Iako se sa dosta tvojih postova ne slazem, ovdje ti dajem TU. Ljudi i dalje ne dozivljavaju muziku, programe i video igre kao nesta za sta treba dat pare. Ima se za pljuge, pijacu, travu i kafice a nema za video igru. I jos se hvalis sa tim "nedam pare, ja sam car itd."!
Jesi ti stvarno tako naivan ili šta?!
Kurac ljudi ne doživljavaju, znaju ljudi dobro da je piraterija krađa kao kad ukradeš nešto u Konzumu. No, prilika čini lopova, i još k tome kad znaš da je šansa 0,000001% da ćeš kazneno odgovarati za svoj ilegalni postupak. Bez pol beda klikneš taj "download". I tako planiram dok god se može.
Ma joj ljudi su instiktivno znatiželjni i skupljači iz pohlepe. 99,9% tih koji kliknu "download" to što skinu na kraju ne cijene ni pet posto niti ih zanima sadržaj.
Dakle to nije "ukradeno" nego je samo pokupljeno sa otvorenog smetlišta i preseljeno u druge kante za smeće. I nema cijenu koju su zacrtali oni koji su lijepo izračunali da bi to tolko koštalo da je svatko tko je kliknuo download dotičnu glupost kupio.
Tko bi od nas baš išao pogledati u kino (da naguglam) evo npr
Danas je daleko lakše nego u doba kim dotcomovog megauploada da naći taj/sličan film na vimeo/daylimotion/yt, pa kako se to onda njih krivično ne goni iako eto shareaju "ukradeni sadržaj"? A koliko znam, sam dotcom se obogatio
preprodajom internetskih kompanija još na prijelazu stoljeća, pa ako je zbog toga lopov, onda je to i cijeli wallstreet. Meni se nekako čini da je on više zapeo za zub USA, jer je bio svojedobno provalio u NASA-u, Pentagon i Citibank i hackirao
američki korporacijski PBX sistem. Da je baš sad copyright infrigement, onda bi daleko više iz tog doba bio kriv vlasnik rapidsharea koji je hostao 10 petabyta uploadanih (uglavnom piratiziranih) fajli i u jednom trenutku opsluživao 3 milijuna posjetitelja istovremeno.
Ali švicarska eto nije nekako predala svog građanina.