da nema piratiziranja neke filmove ne bismo nikada pogledali zbog gluposti koja se zove distribucija i ako lokalni distributer ne kupi film, nikad ga Hrvatska ne bi vidjela. No, tu uskaču pirati, pa tako gledamo sve što postoji, od Azije do Amerike i to je zapravo dobro jer se možeš navući na neki novi žanr, preporučiti nekom i na kraju filmska industrija ima koristi jer ćeš idući puta otići u kino iz gušta. Captain America recimo nikada ne bih išao gledati u kino, pa i da je ulaznica 1Kn. Za mene je to teško smeće. No o ukusima nećemo. To je moje mišljenje. Što se tiče servisa. Hej, Internet postoji već dovoljno dugo vremena i ti svi filmovi su još uviejk nedostupni velikom dijelu zemaljske kugle. Zašto? Ako i postoje servisi, nude djelomični izbor ili je skupo. Filmska industrija da je uložila toliko novaca i truda u ganjanje piratizacije mogla je ponuditi globalni netflix i slične servise i za manje love i profitirali bi, jako bi profitirali. No, bolje utamaniti tamo nekog kima i kukati da su milijuni izgubljeni. Nisu izgubljeni jer da nije bilo njegovog i svih ostalih piratskih servisa i "distribucije" taj film vjerojatno nitko ne bi ni pogledao...

ovaj argument s "to ionako nitko ne bi gledao" je zbilja urnebesan. ali u konacnici i nebitan. jer nije stvar u tih x000 filmova koje "ionako ne bi pogledao" nego u onih 20 ili 50 koje ipak bi.

ili, zar mislis da bi netko tko npr. svaki mjesec uredno placa pretplatu za spotify ili netflix najprije trebao postaviti pitanje koliko ga od svih tih sadrzaja _ne_ zanima ili _ne_ odgovara njegovom ukusu? sasvim irelevantno.

ne pada mi na pamet braniti filmsku industriju (pogotovo ne produkciju za mase, koja svake godine izbacuje gomile zatupljujucih uradaka), ali ovdje se radi o necem drugom. radi se o potpuno promasenom stavu da je opcenito "u redu" nelegalno preuzimati sadrzaj, sve pod izgovorom da je, eto, "vecina ionako smece" ili jer "nam se moze". dok u pozadini stoji obicno muktarenje, puki konzumerizam i glad za osobnom koristi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 9:49 (hoover).
16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Nemogu vjerovati da na ovom forumu ima toliko debilcina/idiota/kretena koji javno podrzavaju piratiziranje i kradju. 

Da mi je samo zaviriti u tvoj komp i vidjeti sve te legalne aplikacije, igre, legalno kupljenu muziku i filmove... Ne seri.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

I u pravilima stoji da je sluzbeni jezik hrvatski ovdje na forumu. 

To kaj čovjek nije iz Hrvatske i što piše ekavicom je neki problem?

Meni je drago vidjeti kada na našim forumima ima i naših susjeda... 

Hoćeš i mene yebat jer pišem kajkavštinom?

U DCS-u kojeg igram skoro svaki dan letim sa Srbinom i sa Rusom i fenomenalno se slažemo... zašto? jer nismo primitivčine koje gledaju od kuda je tko, samo smo ljudi.

17 godina
hoover kaže...
zbuzanic kaže...

radi se o potpuno promasenom stavu da je opcenito "u redu" nelegalno preuzimati sadrzaj, sve pod izgovorom da je, eto, "vecina ionako smece" ili jer "nam se moze". dok u pozadini stoji obicno muktarenje, puki konzumerizam i glad za osobnom koristi.

Nisam napisao da je u redu. Svaki film koji me interesira pogledam u kinu, kao i crtiće sa klincima.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
17 godina
ukay1000 kaže...

Nemogu vjerovati da na ovom forumu ima toliko debilcina/idiota/kretena koji javno podrzavaju piratiziranje i kradju. 

Zašto se spominje krađa?

Piratiziranje != krađa, piratiziranje = neovlašteno kopiranje.

Piratiziranje nije a priori ni šteta, u određenim slučajevima je, a u određenim slučajevima je suprotno.

Mislim da piratlukom najviše gube loši proizvodi (zasluženo), a oni dobri se promoviraju.

Ako ukradeš nekom auto nanio si itekakvu štetu, ali kad bi mogao nekako kopirati taj auto ti tom čovjeku nisi nanio štetu (on to neće ni osjetiti),

eventualno si nanio štetu proizvođaču auta ali samo u slučaju da bi ga KUPIO ako ga ne možeš kopirati,

u svim drugim slučajevima radiš promociju!

Ne bih idiotima nazivao one koji javno podrzavaju piratstvo (pa među njima ima čak i autora čiji se radovi piratiziraju!),

nazvao bih idiotima one koji slijepo slijede zakone, prihvaćaju iste i ne bune se, što god im industrija nametne...

Zašto se ne kažnjavaju oni koji u medijima plasiraju očite laži i zastrašuju narod?

Reklame u kojima se piratsvo izjednačava s krađom... notorna je*ena laž, s ciljem zastrašivanja naroda ne bi li se iskamčilo što više novca od istog

da bi pohlepna gramziva industrija mogla i dalje nastaviti sa svojom notornom gramzivošću!

3 0 hvala 0
14 godina

Nevjerojatno koliko ljudi ga osuđuje na ovom forumu, a siguran sam da ne postoji član ovog foruma da nije nešto ukrao zaštićeno autorskim pravima, bilo da se radi o programu, pjesmi, filmu ili bilo čemu drugom...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mene najviše zanima zašto se ti tzv. umjetnici ne moderniziraju malo, zašto ne traže nove načine za zaradu na njihovoj "umjetnosti",ali najlakše se ponašat kao da živiš prije 100-ak godina i derat se kako su ti svi drugi krivi za tvoj neuspjeh. Svaka industrija se morala modernizirati.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice