Fusion Llano triput jači od Sandy Bridgea?

poruka: 17
|
čitano: 3.344
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fusion Llano triput jači od Sandy Bridgea?".
16 godina
neaktivan

Grafički dio je po meni manje bitan... CPU performanse se gledaju, a tu je AMD nešto šutljiv, kao da se nemaju s čime pohvalit.

5 2 hvala 2
16 godina

Mislim da bi bila sramota da ne budu barem duplo bolji, ovo 3 puta mi zvuči možda mrvicu puno, ali lako moguće i to.

Ipak AMD ima vrhunske grafičke čipove i potpuno mi je logično da će oderati Intela na polju integriranih GPU-a, kao što je uostalom bilo i dosad, saom su GPU-i bili integrirani na MB.

Da je Intel sa svojim integrirkama uspio dostići AMD, ili barem doći do 10ak% zaostatka, e to bi bila iznenađujuća vijest, ovako je ovo jako očekivano. Sada nam samo ostaje vidjeti, kako kaže i kolega u postu iznad, kakve će biti performanse AMDovog CPU dijela. Ne očekujem nešto spektakularno, ogromnu većinu vremena su gledali Intelu u leđa, pa mislim da će tako biti i sada, ali i dalje će imati svoje vjerne kupce, iz ovog ili onog razloga, a najčešće je to isplativost platforme u odnosu na Intelovu.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Potpuno besmisleno zasad.

Ko kupuje takav procesor kupit će si i poštenu grafu.

Iako ima potencijal za budućnost, proc i grafa u jednom....

Moj PC  
1 10 hvala 0
16 godina
Re: Fusion Llano triput jači od Sandy Bridgea?
yeo kaže...

Ovo ti je prilično krivo. U postocima, između kompova i sa jakim procom i jakom grafom i kompova sa jakim procom i grafom u rangu par sto kuna (što je dobar ekvivalent onome u LLanu) kod nas je prodaja nekih 75% naprama 25% u korist ovih potonjih, dakle sa jakim procom i slabijom grafom.

A i ja osobno sam skoro uvijek kroz ovih 20ak godina imao prilično jaki komp sa osrednjom ili slabijom grafom, jednostavno nikad mi nije trebala jača grafa, iako sam uvijek uživao u onim igrama koje sam igrao.

18 godina
yeo kaže...

Ma da besmisleno zasad a ko ti je to pametan šapnul,{#} a kaj budemo s jeftinjim Laptopima pa i onima srednje cijene a tek Netbook trziste i slicna manja racunala danas a di su još HTPC konfiguracije upravo za taj mali dio tržista je ovakvo AMD rjesenje super.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/krenuo-32nm-llano-apu/94924.aspx?page=0&jumpto=1833458&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/asrock-e350m1-amd-zacate-e350-apu/90351.aspx

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
@miki Intel HD3000 je dosta jaci od HD42xx.
2.000 Posts! And counting...
16 godina
8ax kaže...
@miki Intel HD3000 je dosta jaci od HD42xx.

Apsolutno, ali to je kao da ja kažem: @8ax AMD Radeon 6950 je dosta jači od Geforceice 460...je, a jedino zajedničko im je da su obe diskretne...ne spadaju u istu klasu.

Ali npr Radeonka 5145 je jača od Intelove 3000.

EDIT: a da ne govorim da uspoređuješ Intelovu novu grafu integriranu u proc sa starim AMD koji je integriran na MB. A ovaj tekst baš o tome govori, da će AMD Llano, pandan Intelovim procevima sa grafom biti u grafičkom dijelu moćda oko 3 puta brži.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 18:05 (miki1981).
18 godina
protjeran

4 jezgre, solidna grafika, usb3, sata 6gbs, jedan intelov 510 ssd i dobiješ zvijer za svakodnevnu upotrebu u 5cm debelom kućištu. Kupujem odmah.

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

BI TREBAO....TAKO SE BAR NADAJU....To baš ne zvuči nešto samouvjerljivo.Ako takvim izjavama idu u javnost...pffff...I dalje ide K5 promocija..{#}..I bolje da su rekli,bude SIGURNO  duplo brži,više bi tako postigli.Na kraju će biti ono:U nekim NAŠIM testovima Fusion s pokazao bolji od Intel bridgea za CIJELIH 5% !!!...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 18:53 (linuxjuzer).

0 1 hvala 0
18 godina

HD4200 integrirke su nažalost doslovce rebrand HD3200 integrirki, nema uopće nekog pomaka u performansama.

Tako da integrirke stare par godina uspoređivat sa najnovijom intelovom integriranu u proc je apsurdno.

Ono što će AMD uskoro ponudit sa Llano platformom će pregazit intelova grafička rješenja, ipak je to zloglasni Intel Graphics.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 19:24 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Turbo Core tehnologiju koja omogućava overclockiranje dviju od tri jezgri za 300 MHz, uz istodobno isključivanje preostale dvije jezgre.

Jesam li ja krivo shvatio, možda je greška ili im ne ide baš matematika? Ako su 3 jezgre, a isključi 2 ostaje jedna, a čemu onda OC dvije?

Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

HD4200 integrirke su nažalost doslovce rebrand HD3200 integrirki, nema uopće nekog pomaka u performansama.

Tako da integrirke stare par godina uspoređivat sa najnovijom intelovom integriranu u proc je apsurdno.

Ono što će AMD uskoro ponudit sa Llano platformom će pregazit intelova grafička rješenja, ipak je to zloglasni Intel Graphics.

jel to 100% ziher??Ili samo mokri san AMD- a koji sesanja već 15ak godina,iliti kako prestići Intel...akcenat Bridgea nije friziranje grafike,nego stabilnost i nova arhitektura koja manje troši i manje se zagrijava,problem koji AMD nikako da riješi.Teška grafika integrirana na ploči ili direktno u procesoru,nikad neće biti ono što neki misle...

18 godina
linuxjuzer kaže...

jel to 100% ziher??Ili samo mokri san AMD- a koji sesanja već 15ak godina,iliti kako prestići Intel...akcenat Bridgea nije friziranje grafike,nego stabilnost i nova arhitektura koja manje troši i manje se zagrijava,problem koji AMD nikako da riješi.Teška grafika integrirana na ploči ili direktno u procesoru,nikad neće biti ono što neki misle...

Molim te, ne piši gluposti! Već se tjednima po netu vrte usporedbe grafičkih jezgri Llano i Sandy Bridge arhitektura u kojima se Intelova rješenja, blago rečeno, ne proslavljaju.

Gluposti o zagrijavanju ne želim ni komentirati... Otkud ti znaš koliko se Llano zagrijava? Ili si možda imao privilegiju isprobati cijelu stvar samo si bio dovoljno neozbiljan da te informacije podijeliš s nama... Malo sutra!

Koliko će sretno rješenje biti ovo s "jakim" integriranim grafičkim jezgrama ostaje za vidjeti. Jedino što me brine (više me zapravo živcira) je uplitanje Intelovih Fan Boya u ovakve teme u kojima, ničim izazvani, preseravaju o nečemu o čemu nemaju blage veze!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
18 godina
neaktivan

prvo, 50% Llano čipa je GPU. Koliko je to kod SB-a ... ~25% ?

drugo, Llano će raditi u hibridnom CF-u:

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110412185148_AMD_to_Refresh_Vision_Brand_Outlook_Along_with_Launch_of_New_Chips.html

Koristi od toga se osobito vide kod mobilnih rješenja, u power saving modu će raditi samo procesor, a u zahtjevnijim 3D aplikacijama se uključuje i diskretna grafika. S time da to nije kao Intel/Nvidia kombinacije (Optimus) gdje jedno isključuje drugo već se radi o CF-u.

treće, ono što je AMD već demonstrirao: u kombiniranom load-u Llano troši manje od Intel SBa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 20:15 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 2
18 godina

Koga briga za integriranu grafiku i njenu snagu.  Ionako svi kupujemo grafičke po želji i debljini novčanika!

Bitnija je snaga samog proca o kojoj još uvijek ništa konkretno ne znamo.  No u svakom slučaju i dalje mi je intel

sa sandy bridgeom bolje riješenje od bilo kakavog amd-ea...

Moj PC  
0 9 hvala 0
18 godina
neaktivan

lol, kad si točno kupio grafičku za laptop ... nit ne čitaš, al glavno da trkeljaš.

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
stef kaže...

lol, kad si točno kupio grafičku za laptop ... nit ne čitaš, al glavno da trkeljaš.

To je klasicna greška, neupucenosti i površnog citanja na brzaka ko da bude nekaj pobeglo nekud.{#} U globalu bi to izgledalo ovak imaš Netbook recimo 12 velicine, na jednoj strani je u njemu AMD E-350/ HD 6310 grafa a na drugoj strani imaš Netbook sa kilavim i čokljavim Intel Atom sa jadnom grafom koja je bogu za plakat za istu cijenu.{#}

Pitanje je kaj ceš kupit a odgovor je jasan,{#} Intel Atom je mrtav uglavnom i nema nikakve šanse ubuduce pa niti u 22nm kaj se Intel sprema napravit. Intel jednostavno ne moze u Atom, ubacit neku grafu vrjednu spomena jer nemaju iskustva. AMD je prije nekoliko godina kupit ATI, znali su itekak kaj rade iako to mnogima nije bilo jasno sad je vrjeme za ubiranje plodova u velikim košarama kaj se tice kombinacije CPU+GPU u koristi AMD ili AMD APU  bilo E te C serije ili A Liano i to je to.{#}

http://www.emoiz.com/amd-announces-first-fusion-chips-10-hour-battery-life-with-directx11-graphics

X2 proc na 1ghz sa grafom TDP-a 9W!!! X2 proc na 1ghz sa grafom TDP-a 9W!!!
http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice