Carevo novo ruho

poruka: 100
|
čitano: 23.000
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Carevo novo ruho".
14 godina
neaktivan
Carevo novo ruho

Ljudi, pokušao sam sve, ali uopšte ne mogu skinuti novi office. Možda zato što BiH nije na popisu zemalja za download? Samo piše : "An error has occurred. We can't move on to the next step. Please try again later." , ili mi uopšte neće da učita stranicu za download.

Pomagajte.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Carevo novo ruho
SaidSikiraX kaže...

Ljudi, pokušao sam sve, ali uopšte ne mogu skinuti novi office. Možda zato što BiH nije na popisu zemalja za download? Samo piše : "An error has occurred. We can't move on to the next step. Please try again later." , ili mi uopšte neće da učita stranicu za download.

Pomagajte.

http://www.microsoft.com/office/preview/en/try-office-preview

Izaberi verziju (ja sam home), zatim će ti se pojavit ekran za logiranje na live i nakon tog download. Po defaultu se skida 32bit, al možeš namjestit i 64. Mislim da nema uopće veze odakle si.

17 godina
Carevo novo ruho

Naslovi ribona u ALL CAPS ARIALU, sami riboni koji nisu ništa više od pljosnatih belih površina, neujednačenost koja se ogleda u tome da je glavni prozor Metro, a već Open dijalog nije... sve mi se čini da se ne radi o novom dizajnu, nego da njegovom potpunom izostanku. Ono, Steve i Stephen su se jedan dan probudili i rekli "Hajde da otpustimo sve dizajnere!"

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Naslovi ribona u ALL CAPS ARIALU

Da, nadam se (iako mi nije bitno, pravo da vam kazem) da ce se netko, od majke roden, naci i popraviti velika slova koja su svuda oko nas. Na primjer evo liste stvari koje mi bodu oci i koja, cini mi se, nece biti konacna:

• Velika slova svuda
  • Promjenili su mi Outlook ikonu koja je oduvijek bila zuta/narandzasta pa sada blenem u metro sucelje Windowsa da je uocim (slicna je sa Wordovom ikonom)  [edit] sada sam opazio da je u trayu zuta/stara ikona a u taskbar nova ikona
  • Iako tu i tamo ima wizarda za lako podesavanje Outlooka jos uvijek ima zbunjujuce mnogo opcija za podesavanje e-maila

I, onako na brzaka, uistinu nema niceg novog osim onaj davez sa Skydriveom

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 15:26 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Naslovi ribona u ALL CAPS ARIALU, sami riboni koji nisu ništa više od pljosnatih belih površina, neujednačenost koja se ogleda u tome da je glavni prozor Metro, a već Open dijalog nije... sve mi se čini da se ne radi o novom dizajnu, nego da njegovom potpunom izostanku.

Nažalost ,navikni se na to - i cijeli Windows će biti takav.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ivan(4) kaže...

Naslovi ribona u ALL CAPS ARIALU, sami riboni koji nisu ništa više od pljosnatih belih površina, neujednačenost koja se ogleda u tome da je glavni prozor Metro, a već Open dijalog nije... sve mi se čini da se ne radi o novom dizajnu, nego da njegovom potpunom izostanku.

Nažalost ,navikni se na to - i cijeli Windows će biti takav.

Mislis na ribone ili velicina slova? Vec smo "navikli" da sve bude flat

Samo da ne opale CAPS LOCK naslove {#}

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Mislis na ribone ili velicina slova? Vec smo "navikli" da sve bude flat

Samo da ne opale CAPS LOCK naslove {#}

Ne znam za CAPS LOCK (barem ga nema na slikama novijih buildova) ,nadam se da će to go*no maknut i iz Officea ,ali ribboni ,flat i izostanak Aera će sigurno bit ''revolucionarne'' osobine novih Windowsa!

Jedino taskbar ostaje (djelomično) proziran.

I naravno ,puno bijele boje na sve strane!! {#} Da te glava zaboli od toliko bijelog!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 18:18 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Carevo novo ruho

A što je s ovim - http://msoffice2013.com/microsoft-office-2013-professional-plus-free-download/

Ja baš skidam s ovog linka, ne ovaj prvi navedeni link.

Nikakvu registarciju ne traži, niti išta drugo. Odmah skida oko 700 MB veliki .exe

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 15:39 (pegula).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kako to? Kod mene je jos prozirno

15 godina
Lazarus Long kaže...
kizo2703 kaže...

Bilo je tu u vijestima.

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

I kod mene ,ali kao i ti ,imam RP verziju. Govorio sam o RTM-u (čitaj na linku)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 16:50 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Carevo novo ruho

Evo ovako, skinuo sam sa ovih linkova:

X86 - http://care.dlservice.microsoft.com/download/4/7/1/4712B4E1-4DD9-4468-B8A4-507D7F988B1F/professionalplus_en-us_x86.exe?lcid=1033

X64 -   http://care.dlservice.microsoft.com/download/4/7/1/4712B4E1-4DD9-4468-B8A4-507D7F988B1F/professionalplus_en-us_x64.exe?lcid=1033

Bez ikakvih registracija, downloadera i sl. Direktni linkovi za download Officea.

Tako da imate potpunu kontrolu sa downloadom, a kasnije i instalacijom.

Instalirao sam i na prvi pogled mi sve izgleda OK i zanimljivo. Samo je malo monotono, bijelo.

A odmah sam skinuo i hrvatski jezik   (za spelling, ne sam Office), sam Word primjeti da treba skinuti.

0 0 hvala 1
16 godina
Lazarus Long kaže...
kizo2703 kaže...

U Release Preview verziji Windowsa je i dalje proziran ali već od RTM-a neće biti.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
16 godina
neaktivan
pegula kaže...
Evo ovako, skinuo sam sa ovih linkova:

Kineski! Evo ,TechNet ,engleski offline instaleri:

x86

x64

Office 2013 Serial Key - potreban Hotmail ,Live ,WindowsLive account

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 17:54 (kizo2703).
17 godina
rmiculini kaže...
...nadmoćnom radu sa tablicama...

Možeš li pojasniti što je to točno nadmoćnije kod rada sa tablicama?

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
14 godina
neaktivan
Carevo novo ruho

Kakvi su alati za izradu weba... Prema dosad viđenom, bolje da to i ne probam.

0 0 hvala 0
16 godina
Pupi kaže...
rmiculini kaže...
...nadmoćnom radu sa tablicama...

Možeš li pojasniti što je to točno nadmoćnije kod rada sa tablicama?

-upuštaš se u raspravu s powerrangerom poweruserom?

@ kizo2703 (post s ograničenom prozirnosti..), naravno kad koristiš kineskog jeftikanera umjesto zapadnjačkog retaila + plus (tko se sjeća plusa? 98mica.?.) Potpuna transparencija dolazi u SP1 koji će smanjiti font i sl. (ako do tad zažive 4k ekrani).

-podsjetnik, metro je orjentiran na 'gađete', ne za normalan rad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ kizo2703 (post s ograničenom prozirnosti..), naravno kad koristiš kineskog jeftikanera umjesto zapadnjačkog retaila + plus (tko se sjeća plusa? 98mica.?.) Potpuna transparencija dolazi u SP1 koji će smanjiti font i sl. (ako do tad zažive 4k ekrani).

-podsjetnik, metro je orjentiran na 'gađete', ne za normalan rad.

Dobar .....

Ako može Apple ,morat će i MS krenut s 4K {#}

Normalan rad?! Kaj je to?! {#} Kaj to još postoji?!

13 godina
protjeran
Carevo novo ruho

skinut novi Office 2013, i prvi dojam je da je jos nesto brzi u radu i pokretanju od 2010, ali da nema mnogo novosti, sto opet i ne mora biti lose jer mislim da je to najbolji Microshitov proizvod ikada. Bez obzira sto ce se ovdje naci uvijek oni koji ce popljuvati svaki novi proizvod. Ni meni Metro, odnosno Windows 2008. nisu legli, ali sto da se radi, ne mozes sve zadovoljiti a ostaje ti stara verzija ako nisi zadovoljan novom. Realno, aplikacije u okviru Windowsa a ne sami Windowsi su mi puno vaznije, a bitno je da cijeli sustav radi koliko-toliko stabilno i brzo, cemu pridonose i SSD-i u kombinaciji sa boot time-om novih Windowsa.

Da se vratim na Office 2013, zgodna novost je poboljsana animacija skrolanja, a nezgodna sto je Office 2010 poceo traziti serial number{#}

Hrvatski spell checker se nudi za skidanje, tako da to nije problem.

Problem je (ako je problem) u tome sto su ovakvi proizvodi sazrijeli i sto je tesko napraviti nesto puno bolje, ako uopce bolje.

Inace integracija stolnih i mobilnih aplikacija nije losa ideja, jer cinjenica je da ce ako MS uspije u tome tu biti u prednosti u odnosu na Android i slicne mobilne OS-eve. isti proizvod koristis i na stolnom i na mobilnom racunalu (smartphoneu). Iako se sada svi smijete Microshitovim pokusajima, za par godina ako im projekt uspije, svi bi opet mogli koristiti njihove proizvode (ja sam prvi zagovornik Androida i Google-ove filozofije ali cinjenica je da Google jos nema desktop OS al pari Microshitovom Windows 7). Nisam doduse mnogo koristio Office rjesenja za Android, ali sumnjam da su bolja od ovoga.

meni osobno je i Office 2010 bio zreo i odlican proizvod, s time da mi ribboni nisu do kraja legli i da bi trebalo poraditi na brzem dolasku do trazene opcije (bez kratica na tipkovnici)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 20:10 (fildzan viska).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Promjenili su mi Outlook ikonu koja je oduvijek bila zuta/narandzasta pa sada blenem u metro sucelje Windowsa da je uocim (slicna je sa Wordovom ikonom) [edit] sada sam opazio da je u trayu zuta/stara ikona a u taskbar nova ikona

Samo za tebe - žuta Outlook ikona ,u ico i png formatu.

Da ne mješaš sa Wordom. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 21:01 (kizo2703).
16 godina

Govorim o starijoj verziji, s obzirom da novu nisam imao na stolu. Ako u novoj omoguće rad na pdf dokumentima onda možda stignu Openoffice. Deklarativno i stara verzija imala je mogućnost rada sa ODF formatom (preko dodatka sa strane MS) no ni tu se nisu držali standarada, rješenje je bilo instalacija sa SUN-ovih stranica.

16 godina
kizo2703 kaže...

Ha?! Daj brate ,ne kaki!!

Jadno je da pričaš gluposti bez da si se prethodno uopće informiral!!

Koliko vidim to je najava, imali su oni i prije neke mogućnosti, deklarativno. Eto ja mogu najaviti da se sutra ženim za Jacka Houdeka, ma dok ne stanem pred matičara može mi se stavit soli na rep. Ne dvojim u to da je MS office dobar uredski paket, no ima bolji i k tome još besplatan. Do pred koju godinu nisam mogao reći da je bolji no danas mogu i to za 99% običnih korisnika.  Vrlo vrlo  malenoj grupi ljudi treba baš onaj fičir kod MS-a koji konkurencija nema ili je slabijih mogućnosti.

17 godina
odjavljen
rmiculini kaže...

Govorim o starijoj verziji, s obzirom da novu nisam imao na stolu. Ako u novoj omoguće rad na pdf dokumentima onda možda stignu Openoffice. Deklarativno i stara verzija imala je mogućnost rada sa ODF formatom (preko dodatka sa strane MS) no ni tu se nisu držali standarada, rješenje je bilo instalacija sa SUN-ovih stranica.

I Office 2010 uredno sprema PDF i ODT dokumente. Podrđka za ODF postoji već od 2007. http://sistemac.carnet.hr/node/46

17 godina
neaktivan
rmiculini kaže...

Do pred koju godinu nisam mogao reći da je bolji no danas mogu i to za 99% običnih korisnika.  Vrlo vrlo  malenoj grupi ljudi treba baš onaj fičir kod MS-a koji konkurencija nema ili je slabijih mogućnosti.

Nema boljeg uredskog paketa od Officea. Definiraj "obican korisnik"(?) i kako si se dokopao do 99%

Recimi sto je bolje od Outlooka i dam ti keks {#}

17 godina
Lazarus Long kaže...
rmiculini kaže...

Do pred koju godinu nisam mogao reći da je bolji no danas mogu i to za 99% običnih korisnika.  Vrlo vrlo  malenoj grupi ljudi treba baš onaj fičir kod MS-a koji konkurencija nema ili je slabijih mogućnosti.

Nema boljeg uredskog paketa od Officea. Definiraj "obican korisnik"(?) i kako si se dokopao do 99%

Outlook mozes uzet samostalno :P

Iako da... nikakvi Libre ni OpenOfisi nisu ni blizu "originalnom" ofisu.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
rmiculini kaže...

Obican korisnik: kucni korisnik kojem se Office svodi na pisanje teksta (znaci maksimum nekakav diplomski ili maturalni rad), jednostavnu tablicu sa zbrajanjem, prosjecima (maksimum nekakav troskovnik ili statisticki pokazatelj) i powerpoint prezentacija koju najcesce radi iz zajebancije. Postoji ogroman broj takvih korisnika. Za njih je Libre Office bolji jer nije losiji a besplatan je.

Outlook ne koristim od 2005.

16 godina
BlueMax kaže...
..

Za njih je Libre Office bolji jer nije losiji a besplatan je.

- 'da, ali'. Takvim userima je 'bolji' Office-Ultimate.  Cijena? LOL, upravo im je kriterij skuplje=bolje. Zato just in case imaju WinUltimate, ACAD-2013, CS6, ... jer će ga možda jednom i upaliti (pa nakon prčkanja u neznanju ugasiti).

Koliko takvog softwarea npr winzip, nero.. možemo nabrojati, a postoje besplatne kvalitetne alternative? Dok (realno) Office ima kvaliteu, poneke prednosti-mane, ali je i defacto standard.

U takvom kontekstu, svi koriste office, razmišljanje dali im je potreban ili googlanje za alternativom (potrebno vrijeme) se radije iskoristi za posjet facebooku ili YTu.

Jednako bi bilo (bez kupnje) automobila i goriva, svi bi vozikali Ferrarije ili MACove jer su fora (i đabe), istovremeno onikoji ih imaju izbjegavaju plaćanje parkinga.

-Ljudske odluke često nisu u dilemi objektivno/subjektivno/realno/logično.., to je ljudskost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Carevo novo ruho

Evo za one kojima se sviđa/ne sviđa caps lock u ribonima, od sad i na Bing-u.

Meni je svejedno, Metro mi se sviđa {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
BlueMax kaže...
..

Za njih je Libre Office bolji jer nije losiji a besplatan je.

- 'da, ali'. Takvim userima je 'bolji' Office-Ultimate.  Cijena? LOL, upravo im je kriterij skuplje=bolje. Zato just in case imaju WinUltimate, ACAD-2013, CS6, ... jer će ga možda jednom i upaliti (pa nakon prčkanja u neznanju ugasiti).

Koliko takvog softwarea npr winzip, nero.. možemo nabrojati, a postoje besplatne kvalitetne alternative? Dok (realno) Office ima kvaliteu, poneke prednosti-mane, ali je i defacto standard.

U takvom kontekstu, svi koriste office, razmišljanje dali im je potreban ili googlanje za alternativom (potrebno vrijeme) se radije iskoristi za posjet facebooku ili YTu.

Jednako bi bilo (bez kupnje) automobila i goriva, svi bi vozikali Ferrarije ili MACove jer su fora (i đabe), istovremeno onikoji ih imaju izbjegavaju plaćanje parkinga.

-Ljudske odluke često nisu u dilemi objektivno/subjektivno/realno/logično.., to je ljudskost.

Sad cu malo otici u offtopic ali ipak je usko vezano i uz Office. 

Cesto se prica koliko piratstvo nanosi stete izdavacima softwarea. Moje osobno misljenje je da najvise stete nanosi upravo besplatnom softwareu a stiti izdavace komercijalnog. Ljudi besplatno uzimaju ono sto u stvarnosti kosta a upravo taj ljudski faktor o kojem govoris donosi odluku da je ono sto inace kosta sigurno bolje od onoga sto je legalno besplatno. Ljudi skidaju Nero za sprzit CD, Photoshop za cropat i resizeat fotografiju, kompletan über Ultimate Office za napisat 2 stranice teksta, AutoCAD za nacrtat krug... 

Samim tim stvaraju se navike i taj software postaje standard i u trenutku kad se netko odluci, iz ovog ili onog razloga, legalizirati software, on kupuje ono na sto je navikao i cije mogucnosti poznaje umjesto da besplatno uzme ono sto mu treba.

Piratstvo stvara standarde protivne zdravom razumu. 

To mu je mozda jedina mana ;)

13 godina
protjeran
Carevo novo ruho

o cemu tu pojedinci pricaju, pa odavno je moguce iz Officea izbacit .pdf, pomocu ovih ili onih dodataka, odes lijepo na ispis i printas u pdf.

Sve u svemu, novi Office je ipak donio neke novosti, tipa za poravnavanja kod ubacivanja fotografija koje je sad kudikamo intuitivnije, pa i taj oblak ako bas hocete, jer ako negdje ima smisla ima ga ovdje. da ne pametujemo, pogledajmo sta kazu drugi, recenzija http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/software/business-and-finance-software/office-2013-1089108/review/page:2#articleContent

Zanimiljivo je kako ljudi pljucaju po proizvodima koji su konacno sazreli i trebali jos prije par godina biti ovakvi kao danas, u sto ubrajam i novi Photoshop CS6 koji je takodjer pojednostavio neke bazicne alate kao crop alat i dodao ugodnije sucelje itd. itd.

A sto je najbolje i na moje iznenadjenje, nove verzije rade brze od ranijih, to vrijedi pogotovo za PS.

Nekako mi se cini da bi Microsoft na duze staze mogao ponovo biti broj jedan i u svijetu mobilnih OS-a iako mi to bas i nije drago jer nisam njegov ljubitelj. No, sistem ikona (pogotovo na phone 8) te ovo spajanje desktop i mobilnih aplikacija sa navodno minimalnim trudom programera oko prijenosa, odnosno dorade (opet navodno manje) istih aplikacija za mobilni OS mogao bi itekako uroditi plodom jer smartphonei polako prerastaju u mala kucna racunala. Jedino mi se ne svidja kako je to graficki upakirano s Metro suceljem, bar za desktop racunala Meni osobno nece smartfoni nikada zamijeniti pc-e vec zbog velicine ekrana (tesko je ocekivati da cu htjeti nositi smartphone veci od 6'' u dzepu pa i u torbici) a novi ekrani za stolna racunala imaju fenomenalnu rezoluciju (sjetimo se Retine) sto je ogroman benefit za nekoga tko se ozbiljnije zeli baviti bilo programiranjem bilo obradom fotografija (spadam u obje grupe).

tako da, tko zna, mozda i sam zavrsim na phone-u 8 ukoliko google ne smisli bolju integraciju mobilnih i desktop aplikacija (MS tu ima veliku prednost jasno) i office aplikaciju od ove sto nije nemoguce jer bi mogla biti i intuitivnija. sto se tice dizajna, meni se cak svidja jednostavan dizajn, bez puno boja.

Jbga, Microsoft kao i Canon primjerice su preveliki igraci da bi se samo tako predali, pa kad su vidjeli da je vrag odnio salu poceli su izdavati opet smislene verzije i poboljsanja postojecih aplikacija / fotoaparata (u slucaju Canona)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 14:41 (fildzan viska).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice