Hasselblad H3DII-50

poruka: 15
|
čitano: 1.808
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hasselblad H3DII-50".
17 godina
Hasselblad H3DII-50

Fora je sto sada hasselblad ima akciju gdje fotic od 31mp prodaju za 12000 eurica pa preporucam da navalite dok jos imaBogataš

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hasselblad H3DII-50

Baš sam razmišljao što ću s tolikim novcem Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hasselblad H3DII-50

Pa posteni bager kosta vise od toga, a nitko se ne cudi njegovoj cijeni Bogataš

17 godina
Hasselblad H3DII-50

Razmisljam si, ovaj fotic na akciji je mrvicu malo skupi, ali da bi ga volio imati - volio bi.

A i sta se danas moze sa 80,000.00 kn. Nis... dva bolja izlaska i to je to. Treba razmisliti, 2 vikenda stati doma i evo fotica.

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ali prije nego sto si uskratis zadovoljstvo izlazaka moram te upozoriti da su objektivi za njega prilicno skupi ( 2-3 k eurica po objektivu minimum ), a osim toga h3dII-31 nema ono sto zovu "full frame" chip, nego malo manji ( crop faktor 1.3 ). cisto da mi poslije ne places zbog posustalog drustvenog zivota Cool

17 godina
neaktivan
srdjan kaže...

a osim toga h3dII-31 nema ono sto zovu "full frame" chip, nego malo manji ( crop faktor 1.3 ).

a da se ti nisi malo zeznuo ha? Cool
17 godina
neaktivan
Hasselblad H3DII-50

nije full-frame po specifikacijama srednjeg formata. to kaj je duplo veći od "full-frame" formata u 35mm je druga stvar.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hasselblad H3DII-50

cek cek, nije full frame, malo je manji, ALI je duplo veci od full frame formata, ALI to nema veze. ajd pojasni molim te? :)

0 0 hvala 0
17 godina
RaLe kaže...

cek cek, nije full frame, malo je manji, ALI je duplo veci od full frame formata, ALI to nema veze. ajd pojasni molim te? :)

fotici se dijele na 35mm, srednji format (6x4, 6x6, 6x7) i veliki format (10x12 itd... vidio sam negativ A4 formata).
Canon 5d, 1D i neki nikoni su full frame ali u kategoriji 35mm, hasselblad H3D nije full frame srednjeg formata jer ima manji senzor od 6x4".

Sto se tice skupoce objektiva, na to kazem pif... kako za koga je skupo, treba malo pristediti i objektiv je tu, a ionako ih nema puno... tocnije 10 komada za sakupti - 10 x 2,500.00 eurica + 12,000.00 za aparat = (oprostite ako ovo zvuci bahato) ali stvarno sica. Usudio bi se reci da  prosjecni student si moze priustiti, ako zaspara na desertu u menzi.

Kako god da je, bilo bi fora da se taj aparat ima za iznajmiti u ZG. U NY H3D-39 moze se iznajmiti na jedan dan za 500$ sto i nije losa cijena ako snimas editorijal za Vogue....

Pisem ovo i razmisljam si "uf zelim taj aparat"

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 16:06 (branimir).
17 godina
branimir kaže...
RaLe kaže...

fotici se dijele na 35mm, srednji format (6x4, 6x6, 6x7) i veliki format (10x12 itd... vidio sam negativ A4 formata).
Canon 5d, 1D i neki nikoni su full frame ali u kategoriji 35mm, hasselblad H3D nije full frame srednjeg formata jer ima manji senzor od 6x4".

Sto se tice skupoce objektiva, na to kazem pif... kako za koga je skupo, treba malo pristediti i objektiv je tu, a ionako ih nema puno... tocnije 10 komada za sakupti - 10 x 2,500.00 eurica + 12,000.00 za aparat = (oprostite ako ovo zvuci bahato) ali stvarno sica. Usudio bi se reci da  prosjecni student si moze priustiti, ako zaspara na desertu u menzi.

Kako god da je, bilo bi fora da se taj aparat ima za iznajmiti u ZG. U NY H3D-39 moze se iznajmiti na jedan dan za 500$ sto i nije losa cijena ako snimas editorijal za Vogue....

Pisem ovo i razmisljam si "uf zelim taj aparat"

Mozda se ne da uzeti u najam, ali se da naruciti izrada slika s njim. Smijeh
17 godina
neaktivan

Nedavno stigla jedna Hassa u Zgb, ima je fotograf Poljicanin. Opaka zvjer! I naravno, kada se uzme u obzir da nema vise troskova filma, skeniranja, i da se rezultat moze odmah prikazati klijentu, cijena je zbilja prava sitnica i super investicija.

17 godina
novajlija kaže...

Nedavno stigla jedna Hassa u Zgb, ima je fotograf Poljicanin. Opaka zvjer! I naravno, kada se uzme u obzir da nema vise troskova filma, skeniranja, i da se rezultat moze odmah prikazati klijentu, cijena je zbilja prava sitnica i super investicija.

Ima njih vec preko nekoliko u Zagrebu. Obicnim smrtnicima je to poprilicno egzoticno, ali ih dosta profesionalaca ima.
17 godina

Cuo sam da ga ima i Fabijanic u Splitu, ali kako nemam provjerenu informaciju mozda se radi o opakoj lazi.

Osobno me muci dali je kupnja tog aparati uistinu isplativa. Mislim da si u HR samo par fotografa mogu priustiti H3D, a trebali bi odraditi 10 srednjih poslova da ga isplate. Ja sam (ustvari cura mi) za 40,000.00 kn (bez PDV+popust na gotovinu) kupio Canon 5D, 17-40 f/4 L, 24-105 f/4 L, 2 bowens i 2 multiblz reflektora sa kisobranima i softboxevima i jos hrpu sitnica (snoot, klapne, extenderi, fiksni objektivi, dosvjetljivaci... itd). Mislim da (za jednog studenta) imam suuuper opremu sa kojom mogu raditi ludilo fotke. Da ubodem H3D ne znam dali bi klijenti vidjeli razliku u kvaliteti - pogotovo jer radim kataloge do formata A4.

Ajme kako sam lud, vec dva sata kalkuliram kako do love - zakljucak je - nikako (ili naci novu curu). U ovim trenucima zelio bi da sam bogat i da hrvatska ima veci standard i da ti aparati padaju sa neba.

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 16:48 (branimir).
17 godina
branimir kaže...

Ajme kako sam lud, vec dva sata kalkuliram kako do love - zakljucak je - nikako (ili naci novu curu). U ovim trenucima zelio bi da sam bogat i da hrvatska ima veci standard i da ti aparati padaju sa neba.

Kao sto si i sam rekao - zasparaj na desertima u menzi. A lova ni u zemljama najviseg standarda ne pada s neba... Kad bi i padalo, vise ti ne bi bilo zanimljivo :p
17 godina
branimir kaže...

Cuo sam da ga ima i Fabijanic u Splitu, ali kako nemam provjerenu informaciju mozda se radi o opakoj lazi.

Osobno me muci dali je kupnja tog aparati uistinu isplativa. Mislim da si u HR samo par fotografa mogu priustiti H3D, a trebali bi odraditi 10 srednjih poslova da ga isplate. Ja sam (ustvari cura mi) za 40,000.00 kn (bez PDV+popust na gotovinu) kupio Canon 5D, 17-40 f/4 L, 24-105 f/4 L, 2 bowens i 2 multiblz reflektora sa kisobranima i softboxevima i jos hrpu sitnica (snoot, klapne, extenderi, fiksni objektivi, dosvjetljivaci... itd). Mislim da (za jednog studenta) imam suuuper opremu sa kojom mogu raditi ludilo fotke. Da ubodem H3D ne znam dali bi klijenti vidjeli razliku u kvaliteti - pogotovo jer radim kataloge do formata A4.

Kupnja je isplativa ako imas posla kojim ces ga isplatiti. Neke firme koje znam imaju i po par H., no imaju i posla (i pratece opreme u iznosu puno vecem od samog aparata). Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice