Spasimo šume.Čitajmo samo online vijesti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Interesantno je kako od izdavaca novina slusamo samo zalopojke, a mamlazi ne shvacaju da u danasnje vrijeme sve manje ljudi ce htjeti placati za povrsne jucerasnje vijesti.
Umjesto da iskoriste taj 12 satni delay u donosenju vijesti, pa da mi ponude opsezniji prikaz dogadjaja, pozadinu price, interviewe sa akterima dogadjaja, uzrok......jednom recenicom, rade novinarski posao! Osobno, ne bih imao nikakvih problema kupovati takve novine svaki dan, cak bih rado i izdvojio i vise novaca.
Ovako novinarski posao se danas sveo na c/p sa portala. Cast iznimkama, ali nisu ni zasluzili nista drugo osim propasti.
velik dio "novinara" po portalima sjedi i ne miče se sa kompa.. a informacije uzimaju sa twitera, fejsa i kojekakvih stranica i od toga rade vijesti. sumrak novinarstva
Nemojte baš sad tako na crno sve gledat. Evo, online novinarstvo su biti brze vijesti, glasine, rekla kazala, dobra informacija itd. dakle članka nije razrađen do najsitnijih detalja neko je ono 10 rečenica i idemo dalje. Dok recimo jedan bug, ja kad kupujem bug kao da plaćam profiće iz raznih polja informatike da me držu up-to-date. Ja ću tu informaciju platit bila ona dolazila u obliku novina ili e-časopisa u boji koji ću čitat na čitaču e-knjiga u boji (kad to bude jedan dan) ili nekom tabletu.
Sve je više informatički pismenih ljudi i uz sve veću prodaju tablet računala odnos između tiskovina i internet informiranja će se povečavati.
I kod nas je već krenulo da uz jutarnju kavicu u kafiću prelistaš neke web stranice na tabletu umjesto listanja papirnih novina.
- brzina objave
- mogućnost izražavanja vlasitog mišljenja na licu mjesta(komentari ispod teksta)
- laka dostupnost
- zasada cijena
Ostaje vidjeti što će se dalje razvijati. Najvjerojatnije će postati popularne "prave" internet novine tj. one koje platiš i za to što platiš dobiješ pravi sadržaj. Nedavno su jedne novine to uvele( ne sjećam se koje) i to se pokazalo uspješnim.
Jeste li za naplatu vijesti na internetu?
| 4 | Da |
|---|---|
| 11 | Ne |
| 2 | Ne znam |
Sve je više informatički pismenih ljudi i uz sve veću prodaju tablet računala odnos između tiskovina i internet informiranja će se povečavati.
I kod nas je već krenulo da uz jutarnju kavicu u kafiću prelistaš neke web stranice na tabletu umjesto listanja papirnih novina.
ajde molim te ne laprdaj
Jeste li za naplatu vijesti na internetu?
jedino u slučaju KVALITETNIH osvrta, intervjua, kolumni i "specijala"
NE!
Neću umrit ako ne saznan neku novu vijest, a ako je neka vijest toliko važna, prinit će je i neki besplatni portali.
Ako bi naplačivanje sadržaja pridonjelo kvaliteti samih vijesti svakako da DA. One kojima netreba uvijek će koristiti neku besplatnu alternativu...